«جویدن» با دندان‌های ما چه می‌کند؟
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
دیاکو_موبایل F دومی
ایرانیان - F داخلی موبایل111
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
ایرانیان - f تبلت1111
دکتر نداف کرمانی 1
فرش مرتضوی_1
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
دکتر نداف کرمانی 3
فرش مرتضوی_3
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
فرش مرتضوی_ 4
دکتر نداف کرمانی 4
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
دکتر نداف کرمانی 2
فرش مرتضوی_2
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
دیاکو_F داخلی دومی
ایرانیان - F داخلی1111
۶۲۲۵۵۴
۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۵
۲۸۸۵
بررسی جدیدی از ذرات نانومقیاس که مینای دندان را تشکیل می‌دهند، به دانشمندان این امکان را داده است که نگاه دقیق‌تری به وضعیت دندان‌ها در زمان جویدن غذا داشته باشند.
ایسنا: بررسی جدیدی از ذرات نانومقیاس که مینای دندان را تشکیل می‌دهند، به دانشمندان این امکان را داده است که نگاه دقیق‌تری به وضعیت دندان‌ها در زمان جویدن غذا داشته باشند.
 
 «جویدن» با دندان‌های ما چه می‌کند؟

به نقل از ساینس آلرت، محققان در یک پژوهش جدید به طور خاص به بررسی کریستالیت‌های هیدروکسی آپاتیت، (رشته‌هایی از نانوذرات که مینای دندانی را تشکیل می دهند) پرداخته و آنها را تحت خراش و فشار قرار دادند تا پایداری این نانوذرات را در سطح بسیار دقیق مشاهده کنند.

محققان این پژوهش از ایالات متحده و چین امیدوار هستند که یافته‌های آنها بتواند منجر به بهبود مراقبت از دندان‌ها شود و همچنین درک شکارچیان فسیلی را از دندان‌های باستانی که در حفاری هایشان پیدا می‌کنند، بالا ببرند.

"پیتر اونگار" یکی از محققان این پژوهش از دانشگاه آرکانزاس می گوید: " کریستالیت‌ها هیدروکسی آپاتیت، واحدهای اساسی مینای دندان هستند که هر یک از آنها یک هزارم ضخامت موی انسان را دارند."

کریستالیت‌ها هیدروکسی آپاتیت بر روی یکدیگر انباشته شده و برای ساخت مینای به پروتئین‌ها متصل می‌شوند.

این تیم برای پژوهش خود از میکروسکوپ‌های قوی به منظور بررسی دندان‌های آسیای بزرگ واقعی انسان که برای ارتودنسی کشیده شده بودند استفاده کردند.

محققان از ابزارهایی مانند الماس برای ایجاد خراش بر روی این دندان‌ها استفاده کرده و همچنین آنها را تحت فشار قرار دادند تا حالتی مشابه با جویدن و گاز گرفتن را بر روی این دندان‌ها اعمال کنند.

آنها دریافتند که ایجاد حالتی مشابه با جویدن برای دندان‌ها، به مینای آنها آسیب بیشتری زده و به طور کلی جویدن غذا به دلیل سایش دندانی، آسیب بیشتری نسبت به عمل گاز زدن به دندان‌ها وارد می‌کند.

دلیل این امر این است که در سایش دندانی، ترکیبات شیمیایی که کریستالیت‌های هیدروکسی آپاتیت را به یکدیگر متصل می‌کند، شکسته شده و موجب جدا شدن این کریستالیت‌ها از یکدیگر و تغییر شکل و خرد شدن آنها می‌شود.

تا به امروز ما اطلاعات دقیقی از نحوه واکنش دندان‌ها از میزان فشاری که به آنها اعمال می‌شود نداشتیم اما در این پژوهش محققان قادر بودند تا پیوندهای واقعی نانوشیمی بین کریستالیت‌ها را بررسی کنند.

به گفته این تیم، تصاویر و مقیاس‌های به دست آمده می‌توانند در زمینه‌های مختلف از جمله دندانپزشکی، زیست شناسی تکاملی و زیست پزشکی استفاده شوند.

در نهایت، این یافته‌ها می‌تواند به ما در جهت انتخاب رژیم‌های غذایی برای دندان هایمان کمک کند.

این پژوهش در Journal of the Royal Society Interface منتشر شده است.
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
فرش تارنگ_1
اپیلاسیون نانا 1
فرش ریحان 1
شیرآلات زمانی_1
شیرآلات زمانی_3
اپیلاسیون نانا 3
فرش ریحان 3
فرش تارنگ_3
اپیلاسیون نانا 4
فرش ریحان 4
فرش تارنگ_4
شیرآلات زمانی_4
اپیلاسیون نانا 2
شیرآلات زمانی_2
فرش ریحان 2
فرش تارنگ_2
کالابرد_فوترموبایل
بانک کتاب پایتخت_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
فنی آتل_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
ایرانیان- فوتر موبایل222
شفا_فوترموبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
دکتر قدیمی_فوتر موبایل
فرش تارنگ_فوتر موبایل
سفیر بار ساقدوش_فوتر موبایل
چوب و هنر _فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
دیاکو_فوتر موبایل داخلی
استیل رگال_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
بانک کتاب پایتخت_فوتر
کالابرد_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
سفیر بار ساقدوش_فوتر
دکتر عارفی - فوتر
ایرانیان-فوتراصلی222
قالیشویی نوین_فوتر
دکتر قدیمی_فوتر
شفا_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر2
استیل رگال_فوتر
چوب و هنر _فوتر
دیاکو_فوتر داخلی
فرش تارنگ_فوتر