۳۶۷۹۸۶
۵۱۳۸
۵۱۳۸
پ

خالکوبی در آرایشگاه‌ ها ممنوع شد

«حضور در مکان هایی که هیچ گونه سنخیتی با سالن‌های آرایشی قانونمند ندارد، موجب افزایش بیماری‌های پوستی و همچنین شیوع آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.» این اظهار نظر چند روز پیش توسط نایب رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه تهران اعلام شد.

روزنامه آرمان: «حضور در مکان هایی که هیچ گونه سنخیتی با سالن‌های آرایشی قانونمند ندارد، موجب افزایش بیماری‌های پوستی و همچنین شیوع آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.» این اظهار نظر چند روز پیش توسط نایب رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه تهران اعلام شد.

این در حالی است که تعداد زیادی از آرایشگاه‌های زنانه و مردانه در اقصی نقاط ایران وجود دارند که بدون داشتن مجوز به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند و به انجام انواع خالکوبی ها، سولاریوم و... به گونه‌ای کاملا غیر بهداشتی می پردازند. در تعریف خالکوبی آمده است که خالکوبی یا تتو به عمل ایجاد نقوش دائمی با ماندگاری طولانی روی پوست گفته می‌شود و این عمل پدیده‌ای جهانگیر است.

آنچنان که شیوه خالکوبی، با اندک تفاوت در همه جای جهان یکسان بوده ‌است. ابتدا نقش را با سوزنی بر پوست حک می‌کردند تا اندکی خون بیاید. سپس ماده رنگی را بر این زخم قرار می‌داده‌اند تا به تدریج جذب پوست شود. ماده رنگی می‌توانسته شامل نیل، سرمه، دوده چراغ، آب تره یا هر رنگ طبیعی ماندگار دیگر به صورت مایع یا جامد باشد که به آن خالکوبی گوشتی می‌گویند و به دلایلی از جمله خون آمدن و خطرات بهداشتی آن، این کار حرام اعلام شده است.

در روش‌های جدید از سوزن‌های معروف به سوزن سرطلایی استفاده می‌شود. در ابتدا طرح خالکوبی را با خودکار روی بدن می‌کشند، سپس سوزن سرطلایی را درون جوهر خودنویس می‌زنند و به آرامی به زیر پوست بدن وارد می‌کنند که نه موجب درد و نه موجب خون‌ریزی می شود، اما خالکوبی به دلیل شکستن سد دفاعی پوست می‌تواند سلامتی فرد را تهدید کند و سبب بیماری‌های عفونی و بروز حساسیت شود. اگر وسایل خالکوبی به خوبی ضدعفونی نشوند ممکن است باعث انتقال بیماری‌هایی همچون ایدز شود. بر همین اساس است که مسئولان انجام کلیه عمل‌های زیبایی در آرایشگاه‌ها از جمله خالکوبی،‌ تتو لب، بوتاکس، لیزر موهای زائد و ... را منع می کنند.

زگیل، ایدز و هپاتیت از عوارض خالکوبی

این روزها آنچنان تعداد مشتریان سالن های زیبایی رو به افزایش است که این مکان ها از هیچ کاری برای جلب مشتریان خود دریغ نمی کنند. برای مثال هریک از سالن‌های خدمات آرایشی یک اتاق مختص به خود دارند و طوری طراحی شده اند که در نگاه اول چشم مشتریان را به خود خیره می کنند.

یک اتاق برای کاشت مژه، یک اتاق برای لیزر موهای زائد، یک اتاق برای تتو و هاشور ابرو و در کنار تمام این خدمات تضمینی یک اتاق هم به شوی لباس برای مشتریان اختصاص دارد. حتی انواع و اقسام متخصصان پوست هم که معلوم نیست تخصصشان را از کجا آورده اند، برای مشاوره در این سالن ها حضور دارند و فقط منتظر یک پرسش از طرف مشتریان هستند تا بی درنگ تاریخچه داشتن پوستی زیبا را به زبان آورند. این در حالی است که شهریور سال گذشته یک متخصص پوست با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت صلاحیت هاشورکشی طبی ابرو را به درمانگاه‌های تخصصی پوست و مو واگذار کرده‌ است، نسبت به استفاده از این روش زیبایی در آرایشگاه‌ها هشدار داد.

به گفته داریوش دائر تتوی دائمی حاوی رنگ‌های شیمیایی و غیر استاندارد است، بنابراین استفاده از این روش‌ها برای زیبایی برای سلامتی بدن و پوست ضرر دارد. او ابتلا به هپاتیت B، هپاتیت C، ایدز و زگیل را از عوارض تتوی دائمی به دلیل احتمال استفاده از سرنگ‌های مشترک و شرایط غیراستاندارد دانست و افزود: اخیرا برخی از افراد به‌ویژه بانوان از روش هاشورکشی طبی برای زیبایی ابرو استفاده می‌کنند که این مساله در نوع خود قابل توجه است.

دائر گفت: ابتلا به ویروس زگیل به‌ویژه دور ابرو و محل‌های خالکوبی در کسانی که از این روش استفاده می‌کنند، بسیار زیاد است و به وفور افراد برای درمان این مساله به پزشکان متخصص مراجعه می‌کنند، در حالی که درمان و ترمیم خالکوبی بسیار پیچیده است و حتی با لیزر گاهی سبب برداشتن قسمتی از ابرو می‌شود. همچنین نایب رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه تهران با تاکید بر اینکه فعالیت زیرزمینی تعداد قابل توجهی از آرایشگر نماها غیر مجاز و غیر قانونی بوده و پدیده زشتی است که شیوع پیدا کرده، خاطرنشان کرد: شناسایی این واحدها که تابلو یا حتی تبلیغات محیطی در سطح شهر داشته باشند با همکاری بازرسان اتحادیه و همچنین ماموران پلیس نظارت بر اماکن عمومی امکان پذیر است و به همین دلیل به محض مشاهده چنین مراکزی بلافاصله اقدامات قانونی جهت اعمال ماده ۲۷ قانون نظام صنفی انجام می شود.

عابدی ادامه داد: فعالیت غیرمجاز و غیر بهداشتی آرایشگاه‌ها به صورت زیرزمینی و غیر قانونی علاوه بر شیوع بیماری‌های متعدد موجب افزایش آسیب‌های اجتماعی می‌شود و مشکل از آن جایی شروع می شود که عده‌ای با استفاده از فضای مجازی برای جذب مشتریان و به جهت کسب درآمد در مکان‌هایی غیر قابل دسترس بستر را برای شیوع انواع بیماری‌ها و همچنین ورود مدل‌های غیر متعارف به جامعه ایجاد کرده‌اند. به گزارش ایسنا، او با ابراز تاسف نسبت به فعالیت این قبیل مکان‌ها که اغلب در منازل مسکونی فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: این قبیل مکان‌ها برای بازرسی قابل شناسایی نیست، اما اتحادیه با حمایت اتاق اصناف و همچنین با همکاری پلیس نظارت بر اماکن عمومی با جدیت و تلاش مستمر در حال شناسایی و برخورد با این قبیل فعالیت‌هاست.

غیر قانونی بودن خالکوبی در آرایشگاه‌ها

روزگاری افراد فقط برای اصلاح سر و صورت خود به آرایشگاه‌ها می‌رفتند و به همین امر بسنده می‌کردند، اما امروزه آرایشگاه‌ها پا را فراتر گذاشته و به عمل‌های دیگری برای زیبایی می پردازند و از تجویز داروهای چاقی و لاغری گرفته تا کارهایی عجیب و غریب که به بهانه زیبایی روی اجزای بدن مشتریان خود انجام می‌دهند. آنطور که دو سال پیش رئیس سازمان غذا و دارو نسبت به عوارض ناشی از تزریق بوتاکس در آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی هشدار داد و تاکید کرد که تزریق بوتاکس توسط آرایشگرها مجاز نیست. همزمان معاون وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر تزریق بوتاکس در برخی از آرایشگاه‌ها انجام می‌شود. شاید یکی از دلایل آن هزینه بالای آن توسط پزشک متخصص باشد. به گزارش ایسنا، بنا به گفته رسول دیناروند، بوتاکس در آرایشگاه‌ها به علت استفاده از مواد غیرمجاز توسط افرادی که آموزش‌های لازم را دریافت نکرده‌اند در حال انجام است و نتایج آن شکایت‌هایی است که توسط افراد آسیب‌دیده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، سازمان نظام پزشکی کشور و قوه قضائیه وجود دارد و این واقعیتی است که در کشور مشاهده می‌شود.

اردیبهشت سال گذشته معاون آموزشی بیمارستان تخصصی پوست رازی تاکید کرد: انجام بوتاکس و تزریق ژل در آرایشگاه‌ها ممنوع است و افراد شاغل در این مکان‌ها صلاحیت انجام این اعمال را ندارند. به گزارش ایرنا، بنا به گفته امیرهوشنگ احسانی با وجود ممنوعیت انجام بوتاکس در آرایشگاه‌ها، متاسفانه در این زمینه نظارت چندانی وجود ندارد؛ این در حالی است که باید به‌طور جدی با متخلفان در این زمینه برخورد شود.

البته برای پیشگیری از آسیب‌رسانی به سلامت مردم، مهم‌تر از برخوردهای نظارتی، مراجعه نکردن مردم به آرایشگاه‌ها جهت انجام این اعمال هم مهم است. مردم نباید برای انجام کارهای پوستی و زیبایی به آرایشگاه‌ها مراجعه کنند، چون در این صورت بستر را برای انجام تخلف و عوارض پوستی آماده می کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج