۴۸۰۳۹۱
۱۸ نظر
۵۴۱۷
۱۸ نظر
۵۴۱۷
پ

۶ نکته که شاید از مهاجرت منصرف تان کند

چند موضوع اقتصادی و اجتماعی که ممکن است شما را در مورد مهاجرت دچار تردید کند.

روزنامه هفت صبح - علی رستگار: چند موضوع اقتصادی و اجتماعی که ممکن است شما را در مورد مهاجرت دچار تردید کند.

اکثریت اقشار تحصیلکرده و طبقه متوسط ایرانی حداقل یکبار در زندگی شان به طور جدی به این موضوع فکر می کنند که مهاجرت کنند یا نه. باید پذیرفت که مهاجرت محاسنی دارد. رفاه عمومی و شرایط بهتر زندگی در کشورهای توسعه یافته خیلی از افراد را به مهاجرت ترغیب می کند اما از طرفی پیوندهای خانوادگی و علاقه به وطن و مواردی از این جنس هم آن ها را دچار تردید می کند. فارغ از این مسائل بدیهی، نکاتی هم هست که قبل از مهاجرت باید دانست و برای آن ها آمادگی داشت. در ادامه ۶ مورد از عوامل اجتماعی و اقتصادی که باید آن ها را در این تصمیم گیری مورد توجه قرار داد می خوانید.

۱- مالیات های سنگین

اغلب کشورهای توسعه یافته نرخ مالیات بالایی دارند مثلا نرخ مالیات در فرانسه برای یک کارفرما با احتساب مالیات ملک، بیمه کارمندان، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد و... به بیش از 66 درصد می رسد. این آمار را مجمع جهانی اقتصاد که مقر آن در سوئیس است اعلام کرده. یعنی اگر در این کشور سرمایه گذاری کنید یا بخواهید کسب و کاری راه اندازی کنید خیلی باید مواظب این مالیات های سنگین باشید افرادی که ازایران به کشورهای اروپایی با آمریکای شمالی مهاجرت کرده اند گاهی به این نکته اشاره می کنند اجاره کردن یک منزل مسکونی را به خرید همان خانه ترجیح می دهند.
6 نکته که شاید از مهاجرت منصرف تان کند
چون نرخ مالیات بر ملک آنقدر بالاست که خریدن آن ممکن است مقرون به صرفه نباشد. مثلا در یکی از ایالت های آمریکا برای یک خانه مسکونی به ارزش ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار باید سالانه بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار مالیات پرداخت کرد. میانگین درآمد یک شهروند در این کشور حدود ۳۷۰۰ دلار است.
بنابراین پرداخت این مالیات دردسر بزرگی برای افرادی با این سطح درآمد متوسط است. در مورد خودرو البته اوضاع بهتر است. در کشورهای غربی می توانید یک مدل هیوندای اکسنت ۲۰۱۷ که اینجا ۱۰۰میلیون تومان قیمت دارد را با ۱۵ هزار دلار (دود ۵۵ میلیون تومان) بخرید اما سالانه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار هم برای هزینه مالیات و نگهداری باید کنار بگذارید. البته خدمات پس از فروش در این کشورها قابل مقایسه با چیزی که ما در کشورمان می بینیم نیست.

برای مالکیت یک خودرو در کشورهای غربی قیمت بالای بنزین و مالیات جاده ای را هم باید در محاسبات خود وارد کنید. مثلا در فرانسه به طور متوسط برای طی کردن هر 1000 کیلومتر باید 7 یورو مالیات پرداخت کنید. اینجا هر چند که تعرفه های سنگین گمرکی قیمت خودروهای وارداتی را تا دو برابر قیمت واقعی بالا برده اما خبری از خیلی مالیت های ریز و درشت دیگر هم نیست.

2- قوانین سختگیرانه برای مالکیت مهاجران

در کشورهای مختلف قوانین عجیب و غریبی برای مالکیت مهاجران وجود دارد که بهتر است قبل از سفر درباره آن ها اطلاعات کسب کنید. مثلا کشور سوئد اخیرا که موجه مهاجرت از کشورهای خاورمیانه اوج گرفته، قانونی وضع کرده که تا ۱۰ سال حق مالکیت منزل مسکونی به مهاجران را نمی دهد. یعنی باید به مدت ۱۰ سال مستاجر یک شهروندسوئدی باشید یا آپارتمان هایی که دولت در نقاطی خارج از محدوده شهر مشخص کرده ساکن شوید. البته اگر مجوز خرید خانه داشته باشید هم باید پول زیادی را صرف این کار کنید. قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر استکهلم ۹۰ هزار کرون و معادل ۱۰ هزار دلار است. یعنی قیمت آپارتمان در استکهلم دو برابر قیمت خانه در لس آنجلس آمریکاست.
6 نکته که شاید از مهاجرت منصرف تان کند

۳- هزینه بالای تفریح

هزینه کالاهای فرهنگی در کشورهای توسعه یافته به دلیل سیاست های حمایت از مولف نسبت به ایران بالاتر است. مثلا ورودی یک فستیوال موسیقی در آمریکا که همین چند روز آینده برگزار خواهد شد بین 400 تا 900 دلار است. این مبلغ برای یک دانشجو یا شهروند عادی که بین 3 تا 4 هزار دلار درآمد ماهانه دارد مبلغ کمی نیست. البته کنسرت های دیگری هم هست با قیمت های کمتر از 100دلار، بلیت سینما در کانادا و فرانسه بسته به درجه کیفی سینما بین 10 تا 30 دلار متغیر است.

در فرانسه قیمت تماشای مسابقات ورزشی هم برای هواداران تیم ها نسبتا بالاست. بلیت بازی تیم های فوبتال موناکو و پاری سن ژرمن در فینال جام اتحادیه فرانسه بین ۳۵ تا ۱۶۰ یورو قیمت دارد. این بازی در ورزشگاه المپیک لیون برگزار می شود و از الان خیلی از بلیت های آن تمام شده است. وب سایت تیکت مستر هم بلیت تماشای یک تئاتر در پاریس را به قیمت ۶۰ یورو به فروش می رساند.

۴- بی ثباتی در قوانین مهاجرتی

قوانین مهاجرتی کشورهای مختلف تحت تاثیر رویدادهای سیاسی و تحولات اجتماعی ممکن است تغییر کند. با توجه به اینکه پروسه اخذ اقامت چند سال طول می کشد باید خود را برای این اتفاقات ناگهانی آماده کنید. فرمان مهاجرتی ترامپ که اخیرا برای مهاجران 7 کشور دردسرساز شد، اصلا قابل پیش بینی نبود. همه گمان می کردند این صرفا شمار تبلیغاتی ترامپ در دوران انتخابات بوده و اجرایی نخواهدشد.

این موضوع در مورد دیگر کشورها هم صدق می کند. مثلا دولت قبلی کانادا اعلام کرده بود کسانی می توانند تابعیت کانادایی دریافت کنند که از ۶ سال اخیر حداقل ۴ سال را در خاک این کشور باشند. همین کم و زیاد شدن اعداد که ساده به نظر می رسد باعث اتلاف وقت خیلی از مهاجران می شود. همین دو روز پیش ۷ پناهجوی افغان که به دلیل تغییر قوانین مهاجرتی سوئد به مشکل خورده بودن دست به خودکشی زدند. از این ۷ نفر سه نفرشان جان خود را از دست دادند.

۵- برخوردهای نژادپرستانه

برخوردهای نژادپرستانه یک قاعده کلی در تمام کشورهاست. در مورد کم و زیادبودن آن می توان بحث کرد اما اصل آن را نمی توان منکر شد. در کشوری مثل کانادا این موضوع کمتر به چشم می آید اما در آمریکا این رفتار آزاردهنده بیشتر دیده می شود. حمایت بخش قابل توجهی از آمریکایی ها از سیاست های ترامپ در منع مهاجرت یا دیوار کشیدن در مرز مکزیک نشان می دهد ریشه های تفکرات نژادپرستی در کشورهای توسعه یافته هم دیده می شود.

اساسا به همین دلیل هم هست که ایرانیان مهاجر در کشورهای مختلف فورا کلونی تشکیل می دهند تا با هم معاشرت کنند. چون مجبور به این کار هستند و رفتار شهروندان بومی آن ها را به سمت انزوا سوق می دهد. دانشجویانی که در این کشورها تحصیل کرده اند حتی از تجربیات خود از برخورد تبعیض آمیز استادان دانشگاه با آن ها می گویند. در مورد شغل پیدا کردن هم همیشه اولویت با افراد بومی و غیرمهاجر است.
6 نکته که شاید از مهاجرت منصرف تان کند

۶- افسردگی بعد از مهاجرت

بعد از مهاجرت تحولات روحی و تنش های عمیقی به روان افراد وارد می شود که باید برای آن ها آماده بود. روانشناسان مرحله اول مهاجرت را «ماه عسل» می نامند. در این مرحله که معمولا تا یک ماه به طول می انجامد، شخصث مهاجر مثل یک توریست از تماشای مناظر و خیابان ها و مواجهه با انسان های جدید لذت می برد اما بعد از گذشت یک ماه وارد مرحله «عدم پذیرش»می شود.

این مرحله بین ۳ تا ۶ ماه طول می کشد که شخص مهاجر به دلیل نداشتن توانایی ارتباط گرفتن با افراد جدید منزوی و دلسرد می شود. با عبور از دوره بحرانی که گاهی با افسردگی هم همراه می شود مهاجران خود را با شرایط محیط جدید تطابق می دهند.

نکته دیگر اینکه سبک زندگی در کشورهای غربی کاملا متفاوت با ایران است. شهروندان طبقه متوسط کشورهای توسعه یافته برخلاف ایران اوقات فراغت زیادی ندارند. آن ها فقط آخر هفته ها فرصت تفریح پیدا می کنند و حداکثر سالی یکبار مسافرت را تجربه می کنند. این شرایط برای کسانی که به سبک زندگی ایرانی و رفت و آمدهای خانوادگی عادت دارند ممکن است چندان خوشایند نباشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      هيچ چيزي باعث منصرف كردن ما نميشه

    • zizi

      حداقل 10 مورد هم بگید تا موندگار بشیم

    • zizi

      حداقل 10 مورد هم بگید تا موندگار بشیم

    • ایرانی

      این حرف ها دیگه نخ نما شده
      بیخود خودتون رو خسته نکنید
      معلومه بحران خروج جوانان از مملکت بدجوری داره بهتون فشار میاره
      نسل ایرانی داره از بین میره در ایران و هیچ کاری نمیتونید بکنید
      مردان ایرانی دیگر ازدواج نمی کنند و تن به بدبختی نمی هدن و ترجیح می دهند به یک دنیای بهتر دیگر سفر کنند

    • بدون نام

      ما باید قوانینی و روشهایی که باعث میشه زندگی در کشورهای پیشرفته برای مردم راحتر وهمراه با اسایش ارامش است در کشور خود پیاده کنیم ...

    • چي توز

      بريز آبو اونجايي كه داره ميسوزه !!!!!!!!

    • بدون نام

      نکه اینجا افسردگی نداره خونه ارزونه میشه خرید همه مستاجر حاشیه نشین میشن . قوانین سخت گیرانه که اینجام هست . باز خوبه تفریح هست برن اونقدر هم گرون نیست کی گفته . حالا تفریح مگه ما داریم اصلا

    • محمدرضااصفهانی

      مرسی ازمقاله تون.این رابدانیدکسیکه عرضه کارکردن درایران راندارد دراروپاوامریکاهم پیشرفتی نخواهدکرد.پس مملکت گل ایران رابچسبیدوکمتر نق وغرغرکنین

      پاسخ ها

      • کامی

        والا اونی هم که عرضه داره نمیذارن کار کنه

        اونایی که ژن خوب هستن جاشو میگیرن

    • بدون نام

      بنده خدا من یه دستگاه سمند دارم تو 5 سال سه برابر قیمتشو خورد خورد خرج کردم هنوز .............
      تمام این ده مورد تو کشور خودمون هم هست اگر مالیات که برای اینکه فرار مالیاتی هست فقط از قشر کارگر و کارمند اول مالیات کم میکنن بعد حقوق میدن
      نژاد پرستی و به بدترین شکل ممکن داریم
      اختلاف طبقاتی که نگو
      حق خوری
      رانت
      دورغ
      خیانت
      .....
      چی میگین شماها من در اولین فرصت میرم جایی که اگر مالیات میگیره از همه میگیره
      و به همه خدمات میده
      به بانک مراجعه کردی برای یه وام کوچک
      اول فکر کن بعد بنویس قلم قداست داره
      راستشو نگو ولی دروغ هم نگو .........

    • مصداق حال ايراني ها

      نه در غربت دلم شاد و نه رويي در وطن دارم

    • محمد اصلان پور

      الان همه به مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکا و کانادا فکر می کنند، متخصصین هرروز این کشور را ترک می کنند. اتفاقا هه موارد بالا برعکس است. چون هر ایرانی که به کشورهای اروپایی و امریکا و کانادا مهاجرت کرده خوشبخت شده است.
      اقتصاد ایران در حال رکورد تورمی است که از جنگ هسته ای هم بدتر است.

    • حسین

      تویه همین کشورهای غربی و خارجی طرف با خانم از یه کشور دیگه ازدواج میکنه قوانینی گذاشتن و کمکشون میکنن که اون خانم اقامت بگیره و انها به هم برسن و زندگیشون و اغاز کنند...
      بنده تو کشور خودم با یه خانم در شهر دیگری ازدواج کردم 6 ماهه که همسرم و انتقال نمیدن ..!!!!
      با این همه قوانینی که در حمایت از خانواده داریم !!!
      حالا خودتون با عقلتون قضاوت کنید ....

    • صبا

      بیا من 100 تا دلیل بیارم که چرا باید رفت

    • بدون نام

      از بین تمام مسائلی که مطرح شده فقط دوری از خانواده است که یک مانع بزرگه برای همه آدمایی قصد مهاجرت دارن خیلی از افراد رو دیدم که به دلیل همین مساله وقتی کشور ترک کردن خیلی زود برگشتن یا برخی دیگه حتی از رفتن منصرف شده اند
      آخرین خبر تمام دلایلی که اورده ای رو پاک کن به جاش بنویس اگر مسئولین یک مقداری برای مردم تلاش میکردن حالا دیگه هیچ کس به فکر مهاجرت نبود وگرنه کیه که بدون دلیل بخواد کشورش ترک کنه

    • مهدی

      من با هیچ کدوم از این مسائل مشکل ندارم فقط و فقط و فقط تنها مسئله ای که ممکنه به خاطر اون به مشکل حادی بر بخوریم دخالت در مسائل و زندگی خصوصیم هست.برای همین به خاطر حساسیت کارم کلا میخوام به خانواده ام بگم که کارم فارکس هستش.تا نه اونها از کار من سردربیارند و نه دلیلی بشه که هیچ احد الناسی به خانواده من نزدیک بشه که من گردنش میشکونم.مسائل خصوصیم به خودم مربوطه.البته بر طبق گفته شما در این مقاله مردم اونجا سرشون شلوغه و فقط سالی یه بار مسافرت و دیدن هم میروند چه برسه به اینکه بخوان دخالتی تو مسائل خصوصی هم کنند، اگر اینطوری باشه که شما میگید بسیار عالیه.

    • reza

      سلام دوستان یکی هست راهنمایی کنه من چطوری باس مهاجرت کنم برم سوئد

    • علاقمند به مهاجرت

      یا چهارتا دلیل درست و حسابی بنویس یا به قول عزیزی آب رو بریز همونجا که میسوزه!!!! ببین اوضاع چجوریه که منی که مدرسه نمونه دولتی درس میخونم از ۱۳سالگی به فکر مهاجرتم!!!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج