کاملترین آموزشِ طرز تهیه «مرغ شکم پر»
مرغ غذایی است که بیشترین سهم را در سفره های ایرانی دارد، در بین غذاهایی که با مرغ درست می شود یکی از پرطرفدارترین غذاها که بسیار خوشمزه و لذیذ است مرغ شکم پر خطه شمال کشور است. با ما همراه باشید.
وبسایت آکا ایران: مرغ غذایی است که بیشترین سهم را در سفره های ایرانی دارد، در بین غذاهایی که با مرغ درست می شود یکی از پرطرفدارترین غذاها که بسیار خوشمزه و لذیذ است مرغ شکم پر خطه شمال کشور است. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
طرز تهیه:
اول از همه 1 عدد پیاز متوسط خرد شدمون رو نمک و فلفل میزنیم و بهش آب لیموی تازمون رو اضافه میکنیم.
حالا آب پرتقالمون و دو قاشق چایخوری زردچوبه رو بهش اضافه می کنیم.
و مخلوط می کنیم، سعی کنید پوست مرغی که انتخاب میکنید سالم باشه.
مرغمون رو بعد از شستن و خشک کردن توی یک کاسۀ بزرگ میذاریم و حسابی با مایۀ پیاز پرتقالی که درست کردیم آغشته می کنیم.
هم داخل شکمش و هم روی کامل مرغ.
و حتی زیر پوست مرغ، زیر پوست سینه و ران ها، همه را پر از مایه کنید.
تا حسابی مرغمون به مایه آغشته بشه.
حالا با یک نایلون یا درب محکم ظرف را بپوشانید و بمدت 1 روز کامل ( 24 ساعت) در یخچال بذاریدو یادتون باشه هرچند ساعت یکبار پوشش مرغتون رو برداشته و همینطور در مواد دورش بغلطونید و آب پرتقال و لیمو رو بر روی کل مرغتون بریزید و دوباره سرش رو بذارید و این کار رو چند بار انجام بدید.
بعد از یک روز ادامۀ پختمون رو انجام میدیم.
2 عدد پیاز خرد شدمون رو کمی تفت میدیم تا نرم شه.
حالا پیازمون رو از روی اجاق گاز برداشته و در ظرفی با کمی نمک و ۱ ق چ زردچوبه و دارچین و آلو و کشمش و ادویه کاری مخلوط میکنیم.
میذاریم کنار و میریم سروقت مرغمون!
جونم براتون بگه مرغمون رو که ۱ روز حسابی توی مواد بوده و کاملا" آب پرتقال و لیمو و البته پیاز توی گوشتش نفوذ کرده و حسابی ترد و خوشمزش کرده رو از یخچال در میاریم و همۀ مواد رو حسابی ازش جدا میکنیم هم پیازها و هم آب پرتقال.
حالا ته سینی فر یه ورق فویل گذاشته (برای اینکه ظرفتون کثیف نشه و شستنش راحت باشه) و به اندازۀ 1 ق چ (فقط در حد چرب شدن) روی فویلتون روغن بریزید. مرغتون رو در ظرف فر گذاشته و مواد پیاز و کشمش و آلو رو درشکم مرغ بریزید و شروع به دوختن شکم مرغ کنید.
اینم یه بال دیگش!
حالا به اندازه ای که فقط پوستش خشک نباشه به پوستش روغن میزنیم ومیذاریم توی فر بمدت ۲ تا ۲:۳۰ ساعت. یادتون باشه که ۱ ساعت اول روی حرارت کم رو به متوسط و سپس کم کم حرارت را زیاد کنید. (البته نه خیلی زیاد که روی مرغ بسوزه و داخلش نپزه). هر ۲۰ دقیقه یکبار هم از همون آبی که خود مرغ پس میده با قاشق روی تمام قسمت های مرغ ریخته و با سرعت درب فر را ببندید و این کار را تا آخرین لحظۀ زمان پخت چندین بار انجام دهید.
مواد لازم:
- فلفل به میزان دلخواه
- روغن به میزان دلخواه
- مرغ (درسته با پوست) ۱ عدد
- لیمو نصف قاچ
- پیاز (متوسط خرد شده) ۳ عدد
- پرتقال ۱ عدد
- پودر کاری (اختیاری) ۱ قاشق چای خوری
- آلو (من۴/۳ پیمانه ریختم) هرچی دوست دارین
- کشمش ۲/۱
- زرد چوبه ۲ قاشق چای خوری
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
- نمک به میزان دلخواه
اول از همه 1 عدد پیاز متوسط خرد شدمون رو نمک و فلفل میزنیم و بهش آب لیموی تازمون رو اضافه میکنیم.
حالا آب پرتقالمون و دو قاشق چایخوری زردچوبه رو بهش اضافه می کنیم.
و مخلوط می کنیم، سعی کنید پوست مرغی که انتخاب میکنید سالم باشه.
مرغمون رو بعد از شستن و خشک کردن توی یک کاسۀ بزرگ میذاریم و حسابی با مایۀ پیاز پرتقالی که درست کردیم آغشته می کنیم.
و حتی زیر پوست مرغ، زیر پوست سینه و ران ها، همه را پر از مایه کنید.
تا حسابی مرغمون به مایه آغشته بشه.
2 عدد پیاز خرد شدمون رو کمی تفت میدیم تا نرم شه.
حالا پیازمون رو از روی اجاق گاز برداشته و در ظرفی با کمی نمک و ۱ ق چ زردچوبه و دارچین و آلو و کشمش و ادویه کاری مخلوط میکنیم.
میذاریم کنار و میریم سروقت مرغمون!
جونم براتون بگه مرغمون رو که ۱ روز حسابی توی مواد بوده و کاملا" آب پرتقال و لیمو و البته پیاز توی گوشتش نفوذ کرده و حسابی ترد و خوشمزش کرده رو از یخچال در میاریم و همۀ مواد رو حسابی ازش جدا میکنیم هم پیازها و هم آب پرتقال.
خوب حالا که مرغمون رو حسابی ذوختیم...میریم سراغ بال های اون......برای زیبای شکل مرغ بهتره بال های مرغ را در زیر کتف مرغ ببریم....نگاه کنید......
حالا به اندازه ای که فقط پوستش خشک نباشه به پوستش روغن میزنیم ومیذاریم توی فر بمدت ۲ تا ۲:۳۰ ساعت. یادتون باشه که ۱ ساعت اول روی حرارت کم رو به متوسط و سپس کم کم حرارت را زیاد کنید. (البته نه خیلی زیاد که روی مرغ بسوزه و داخلش نپزه). هر ۲۰ دقیقه یکبار هم از همون آبی که خود مرغ پس میده با قاشق روی تمام قسمت های مرغ ریخته و با سرعت درب فر را ببندید و این کار را تا آخرین لحظۀ زمان پخت چندین بار انجام دهید.
پ
نظر کاربران
به نظرم مواد داخلش خوشمزه نمیاد.اگر از سبزی معطر استفاده بشه بهتره.دوستان نظر شما چیه؟
بله موافقم...سبزی معطر عالیتر از هرچیز دیگه میشه
آلو. پیاز. سبزی . زرشک . گردو. کمی برنج اگه دوست داشته باشید.
البته من پوست مرغ رو میگیرم چون اینجوری اون پوستشه که برشته میشه و بعدا باید دورش بندازی . و در حین پخت مرتبط مرغ رو با کره چرب میکنم تا خشک نشه.
در انتها هم میشه با آلو و زرشک و گردو و رب انار یا رب گوجه براش سس درست کرد که در کنارش سرو بشه. یا اگه دوست داشته باشید روی مرغ ریخته بشه. چون مرغ سوخاری بدون سس خشکه و حتی اگه خیلیم خوشمزه باشه بازم چون آبدار نیست از گلویه آدم به سختی پایین میره
جووووووون
ما اینقدر مزه دارش نمی کنیم ولی داخلش را غیر از آلو و کشمش، گردو و فندق و پسته و بادام خرد شده یا چرخ شده هم می ریزیم و وقتی مرغ را دوختیم توی آب و آلو و نمک و ادویه چند ساعت با در بسته می پزیم، آبش کم باشه و دیگ اندازۀ خود مرغ باشه. عاااااااااااااااااااااااالللللللللللللللللللللی میشه. طعم شیرین با دارچین و کشمش و گردو سازگاره.
تو قابلمه اصلا آب نمیریزم و فقط کلی سبزیجات تو قابلمه زیر مرغ واطرافش نیزارم
مرسی بسیار عالی
من از سبزی جعفری و پیاز قرمز استفاده میکنم برای داخل مرغ واقعا طعمش خوب میشه
باسبزی محلی و رب آلوچه محشر میشه
ممنون عالیه