۱۳۸۰۱۹
۶ نظر
۵۰۱۳
۶ نظر
۵۰۱۳
پ

در ستایش مادرشوهر

هر زن و مردی درآغاز زندگی مشترک خواهان برقراری بهترین ارتباط با طرف مقابل خود و خانواده او هستند، ولی متأسفانه این تلاش در بعضی موارد به سرانجام نمی‌رسد و مشکلاتی به‌وجود می‌آید که می‌تواند علاوه بر ایجاد دلخوری و ناراحتی خانواده‌ها، باعث به‌وجود آمدن مشکلات زیادی برای خود زوجین هم بشود.

همشهری آنلاین: هر زن و مردی درآغاز زندگی مشترک خواهان برقراری بهترین ارتباط با طرف مقابل خود و خانواده او هستند، ولی متأسفانه این تلاش در بعضی موارد به سرانجام نمی‌رسد و مشکلاتی به‌وجود می‌آید که می‌تواند علاوه بر ایجاد دلخوری و ناراحتی خانواده‌ها، باعث به‌وجود آمدن مشکلات زیادی برای خود زوجین هم بشود.

بنابراين بهترين كار اين است كه در ابتداي راه و آغاز زندگي مشترك، ديد خوبي نسبت به خانواده طرف مقابل داشته باشيم و روش مناسبي براي برقراري رابطه صحيح با خانواده همسرمان انتخاب كنيم و فراموش نكنيم كه اين به نفع زندگي مشترك ماست و اگر همسرمان را دوست داريم بايد خانواده او را هم دوست داشته باشيم و به آنها احترام بگذاريم. در اين زمينه دكتر سپيده شبان، متخصص در امور مشاوره ازدواج و خانواده راهكارهايي ارائه كرده كه توجه به آنها مي‌تواند بخشي از مشكلات را تا حدي حل كند.

در ستایش مادرشوهر

گام اول

شناخت هدف

اولين كاري كه يك زوج در آغاز زندگي مشترك بايد انجام دهند اين است كه نسبت به يكديگر، زندگي زناشويي و خانواده طرف مقابل خود شناخت و آگاهي پيداكنند. يعني ابتدا بايد بدانند كه هدفشان از ازدواج چيست، چرا ازدواج مي‌كنند و قرار است بعد از اين وارد چه دنيايي شوند. چه انتظاراتي از اين ارتباط دارند و در اين ميان نقش خود، طرف مقابل و خانواده‌هاي هر دو طرف را تشخيص دهند. هنگامي كه با چنين شناختي قدم در زندگي مشترك مي‌گذاريم قطعا اين شناخت مي‌تواند ما را در تمام زمينه‌ها بيشتر كمك كند؛ مثلا اگر نسبت به همسر خود و خانواده او شناخت كافي داشته باشيم مي‌توانيم با توجه به توانايي‌ها و روحيات و خلق‌و‌خوي آنها و قوانين حاكم بر خانواده‌شان رفتار كنيم . به اين ترتيب برخوردهاي آنها نيز با ما معقول‌تر و قابل‌قبول‌تر خواهد بود. يك زوج وقتي ازدواج مي‌كنند و ازخانواده خود جدا مي‌شوند مرزي دور آنها تشكيل مي‌شود كه مانند پوسته بيروني تخم‌مرغ كاملا محتويات دروني خود را در بر‌مي‌گيرد. انگار زن و شوهر داخل اين فضا هستند واز ديگران جدا مي‌شوند. بنابراين هر كدام از اين شرايط جديد ويژگي‌هايي دارد؛يعني زن و شوهري كه با هم ازدواج مي‌كنند و مرزي بين آنها و ديگران كشيده مي‌شود لازم است كارهايي از جانب خود و خانواده‌هايشان انجام شود كه به اين مرز احترام گذاشته شود. متأسفانه در بعضي خانواده‌ها با توجه به وابستگي‌هاي شديدي كه خانواده‌ها به فرزندانشان دارند، هنگام ازدواجشان فكر مي‌كنند فرزندشان از آنها دور شده يا در بعضي موارد شروع به مقايسه شرايط ازدواج خودشان با فرزندانشان مي‌كنند و بدين‌ترتيب مشكلاتي به‌وجود مي‌آيد.

گام دوم

مشاوره كنيد

براي جلوگيري از بروز هرگونه اشتباهي در رفتارهاي زوجين و خانواده‌هاي آنها، بهترين كار و نخستين گام اين است كه ما قبل از تشكيل زندگي واقعا پختگي و رشد كافي را در خودمان به‌وجود بياوريم و تشخيص دهيم كه آمادگي لازم را براي آغاز نوع جديدي از زندگي داريم يا خير؛ چون ازدواج بنيان بسياري از اتفاقات مهمي است كه در كشور مي‌افتد و آينده فرزندانمان در گرو تربيت صحيح در خانواده‌هايي موفق است. بنابراين بهتر است با توجه به راهكارهاي زيادي كه در تمام زمينه‌ها وجود دارد وقبل از آنكه مشكلي به‌وجود بيايد شناخت كافي براي مقابله با آنها داشته باشيم. اين كار در دنياي امروزي با مشاوره و شركت در كلاس‌هاي آمادگي قبل از ازدواج به خوبي امكان‌پذير است. به‌خاطر داشته باشيم كه براي آغاز زندگي مشترك بايد سرمايه‌گذاري لازم انجام شود و زوجين وقت و انرژي زيادي براي شناخت يكديگر و خانواده‌هايشان بگذارند.

گام سوم

احترام بگذاريد

در آغاز زندگي مشترك دو طرف بايد ديد مثبتي نسبت به طرف مقابل و خانواده او داشته باشند و فراموش نكنند كه احترام به خانواده همسر باعث موفقيت بيشتر و تحكيم زندگي زناشويي خود آنهاست. براي رسيدن به چنين ديدگاهي بايد هرگونه فكر منفي را كه از قبل در ذهنمان هست از بين ببريم و مرز بين دخالت و كمك از طرف والدين را تشخيص دهيم. والدين هم بايد با توجه به اينكه فرزندانشان وارد ارتباط جديدي شده‌اند، به آنها فرصتي براي تجربه كردن بيشتر بدهند. آنها مي‌توانند در بسياري موارد نظر بدهند ولي اين موضوع كه ما تا چه حد مي‌توانيم آن را عملي كنيم، موضوعي دو طرفه است؛يعني هم خود ما كه وارد ارتباط جديدي شده‌ايم بايد خواهان آن باشيم و هم والدين بايد نظرات خود را طوري مطرح كنند كه جايگاه مشاوره و راهنمايي داشته باشد.

گام چهارم

مغزتان را عوض كنيد

متأسفانه بسياري از زوج‌ها گمان مي‌كنند والدين همسرشان قصد دخالت در كارهاي آنها را دارند البته اين موضوع تا حد زيادي به فرهنگ حاكم بر خانواده‌ها بستگي دارد. يعني بسياري افراد چون از قبل ذهنيت مثبتي در اين زمينه ندارند نمي‌توانند ديد خوبي نسبت به هرگونه كمكي كه والدين طرف مقابل به آنها مي‌كنند داشته باشند و اغلب كمك‌هاي آنها را دخالت تلقي مي‌كنند. بنابراين بهتر است بدون هيچ تفكري از قبل نسبت به خانواده همسر وارد زندگي مشترك شد و هرگونه خطاهاي ذهني يا شناختي را كه در اين خصوص وجود دارد از بين برد.

گام پنجم

كنار بياييد

بهتر است با توجه به سطح فرهنگ و شرايط خانواده‌هاي زوجين، ابتدا با سطح توقعات و انتظارات آنها آشنا شويم. بعضي خانواده‌ها انتظار دارند فرزندان و همسرانشان حتما عقايد آنها را بشنوند و شايد در بعضي موارد همين كه نظراتشان شنيده شود برايشان كافي باشد ولي بعضي خانواده‌ها به شنيده شدن و توجه به عقايدشان بسنده نمي‌كنند؛يعني حتما بايد ببينند كه فرزندشان مطابق نظر آنها رفتار مي‌كند؛ در غيراين صورت ممكن است بخواهند مقايسه و سرزنش كنند. همين موضوع باعث مي‌شود كه ظرفيت طرفين به مرور كاهش پيدا مي‌كند و با توجه به مشكلات ديگري هم كه در زندگي وجود دارد، اين موضوع تبديل به بحراني در زندگي آنها مي‌شود. بنابراين علاوه بر اينكه والدين بايد نظرشان را به‌گونه‌اي مطرح كنند كه دخالت محسوب نشود، فرزندان هم بايد به‌نظر آنها احترام بگذارند.

گام ششم

بشناسيد و بشناسانيد

براي اينكه زوج‌ها در آغاز زندگي مشترك بتوانند ارتباط خوبي با خانواده همسر خود برقرار كنند، ابتدا بايد ميزان آگاهي‌هاي خود را از خصوصيات و روحيات خانواده‌ها بالا ببرند و در واقع بيشتر با آنها آشنا شوند. همچنين بايد بپذيرند كه والدينشان چون تجربيات بيشتري دارند، دوست دارند آن را در اختيار فرزندانشان بگذارند ولي نيت بدي ندارند. هنگامي كه فرزندان اين موضوع را درك كنند مي‌توانند شنونده‌هاي خوبي براي گوش سپردن به حرف‌هاي والدين خود باشند. اين خيلي براي والدين ارزشمند است كه حتي اگر مخالف نظرشان هستيم با حوصله و احترام سخنانشان را بشنويم و راجع به آنها فكر كنيم و به آنها بگوييم كه حتما راهكار‌ها و تجربيات شما را مدنظر قرار مي‌دهيم و به آنها احترام مي‌گذاريم و بسيار سپاسگزاريم كه براي ما وقت مي‌گذاريد. در واقع جوانان ابتدا بايد با روحيه والدين همسر‌شان آشنا باشند، آنها را بپذيرند و به آنها احترام بگذارند اما هيچ‌گاه نبايد طوري با آنها صحبت يا رفتار كنند كه نشانگر بي‌اهميتي به رفتار و عقايد‌شان باشد. بنابراين هم بايدبه والدين احترام بگذاريم، هم شنونده خوبي باشيم و هم از آشنا شدن با عقايد و تجربياتشان استقبال كنيم.

گام هفتم

شرط نگذاريد

هر زوجي مايلند بتوانند ارتباط بسيار خوبي با والدين همسر خود داشته باشند ولي گاهي نمي‌توانند موفق شوند. متأسفانه خيلي از مردم در جامعه ما دوست داشتن مشروط راتجربه كرده‌اند؛ يعني عقيده دارند هر كس تا زماني براي آنها دوست داشتني است كه خصوصيات و ويژگي‌هاي مورد علاقه آنها را داشته باشد يا كار خاصي انجام بدهد. اين موضوع باعث مي‌شود توقعات نابجايي از يكديگر داشته باشيم؛ مثلا در ذهن خود تصوير خاصي از پدر و مادر همسر خود ساخته‌ايم. اما وقتي وارد زندگي مي‌شويم آن افراد با طرح واره‌ها و چارچوب‌هايي كه در ذهن ماست يكي نيستند. بنابراين نخستين چيزي كه جوانان بايد مدنظر قرار دهند پذيرش واقعيات است ولو آنگونه كه ما مي‌خواهيم نباشند. زوج‌ها بايد بدانند اگر همسرشان را دوست دارند بايد خانواده آنها را هم با همان ويژگي‌ها و فرهنگي كه از قبل داشته‌اند بپذيرند ولي نمي‌توانند انتظار داشته باشند ديگران بنا به خواست آنها تغيير كنند. متقابلا خانواده‌ها نيز بايد بپذيرند كه عروس يا داماد آنها در خانواده‌هايي متفاوت با آنها رشد كرده‌اند. پذيرش اين تفاوت‌ها كمك مي‌كند تا بتوانيم بهتر يكديگر را بپذيريم. گاهي افراد انتظار دارندهمسر يا خانواده او رفتاري كاملا مشابه‌خود آنها داشته باشندو با باورهاي اشتباهي وارد زندگي زناشويي مي‌شوند مثلا فكر مي‌كنندهمسر خوب كسي است كه هميشه در هر جايي و در تمام مهماني‌ها كنار او باشد و كمتر به ديگران توجه داشته باشد يا خانواده طرف مقابل بايد همانگونه كه دلخواه او است رفتار كنند. ولي وقتي وارد زندگي مي‌شوند با خلاف آن مواجه مي‌شوندو همين موضوع باعث بروز مشكلاتي با همسر يا خانواده‌اش مي‌شود. پذيرش تفاوت‌ها و ديدگاه‌هاي افراد خيلي مهم است و نبايد انتظار داشته باشيم كه ديگران دقيقا مانند ما فكر يا رفتار كنند. آگاه باشيم كه چه انتظاراتي از آنها داريم و افراد را آنگونه كه هستند بپذيريم البته والدين نيز مي‌توانند انتظارات خود را از فرزندانشان تعديل كنند. ولي با توجه به انعطاف‌پذيري بيشتر جوانان، بهتر است اين تغيير و پذيرش ابتدا از طرف جوانان صورت پذيرد.

گام هشتم

باورهايتان را اصلاح كنيد

گاهي افراد با پيش زمينه‌هايي وارد زندگي مشترك مي‌شوند كه مي‌تواند بسيار مشكل‌زا باشد، مثلا با توجه به شنيده‌هاي اطرافيان ديد خوبي نسبت به خانواده طرف مقابل ندارند و فرهنگ غلطي از دوران كودكي در ذهن آنها شكل مي‌گيرد. نبايد بگذاريم اين شنيده‌ها و تجربه‌هاي ديگران، ذهنيت بدي براي آغاز زندگي مشترك به ما بدهد؛ مثلا اگر از كودكي شنيده‌ايم مادر يا پدر همسرمان نمي‌توانند با ما رفتار دوستانه‌اي داشته باشند و با اين ذهنيت وارد زندگي شويم، ناخودآگاه نيز نمي‌توانيم ارتباط خوبي با آنها برقرار كنيم. اصلاح باورها و عقايد ما براي موفقيت در هر ارتباطي بسيار مهم است.

براي شروع هر كار مهم يا آغاز هر ارتباطي بايد اطلاعات كافي در آن زمينه داشته باشيم. ما معمولا حتي براي خريد يك لباس هم ساعت‌ها وقت مي‌گذاريم و از ديگران سؤال مي‌كنيم تا بتوانيم آنچه را واقعا مي‌خواهيم بيابيم. ولي متأسفانه براي وارد شدن به يكي از مهم‌ترين مراحل زندگي، آگاهي‌هاي لازم را كسب نمي‌كنيم. فراموش نكنيد به همان نسبت كه بتوانيم اطلاعات كافي در زمينه‌اي داشته باشيم به همان نسبت نيز اعتماد به نفس بيشتري خواهيم داشت. هنگامي كه با اعتماد به نفس وارد ارتباط مي‌شويم، هم اضطراب كمتري داريم و هم ذهن بازتري براي پيدا كردن راهكارهاي مختلف و حل مشكلات خواهيم داشت. ضمن اينكه ديد بازتري خواهيم داشت و بيشتر توان پذيرش موقعيت‌هاي جديد را كسب خواهيم كرد. در ضمن بايد با رها كردن باورهاي غلط عاميانه، سعي كنيم خودمان با توجه به واقعيات موجود به نتيجه درستي برسيم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • lili

      شناخت هدف,احترام بگذاريد,مغزتان را عوض كنيد,كنار بياييد,بشناسيد و بشناسانيد,شرط نگذاريد,باورهايتان را اصلاح كنيد مفید بود ممنون

    • معصومه

      تمام شرایط و قوانین که در بالا اشاره شدند به شرطی جواب می دهد که متقابل رعایت و انجام شود.
      بنده به عنوان کسی که اصلا دید بدی به مادر شوهر و خانواده شوهر نداشتم ازدواج کردم ولی رفتارهایی که دیدم باعث شد که دیدم نسبت به مادر شوهر عوض شده و بفهمم که هر کار کنی مادر شوهر ، مادر شوهر است و تغییر ناپذیر

      پاسخ ها

      • مامان لیلا

        معصومه جانم سلام دختر قشنگم.
        عزیزدلم قربونت برم سعی کن اگه سوءتفاهمی پیش اومده با مادر شوهرت در یک محیط دوستانه در میون بذاری دورت بگردم اشتباهی که رخ داده حتما قابل جبرانه فدای تو بشم.
        ما مادر شوهرا بعضی اوقات از روی ندانستن کاری انجام میدیم که باعث دلخوری عزیزان دلمون میشیم که حتما در یک محیط دوستانه این سوء تفاهم از بین خواهد رفت.
        من و عروسم سعی می کنیم هر مشکلی پیش بیاد به همدیگه بگیم تا زود همه چیز فراموش بشه و دلخوریی پیش نیاد همدیگه رو زود ببخشیم تا خدا هم از گناهانمون چشم پوشی کنه .
        معصومه جانم دختر عزیزم روزهای خوب وخوشی را در کنار همسرت وهمچنین در کنار مادر همسرت از خدای مهربان خواهانم عاقبت بخیروخوشبخت باشی قربونت برم.

      • سعیده

        من هم دقیقا همین تجربه رو دارم . من هم خیلی خوبی کردم همیشه ذهنم مثبت بوده ولی نتیجه ایی که دیدم برعکس بود من هم روشم رو عوض کردم مثل خودشون بی تفاوت!!! تا طرف مقابل روش و ذهنش رو عوض نکنه هیچ کاری از دست تو بر نمیاد.

      • معصومه

        سلام
        با تشکر از خانوم محترم مامان لیلا
        از فرمایشات عالی شما بهره مند شدم.
        ممنون از نصایح مادرانه شما
        اما مادر گرامی چیزی که مهم است دیدگاه متقابل نسبت به روشهایی ست که جناب عالی مطرح نموده اید.
        اینکه شاید یک عروس ناخواسته خطایی مرتکب شود و یا اینکه توقعات مادر شوهر از او به عنوان یک عروس بالا بوده باشد .
        آیا فکر نمی کنید با توجه به تجربه زیاد یک مادر شوهر که به یقین خود نیز روزی عروس بوده این محیط دوستانه بایستی از جانب او فراهم گردد؟
        آیا در تمامی مراحل زندگی این عروس است که مقصر می باشد؟
        بنده حقیر به تمامی بزرگسالان احترام می گذارم و خاک پایشان هستم و تمامی حرفهایشان را به دیده منت می پذیرم اما گاهی لازم است خود را به جای شخص متقابل بگذاریم کاری که شاید نه البته صد در صد بلکه در حد توانم سعی کرده ام انجام دهم و می دانم که بشر کامل نیست و جایز الخطاست و شاید در برخی موارد کوتاهی کرده ام اما بایستی مادر شوهر و تمامی بزرگترها نیز این باب دوستی را باز کرده و نصایح گرانبارشان را در اختیار عروس که حالا عضوی از خانواده آنهاست قرار بدهندو تفکرخود رابه نوعی تغییر دهند که گویا یکی از فرزندان آنان مرتکب اشتباه شده است. در هر صورت از نظر ارزشمند و گرانبار شما مادر گرامی بسیار بهره بردم و امیدوارم خداوند همه مادرها و مادر شوهرها را درپناه خودش برای نسلهای جوان حفظ نماید چرا که بزرگترها برکت هر خانه ای هستند.

      • مامان لیلا

        معصومه جانم دختر عزیزم دورت بگردم من اصلا قصدم این نبود که تو عزیزدلم را محکوم کنم یا بگویم که همیشه عروس خانما مقصر هستند نه دورت بگردم.
        در هیچ یک از مواردی که ذکر نمودید عروس مقصر نیست عزیزم اگر هم اشتباهی رخ میده از بی تجربگی و خام بودن در زندگیست قربونت بشم .
        من عرضم این بود که اگه سوء تفاهمی از جانب هر کدام از ما به وجود میاد و دیگری متوجه این سوءتفاهم میشه در صدد رفع اون بر بیاییم این روزها برای همه هست دختر قشنگم بی تجربگی و خام بودن را هم من تجربه کردم هم قطعا مادر شوهر محترم شما ما باید میدان را باز بگذاریم تا جوانانمان بیشتر تجربه کسب کنند البته با اندکی صبرو شکیبایی مطمئن باش مشکلات حل خواهد شد.
        معصومه جانم دختر عزیزم اگه ممکنه یکبار دیگه مطلب خودت را بخون من کمی جواب تو عزیزدلم را احساس کردم با عصبانیت نوشتی من اصلا قصد نداشتم تورا محکوم کنم یا بگم مقصر فقط شمایید باهمدیگه مهربان باشیم قربونت برم .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج