10 ماده غذايي ممنوع!
۴۴۶۱
۲۵ تير ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۸
۲۶۱۴۴ 
اگر مشكل گوارشي دارید بخوانید
شايد اين مواد غذايي را دوست داشته باشيد، اما اگر مي‌خواهيد معده‌تان با شما دوست باشد، دور اين غذاها را خط بكشيد...
برترین مجله اینترنتی ایران

شايد شما هم جزو افرادي باشيد كه از درد معده، آروغ زدن‌هاي مدام، نفخ معده و ناراحتي در ناحيه شكم خود خسته شده‌ايد. آمار ارائه شده از طرف مركز پيشگيري و كنترل امراض آمريكا نشان مي‌دهد ميانگين مراجعه‌هاي سالانه به مراكز پزشكي و بيمارستان‌ها براي حل مشكلات دستگاه گوارشي به 42 ميليون نفر مي‌رسد. به‌طور معمول، غذاهاي پخته شده عامل اصلي مشكلات گوارشي هستند زيرا گرما، آنزيم‌هاي طبيعي موجود در خوراكي‌هاي خام را كه به هضم غذا كمك مي‌كنند از بين مي‌برد و باعث كاهش 13 درصدي آنزيم‌هاي موجود در بدن انسان طي يك دهه مي‌شود كه اين امر خود نيز موجب كهولت و پيري انسان مي‌شود. كساني كه از مشكل روده تحريك پذير،  سوزش سر دل، رفلاكس يا زخم معده رنج مي‌برند، نسبت به غذاها و نوشيدني‌هاي گوناگون واكنش‌هاي مختلف نشان مي‌دهند. به عقيده متخصصان 10 ماده غذايي وجود دارد كه معده نسبت به آنها حساسيت نشان مي‌دهد و مي‌توانند مشكلات گوارشي را وخيم‌تر كنند.






اگر ترش مي‌كنيد اين چاي و آدامس ممنوع

نعنا

درحالي‌كه قرص نعنا فوايد بسياري دارد و به حل مشكلات گوارشي كمك مي‌كند اما در عين حال مي‌تواند تاثير معكوس نيز داشته باشد و علايم سوزش سر دل را تشديد كند. نعنا با شل كردن دريچه تحتاني مري،  ماهيچه‌اي كه در انتهاي مري واقع شده و در واقع دروازه معده محسوب مي‌شود احتمال برگشت غذا از معده به مري(رفلاكس معده)را افزايش مي‌دهد و باعث مي‌شود اسيد معده از مري بالا برود. يادتان باشد هرچيزي كه نعنا داشته باشد مثل چاي آدامس و قرص نعنا همين ويژگي را دارد.





اگر نمي‌خواهيد عفوني شويد

آب گاز دار يا آب‌ميوه

در هر 30 گرم از هر دو نوع نوشيدني، سه‌چهارم قاشق چاي خوري شكر وجود دارد. حتما بارها شنيده‌ايد كه برخي افراد، دچار عدم‌تحمل قند موسوم به لاكتوز هستند اما عدم‌تحمل فروكتوز هم يكي ديگر از علل اساسي سندرم روده تحريك پذير است. به‌طور كلي 30درصد بزرگسالان، دچار سوء جذب فروكتوز هستند يعني بدن آن‌ها كمتر از 25 گرم فروكتوز (تقريبا 6 قاشق) در هر نوبت جذب مي‌كند. هرچه را كه بدن قادر به جذب آن نيست، مثل اسفنج عمل مي‌كند كه آب را جذب روده‌هاي شما مي‌كند و در همين حال موجب بروز عفونت در معده مي‌شود.





از قديم توصيه كرده‌اند كه...

لوبيا

لوبيا مي‌تواند در روده ايجاز گاز كند زيرا شامل اوليگوساكاريد است، نوعي قند مركب شامل مولكول‌هايي كه براي روده كوچك خيلي بزرگ هستند. علاوه بر اين، بدن قادر نيست اين قند مركب را تجزيه كند زيرا آنزيم كافي براي اين كار ندارد. به‌همين‌دليل در معده ايجاد اتساع مي‌كند و سپس فرد احساس ناراحتي مي‌كند.



بهتر است هنگام خوردن ميان وعده، نوشيدني‌هاي گرم مثل چاي يا آب گرم همراه با آب ليمو ميل كنيد و نوشيدني‌هاي خنك را بگذاريد بين وعده‌هاي غذايي اصلي





با غذا يخ نخوريد

نوشيدني‌هاي يخي (همراه غذا)

سوء هاضمه لزوما بر اثر ترشح فراوان اسيد معده ايجاد نمي‌شود بلكه اغلب به‌دليل كمبود آن و هضم نامناسب غذا ايجاد مي‌شود. بخش عمده‌اي از گوارش مربوط به اسيد معده و آنزيم‌هاي گوارشي مي‌شود. آنزيم‌هاي گوارشي در دماي معيني فعاليت دارند(حدود 38‌درجه سانتي‌گراد) و نوشيدني‌هاي يخ و انواع محصولات يخ زده مي‌توانند مانع فعاليت آنها و موجب سوءهاضمه شوند. پس بهتر است هنگام خوردن ميان وعده، نوشيدني‌هاي گرم مثل چاي يا آب گرم همراه با آب ليمو ميل كنيد و نوشيدني‌هاي خنك را بگذاريد بين وعده‌هاي غذايي اصلي.





دشمن محبوب زخم معده

قهوه

اسيد‌هاي موجود در قهوه مي‌توانند موجب آسيب‌رسيدن به جداره معده و در نتيجه توليد هيدروكلريك اسيد اضافي شوند كه اين امر منجر به سوء هاضمه و رفلاكس معده مي‌شود، به‌ويژه در كساني كه مبتلا به زخم معده يا مستعد سوزش سر معده هستند. شما مي‌توانيد روزي يك فنجان چاي شيرين بيان را جايگزين قهوه كنيد. شيرين بيان براي درمان زخم و آرام‌كردن معده نيز استفاده مي‌شود.





مواظب باشيد اسيدي نشويد

گوجه فرنگي

گوجه فرنگي مي‌تواند مري را تحريك كند، نشانه‌هاي بيماري رفلاكس اسيد يا سوزش سر معده را همراه داشته باشد و حتي باعث تشديد سوزش سر معده شود. اين ميوه آبدار و خوشرنگ به‌شدت اسيدي است و ترشح اسيدهاي گوارشي اضافي در معده را برمي‌انگيزد. در نتيجه اين اسيدها مي‌توانند به مري راه پيدا كنند، حساسيت آن را تشديد كنند يا به ديواره مري آسيب برسانند. خوراكي‌هايي كه با گوجه فرنگي پخته مي‌شوند مثل سس گوجه فرنگي، سس پيتزا و سس سالسا همه از اين دسته‌اند.



شما مي‌توانيد روزي يك فنجان چاي شيرين بيان را جايگزين قهوه كنيد. شيرين بيان براي درمان زخم و آرام‌كردن معده نيز استفاده مي‌شود





سالاد ممنوع براي افراد حساس

كلم بروكلي

كلم بروكلي جزو سبزي‌هايي است كه توليد گاز كرده  و افرادي را كه سندرم روده تحريك پذير دارند،دچار مشكل مي‌كند. بروكلي در دسته بندي فيبرهاي محلول جا مي‌گيرد و فيبري است كه تا رسيدن به روده  بزرگ، جايي كه دستگاه گوارش توليد گاز مي‌كند، تجزيه نمي‌شود. علاوه بر اين، بروكلي حاوي مقدار اندكي رافينوز يا شكر حبوبات است كه تجزيه آن هم توليد گاز مي‌كند. اين ماده در لوبيا هم يافت مي‌شود.





اگر آنزيم نداريد

لبنيات

طبق برآوردهاي انجام شده 30 تا 50‌ميليون نفر از بزرگسالان آمريكايي قادر به تحمل لاكتوز نيستند. انسان‌ها تنها گونه‌اي از موجودات هستند كه قادرند بعد از شير مادر باز هم شير بخورند و بسياري از افراد با قدم گذاشتن به دوران بزرگسالي ديگر توانايي هضم لاكتوز،  (قند موجود در شير) را ندارند. عدم‌تحمل لاكتوز به كمبود آنزيم لاكتاز در بدن برمي‌گردد كه توسط سلول‌هاي جداره روده كوچك توليد مي‌شود. بنابراين هر لاكتوزي كه هضم نمي‌كنيد تبديل به طعمه‌اي براي باكتري روده شده و موجب توليد گاز توسط باكتري مي‌شود. شير، بستني، پنير و محصولات لبني‌ كه برچسب بدون لاكتوز خورده‌اند مشكل شما را حل مي‌كنند. همين‌طور مي‌توانيد شير حاوي لاكتاز مصرف كنيد و پنير‌هاي سفت، زيرا به‌طور طبيعي نسبت به پنيرهاي نرم، لاكتوز كمتري دارند.





زخم معده داريد؟

 روغن غذا را كم كنيد

غذاي چرب


غذاهاي بسيار چرب مثل غذاهاي سرخ شده علايم رفلاكس اسيد و سندرم روده تحريك پذير را افزايش مي‌دهند. به اين علت كه غذاهاي چرب ديرتر در بدن تجزيه مي‌شوند، بنابراين مدت زمان بيشتري در معده مي‌مانند، در نتيجه بدن به‌طور خودكار اسيد معده بيشتري براي كمك به گوارش ترشح مي‌كند. به‌خاطر داشته باشيد كه به‌طور كلي پرخوري نيز مي‌تواند عمل هضم غذا را به تاخير بيندازد و باعث شود معده اسيد بيشتري ترشح كند.



انسان‌ها تنها گونه‌اي از موجودات هستند كه قادرند بعد از شير مادر باز هم شير بخورند و بسياري از افراد با قدم گذاشتن به دوران بزرگسالي ديگر توانايي هضم لاكتوز،  (قند موجود در شير) را ندارند





اسيد اضافه در مري

شكلات

شكلات، خوراكي دوست داشتني‌ است كه خوردنش شب و روز نمي‌شناسد و ثابت شده براي سلامت قلب و عروق مفيد است و خطر سكته را كاهش مي‌دهد. اما در عين حال موجب سوءهاضمه و سوزش سر دل مي‌شود. شكلات حاوي تئوبرومين،  تركيبي است كه به‌طور طبيعي در بسياري از گياهان مثل كاكائو، چاي و قهوه يافت مي‌شود. اين تركيب قادر است ماهيچه انتهاي مري را شل كند و باعث تراوش اسيد معده به مري شود. شكلات همچنين حاوي كافئين است، عامل ديگري كه باعث مي‌شود معده، اسيد اضافه توليد كند.
انتشار یافته: 1
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
14:50 - 1390/04/28
یه بار میگن قهوه مفیده مفیده مفیده و ال و بله.از کی تا حالا بد شد!!!اصلا برای چی خوب بود؟؟؟؟؟
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج