۵۹۷۳۹۲
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

۱۲.۵ درصد جمعیت کشور بی سوادند

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: طبق آخرین سرشماری در سال ۹۵ تعداد ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بالای ۶ سال در کشور اظهار بی‌سوادی کرده‌اند.

خبرگزاری ایسنا: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: طبق آخرین سرشماری در سال ۹۵ تعداد ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بالای ۶ سال در کشور اظهار بی‌سوادی کرده‌اند.

علی باقرزاده ظهر امروز در دیدار با آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در قم افزود: موانع جدی در سر راه با سواد کردن مردم وجود دارد ولی با تلاش در حال پیگیری هستیم تا شاخص سواد را ارتقاء دهیم در این مسیر حوزه نگاه ویژه‌ای به سواد آموزی دارد.

وی افزود: طبق مقررات هر کس که خواندن و نوشتن را بلد نباشد بی سواد نام دارد و کسی که تنها دوره ابتدایی را فرا گرفته باشد کم سواد است.

باقرزاده بیان کرد: روش شمارش افراد بی سواد طبق سرشماری نفوس و مسکن انجام می گیرد که در آن سوالاتی مبنی بر سطح سواد پرسیده می شود.

وی خاطرنشان کرد: علی رغم همه تلاش ها و پیشرفتهای سواد آموزی بعد از انقلاب که از ۵۰ درصد سواد آموزی به پیشرفت خوبی رسیده‌ایم هنوز ۱۲.۵ درصد از کل جمعیت کشور بی سواد هستند.

معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: ۶ میلیون نفر افراد بی سواد در کشور نیز بالای ۵۰ سال سن دارند در این راستا ۱۰ سال است که بر روی گروه سنین زیر ۵۰ سال و به ویژه زیر ۲۰ سال متمرکز هستیم.

وی گفت:طبق آمار کشوری ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار نفر خود را زیر ۵۰ سال بی سواد اعلام کرده اند که ۳/۵ دهم درصد جمعیت را تشکیل می دهند.

باقرزاده عنوان کرد:وضعیت سواد زنان و مردان در شهرها بهتر از روستاها می باشد سواد زنان روستایی پایین است در برخی از استان ها بی سوادی بانوان به ۲۷ درصد رسیده است و در استان های سیستان و بلوچستان درصد بی سوادی ۱۶ درصد می باشد.

وی یادآور شد: مازندران ، تهران ، البرز ، سمنان و اصفهان بیش از ۹۷ درصد با سواد دارد هر چند در تهران بیش از ۵۰۰ هزار نفر بی سواد هستند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور ادامه داد: در میان افراد بی سواد در کشور اتباع خارجی نیز وجود دارند که قم دارای چنین شرایطی می باشد در این زمینه نرخ بیسوادی در اتباع خارجی ۵۰ درصد است.

وی تصریح کرد: در کشورهای منطقه،کشورهای عربی در بیست سال قبل از ما عقب تر بودند اما امروز از ما با سواد تر هستند چرا که در این کشورها در مبادی ورودی مهاجرت افراد با سواد پذیرفته می‌شود و این امر اهمیت زیادی در ضریب سواد دارد.

باقرزاده گفت: به غیر از طلاب خارجی که سطح سواد بالایی دارند بیشتر مهاجرین فاقد سواد هستند هر چند معیار واحد جهانی برای سواد کشورها وجود ندارد و یونسکو در تلاش است آمار ها و معیارها را یکی نماید تا اندازه گیری سواد مشخص شود.

وی افزود:مردم کشور ایران چون آرمان گرا هستند توقع شان از سواد بالا رفته و تحصیلات بیشتری را سواد می دانند.

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در ۵ سال گذشته ۱.۵میلیون از آمار بی سوادی کم شده و نرخ سواد آموزی ۸۷/۲ درصد افزایش یافته در حالی که میانگین جهانی ۱ درصد بوده است.

وی گفت: در سالهای ۸۶ تا ۹۰ دو دهم درصد در با سوادی رشد داشته‌ایم و عمده حرکت در ۵ سال اخیر بوده است البته در افراد با سن بالاتر کار سخت تر است.

باقرزاده عنوان کرد: در حال حاضر در افراد زیر ۳۰ سال ۷/۲ دهم بیسوادی و زیر ۲۰ سال ۲ درصد بیسوادی دیده می‌شود که نشان می دهد جمعیت جوان شرایط بهتری دارند در این راستا طرح های ویژه ای برای افراد زیر ۲۰ سال در نظر گرفته شده تا جمعیت را تحت پوشش ببریم.

وی خاطرنشان کرد: سالانه ۲۵ هزار نفر اتباع خارجی تحت پوشش قرار می‌گیرند که ۹۴ درصد اتباع افغانی هستند هر چند هنوز گزارش دقیقی در تفکیک اتباع خارجی از ایرانی وجود ندارد اما آماری هست که اعلام می دارد ۴۰ درصد اتباع خارجی بوده و ۱۵ درصد نیز آموزش ناپذیر هستند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور اظهار کرد: متاسفانه عدم وجود تقاضا برای کسب سواد یکی از دغدغه های جدی است اما شرایط خوبی برای عرضه سواد حتی در بیمارستان ها و زندان ها و کمپ ها وجود دارد.

وی بیان کرد: کمبود انگیزه و نداشتن فرصت از موانع جدی است و علاقه و اشتیاق در یادگیری کم است ما در جهت حداکثر کیفیت در سواد آموزی تلاش می کنیم البته یادگیری به زمان نیاز دارد.

باقرزاده گفت:در این شرایط با بازگشت بی سوادی مواجه‌ایم و مطالب فرار هستند. افراد مدرکی دریافت می کنند اما سواد در آنها ماندگار نیست؛ در این راستا در جهت استمرار سواد دوره‌ای به نام تحکیم سواد با ۲۰۰ ساعت آموزش غیر حضوری و ۱۵ جلد کتاب کوچک طراحی کرده‌ایم.

وی بیان کرد:طرح خواندن به همراه خانواده و طرح حلقه‌های کتاب خوانی و مطالعه گروه‌های ده نفره از جمله طرح‌ها است. در این خصوص ۴۰ عنوان کتاب‌های کاربردی در ۴ مرحله تبیین می شود تا مهارت مطالعه پایدار بماند .در این باره۲۰ عنوان با همراهی معاونت حوزه های علمیه طراحی شده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور یادآور شد: در طراحی کتاب ها، توسعه دایره کلمات برای افراد در سواد آموزی اهمیت زیادی دارد. همچنین استفاده از فناوری نوین و کتاب خوانی از طریق گوشی و غیر حضوری و آموزش در تلویزیون به مدت ۱۵۰ ساعت با برنامه آموزشی و آموزش از طریق تبلت در سطح کشور را مد نظر قرار داده‌ایم.

وی تصریح کرد: برنامه خودآموز یکی از طرح هایی بود که با استقبال زیادی مواجه نشد؛ تصور می شد پرداخت نقدی بتواند انگیزه لازم را ایجاد کند اما سالانه ۵ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند که آمار کمی را نشان می دهد ما بر آن بودیم ۱۰۰ هزار نفر تحت آموزش قرار بگیرند.

باقرزاده گفت: در خودآموز، بن های غیر نقدی نیز پرداخت کردیم و مبلغ را تا یک میلیون تومان افزایش داده‌ایم اما انگیزه های اقتصادی برای افراد بزرگسال اثری ندارد.

وی یادآور شد:مهارت های زندگی یکی از رویکردهای مهم است. افراد نیاز به مهارت هایی دارند تا خوب زندگی کنند. یک سری مراکز در دست اقدام هستند که علاوه بر اینکه سواد فرا می گیرند ۲۰۰ ساعت مهارت های زندگی را آموزش دهند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور اظهار کرد: کنترل هیجانات و تربیت اعضای خانواده ، مقدمات کسب و کار ، تحکیم خانواده، فرزند پروری ، مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی از جمله موضوعات در مهارت زندگی است که در این باره ۳۵ موضوع نیاز سنجی شده است.

وی گفت:این طرح ها مشارکت محور است و همه دستگاه‌های اجرایی به نوعی در آن حضور دارند تا برنامه‌های مهارت زندگی را در افراد سواد آموز عملیاتی کنیم.

باقرزاده در ادامه گفت: پوشش تحصیلی کلاس اول از میان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر، ۹۷ درصدی است و کل دوره ابتدایی پوشش تحصیلی ۹۸ درصد است با اینکه سواد اختیاری است اما برای کودکان قوانینی وجود دارد تا به اجبار تحصیل کنند.

وی بیان کرد:اوراق هویت در کشور مهم است در این زمینه درصدد ساماندهی هستیم تا همه افراد دارای اوراق هویت شوند و بتوانند از طرح‌ها بهره مند شوند.

معاون وزیر عنوان کرد: سالانه ۲۴ هزار بی سواد زیر ۱۷ سال تحت پوشش آموزش‌های نهضت سوادآموزی قرار می گیرد. سال گذشته نیز ۶۰۰ هزار تن از اولیای دانش آموزان بی سواد بودند که ۵۰۰ هزار نفر آنها با سواد شدند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      قابل توجه اقای قراتتی

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج