۱۹۷۷۳۷
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

بازگشت قاتل متحرک به جاده های کشور

درحالی که کمتر دوماه از آغاز شماره گذاری دوباره اتوبوس‌های اسکانیا در کشور می‌گذرد، واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل مسافران پرواز مشهد- ساری یک بار دیگر تمام توجه ها را به سمت نقص‌های فنی این وسیله نقلیه سوق داده است. نواقصی که بهمن‌ماه سال ۹۲ موجب توقف شماره‌گذاری این خودرو به مدت یک سال و نیم شد.

خبرگزاری میزان: درحالی که کمتر دوماه از آغاز شماره گذاری دوباره اتوبوس‌های اسکانیا در کشور می‌گذرد، واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل مسافران پرواز مشهد- ساری یک بار دیگر تمام توجه ها را به سمت نقص‌های فنی این وسیله نقلیه سوق داده است. نواقصی که بهمن‌ماه سال ۹۲ موجب توقف شماره‌گذاری این خودرو به مدت یک سال و نیم شد.

هنوز شاید حادثه تلخ فوت۲۶ دختر دانش آموز در جاده ایذه - بروجن، مرگ ۱۷ مسافر در آتش اتوبوس اسکانیا در محور اهواز به هفتگل، فوت هفت مسافر در استان گیلان یا حادثه تصادف در اتوبان قم که در آن ۴۴ مسافر کشته و صدها خانواده داغدار شدند، چندان از خاطره ها پاک نشده باشد که درست مدت کمی بعد از شروع مجدد پلاک گذاری این وسایل حمل و نقل دوباره واژگونی اسکانیا در سواد کوه و برجای گذاشتن ۱۲ کشته و مصدوم شدن ۱۹ نفر به تیتری داغ برای رسانه ها تبدیل شده است.

تیتری که داغی آن نه تنها دل بازماندگان این حادثه را سوزاند بلکه شاید دوباره خاطرات تلخ صدها یا شاید هزاران خانواده داغدار دیگر را به آنها یادآوری کرد. به این ترتیب دوباره خودرویی که از ان به عنوان قاتل سوئدی هم یاد می شود به جاده های کشور بازگشت و شروع به گرفتن جان مسافرانی کرد که به نیت داشتن سفری خوش از شهر و دیار خود راهی سایر شهرهای کشور می شدند.

۵۳ درصد تلفات ناوگان اتوبوس بین شهری متعلق به اسکانیا بوده است

اسکانیا همان قاتل آهنی است که بعد از مرگ حدود ۲۰۰ نفر، آن هم مرگ هایی که دلیل آن ایمن نبودن این وسیله نقلیه بود سرانجام شماره گذاری آن متوقف شد. وسیله نقلیه ای که تنها ۹.۹ خودروهای ناوگان حمل و نقل عمومی را به خود اختصاص داده بود اما ۵۳ درصد تلفات رانندگی این ناوگان به این اتوبوس تعلق داشت.

همه این ها موجب شد تا سرانجام بهمن ماه سال ۹۲ سرهنگ احمد رستمی، معاون فنی، مهندسی پلیس راهور از توقف شماره گذاری اتوبوس اسکانیا خبر دهد و اینکه با توجه به پایان مهلت داده شده به شرکت عقاب افشان برای رفع معایب اتوبوس حادثه ساز اسکانیا تیپ ۴۲۱۲ شماره گذاری این خودرو از روز اول بهمن ماه ۹۲ متوقف شد.اتوبوسی که با وجود داشتن نقص های فنی زیاد مدت ها با این رویکرد که تولید آن منطبق با استانداردهای جهانی است و تاییدیه های لازم را از سازمان استاندارد و پلیس راهور دارد، به قاتلی در جاده های کشور بدل شده بود.

نقص ایمنی از زبان مالکان و رانندگان

این در حالی بود که به گفته رانندگان و مالکان این خوردو که صدها میلیون تومان ارزش داشت، سیستم برق اتوبوس اسکانیا نسبت به سایر اتوبوس ها ضعیف است. به دلیل اینکه باتری در جلوی خودرو قرار گرفته امکان آتش سوزی در تصادفات شاخ به شاخ زیاد است، اما مهمترین علت، قرار گرفتن سیستم تهویه خودرو از جمله کولر و بخاری در کنار باتری خودرو عنوان شده بود زیرا وقتی که این سیستم ها روشن باشند به شدت داغ می کنند و در یک برخورد حتی کوچک با سرعت ۶۰ کیلومتر به دلیل وجود باتری و جرقه، خودرو آتش می گیرد.

ضعیف بودن بدنه، مناسب نبودن لاستیک های اسکانیا برای جاده‌های ایران و موارد دیگری که عنوان می شد همه و همه مواردی بود که بعد از چالش های زیاد موجب توقف شماره گذاری این وسیله نقلیه عمومی شد. با این وجود حدود یکسال و نیم بعد در آخرین روزهای سال ۹۳ دوباره این شماره گذاری از سر گرفته شد. سردار حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور نیمه فروردین ماه امسال با بیان اینکه شهرداری هایی همانند شهرداری‌های استان فارس و خراسان رضوی که از مدت ها قبل اقدام به خرید این اتوبوس ها کرده بودند با توجه به فرارسیدن ایام تعطیلات نوروز به شدت پیگیر شماره گذاری این اتوبوس ها بودند تا در ناوگان حمل و نقل و چرخه خدمت رسانی فعال شوند، از اغاز شماره گذاری این خودروها از آخرین روزهای سال ۹۳ با هماهنگی بین راهنمایی و رانندگی ناجا و سازمان استاندارد خبر داد.

خارج شدن اتوبوس‌ها استاندارد اسکانیای سوئد

همه این اتفاقات در حالی رخ داد که درست زمانی که شماره گذاری این وسیله نقلیه متوقف شده بود به عبارتی در اردیبهشت ماه سال گذشته محمود براتی، مدیر کارخانه اسکانیا در ایران از تدوین برنامه تولید ۸۰۰ دستگاه اتوبوس اسکانیا، در کشور خبر داده بود و اینکه تولید روزانه ۶ دستگاه اتوبوس در این سال یکی از افتخارات اسکانیا در ایران است. اتوبوس هایی که بسیاری از افراد آن را ارابه مرگ لقب داده اند.

حتی سال گذشته پیتر پچلر، سفیر وقت سوئد در ایران نیز در بازدید از این کارخانه از خارج شدن اتوبوس‌های تولید شرکت عقاب افشان از استاندارد اسکانیای سوئد سخن گفته بود و اینکه اتوبوس اسکانیا از استاندارد خارج شده است؛ زیرا تغییراتی که در افزایش حجم باک بنزین و سیستم برق‌کشی تولیدات شرکت عقب افشان به وجود آمده باعث شده است این محصول از استاندارد خارج شود.

این در حالی بود که در همان محدوده زمانی نیره پیروزبخت، رئیس سازمان استاندارد نیز در بازدیدی که پس از اعلام مردودی اسکانیا در ۱۹ تست استاندارد از این کارخانه داشت، مدعی بود این اتوبوس مرگ آفرین استانداردهای لازم را برای تردد جاده‌ها دارد.

۱۲ قربانی، ضعف عملکرد راننده و نقص فنی

اکنون بعد از گذشت یک سال و نیم از توقف شماره گذاری و بازگشت دوباره این اتوبوس های به چرخه خدمات رسانی ان هم بعد از اینکه گفته شد اشکالات ان برطرف شده است دوباره روز گذشته ۱۲ نفر تنها به دلیل اینکه اینکه مسافر این وسیله حمل و نقل عمومی بودند جان خود را ازدست دادند.

اگر چه سرهنگ محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راه ناجا ضعف عملکرد راننده اتوبوس و نقص فنی خودرو را از دلایل عمده حادثه سوادکوه اعلام کرده است، اما واقعیت این است نقص فنی خودرو از قبیل ضعف در ستون‌های سقف اتوبوس به طور کامل مشهود است. موضوعی که نمی توان به سادگی از کنار ان گذشت. در حال حاضر نیز به نظر می رسد مسئولان پلیس راهور در حال بررسی دوباره این موضوع بوده تا علت این حادثه را با دقت بیشتری بررسی کنند و بتواند پاسخ خود را رسانه ای کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج