۵۰۸۸۰۴
۱۷ نظر
۵۰۰۶
۱۷ نظر
۵۰۰۶
پ

فریب سود بالای بانک ها را نخورید

سال نو شروع شده و مردم در فکر این هستند پول خود را کجا ببرند که بتوانند بخشی از هزینه‌های خود را از پس‌اندازشان تامین کنند؛اما بانک مرکزی می‌گوید که ارایه سود بالا، نشانه موفقیت بانک نیست.

خبرگزاری مهر: سال جدید از راه رسیده و برخی در این فکرند که امسال، تصمیم جدیدی برای پس‌اندازهای خود بگیرند تا بلکه سوددهی بیشتری داشته باشند؛ سودی که حداقل بخشی از هزینه‌های آنها را تامین کرده و شرایط بهتری را پیش روی این مبالغ هر چند ناچیزشان بدهد.

در این میان، شرایطی که اکنون بر بازارهای مختلف در اقتصاد ایران حاکم است، فلش سودآوری مطمئن و بی‌دغدغه، بدون مالیات و از دست رفتن بخشی از اصل سرمایه را به سمت بانکها هدایت می‌کند؛ بانکهایی که اکنون محل امنی برای سپرده‌های خرد مردم شده‌اند و حداقل مبالغ مطمئنی را برای آنها به عنوان سود به همراه دارند؛ یعنی یک سپرده‌گذار، این دغدغه را ندارد که سود پولش کم و زیاد شود یا اینکه، بخشی از آن به عنوان مالیات از کف او برود.

در چنین وضعیتی، بانکها نیز که با مضیقه‌های بسیار مواجهند و بخش عمده‌از دارایی‌های آنها، منجمد بوده و در ساختمان‌هایی بلوکه شده که بازارشان کساد است، ترجیح می‌دهند با هر روشی که شده، حتی رقابت‌های ناسالم بانکی، منابع مالی مردم را به سمت خود هدایت کنند؛ به همین دلیل، طرح‌های جذابی را هر چند وقت یکبار رو می‌کنند.

عمده این طرح‌ها با محور توزیع بیشتر سود بین سپرده‌گذاران متمرکز است و بانکها تلاش دارند از هر فرصتی استفاده کنند تا بلکه منابع مالی مردم را به سمت خود جلب نمایند. البته آنها کف و حداقلی را هم برای جذب سپرده‌ها و ارایه سود بیشتر از حد معمول برگزیده‌اند که اعداد و ارقام متفاوتی را در بر می‌گیرد.

اما حال سیاستگذار پولی و بانکی به صراحت به مردم هشدار می‌دهد که ارایه سود بالا، نشانه یک بانک موفق نیست و برخی بانکها به دلیل اینکه وضعیت نامناسبی دارند، اقدام به توزیع سود بیشتر می‌کنند؛ بنابراین مردم این تصور را نداشته باشند که اگر سود بیشتری دریافت می‌کنند؛ حتما سپرده‌هایشان در جایی امن، نگهداری می‌شود. این سخن مسئولان بانک مرکزی، هشدار جدی به سپرده‌گذاران است که چندان نسبت به آینده برخی بانکها و سپرده‌هایشان خوشبین نباشند، اگرچه به هرحال تدابیری هم اندیشیده شده که چنانچه بانکها با مشکلاتی در این عرصه مواجه شده و دیگر توان ادامه مسیر را نداشتند، صندوق ضمانت سپرده‌ها ریسک آن را پوشش دهد.

ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گوید: بانکی که در حال ورشکستگی بوده، ممکن است نرخ سود بالا بدهد تا بتواند شرایط را تغییر دهد. بانک مرکزی به تمام سپرده‌گذاران بانکها علامت می‌دهد تا در این راستا مراقب باشند.

وی می‌افزاید: بر این اساس مردم فکر نکنند تمام بانکهایی که از بانک مرکزی مجوز دارند، در وضعیت یکسانی قرار گرفته اند، بلکه ممکن است در شرایط فعلی، بانکهایی که نرخ سود بالا دارند، یکی از دلایلشان این باشد که ریسک بالایی می دهند. نرخ بالا احتمال ریسک بالا هم دارد.

رئیس کل بانک مرکزی می گوید: ممکن است آن بانک در شرف ورشکستگی قرار داشته باشد و چاره‌ای جز پرداخت نرخ سود بالا نداشته باشد، یعنی مردم نباید جذب بانکهایی شوند که نرخ سود بالا می‌دهد، بلکه باید این احتمال را هم بدهند که ممکن است در پس پرده ریسکی هم در کار باشد. متاسفانه مردم به هشدارها توجه نمی کنند و حتی به خاطر یک تا دو درصد سود بیشتر، در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز سرمایه گذاری کرده و سرمایه‌هایشان را به خطر می اندازند.

سیف تصریح می کند: بانک مرکزی به مردم هشدار می‌دهد که همه بانکهای مجوزدار مثل هم نیستند و باید دقت شود که کدام بانک سالم عمل می کند. در این شرایط، پرداخت سود بالا نشانه ریسک بالاتر است پس نباید ملاک برای سرمایه گذاری بانکها، نرخ سود بالاتر باشد.

بر این اساس، این اولین باری نیست که بانک مرکزی نسبت به سپرده‌گذاری در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز هشدار داده بود، اما تا به حال با این مردم صراحت به مردم هشدار داده نشده بود که باید مراقب نرخ سود بانکی در بانکهای رسمی و مجوزدار هم باشند.

حال این مردم هستند که باید تصمیم بگیرند که در مقابل بانکها، چطور عمل کنند. آیا پول خود را به دست بانکهایی بسپارند که واقعا بانک هستند و برخی تصور می‌کنند که جای هیچ شک و تردیدی در عملکرد آنها نیست یا اینکه، قبل از سپرده‌گذاری اطلاعاتی را هم کسب کنند که هر بانک، چه عملکردی دارد و صورتهای مالی آن تا چقدر شفاف است؟ آیا فقط سود بالا توزیع می‌کند و در مقابل، برای فردای سپرده‌گذارانش تدبیری نیندیشیده است یا اینکه در چارچوب قواعد و قوانین و با لحاظ کردن همه جوانب، نرخ سود جذاب را بر روی پیشخوان خود و مقابل سپرده‌گذاران قرار می دهد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ارش

      کجا امنیت مالی وجود دارد؟!!!

    • بدون نام

      خب مردم از کجا بدونن کدوم بانک کارش درسته و کدوم در استانه ورشکستگی
      شما وضعیت بانکها را اعلام کنید

    • بدون نام

      باید خدمت جناب سیف عرض کنم که بانکهای دولتی قبل از سال با سپرده گذاران تماس تلفنی گرفته وپیشنهاد سودهای بیست و چهار درصدی را دادند برای جذب سپرده واین تنها موسسات مالی نیستن که در جذب سپرده ها باسود بالا تلاش می‌کنند

    • حسن

      بانک شهر 22 درصد میده. نکنه برشکست شه ببنده بره

    • بدون نام

      الان خیر سرشون هشدار دادند؟!' خوب چرا دو پهلو و با سیاست حرف میزنند؟ حالا توان این ندارن اسم بانک مشکوک بیارن لااقل نظارت رفتاری شون انقدر بالا ببرند که مردم بیچاره نشن تو این شرایط اقتصادی و بی کاری کشور یا لااقل سرمایه گذاری جایگزین معرفی کنند.

    • بدون نام

      یاخدااااا
      دقیقا یعنی چی؟؟؟؟ آقای سیف خودت متوجه هستی چی داری میگی؟؟؟؟ این یعنی مملکت رو به قهقرا بردی
      یعنی بانکی که رسما مجوز فعالیت از بانک مرکزی داره هم قابل اعتماد نیست؟؟؟؟ پس در راس اونها دیگه خود بانک مرکزی هم هیچ اعتباری نداره

    • محمد

      در شهر ما بانک مسکن سود روز شمار 22 درصد داره پرداخت میکنه که باعث تعجب همه شده حتی یه بنر بزرگ هم جلوی بانک زدن که نوشته سود 22 درصد روز شمار .
      اصلا معلوم نیست چی به چی هست

      پاسخ ها

      • علی

        سلام کدوم شهر هستید شنا

    • مجتبی

      مردم چطوری مطمئن شوند، بانکی که سپرده در آن دارند ،مطمئن است؟کجا بریم و تحقیقات کنیم؟لطفا راهش را هم بگوئید؟من چندین بار اداره جات دولتی رفتم،خودشان هم جواب را نمیدانستند چه برسد به اینکه جواب به من بدهند،

    • بدون نام

      خوبه والا خودتون مجوز میدی جناب سیف خودتونم تائید نمیکنید تو هیچ جای دنیا چنین روشی لحاظ نمیشه این نشان از بی تدبیری و عدم مدیریت کاری شما مثل اون قضیه 20 سال قبل اختلاس اقای ....

    • بدون نام

      پولتونو بین ۶۰-۷۰ تا بانک تقسیم کنید اینجوری هم ریسک نکردید هم به بانکداری کمک کردید هم اوقات فراغتتون پر میشه.

    • بدون نام

      پس به نظر شما کدام بانکها واقعا بانک هستند که این ملت بیچاره ،چهار تا پیر مرد و پیر زن بیچاره تر نشوند؟ ..........

    • Hamid

      جلل خالق ، معلوم نیست مردم باید بر کار بانکها نظارت کنن یا بانک مرکزی پس باید پول پیش خودمون نگه داریم جاش امن تره.

    • محسن

      بانک مرکزی واقعا راست میگه جرات داره نام بانکهای ورشکسته را اعلام کنه ومال کدوم بزرگزاده ایه چرا کتمان میکنه چون خودشم کمتر از اونا نیس

    • بدون نام

      به زبان محترمانه و مودبانه، بی معنی تر از این هم می شود؟ رییس کل بانک مرکزی کشور که بر اساس قوانین مملکت به بانک ها مجوز فعالیت داده است از مردم عادی می خواهد به قضاوت او و قانون اعتماد نکنند و خودشان قضاوت کنند.

    • حسین

      اخه یکی نیست بگه مجوز بانک مرکزی پس کشکه خب پس چرا مجوز میدی چه دستهایی پشت پردس دستتون تو یک کاسست این یعنی چی که مجوز میدی بعد میگی مواظب باشید مردم. خب مجوز نده تخلف کرده مجوزش را باطل کن تابلوش را بکش پایین عجب بدبختی داریم به خدا به کی بگیم

    • قاسم

      خب جرا اسم بانک رو نمیگید مردم رو مسخره کردید

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج