اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۱۶۶۵۹۹
۱ نظر
۵۰۱۹
۱ نظر
۵۰۱۹
پ

بازگشت قیمت نفت به ۳۴ سال پیش

در حالی نفت در بازارهای جهانی به قیمت ۳۴ سال پیش برگشته است، شواهدی از توقف کاهش وجود ندارد،‌ آمریکا طی ۶ سال تولید خود را دو برابر کرده،‌ روسیه تولید نفت را به ۱۰ میلیون بشکه در روز رسانده و صادرات نفت عراق هم بی‌سابقه شده است.

خبرگزاری فارس: سقوط قیمت نفت همچنان ادامه دارد. بهای نفت در بسیاری از کشورها به شدت ارزان شده است. آلمانی‌ها نفت مورد نیاز خود را با قیمت ۳۴ سال پیش خریداری می‌کنند. هنوز هیچ نشانی از پایان سقوط قیمت نفت به چشم نمی‌خورد.

در روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ میلادی هر بشکه نفت خام قیمتی زیر ۵۰ یورو داشت، این قیمت اما در روزهای آغازین سال ۲۰۱۵ اندکی افزایش یافت. کارشناسان این افزایش را واکنشی در رابطه با سقوط طولانی بهای نفت ارزیابی می‌کنند.

حد متوسط قیمت هربشکه نفت خام برنت دریای شمال (۱۵۹ لیتر) در سال ۲۰۱۴ میلادی ۷۹/ ۷۳ یورو بود؛ قیمتی که کمی پائین‌تر از قیمت نفت در سال ۱۹۸۱ بود. بهای متوسط نفت در سال ۱۹۸۱ با احتساب تورم ۶۰/ ۷۹ یورو بود.

*افزایش استخراج نفت در بسیاری از کشورهای جهان

یکی از دلایل مهم کاهش قیمت نفت افزایش عرضه آن در بازار جهانی است. آغاز استخراج نفت در آمریکا یکی از دلایل کاهش قیمت نفت بود. در اواخر ماه ژوئن ۲۰۱۴ دولت آمریکا برای نخستین‌بار پس از ۴۰ سال مجوز صدور نفت به خارج را صادر کرد.

*تقاضای جهانی برای نفت اوپک کاهش می‌یابد

دلیل این امر افزایش بی‌سابقه استخراج نفت در آمریکا با استفاده از فن‌آوری فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگ‌های زیرزمینی) بود. این کشور در سال ۲۰۰۸ روزانه تنها چهارمیلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت تولید می‌کرد. این میزان در پایان ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ به حدود ۹ میلیون بشکه رسید.

روسیه نیز در سال ۲۰۱۴ به رغم تحریم‌ها و بحران اقتصادی در این کشور رکورد استخراج نفت خود را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق شکست. تولید نفت خام در این کشور در سال ۲۰۱۴ افزایشی ۷/ ۰ درصدی داشت. وزارت انرژی روسیه روز جمعه (۱۲ دی / ۲ ژانویه) اعلام کرد که تولید نفت خام در این کشور در سال ۲۰۱۴ به ۱۰ میلیون بشکه در روز رسید.

صادرات نفت عراق نیز اکنون بسیار بیشتر از سابق شده است. به گفته یکی از مقامات وزارت نفت عراق صادرات نفت این کشور در ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی ۹/ ۲ میلیون بشکه در روز بوده است. خبرگزاری سومریه نیوز روز جمعه (۱۲ دی / ۲ ژانویه) گزارش داد که صادرات این میزان نفت از دهه ۱۹۸۰ تاکنون در عراق بی‌سابقه بوده است.

*آلمان خشنود از کاهش قیمت نفت

انجمن اقتصادی مواد نفتی آلمان در برلین اعلام کرد که با سقوط دائمی قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۱۴ میلادی در سطح جهان‌، قیمت نفت در آلمان به ارزانی سال ۱۹۸۱ (۱۳۶۰) رسیده است.

کلاوس پیکارد، رئیس هئیت مدیره انجمن اقتصادی مواد نفتی آلمان کاهش قیمت نفت را نشانی مثبت برای این کشور ارزیابی کرد و در این باره گفت: «کاهش قیمت نفت نشان‌دهنده این واقعیت است که پیش‌بینی‌ها در باره محدود شدن منابع نفت خام جهان و گران‌تر شدن دائمی آن با واقعیت همخوانی ندارد.»

ذخایر نفت کنونی جهان از سال ۲۰۰۰ تا کنون حدود ۷۰ درصد تا سطح ۲۴۰ میلیارد تن افزایش یافته است. دلیل این امر توسعه فناوری، هم در عرصه یافتن منابع نفتی و هم در عرصه استخراج این ماده معدنی است.

*استخراج نفت و گاز در آمریکا از درون سنگ‌های زیرزمینی

رئیس هئیت مدیره انجمن اقتصادی مواد نفتی آلمان در این باره نیز خاطر نشان کرد که "نفت به اندازه کافی وجود دارد. عرضه زیاد نفت سبب شده که قیمت نفت با احتساب تورم بیشتر از قیمت سه‌دهه پیش نباشد."

کاهش قیمت نفت را رانندگان خودروهای آلمان به خوبی حس می‌کنند. برمبنای آمارها قیمت متوسط بنزین در آلمان در سال ۲۰۱۴ به نسبت سال‌های قبل کاهشی محسوس را نشان می‌دهد. قیمت بنزین در این سال به حد قیمت‌ها در سال ۲۰۱۰ رسید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • امید

      متاسفانه زمانیکه قیمت نفت 150دلاربود؛باید فکراین روزها رومیکردند.الان دیگه هیچ کاری نمیشه کرد.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج