۶۹۵۳۱۲
۹ نظر
۵۰۰۵
۹ نظر
۵۰۰۵
پ

پیش‌بینی صاحب‌نظران از قیمت مسکن ۹۷

ردر حالی که رشد قیمت ها و افزایش حجم معاملات در بخش مسکن این گمانه زنی را تقویت کرده است که بخش مسکن در سال ۹۶ وارد فاز رکود شده است، پیش بینی ها حکایت از این دارد که در سال ۹۷ این بخش ظرفیت افزایش قیمت افسار گسیخته را ندارد.

خبرگزاری تسنیم: در حالی که رشد قیمت ها و افزایش حجم معاملات در بخش مسکن این گمانه زنی را تقویت کرده است که بخش مسکن در سال ۹۶ وارد فاز رکود شده است، پیش بینی ها حکایت از این دارد که در سال ۹۷ این بخش ظرفیت افزایش قیمت افسار گسیخته را ندارد.

سال ۹۶ در حالی به اتمام رسیدکه در بخش مسکن با ورود متقاضیان مسکن یکم تا حدی افزایش حجم معاملات رقم خورد. از سویی قیمت ارز با محوریت دلار هم شاهد افزایش بود، که این موضوع باعث تاثیراتی بر سایر بخش های اقتصادی شد.

بانک مرکزی گزارش کرد که در ابتدای اسفندماه قیمت رشد ۲۳ درصدی داشته است. از سویی در سطح بازار برخی فروشندگان به دنبال عرضه مسکن تا بیش از ۴۰ تا ۵۰ درصد قیمت واقعی ملک بودند. مجموعه این عوامل سبب شده است که با ورود به سال ۹۷ این سوال پیش آید که امسال بخش مسکن چه شرایطی را پشت سر خواهد گذاشت، که در این گزارش نگاهی گفته های صاحبنظران این بخش خواهیم انداخت.

مجید کیان پور، عضو کمیسیون عمران مجلس معتقد است که در ابتدای سال ۹۷ در بازار مسکن حبابی ایجاد خواهد شد که تا سال ۹۹ پابرجا خواهد ماند. وی می گوید که آمارهای بانک مرکزی در سال ۹۶ نشان داد که قیمت مسکن در این سال افزایش پیدا کرد و حباب مسکن نیز از همین زمان شکل گرفت و می توان گفت در سال ۹۷ تداوم خواهد داشت.

از نگاه این کارشناس مسکن گران شدن مسکن در سال ۹۶ نشانه رونق نیست، بلکه به دلیل بی برنامگی و سراسیمگی در بازار است. افزایش حجم خرید و فروش نشانه رونق است، اما گرانی ها نشانه این است که مردم نمی خواهند ارزش پول شان از بین برود.

وی با بیان اینکه گرانی مسکن برای دهک های پایین جامعه مشکلات بیشتری را فراهم می کند، می گوید که قیمت غیر واقعی ارز در ماه های پایانی سال ۹۶ به گران شدن مسکن منجر شد. در حالی که برای برای سیاستگذاری در بخش مسکن در آینده می بایست بازارهای موازی بخش مسکن همچون ارز، طلا و سکه را کنترل کنیم.

مطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران معتقد است که بازار مسکن در سال ۹۶ وارد فاز رونق شد. هر چند او می گوید که مشاوران املاک تمایل ندارند گرانی در بازار مسکن ایجاد شود، چرا که این شرایط رونق را از میان می برد.

وی می گوید شاخص های ثبت شده در سامانه ثبت املاک و مستغلات حاکی از این است که در انتهای سال ۹۶ حجم معاملات با افزایش نسبت به مدت مشابه همراه بود. از سویی هم رشد قیمت مسکن از شاخص تورم عبور کرد. با این ترتیب به نظر می رسد در سال ۹۷ قیمت مسکن ۲ درصد بیشتر از شاخص تورم افزایش پیدا کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران می گوید در بخش اجاره بها نیز قیمت ها در سال ۹۷ در حدود ۲ درصد بیشتر از نرخ تورم رشد خواهد کرد، اما در هر دو بخش اجاره و معامله خرید و فروش جهش قیمتی رخ نخواهد داد.

بودجه عمرانی سال ۹۷ نسبت به سال قبل خود ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است. ایرج رهبر، نایب رئیس انجمن انبوه سازان تهران معتقد است در سال ۹۷ امکان اینکه تولید مسکن افزایش پیدا کند، وجود ندارد. چرا که بودجه درنظر گرفته شده در لایحه بودجه کل کشور برای این سال رقم قابل توجهی نخواهد بود که با آن بتوان تولید مسکن را افزایش داد.

از نگاه رهبر لازم است ساختار مدیریتی در بخش ساخت و ساز مسکن تغییر پیدا کند. چرا که با اصلاح این ساختار می توان بیکاری را کاهش داد و با رونق ساخت و ساز در کشور زمینه ایجاد اشتغال را فراهم کرد. از طرفی باید همچون کشور آلمان بودجه ای را صرف نگه داری از ساختمان ها کنیم.

نایب رئیس انجمن انبوه سازان مسکن تهران همکاری دولت با بخش خصوصی را انگیزه سرمایه گذاری در بخش مسکن می داند و از دولت می خواهد که با دریافت عوارض دولتی رکود مسکن را بیشتر کرد. وی معتقد است که رشد ۱۵ درصدی قیمت و افزایش ۶ درصدی حجم معاملات مسکن در فصل زمستان ۹۶ انگیزه خوبی برای سرمایه گذاری ایجاد کرده است و در صورتی که قیمت ها از نرخ تورم بیشتر باشد این انگیزه تقویت خواهد شد.

حسام عقبایی، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران پیش بینی می کند در نیمه اول سال ۹۷ و تا پایان تابستان با افزایش حجم ۱۰ درصدی معاملات رو به رو خواهد شد.

عقبایی ضمن این پیش بینی افزایش حجم معاملات در بخش مسکن، بر این باور است که بازار ارز و طلا این پتانسیل را دارد که بر بخش مسکن تاثیر بگذارد. بنابراین شرط تحقق افزایش حجم معاملات مسکن را تغییر نکردن شرایط در بازار ارز و طلا می داند.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تصریح می کند که در سال ۹۷ رشد قیمت ها در بازار اجاره بها متناسب با افزایش قیمت مسکن صورت بگیرد و رشد بیشتر از آن را غیر منطقی می داند.

عقبایی می گوید زمان آغاز نقل و انتقال های مستاجران از ماه دوم سال شروع می شود و در آستانه تابستان تا پایان شهریور بیشترین زمان جابه جایی مستاجران است.

علی چگنی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی مسکن که پیش بینی می کند در سال ۹۷ قیمت مسکن بالاتر از نرخ تورم باشد، این طور می گوید که حجم معاملات، قیمت ها و رشد پروانه های ساختمانی از سال ۹۶ بهتر خواهد بود. احتمال می رود که افزایش قیمت ها اندکی از نرخ تورم بالاتر باشد، اما شدید نخواهد بود. از سویی در سال ۹۶ رشدی در بخش صدور پروانه های ساختمانی وجود داشته است که بر این اساس پیش بینی می شود که در سال ۹۷ تولید و سرمایه گذاری در بخش مسکن رونق بگیرد.

وی می گوید که قیمت مسکن چندین سال با ثبات نسبی همراه بوده است، که با افزایش معاملات در سال ۹۶ قیمت ها افزایش پیدا کرد. اما پیش بینی اینکه در سال ۹۷ قیمت ها افزایش زیادی پیدا کند وجود ندارد. حتی علی رغم اینکه برخی فروشندگان افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی را مدنظر داشتند به دلیل اینکه عرضه به اندازه کافی وجود دارد، ظرفیت برای افزایش قیمت ها به شکل وحشتناک وجود ندارد.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی مسکن تعداد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خالی در بازار مسکن را ظرفیت بالقوه ای می داند که می تواند وارد چرخه عرضه شوند و جلوی افزایش قیمت را بگیرد. از سویی چگنی می گوید که ظرفیت کنونی اقتصاد به حالتی نیست که بتواند افزایش قیمت را تحمل کند.

مهدی سلطان محمدی که معتقد است مسکن در انتهای سال ۹۶ از فاز رکودی خارج شده است، می گوید که چند عامل در این مقطع زمانی موجب افزایش قیمت مسکن شد. در وهله اول طولانی شدن دوره رکودی در سال های قبل و کاهش عرضه سبب شد که قیمت افزایش پیدا کند. از سویی فاصله طولانی میان زمان عرضه و تقاضای مسکن است که طی آن عرضه کننده نمی تواند از سرعت تقاضا سبقت بگیرد بنابراین شاهد افزایش قیمت در سال ۹۶ بودیم.

وی می گوید نوسان های ارزی که در سال ۹۶ ایجاد شد تاثیری بر بازار مسکن نداشت، چرا که باعث شد توجه ها به سمت ارز جلب شود و بخش مسکن تا حدی دچار وقفه شود. تنها در صورتی این نوسان ها در آینده به نقطع بالاتری به تعادل برسد شاهد تاثیر مثبت آن به صورت غیر مستقیم در بخش مسکن خواهیم بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اقتصاد ایران برای مخ ها قابل پیش بینی نیست ماکه جای خود داریم

    • ص.م

      اگر ممکنه اقایان در مورد بازار مسکن افاضه نکنند ,چون در مورد هرچیزی در این مملکت اظهار فضل شده .......عموم مردم برای مخارج روزانه معطلند چه برسه به خرید خانه .خیلیها برای رهن خانه کم کم از بالا به پایین شهر کشیده شدند .چه دل خجسته ای دارند این اقایان ,البته این وعظ و خطابه ها با منظور و هدف میباشد در پاره ای از موا قع و در مواردی از روی جهل..جهل از درک مردم مستضعف .از اواخر سال ۹۵ شروع به سم پاشی برای گران شدن مسکن رو برداشتند ، عده ای از خدا بی خبر .

    • مصطفی

      جان هرکی روکه دوست دارید مصاحبه نکنید .همین حرفاتون پدر مردمو درآورده .بسه دیگه جیبتون به حد کافی پر و مردمو فقیر تر کردید .شما که ضرر نمیکنید هر کدام دهها بنگاه املاک دارید .سود گرونی مسکن اول به جیب شما میره جمع کنید بزارین مردم زندگی کنند .

    • احمدی

      رکود رکود رکود در بازار مسکن و هر جای دیگر مبارک مسئولین همیشه در صحنه باشد .

    • بینام

      شما مسئولین با این گرانی مسکن کاری کردید که شایعات فضای مجازی آمده است که مسئولین ویلاهای آنچنانی دارن را ما باورکنیم اول باور نمیکردم ولی با این گران کردن مسکن حالا باورم شده که مسئولین ویلاهای باقیمت آنچنانی دارن که مسکن را گران میکنند تا ارزش ویلاهایشان بیشتر بشه تا پول هنگفتی به جیب بزنند وای برما با چنین مسئولانی که باعث بدبختی ما ملت هستتند

    • بدون نام

      این نظریها مکررا گفته شده و به صورت تبلیغاتی درامده فقط برای اجبار درگرانی مسکن

    • بدون نام

      تنها اتفاقی که در بازار مسکن در سال 96 افتاد، توهم افزایش قیمت و به کما رفتن بازار مسکن بود. برای رونق بازار مسکن باید قیمتها منطقی شده و خریدار و فروشنده بطور مستقیم با هم معامله نموده و مشاوران املاک با اسامی مختلف که یکی از عوامل اصلی رکود مسکن هستند تعطیل شوند.

    • رحیم جاوید

      اینقدر با این نظرات من درآوردی در باره مسکن فرافکنی نکنید واقعیت چیز دیگری است اگر راست میگوئید واقعیت را به مردم بگوئید این سود جوئی دلالها وکلاشها وضعیت را اینگونه با رکود مواجه کرد قیمتها همه کاذب است در جهت منتفع شدن سود جویانی که ازاین طریق به سودهای کلان دست یافتند قیمت مسکن باید واقعی شود دست دلال ومفت خور باید قطع شود وگرنه از این بدتر میشود دست از شارلاتاریسم مسکنی بر دارید روش قبل از انقلاب بهترین بود قیمت مسکن در طی زمان تقریبا ثابت بود ودر صورتیکه پولتان کم بود با کمک آمدن وام بانکی شما خانه اتان را خریداری می کردی ۳۰هزار تومان میگذاشتی بانک وسیصد هزارتومان وام با بهره کم ۴در صد میگرفتی لیکن الان یک قوطی کبریت را تا ۱ یا ۲ میلیارد را با ا جحاف کلان به این مردم مستاصل می اندازند خدا برسونه یک رضا شاه مقتدر وضد دزد واختلاس گر وحقوق بگیر نجومی تا بلکه اوضاع سروسامان بگیرد

    • مهران

      گمشید فقط گمشید بزارید نفس بکشیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج