۳۵۱۶۸۴
۶ نظر
۵۰۰۲
۶ نظر
۵۰۰۲
پ

چرا امکان پیروز نشدن روحانی وجود دارد؟

تنها یک سال به پایان دوره اول ریاست جمهوری روحانی باقی مانده است تندروها در تلاش هستند تا او اولین رییس جمهوری یک دوره ای باشد و از انتخابدر دور دوم باز بماند.آیا آنان موفق خواهند شد؟

خرداد نیوز: سایت تحلیلی "المانیتور" با انتشار گزارشی به پنح دلیلی پرداخته که ممکن است سبب بازماندن روحانی از پیروزی دوباره در دور دوم انتخابات شود. این سایت می نویسد:"جناح تندرو در ایران نمی تواند روحانی تحمل کند. در واقع، هدف آنان در دست گرفتن کنترل قوه مجریه است. آنان به سادگی نمی توانند این موضوع را هضم کند که روحانی برای یک دوره دیگر هم بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند. آنان مصمم هستند که در اسرع وقت این کرسی را از او بازپس گیرند. حرکت آنان در جهت دامن زدن به موضوع فیش های حقوقی در این راستا است".

این سایت می افزاید:"همانند روسای جمهوری پیشین پیش بینی درباره سرنوشت روحانی نیز کار دشواری است. بسیار از نخبگان حاکم در ایران باور دارند که او در دور دوم انتخابات نیز پیروز خواهد شد. برای مثال، علی لاریجانی رییس مجلس که اصولگرا است تاکید کرده است که روحانی در حال حرکت در مسیر درستی است و مردم نیز باور دارند که او خدمتگزار بوده است. آیت الله هاشمی نیز باور دارند که روحانی بدلیل عملکرد موفق در برجام بدون رقیب است".

این سایت اما به پنج متغیر کلیدی اشاره می کند که ممکن است معادلات را به ضرر روحانی تغییر دهند و به آن ها اشاره کرده است:

برای نخسیتن بار محمود احمدی نژاد رییس جمهوری سابق به سیاست بازگشته و وعده داده که مشکلات اقتصادی کنونی را جل می کند. او به آسیب پذیرها وعده داده که یارانه بیش تری را به آنان ارائه می دهد. این در حالیست که روحانی و کابینه اش باور دارند که مشکلات کونی نتیجه سیاست های اشتباه دوران احمدی نژاد هستند. آخوندی وزیر راه و شهرسازی پیش تر پروژه مسکن مهر احمدی نژاد را یک فاجعه خوانده بود. در نتیجه، سیاست های پوپولیستی احمدی نژاد می تواند برای طبقات پایین دست جذاب باشند. هر چند پرداخت یارانه نقدی برای اقتصاد ایران مضر بوده اما روحانی قادر به متقاعد کردن اقشار کم درآمد درباره مشکل ساز بودن این سیاست ها نبوده است.

نکته دوم آن است که برخی از اعضای کابینه روحانی در حلقه بسته یا قرار دارند و در همکاری سازنده با دایره بیرونی نخبگان موفق نبوده اند. اقتصاددانانی چون فرشاد مومنی، محمد راغفر و جمشید پژوهان نارضایتی خود را از استراتژی های اقتصادی دولت اعلام کرده اند. کابینه روحانی عموما متشکل از مقام های قدیمی است. در واقع کابینه او جوان نیست و میانگین سنی اعضای کابینه روحانی ۵۷ سال است و یکی از پیرترین کابینه ها در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. این سیاستمداران مسن محافظه کار هستند و قادر به تغییرات اساسی اقتصادی و سیاسی نیستند و تمایل به حفظ وضع موجود دارند. این موضوع می تواند به ناامیدی هواداران روحانی بیانجامد.

نکته سوم رکود اقتصادی و تداوم آن است. تداوم این موضوع پیامدهای زیادی برای بازار کار داشته است. تنها امید دولت به تغییری مثبت در دوران پسا تحریم بوده است. این در حالیست که در عمل تغییر عمده ای روی نداده است. اقتصاد ایران در سال ۹۳ خورشیدی شاهد رشدی مثبت بود اما یک سال پس از آن وقفه ای ایجاد شد. پیش بینی می شود در سال جاری رشد اقتصادی ایران آن هم تنها به دلیل افزایش صادرات نفت به ۳ درصد برسد. در نتیجه دولت نمی توالند انتظارات مردم را در کوتاه مدت و زمان باقی مانده تا انتخابات براورده کند.

نکته چهارم تداوم فشار از صورت ایالات متحده در زمینه مسدود کردن عملیات بانکی به دلیل تهدید درباره اعمال تحریم ها ومحدودیت های دوباره علیه ایران است. در این راستا دستگاه قضایی امریکا بخشی از پول های بلوکه شده ایران را به خانواده به اصطلاح قربانیان تروریسم داده است. لحن تهاجمی کنگره امریکا و نگرش نامزد های جمهوریخواه به خصوص ترامپ به ایران خود یک مانع عمده در مسیر بهبود روابط دو کشور است.

نکته پنجم اما ناتوانی دولت روحانی در جلوگیری از اقدامات نهادهای قدرتمند خارج از کنترل دولت بوده است. در رد صلاحیت جمع کثیری از نامزدهای برجسته اصلاح طلبان در انتخابات مجلس و مجلس خبرگان به خوبی این موضوع را نشان داد. علاوه بر این پس از انتخابات رد صلاحیت مینو خالقی نامزد اصفهان علیرغم آن که رای قابل توجهی کسب کرده بود نارضایتی ها را افزایش داد.

این سایت در پایان اشاره می کند که ریاست ایت الله جنتی بر مجلس خبرگام، نارضایتی اصلاح طلبان از انفعال روحانی در وارد شدن به مشکلات ایجاد شده برای نامزدهای آن جریان در مناطقی چون اهر، تبریز و بندر لنگه پس از انتخابات، لغو کنسرت های موسیقی مجاز و اقدامات پلیس امنیت اخلاقی و عدم مقابله روحانی با این موارد باعث نارضایتی شده اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • گراشی

      بفرمائید بیایید بین مردم وبشنوید . کسی راضی نیست از این دولت . این دولت کلید نشان مردم داد وگفت صدروزه همه چیز درست میکنم چه شد
      چیزی حدود 80 درصد ناراضی هستند اگر کاندید نشود بهتر است تا اینکه رائ نیاورد

    • سمیرا

      من طرفدار حزب و فرد خاصی نیستم * دوره آقای روحانی مزیت هایی داشت و معایبی: مزیت قانون مند شدن نسبی ساختار دولت بریز و بپاش و بخور بخور کمتر شد* ولی وضعیت بیکاری *فقر به حالت بحرانی در امده* و دلایلش هم میتونه کاهش قیمت نفت و جنگ های کشورهای همسایه که به هر حال هزینه بر هست* هر کسی میخاد بیاد بیاد آش همین آشو کاسه همین* مردم بدجوری فقیرن

    • بدون نام

      چرایش را خودتان میدانید.احتیاج به توضیح نیست.

    • سعید

      بنظرم دیگه هیچ انسان عاقلی دیگر به احمدی نژاد رای نخواهدss_ دردوران احمدی نژاد گرانی ها بیشترشد وتورم بالا رفت یعنی قدرت خرید مردم بالخصوص قشر کم درامد بشدت پایین امد_وباتحریم ایران وتعطیلی برخی کارخانجات نرخ بیکاری افزایش یافت واختلاس های میلیاردی و...._ کلا دوران نکبت باری به خصوص برای قشرکم درامدبود

    • اکبر پزشکی

      دوره احمدی بهتر بود اوضاع کار خوب بود.ولی روحانی وعده های الکی داد.همش میگه دوره ی قبلی برداشتن بردن.آقای روحانی بیا بین مردم ببین چی میکشن

    • اقتصاد نوین

      راست میگه سعید فلاکت و بدبختی از زمان دولت قبلی مخصوصا از 89 به بعد شروع شد درست زمانیکه که دلار از 1900 تومان اقای بهمنی به 2800 تومان رسید و دکتر بهمنی قیمتها را حبابی میدانست و بعد از برکناری بهمنی دلار تا 3400 فرارتر رفته بود و دولت جدید هم با امدنش اوضاع نوسانات ارزی و علف خرس شدن ریال را تقویت نکرد نکرد و وضع مردم خراب شده که فقط با ریزش نرخ ارز و بالارفتن قدرت خرید مردم میتونه اعتماد را به جامعه برگردونه حسن روحانی قدرت فکرش خیلی بالاست و اتفاقا انسان دموکرات و دلسوزی هم هست فقط تنها ایرادش کابینه اقتصادش است و تورم واقعی الانه 18 درصد است نه 9.7 درصد / زمانی نرخ تورم شما واقعیت دارد که قیمتها در بازار کالا و اجناس پایین اید در راستای ریزش نرخ ارز در محدوده 2900 تومان دلار و اینکار به نفع بانک مرکزی هست و میتونه خودش دلارهای در دست مردم را با قیمت 3050 تومان نقد بخرد و به پشتیبانه مملکت کمک شود //

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج