۶۷۷۱۶۰
۵ نظر
۵۰۰۱
۵ نظر
۵۰۰۱
پ

هزینه هزار میلیاردی برای انتقال آب از خزر

خبرگزاری ایلنا به نقل از یک عضو سابق شورای جهانی آب نوشت: قرار است ۱۰۰۰ میلیارد هزینه کنیم تا ۵۰ میلیون متر مکعب آب از خزر انتقال دهیم این در حالی است که طبق آمار وزارت نیرو تلفات آب حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب است.

خبرگزاری ایلنا به نقل از یک عضو سابق شورای جهانی آب نوشت: قرار است ۱۰۰۰ میلیارد هزینه کنیم تا ۵۰ میلیون متر مکعب آب از خزر انتقال دهیم این در حالی است که طبق آمار وزارت نیرو تلفات آب حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب است.

عباسقلی جهانی درباره انتقال بین حوضه‌ای آب اظهار داشت: مهمترین موضوع در ارزیابی انتقال آب بین حوضه‌ای به خصوص از خزر و خلیج فارس پاسخ به این سوال است که آیا نیاز مقصد محاسبه شده یا خیر؟ مبانی و اصول آن چگونه بوده است؟ چه اصول، مبانی و چارچوب هایی ما را به این رسانده که آب باید منتقل شود.

وی با اشاره به جلسه‌ای که سال گذشته در مرکز مطالعات استراتژیک راجع به انتقال آب دریای خزر برگزار شد، گفت: در آن جلسه یکی از سوالات اصلی این بود که دلیل انتقال آب چیست؟ اما مسئولین مشاور وارد این مقولات نشدند و فقط گفتند آب باید از این نقطه A به نقطه B منتقل شود که این پاسخ برای طرحی که صرفنظر از آثار اجتماعی و زیست محیطی هزینه‌های کلانی دارد که از منابع ملی صرف می‌شود، قانع کننده نیست.

عضو سابق شورای جهانی آب با بیان اینکه در هیچ جای دنیا هیچ طرحی بدون محاسبه و تایید نیازهای طراحی اجرا نمی شود، تصریح کرد: مثلا قبلا در مورد انتقال از خزر گفته می شد که قرار است ۲۰۰ میلیون متر مکعب منتقل شود اکنون این رقم به ۵۰ میلیون متر مکعب رسیده است این امر نشان دهنده تزلزل در تصمیم و اینکه هیچ مبنایی برای اینکه نیاز را محاسبه کنیم و اصول وترتیب را بدانیم، وجود ندارد و دلایل اجرای طرح مبهم است.

وی یادآور شد: در هر صورت تحولات بعدی نشان می‌دهد که مبانی این طرح متزلزل است، باید این مسئله حل و فصل شود و به این نتیجه برسیم که نیاز واقعی به چه ترتیب است.

جهانی خاطرنشان کرد: سوال اصلی دیگر این است که آیا این نیاز را می‌توانیم غیر از انتقال آب تامین کنیم یا خیر؟ باید ببینیم که تامین نیاز از چه راه‌های دیگری مقدور است.مثلا در تهران سالانه حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب برای شرب مصرف می‌شود طبق آمار وزارت نیرو تلفات آب با احتساب آب‌های به حساب نیامده و یا عدم پرداختی و یا نشتی حدود ۳۰ درصد یعنی حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل مسئله پوسیدگی و قدیمی بودن شبکه آب شهری بویژه در بافت‌های قدیمی و جنوب شهر است،ادامه داد: اگر قرار است ۱۰۰۰ میلیارد هزینه کنیم و آب را از خزر با همه مشکلات زیست محیطی و اجتماعی و برخی مسائل پیش بینی نشده منتقل کنیم آیا نمی‌توانیم از این ۳۰۰ میلیون متر مکعب درست استفاده کنیم؟

وی تاکید کرد: در شرایط کنونی و با توجه به موضوعات فوق الذکر انتقال آب از خزر دلیلی جز فشارهای سیاسی ندارد.

عضو سابق شورای جهانی آب پیشنهاد کرد: برای حل و فصل مسئله گروه کارشناسان خبره مستقل از دولت موضوع را بررسی کنند تا بدانیم آیا راهی جز انتقال آب وجود دارد یا خیر؟ به طور کلی انتقال آب بین حوضه‌ای نفی نمی شود، حتی محافل بین المللی هم به طور مطلق آن را منتفی نمی‌دانند.

وی خاطرنشان کرد: اصل موضوع انتقال آب زیر سوال نیست شرایط زیر سوال است. به نظر بنده اگر با دیدگاه درستی به قضیه آب شرب نگاه کنیم ضرورتی به انتقال آب نه از خزر و نه خلیج فارس نیست، مشروط بر اینکه درست به موضوع و نیازها نگاه کنیم. بحث تامین آب نیازمند بررسی‌های عمیق‌تر، جامع‌تر و مستقل‌تر از نهاد دولت است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ع

      مگه منتفی شنده بود ماکه مخالف انتقالیم روزبه روبدتر ازدیروز حالهزینه کنید ولی انقال ندید جیب مارانزنید اصلانماینده مگه مخالف نبود ماپول زیادی نیمدیم حلال نمیکنیم

    • بدون نام

      اول اینکه اصلا انتقال کار درستی نیست دوم هم این 1000 میلیاردم اختلاس میشه

    • بدون نام

      تا دریای خزر رو هم نابود نکنن دست بردار نیستند

    • بدون نام

      1000 ملیارد برای یه مضخرف و کارشناسی نشده.یعد بودجه احیای دریاچه ارومیه رو کم کردن

    • بدون نام

      می توانیم از زیر زمین بوسیله لوله های بزرگ (بخا طر اینکه هزینه کمتر داشته باشد و تبخیر آب در تابستان نداشته با شیم)از دریای عمان تمام نیا زمندیهای آبی استا نهای جنوبی کشور را تامین کنیم.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج