۶۵۴۷۸۹
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

مداخله‌ جویی ریاکارانه با ادعای حمایت از مردم

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: استقبال دولت‌های مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران از اعتراضات مردم ایران یکی از بدیهی‌ترین مواجهه‌های خارجی با این رویداد است. با این حال آنچه این استقبال را به طنزی تلخ و هشداردهنده تبدیل می‌کند، ادعای «ایستادن در کنار مردم ایران» و حمایت از آنها است در فراموشی واقعیت خنجری که اغلب از سوی همین دولتمردان مدعی برگرده مردم ایران نشسته است.

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: استقبال دولت‌های مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران از اعتراضات مردم ایران یکی از بدیهی‌ترین مواجهه‌های خارجی با این رویداد است. با این حال آنچه این استقبال را به طنزی تلخ و هشداردهنده تبدیل می‌کند، ادعای «ایستادن در کنار مردم ایران» و حمایت از آنها است در فراموشی واقعیت خنجری که اغلب از سوی همین دولتمردان مدعی برگرده مردم ایران نشسته است.
رئیس جمهوری امریکا و معاون‌اش در حالی ادعا کرده‌اند «در کنار مردم ایران ایستاده است» که هنوز طنین اظهارات سخیف ترامپ در توصیف ایران و ایرانیان از ذهن‌ها زدوده نشده است؛ وقتی که در سخنرانی قبل از اعلام راهبرد جامع ادعایی‌اش در قبال کشورمان، ایران و مردم ایران را با الفاظی مثل «شیطان»، «سرکش» و «تروریست‌» توصیف کرد.
«مایک پنس» معاون رئیس جمهوری امریکا روز گذشته در حالی ضرورت پایان دادن تهران به «فعالیت‌های تروریستی» و «بی اعتنایی به حقوق بشر» را مدعی شد که به صرف فرمان مهاجرتی ترامپ مبنی بر ممنوعیت مسافرت و مهاجرت اتباع ۶ کشور مسلمان از جمله ایران به امریکا، بسیاری از ایرانیان از حقوق بشری اولیه خود مانند دیدار بستگان و سامان دادن به مسائل شخصی و قانونی‌شان محرومند. تبعیض مذهبی و نژادی که جایی برای اعتماد ایرانیان به ادعاهای دولتمردان امریکایی باقی نمی‌گذارد.
ادعای کاخ سفید مبنی بر حمایت از اعتراضاتی که مشکلات اقتصادی
بن مایه اصلی آن را تشکیل می‌دهد در شرایطی که تحریم‌های امریکایی طی سال‌های گذشته یکی از اساسی‌ترین دلایل تقویت این مشکلات بوده است، مضحک‌ به نظر می‌رسد زیرا با وجود حکم برجام بر لغو همه تحریم‌ها، دولت ترامپ در یک سال گذشته از هیچ عهدشکنی در لغو تحریم‌های باقی مانده و از هیچ تلاشی برای بازگرداندن تحریم‌های لغو شده فروگذار نکرده است. این واقعیت‌هایی است که اگر سیاستمداران امریکایی فراموش کرده‌اند، دست‌کم از ذهن روزنامه‌نگاران این کشور پاک نشده است.
چنین است که برخی رسانه‌های امریکایی مانند روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به اعمال همین محدودیت‌ها علیه اتباع و شهروندان ایران مقامات امریکا بویژه ترامپ را از مداخله و اظهار نظر درباره اتفاقات اخیر در ایران برحذر داشته‌ و از او خواسته‌اند ساکت باشد و هیچ کاری برای پشتیبانی از این اعتراض‌ها نکند. یادداشت نویس نیویورک تایمز با اشاره به اینکه می‌داند رئیس‌ جمهوری امریکا عاشق این است که بگوید «رویکرد سخت او در قبال ایران به این نتایج از طریق تضعیف دولت ایران منجر شده» گفت که به باورش حمایت امریکا نتیجه‌ای جز «توصیف شدن معترضان تحت عنوان عوامل امریکا» و «اختیار بیشتر سرویس‌های امنیتی برای مقابله با اعتراضات» نمی‌تواند داشته باشد.

سوزان رایس، مشاور امنیت ملی باراک اوباما نیز با اشاره به همین یادداشت در پیامی توئیتری به انتقاد از مداخله‌های دونالد ترامپ در ماجرای اعتراضات در ایران و حمایت وی از تظاهرکنندگان پرداخت و خطاب به او نوشت: «ساکت باش».

با این حال اینکه «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه پیشین امریکا در واکنش‌ توئیتری به برخی اعتراض‌ها بنویسد «مردم ایران خواستار آزادی و آینده‌ای هستند که لیاقت آن را دارند. من امیدوارم که دولت ایران به خواسته‌های آنها به‌طور صلح‌آمیز پاسخ دهد» یا وزارت امور خارجه کانادا در بیانه‌ای خواستار توجه دولت ایران به حقوق بشر و دموکراتیک مردم شود و بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس در صفحه توئیتر خود بنویسد:«رویدادها در ایران را با نگرانی دنبال می‌کنیم. ضروری است که شهروندان حق اعتراض مسالمت‌آمیز داشته باشند» تکرار رویکرد مداخله آشکاری است که حتی به توصیه‌های رسانه‌ای مبنی بر تأثیر بیشتر رفتار نرم توجهی ندارد.
وزیر رژیم صهیونیستی که در توئیت خود می‌نویسد «مردم ایران شجاعانه در تلاش برای دستیابی به آزادی و آینده‌ای بهتر و آرام‌تر برای خودشان و فرزندان‌شان جان خود را به خطر انداخته‌اند. دنیای متمدن باید از اعتراضات در ایران حمایت کند»؛ گویا این واقعیت را هنوز درنیافته است که خودش و رژیم متبوعش برای هیچ یک از مردم ایران، معترض و غیرمعترض، سر سوزنی وجاهت ندارند و موضع‌شان مصداق همین گفته سخنگوی وزارت امور خارجه است که در واکنش به ادعاهای مداخله جویانه مقامات امریکایی گفت: «مردم رشید ایران وقعی به شعارهای فرصت‌طلبانه و ریاکارانه مقامات امریکا نمی‌گذارند» و «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ساختارهای دموکراتیک را برای حمایت قانونی از خواسته‌های مدنی مردم پیش‌بینی کرده است و پیگیری این خواسته‌ها در چارچوب قانون کاملاً امکانپذیر است.»

بهرام قاسمی روز گذشته نیز بیانیه مداخله جویانه وزارت خارجه کانادا را ناقض تعهدات حقوقی و بین‌المللی آن کشور و فاقد هرگونه وجاهت دانست و با اشاره به قتل یک شهروند ایرانی مقیم کانادا توسط پلیس این کشور و عدم پاسخگویی دولت کانادا و نادیده گرفتن مطالبات و درخواست‌های بحق ایرانیان مقیم این کشور به‌منظور برخورداری از حقوق اولیه کنسولی و اقامتی با‌وجود پیگیری‌های مستمر ایرانیان و وزارت امور خارجه کشورمان را از مصادیق سیاست‌های دوگانه این کشور در قبال شهروندان ایرانی خواند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج