۵۷۴۱۸۸
۷ نظر
۵۰۰۶
۷ نظر
۵۰۰۶
پ

سرانه پایین مصرف شیر در کشور

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور گفت: این امر باعث شده کلسیم رتبه دوم کمبود ماده مغذی را در رژیم غذایی افراد جامعه از آن خود کند.

خبرگزاری ایسنا: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور گفت: این امر باعث شده کلسیم رتبه دوم کمبود ماده مغذی را در رژیم غذایی افراد جامعه از آن خود کند.

دکتر زهرا عبدالهی با بیان این که شیر کامل‌ترین غذا و سر شار از مواد مغذی است که عمده نیازهای بدن انسان را از کودکی تا کهنسالی تامین می‌کند، گفت: این نوشیدنی حیات بخش منبع غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه B و A، قند، چربی و انرژی است و دانشمندان هر روز ابعاد تازه‌ای از اسرار این غذای کامل را کشف و به جوامع ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: امروزه میزان مصرف سرانه شیر و فرآورده‌های آن در هر جامعه یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه فرهنگی بشمار می‌آید. بر اساس آخرین یافته‌های علمی در بررسی ارزش غذایی شیر و فرآورده‌های آن، مصرف سالیانه ۲۰۰ لیتر از این ماده غذایی ارزشمند علاوه بر افزایش رشد و تضمین سلامت جسمی افراد موجب ارتقای هوش و قدرت فراگیری آنان می‌شود. افزایش توان کاری، طول عمر و پیشگیری و به تاخیر انداختن از کار افتادگی زود هنگام از دیگر مزایای مصرف روزانه آن است. این ویژگی‌ها زمانی تحقق خواهد یافت که مصرف شیر در تمام طول زندگی تداوم داشته باشد و مصرف آن در هیچ مقطع سنی قطع نشود.

عبدالهی تاکید کرد: شیر با ارزش‌ترین ماده غذائی است که تقریبا حاوی تمامی مواد لازم و ضروری جهت رشد و ادامه حیات است. میزان مصرف سرانه این کالا با سطح درآمد خانوارها ارتباط مستقیم دارد. اهمیت مصرف شیر به حدی است که میزان مصرف روزانه آن در یک کشور تا حدی می‌تواند وضعیت تغذیه، بهداشت و سلامت افراد یک جامعه را نشان دهد.

وی با تاکید بر این که متاسفانه مصرف سرانه شیر در کشور ما بسیار کمتر از میزان مطلوب و استاندارد موجود است، افزود: نتایج مطالعات مصرف غذایی خانوارهای ایرانی بیانگر آن است که سرانه مصرف از ۱۳۰گرم در روز به ۱۹۰ گرم افزایش یافته است، ولی همچنان از مقدار توصیه شده در سبد مطلوب غذایی کمتر است. با توجه به پیامدهای ناشی از عدم مصرف کافی شیر و لبنیات از جمله پوکی استخوان، سوء تغذیه، کندی رشد، کاهش بهره هوشی، بیماری‌های لثه و دندان و کوتاهی قد و ناراحتی‌های پوستی و... ضرورت تبیین ارزش غذایی شیر و ترویج فرهنگ مصرف آن تا نیل به استانداردی مطلوب (متوسط سرانه جهانی ۱۶۵ کیلوگرم در سال) حائز اهمیت است.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، عبدالهی اظهار داشت: اهمیت مصرف مواد لبنی وقتی بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم کلسیم پس از آهن دومین ماده‌ای است که در ایران کمبود آن در رژیم غذایی افراد مشاهده شده است. همچنین شیر به لحاظ ارزش پروتئینی از اهمیت ویژه‌ای در بین موادغذایی برخوردار است و به لحاظ اقتصادی نیز جهت تأمین پروتئین مورد نیاز بدن استفاده از شیر مقرون به صرفه است.

وی خاطر نشان کرد: قابل ذکر است میزان ارزش غذایی یک لیتر شیر به لحاظ وجود مواد مغذی درآن بیشتر از ۲۰۰ گرم گوشت است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      شماها خوبین گرون کنین امار مصرف میدن خوب مملکتی ما داریم

    • حسین رادمنش

      متن فو ق در مورد شیر بسیار صحیح و حایز اهمیت است ولی متا سفانه از وقتی که استفاده از روغن پالم در کشور رواج پیدا کرد مردم از استفاده از نه فقط شیر بلکه از لبنیات
      حذر دارند. البته تمام کشور ها از روغن پالم در بستنی بخصوص و در لبنیات استفاده میکنند ولی مشکل در کشور ما این است که نه فقط در مورد روغن پالم بلکه در مورد تمام اجناس وارداتی وارد کنندگان سعی میکنند ارزان ترین جنس را وارد کنند و بیشترین سود را ببرند نمونه دیگر آن برنج است. هند بهترین برنج را به پیشرفته ترین کشور ها صادر میکندوبازاربسیارخوبی هم دارد ولی تجار ایرانی نامرغوب ترین برنج ها را از هند وارد میکنند برای منفعت بیشتر. متا سفانه تاجر ها هم اقتدار کافی دارند که جوابگو نباشند. من اله التفیق.

    • فاطمه

      مردم ایران دارن آروم و بی صدا بخاطر سیاست های غلط غذایی شما می میرن و عین خیال کسی نیست . روغن پالم تو لبنیات. سبزیجات فاضلابی.روغن پالم توی روغن های سرخ کردنی و خوراکی.میوه جات شیمیایی. گوشت مرغ هورمونی. می خوایم بیایم لبنیات محلی استفاده کنیم هم که می گید تب مالت داره واقعا باید چیکار کنیم

    • بدون نام

      ما به جای شیر وایتکس میخوریم غلیظ تره و آب بهش اضافه نکردن

    • بدون نام

      چون بسیار گرونه

    • اسدی

      سلام.من پسرم را بردم دکتر.گفت اصلا شیر کارخانه ای بهش ندید.چون وایتکس به شیر اضافه می کنند.با این حساب از مردم میخواهند شیر بخورنند تا سرطان و یا بیماریهای روده ای یا کلیوی بگیرند؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خارجی هابخورند بهتر است پوکی استخوان نمی گیرند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج