بچـهها را هيجـانزده كنيـد
پيشنهادهايي براي درست كردن خوراكيهاي خوشمزه براي بچهها
اگر شما هم با هلههولهخوردن بچههايتان مشكل داريد، تنها راهي كه برايتان باقيمانده اين است كه خودتان خوراكيهاي سالمي در خانه درست كنيد كه از خوراكيهاي بيرون خوشگلتر و خوشمزهتر باشد. فقط در اين صورت است كه بچهها خوراكيهاي خانه را به خوراكيهاي بيرون ترجيح ميدهند. درست كردن خوراكيهايي با اين سبك در خانه سخت نيست. كافي است كمي سليقه به خرج دهيد. درستكردن خوراكيهاي پيشنهادهاي ما خيلي سرگرمكننده است و وقت زيادي از شما نخواهد گرفت.
درست كردن اين توپكها خيلي آسان است، اما علاوهبر اينكه خيلي خوشمزه هستند، با كمي سليقه ميتوانيد آنها را بينهايت زيبا سرو كنيد.
مواد لازم براي ۱۰ توپ
۱- پارككورنها را در يك ظرف بزرگ بريزيد.
۲- شكر را در يك قابلمه متوسط با يكچهارم فنجان آب حل كنيد و روي حرارت متوسط بگذاريد. يك فنجان آبجوش به آن اضافه كنيد و آن را به حدي بجوشانيد كه كمي رنگش عوض شود، ولي نسوزد.
۳- كارامل را روي پاپكورنها بريزيد. كمي كه خنك شد، يك دستكش لاستيكي دست كنيد و پاپكورنها را به شكل توپ دربياوريد. مواظب باشيد نسوزيد و اصلا نگذاريد بچهها اين كار را انجام دهند. كارامل خيلي داغ است.
۴- ميتوانيد يك آبنبات در هركدام از توپها فرو كنيد. اين توپكها را ميتوانيد تا چند روز در يك ظرف دربسته نگهداري كنيد.
وقتي در يك جشن ميخواهيد به بچهها جايزه دهيد هيچچيز به اندازه اين حلقههاي خوردني آنها را خوشحال نخواهد كرد.
مواد لازم براي ۱حلقه
سيم را بهصورت مارپيچ روي حلقه سيمي بپيچيد. آبنباتها را يكييكي و دوتادوتا با نخ روي سيم محكم كنيد. آنقدر اين كار را انجام دهيد تا تمام سطح سيم پوشيده از آبنبات شود.
مواد لازم براي 1 حلقه
براي درستكردن اين حلقه بايد كمي حوصله داشته باشيد و تمام ذرتها را با سوزن از نخ رد كنيد. يادتان باشد سوزن و نخ را قبلش حتما شسته باشيد، روي مقوا يك حلقه بزرگ جدا كنيد و پاپكورن نخ شده را دور حلقه بپيچيد. انتهاي نخ را گره بزنيد تا پاپكورنها باز نشوند.
مواد لازم
1- فر را روي دماي 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتيگراد روشن كنيد.
2- زرده و سفيده تخممرغ را به دقت جدا كنيد. زرده را با شكر، وانيل و بكينگ پودر مخلوط كنيد و آنقدر بزنيد تا كاملا سفيد و سفت شود.
3- كره را بزنيد تا نرم و لطيف شود و آن را با مايه زرده مخلوط كنيد.
4- سفيده را جداگانه آنقدر بزنيد تا از ظرف نريزد. سفيده را با زرده و كره مخلوط كنيد، آرد را بريزيد و به هم بزنيد تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.
5- خمير را پهن كنيد تا به ضخامت نيم سانتيمتر برسد و از آن دايرههايي به قطر 5سانتيمتر جدا كنيد. دايرهها را روي كاغذ روغني بچينيد و روي نصف آنها با يك قالب شكلدار، طرحهايي شبيه ستاره، گل يا چيزهاي ديگر جدا كنيد.
6- بيسكويتها را بهمدت 10 تا 15 دقيقه در فر بپزيد تا روي آنها طلايي شود. بعد از پخت آنها را روي توري سيمي سرد كنيد.
7- شكلات را در يك قابلمه كوچك با حرارت غيرمستقيم آب كنيد. روي هر كدام از بيسكويتهاي كامل، يك قاشق شكلات بريزيد و يكي از بيسكويتهاي طرحدار را روي آن فشار دهيد.
8- اين بيسكويتها را ميتوانيد تا چند روز در ظرف دردار نگهداريد.
هيچچيز به اندازه اين بيسكويتهاي عروسكي بچهها را خوشحال نميكند. با درست كردن آن ميتوانيد بچهها را از خوردن يك ميانوعده سالم تشويق كنيد.
مواد لازم براي ۱۲ آدمبرفي
روش تهيه:
1- فر را روي دماي 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتيگراد روشن كنيد.
2- خمير را پهن كنيد و روي آن به 3 اندازه مختلف دايره درآوريد.
3- آنها را جوري بالاي يكديگر روي كاغذ روغني بپيچيد كه شكل بدن آدمبرفي درست شود. محل اتصالها را به هم فشار دهيد تا كاملا بچسبند.
4- كمي از خمير را با پودر كاكائو مخلوط كنيد تا كرم رنگ شود. با آن كلاه آدم برفيها را درست كنيد و روي دايره بالايي بگذاريد و بچسبانيد.
5- بيسكويتها را 8 تا 12 دقيقه در فر بپزيد تا روي آنها طلايي شود.
6- شكر را در كمي آب كاملا حل كنيد. روي بيسكويتها را با آب و شكر بپوشانيد و پودر نارگيل را روي آن بپاشيد.
7- با شكلاتي كه روي حرارت غيرمستقيم آب كردهايد براي آدمبرفي دكمه بگذاريد و يك نوار شكلاتي روي كلاهش بكشيد.
8- پاستيل را به جاي دماغ آدمبرفي بگذاريد و نخ را دور گردنش ببنديد.
اين ساندويچ سبزيجات هم كاملا سالم است هم خوشمزه. اين خوراكي براي بچههايي مناسب است كه به هيچ وجه زير بار خوردن سبزيها نميروند. شكل زيباي اين ساندويچ بچهها را به خوردن آن تشويق خواهد كرد.
مواد لازم
1- سيبزمينيها را بپزيد و مكعبي خرد كنيد.
2- بگذاريد آب جوش بيايد. اسفناجها را يك دقيقه در آب جوش بريزيد و نگهداريد و بلافاصله زير آب سرد خنك كنيد. با اينكار مواد مغذي اسفناج هدر نميرود. آنها را خرد كنيد.
3- گوجه فرنگي و خيارشورها را ريز خرد كنيد.
4- همه مواد را با هم مخلوط كنيد. آن را با نمك، فلفل و روغن زيتون مزهدار كنيد.
5- كاغذ آشپزي را پهن كنيد، مواد را در آن بريزيد و لوله كنيد. ساندويچ را با فاصلههاي 3 سانتيمتري برش بزنيد.
6- يك گوجهفرنگي را برش بزنيد و با هويج و كشمش بهصورت هزارپا شكل دهيد.
7- با چوبشورها پاي هزارپا را بسازيد.
هر چند ماهي يكي از مفيدترين غذاها براي بچههاست، اما دادن اين غذا به بچهها اصلا كار راحتي نيست. معمولا بيشتر بچهها ماهي نميخورند. براي اينكه آنها را وادار به خوردن اين غذا كنيد، ميتوانيد از غذايي كه دوست دارند، كمك بگيريد مثلا از جوجه.
مواد لازم براي ۴ نفر
روش تهيه:
1- پياز را خرد كنيد. مرغ و ماهي را بهشكل مكعبهاي 2 سانتيمتري خرد كنيد و با پياز، آبليمو، نمك و فلفل و نيمي از كره مخلوط كنيد و بگذاريد چند ساعت بماند تا مزه بگيرد.
2- فلفل دلمهاي را خرد كنيد. مرغ و ماهي را از پياز درآوريد و يكي درميان به سيخ بكشيد. بين هر قطعه گوشت، يك فلفل به سيخ بكشيد.
3- بقيه كره را در ماهيتابه داغ كنيد و سيخها را در آن بگذاريد. دو طرف كباب را تفت دهيد. كمي كه رنگ آن تغيير كرد يك استكان آب در تابه بريزيد، حرارت را كم كنيد و در تابه را بگذاريد تا گوشتها كاملا بپزند. 30 تا 40 دقيقه طول خواهد كشيد.
4- كبابها را بيرون بياوريد. كمي آبليمو روي آنها بريزيد و آن را با برنج سفيد سرو كنيد.
منبع : مجله شهرزاد
توپكهاي پاپكورن كاراملي
مواد لازم براي ۱۰ توپ
- پاپ كورن: ۲ بسته
- شكر: يك فنجان
۱- پارككورنها را در يك ظرف بزرگ بريزيد.
۲- شكر را در يك قابلمه متوسط با يكچهارم فنجان آب حل كنيد و روي حرارت متوسط بگذاريد. يك فنجان آبجوش به آن اضافه كنيد و آن را به حدي بجوشانيد كه كمي رنگش عوض شود، ولي نسوزد.
۳- كارامل را روي پاپكورنها بريزيد. كمي كه خنك شد، يك دستكش لاستيكي دست كنيد و پاپكورنها را به شكل توپ دربياوريد. مواظب باشيد نسوزيد و اصلا نگذاريد بچهها اين كار را انجام دهند. كارامل خيلي داغ است.
۴- ميتوانيد يك آبنبات در هركدام از توپها فرو كنيد. اين توپكها را ميتوانيد تا چند روز در يك ظرف دربسته نگهداري كنيد.
حلقههاي گل خوردني
مواد لازم براي ۱حلقه
- يك حلقه سيمي
- نيمكيلوگرم آبنبات نعنايي
- سيم گلسازي
سيم را بهصورت مارپيچ روي حلقه سيمي بپيچيد. آبنباتها را يكييكي و دوتادوتا با نخ روي سيم محكم كنيد. آنقدر اين كار را انجام دهيد تا تمام سطح سيم پوشيده از آبنبات شود.
حلقهگل با پاپكورن
مواد لازم براي 1 حلقه
- ۴ بسته پاپكورن
- مقداري نخ سفيد و يك سوزن
- يك تكه مقواي ضخيم
براي درستكردن اين حلقه بايد كمي حوصله داشته باشيد و تمام ذرتها را با سوزن از نخ رد كنيد. يادتان باشد سوزن و نخ را قبلش حتما شسته باشيد، روي مقوا يك حلقه بزرگ جدا كنيد و پاپكورن نخ شده را دور حلقه بپيچيد. انتهاي نخ را گره بزنيد تا پاپكورنها باز نشوند.
ساندويچ بيسكويت شكلاتي
- تخممرغ: 4 عدد
- كره: ۷۵ گرم آرد سفيد: ۱۰۰ گرم
- شكر: ۱۲۵ گرم وانيل: كمي
- بكينگ پودر: يك قاشق مرباخوري
- شكلات آب شده: نصف فنجان
1- فر را روي دماي 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتيگراد روشن كنيد.
2- زرده و سفيده تخممرغ را به دقت جدا كنيد. زرده را با شكر، وانيل و بكينگ پودر مخلوط كنيد و آنقدر بزنيد تا كاملا سفيد و سفت شود.
3- كره را بزنيد تا نرم و لطيف شود و آن را با مايه زرده مخلوط كنيد.
4- سفيده را جداگانه آنقدر بزنيد تا از ظرف نريزد. سفيده را با زرده و كره مخلوط كنيد، آرد را بريزيد و به هم بزنيد تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.
5- خمير را پهن كنيد تا به ضخامت نيم سانتيمتر برسد و از آن دايرههايي به قطر 5سانتيمتر جدا كنيد. دايرهها را روي كاغذ روغني بچينيد و روي نصف آنها با يك قالب شكلدار، طرحهايي شبيه ستاره، گل يا چيزهاي ديگر جدا كنيد.
6- بيسكويتها را بهمدت 10 تا 15 دقيقه در فر بپزيد تا روي آنها طلايي شود. بعد از پخت آنها را روي توري سيمي سرد كنيد.
7- شكلات را در يك قابلمه كوچك با حرارت غيرمستقيم آب كنيد. روي هر كدام از بيسكويتهاي كامل، يك قاشق شكلات بريزيد و يكي از بيسكويتهاي طرحدار را روي آن فشار دهيد.
8- اين بيسكويتها را ميتوانيد تا چند روز در ظرف دردار نگهداريد.
بيسكويت آدمبرفي
مواد لازم براي ۱۲ آدمبرفي
- خمير بيسكويت (ميتوانيد آن را از روي دستور ساندويچ بيسكويت شكلاتي درست كنيد)
- پودر كاكائو: يك قاشق چايخوري
- شكر: يك فنجان
- پودر نارگيل: ۲ فنجان
- شكلات آب شده: يكچهارم فنجان
- پاستيل: ۱۲ عدد براي دماغ آدم برفي
- نخ رنگي: چند تكه
روش تهيه:
1- فر را روي دماي 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتيگراد روشن كنيد.
2- خمير را پهن كنيد و روي آن به 3 اندازه مختلف دايره درآوريد.
3- آنها را جوري بالاي يكديگر روي كاغذ روغني بپيچيد كه شكل بدن آدمبرفي درست شود. محل اتصالها را به هم فشار دهيد تا كاملا بچسبند.
4- كمي از خمير را با پودر كاكائو مخلوط كنيد تا كرم رنگ شود. با آن كلاه آدم برفيها را درست كنيد و روي دايره بالايي بگذاريد و بچسبانيد.
5- بيسكويتها را 8 تا 12 دقيقه در فر بپزيد تا روي آنها طلايي شود.
6- شكر را در كمي آب كاملا حل كنيد. روي بيسكويتها را با آب و شكر بپوشانيد و پودر نارگيل را روي آن بپاشيد.
7- با شكلاتي كه روي حرارت غيرمستقيم آب كردهايد براي آدمبرفي دكمه بگذاريد و يك نوار شكلاتي روي كلاهش بكشيد.
8- پاستيل را به جاي دماغ آدمبرفي بگذاريد و نخ را دور گردنش ببنديد.
ساندويچ هزارپا
مواد لازم
- سيبزميني متوسط: 2 عدد
- اسفناج: يك دسته كوچك
- گوجه فرنگي: 3 عدد
- ذرت شيرين: يك قوطي
- خيارشور كوچك: 5 عدد
- چوبشور: يك بسته
- روغن زيتون: 2 قاشق غذاخوري
- آبليمو: يك قاشق غذاخوري
- كاغذ آشپزي: يك ورق
1- سيبزمينيها را بپزيد و مكعبي خرد كنيد.
2- بگذاريد آب جوش بيايد. اسفناجها را يك دقيقه در آب جوش بريزيد و نگهداريد و بلافاصله زير آب سرد خنك كنيد. با اينكار مواد مغذي اسفناج هدر نميرود. آنها را خرد كنيد.
3- گوجه فرنگي و خيارشورها را ريز خرد كنيد.
4- همه مواد را با هم مخلوط كنيد. آن را با نمك، فلفل و روغن زيتون مزهدار كنيد.
5- كاغذ آشپزي را پهن كنيد، مواد را در آن بريزيد و لوله كنيد. ساندويچ را با فاصلههاي 3 سانتيمتري برش بزنيد.
6- يك گوجهفرنگي را برش بزنيد و با هويج و كشمش بهصورت هزارپا شكل دهيد.
7- با چوبشورها پاي هزارپا را بسازيد.
كباب مرغ و ماهي
مواد لازم براي ۴ نفر
- فيله شير ماهي: ۳۰۰ گرم
- گوشت مرغ: ۵۰۰ گرم
- فلفل دلمهاي قرمز: ۲ عدد
- نمك و فلفل: براي مزهدار كردن
- كره: ۵۰ گرم
- چوب كباب: ۴ عدد
- پياز: يك عدد
- آبليمو: يك قاشق غذاخوري
روش تهيه:
1- پياز را خرد كنيد. مرغ و ماهي را بهشكل مكعبهاي 2 سانتيمتري خرد كنيد و با پياز، آبليمو، نمك و فلفل و نيمي از كره مخلوط كنيد و بگذاريد چند ساعت بماند تا مزه بگيرد.
2- فلفل دلمهاي را خرد كنيد. مرغ و ماهي را از پياز درآوريد و يكي درميان به سيخ بكشيد. بين هر قطعه گوشت، يك فلفل به سيخ بكشيد.
3- بقيه كره را در ماهيتابه داغ كنيد و سيخها را در آن بگذاريد. دو طرف كباب را تفت دهيد. كمي كه رنگ آن تغيير كرد يك استكان آب در تابه بريزيد، حرارت را كم كنيد و در تابه را بگذاريد تا گوشتها كاملا بپزند. 30 تا 40 دقيقه طول خواهد كشيد.
4- كبابها را بيرون بياوريد. كمي آبليمو روي آنها بريزيد و آن را با برنج سفيد سرو كنيد.
منبع : مجله شهرزاد
پ
ارسال نظر