۶۴۸۸۳۶
۶ نظر
۵۰۰۶
۶ نظر
۵۰۰۶
پ

مفهوم مخالفِ سخنان اخیر روحانی چیست؟

محسن فیض اللهی در روزنامه همدلی نوشت: رئیس جمهور دیروز در اولین اجلاس حقوق شهروندی، بخشی از سخنرانی خود را به ردیف‌های بودجه ۹۷ اختصاص داد. وی با صدایی صریح اما در قالب گفتاری که خاص خود وی است، تاکید داشت که مردم بودجه ۹۷ را رها نکنند و «ببینند در بودجه چه خبر است.»

محسن فیض اللهی در روزنامه همدلی نوشت: رئیس جمهور دیروز در اولین اجلاس حقوق شهروندی، بخشی از سخنرانی خود را به ردیف‌های بودجه ۹۷ اختصاص داد. وی با صدایی صریح اما در قالب گفتاری که خاص خود وی است، تاکید داشت که مردم بودجه ۹۷ را رها نکنند و «ببینند در بودجه چه خبر است.»
چرا روحانی از مردم می خواهد که در بودجه ۹۷ ورود کنند؟ اگر روحانی مجری قانون اساسی است چرا مردم از دستگاه‌ها بخواهند بودجه را کجا خرج می‌کنند؟ روحانی در پی گفتن چه چیز است که نمی تواند به صراحت آن را بیان کند؟
مفهوم مخالف سخنان روحانی
آنچه از سخنان روحانی برای همگان آشکار است، این است که روحانی به نوعی سخنرانی کرد که از طریق «مفهوم مخالف»، حرفای خود را به مردم زده باشد و از موانعی که بر سر راه عملی کردن شعارهای انتخاباتی وی و برنامه های مطرح شده توسط هیئت دولتش قرار دارد را به مردم معرفی کند. اما روحانی با ادبیاتی خاص که هم حرف خود را زده باشد هم حساسیت های دستگاه‌های نام برده در بودجه را برنیانگیخته باشد، حرف‌های ناتمام خود را زد. البته گرچه این نوع از سیاست ورزی در بیان سخنان، خود، نوعی هنر تلقی می شود. اما بدون شک ذهن مردم نیز به این جهت سوق می‌یابد که عالی‌ترین مقام بالادستی در حکومت جمهوری اسلامی ایران بعداز «رهبری» چرا شفاف‌تر از آنچه به مردم رخ می‌نمایاند، نیست.
روحانی به مردم گرا داد
روحانی در قالبِ سیاستِ من گفتم و پیگیر شوید تا بدانید پولتان کجا خرج می شود!، به مردم هشدار داد که روی ردیف های بودجه نور افکن ببرند تا همه دستگاه ها نیز اعلام کنند که بودجه را چگونه و کجا خرج می‌کنند، در همایش دیروز با اشاره به اینکه ما باید فضا را شفاف و باز کنیم، از مردم خواست بودجه ۹۷ را رها نکنند و ببینند در بودجه چه خبر است ، نورافکن ها باید روی ردیف‌ها برود همه دستگاه ها باید اعلام کنند بودجه را کجا خرج کرده‌اند، ما باید در اتاق‌های شیشه‌ای و شفاف قرار بگیریم. البته چنین ادبیاتی گرچه مبهم است اما از طریق «مفهوم مخالف» گویای خیلی چیزها است. که گرا دادن به مردم مهمترین آن است. چون روحانی به اسم نوعی شفاف‌سازی، رسما در پی آن است به مردم گرا ‌دهد تا بتوانند از آن طریق-گرا- هدف که ردیف ۱۷ بودجه ۹۷ است را بزنند-شما بخوانید مورد بررسی قرار دهند- و به نوعی در این وضعیت به صورتی سیاستمدارانه خود را به کنار می‌کشد، و گیرندگانِ جدول ۱۷ بودجه را مستقیما با مردم روبرو کند. و اکنون این مردم هستند که باید از طریق وکلایشان در مجلس، به نظارت بیشتری و دقیق تری در بودجه ۹۷ بپردازند تا موانع رفع و مقتضی موجود شود.
هر بودجه‌ای به هر دستگاهی بدهیم، در سایت اعلام می‌شود
شاید مهمترین بخش از سخنان روحانی، به پاسخ گو نبودن برخی از دریافت کنندگان جدول ۱۷ بودجه، به نهادهای نظارتی و محاسباتی، برگردد. روحانی دقیقا اعتراض خود را در قالب جملاتی خبری به مردم نسبت به دریافت کنندگان ردیف ۱۷ بودجه ابراز کرد. و گفت: «براساس جدول ۱۷ بودجه دستگاه ها از ما پول می‌گرفتند، و وقتی می‌گفتیم این پول را کجا خرج می‌کنید، می‌گفتند به شما ربطی ندارد.» و در راستای نارضایتی خود، در این راستا در ادامه سخنان خود بلافاصله به وزیر اقتصاد دستور می‌دهد تا « از سال ۹۷ هر بودجه‌ای که به هر دستگاهی می‌دهد یا پرداخت می‌کند، آن را باید بلافاصله در سایت‌ها اعلام کند.» تا از این طریق مردم بدانند بودجه به کدام دستگاه‌ها داده شده است. و به نوعی می‌توان گفت روحانی برای پاسخگو کردن سازمان ها و نهادهایی که در ذیل ردیف ۱۷ بودجه قرار دارند دست به دامن مردم شد.

اسامی سازمان‌ها و نهادهایی که در ذیل ردیف ۱۷ بودجه ۹۷ قرار می‌گیرند، به این شرح است: سازمان صداوسیما/ سازمان بسیج مستضعفین/ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی/ مرکز خدمات حوزه‌های علمیه قم/ شورایعالی حوزه‌های علمیه/ کمک به بازسازی عتبات عالیات/ کمک به اشخاص حقوقی غیر دولتی/ جامعه المصطفی العالمیه/ اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآن/ شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران/ سازمان تبلیغات اسلامی/ دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم/ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان/ شورای برنامه‌ریزی و مدیریت حوزه‌های علمیه خراسان/ موسسه نشر آثار امام (ره)/ شورای عالی انقلاب فرهنگی/ احداث و تکمیل مساجد کشور/ بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس/ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه/ مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)/ شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی/ سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها/ موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(به مدیریت آیت الله مصباح یزدی)/ ستاد اقامه نماز/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی/ بیمه هنرمندان(فعالان قرآنی، مداحان و سایر هنرمندان)/ موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی/ کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی/ بنیاد سعدی/ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه بازی‌های رایانه/ شورایعالی انقلاب فرهنگی بابت تحول علوم انسانی در دانشگاه‌ها/ دانشگاه اهل‌بیت.
لزوم حکومت قانون و اهمیت آن
چندی پیش صادق زیبا کلام فعال سیاسی اصلاح طلب و استاد دانشگاه، به ایلنا گفته بود: « نکته قابل توجه در قبال تمام این سازمان‌ها این است که، هیچکدام نه به مجلس پاسخگو هستند و نه زیر نظر قوه مجریه قرار دارند. درحالی‌که اگر وزارت ارشاد یک‌ریال هم خرج کند باید مشخص باشد برای کجا و چه منظوری بوده و خود ارشاد هم به مجلس پاسخگوست و هم در هیات دولت پاسخگو خواهد بود.» با توجه به «گزارشات واصله» توسط رئیس جمهور و دیگر نمانیدگان مجلس، بخش وسیعی از نابسامانی های بودجه ۹۷ به این ردیف اختصاص دارد و باید پرسید این سازمان‌ها به کجا پاسخگو هستند؟ چرا نباید نسبت به پولی که از بیت المال خارج و هزینه می‌شود پاسخگو نبود؟ آیا این رویه در سنت شیعی ما قابل پسند است؟ آیا حساسیت امیرالمومنین در امورات بیت المال را ازیاد برده‌ایم؟ البته رئیس جمهور در واکنش به عدم پاسخگو بودن سازمان‌های نامبرده آنها را به مطالبات مردم در طول انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی ارجاع داد، که تمام تلاش‌های مردم برای دستیابی به حقوق مادی، معنوی، فردی و اجتماعی خود بود، و قانون خواهی مردم و اهمیت قانون را به آنها گوش زد کرد و گفت «مردم اعلام کردند ما می‌خواهیم شهروند باشیم و قانون می‌خواهیم.» بنابراین هیچ مسئولی را بالاتر از قانون نمی‌دانست حتی پیغمبر اسلام را، و همه را به اطاعت از قانون فراخواند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      الان من یه شهر وندم چطوری میتونم نظارت کنم پس ریس جمهور کارش چیه آقای روحانی به ما یاد بده چطوری نظارت کنیم

    • بدون نام

      اولا موضل ومخل اسایش جامعه همین سازمانها که کفتید هستند و مردم با اینها مخالف هستند نه با دولت ۲ هر کدام از این سازمانها اگر ده یک ملیار بودجه بگیرند چیزی به دولت نمیماند که خرج ملت کند و شرکت و بمارستان وجاده بسازد در ضمن اقای مفسر این مشکل مردم است نه روحانی که باید از حکومت بخواهند نه از دولت

    • بدون نام

      یعنی ما گزارش بدیم داره حیف و میل میشه برخورد میکنید یا باز ماله میکشید که به ما ربطی نداره

    • ارش

      چراغی که به خانه روایت به مسجد حرامه.. متوجه شدی اقایی روحانی که شما هم مثله اون قبلی داری هشت سال وقت و عمر ماهارو میبلعی.. ملیون ها خانه فقر داریم.. بعد پول این مردم رو میدین به نهادها!!! ؟؟؟

    • بدون نام

      متن جالب پر چالشی بود مثلا الان من در جایی زندگی میکنم که درزمان رضاخان یک ورزشگاه ساخته شده بود الان پنج ساله فروخته شده البته چون شهر گسترش پیدا کرد میشه گفت در مرکز شهر واقع شده والان یه مجتمع عظیم تجاری وپزشکی زده شد خب سوال اول ملکی که برای عموم است برای چی به شخص یا اشخاص واگذار شده دوم این پول چی شد به حساب چه کسانی رفته ویا یه کارخانه نساجی که چندین هکتار بله چندین هکتار هست بعد از ورشکستگی عمدی الان دوساله که رها شده ویه شش ماه پیش با خاک یکسان کردند پلاک بندی کردند اتفاقا این ملک چندین هکتاری بازم در جای خوبی واقع شده وبدون دروغ با پولش میتوان یه جزیره در انگلیس خرید! خب حالا ملکی که برای عام هست چه جوری به اشخاص واگذار میگردد وپول آن به کجا میرود،وهزاران سوال واملاک دیگر ما چه کار می‌توانیم بکنیم ،به دادگاه شکایت کنیم علیه چه کسی؟چه ارگانی؟ ... پس وظیفه دولت ورییس جمهور است که نماینده ای برای شهرها انتخاب کنه تا ببینه این بیت المال خوری توسط چه کسانی انجام میشه مگر میشه استاندار فرماندار شهردار ومسولین دیگر اطلاع نداشته باشند ....

      پاسخ ها

      • بدون نام

        برادرمن توایران مردم اب بخورن عوارضشو میدن ولی این همه زمین خواری بانک خواری چه کسی جواب میده هیچ کس خودشو نشان نمیده ولی ماتااخرعمر دریغ ازدومتر جا حتی برای مردن که جنازمانم بیرون نمانه متاسف برای بی درایتی مسعولان

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج