۶۹۷۴۹۲
۴۷ نظر
۵۰۱۳
۴۷ نظر
۵۰۱۳
پ

لباس ریاست جمهوری ۱۴۰۰، بر تن یک نظامی؟

روزنامه اعتماد نوشت: جريان‌هاي سياسي از همين حالا خواب ١٤٠٠ را مي‌بينند، چنانچه اصولگرايان از تشكيل زودهنگام ستادهاي انتخاباتي و وصل كردن سفرهاي استاني ٩٦ به ١٤٠٠ فراتر رفته و مشغول تئوريزه كردن انتخابات آتي شده‌اند.

روزنامه اعتماد نوشت: جريان‌هاي سياسي از همين حالا خواب ١٤٠٠ را مي‌بينند، چنانچه اصولگرايان از تشكيل زودهنگام ستادهاي انتخاباتي و وصل كردن سفرهاي استاني ٩٦ به ١٤٠٠ فراتر رفته و مشغول تئوريزه كردن انتخابات آتي شده‌اند.

آنچه محمد پورمختار، نماينده اصولگراي مجلس در مورد ضرورت سپردن زمام امور به دست يك رييس‌جمهور نظامي گفت تقريبا در هياهو و شلوغي روزهاي آخر سال گم شد اما اصولگرايان و رسانه‌هاي‌شان اين رشته را رها نكرده و بر همان طبل مي‌كوبند. اينكه به دنبال پوشاندن رداي رياست‌جمهوري بر تن سردار سليماني هستند يا قصد رونمايي از فرمانده ديگري را دارند؛ بحث ديگري است اما در مرحله فعلي اصرار به اثبات مهيا بودن فضاي جامعه براي استقبال از يك رييس‌جمهور نظامي دارند.

خشت اول همان بود كه پورمختار، عضو كميسيون حقوقي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگويي با خبرآنلاين گفت: «اگر يك نظامي رييس‌جمهور شود حتما مي‌تواند كشور را از مشكلات نجات بدهد». شناسايي چهره‌هاي نظامي با پتانسيل تكيه زدن بر كرسي رياست‌جمهوري گام بعدي است و جريان اصولگرا فعلا توان خود را صرف قبولاندن سناريوي نياز به رييس‌جمهور نظامي مي‌كند. از همين رو «نامه‌نيوز» اين خط را در گفت‌وگو با ابراهيم فياض جامعه‌شناس سياسي اصولگرا ادامه مي‌دهد. فياض در اين گفت‌وگو تلاش مي‌كند تا ثابت كند كه در انتخابات آتي، نظامي‌ها با اقبال مردمي مواجه شده و كشور را نجات مي‌دهند.

او مي‌گويد «اقتداري ديگر در حوزه سياسي وجود ندارد و ادامه يافتن اين وضعيت كشور را به فروپاشي و تجزيه مي‌كشاند براي همين جامعه به سمت ديكتاتوري با ادبيات نظامي مي‌رود تا او ظرف دوره‌اي ٨ ساله با از بين بردن طبقه اشرافيت و مافيا افق جديدي را پيش روي كشور بگشايد». تحليلگران و فعالان سياسي اصلاح‌طلب اما دست رقباي خود را خوانده‌اند. به همين خاطر هم مصطفي تاجزاده قبل از آنكه فياض اين حرف‌ها بزند، توييت كرده بود «عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس كه سابقا نظامي بوده گفته اگر يك نظامي رييس‌جمهور شود حتما مي‌تواند كشور را از مشكلات نجات بدهد. گويا دولت پنهان تاب مستوري از دست داده و قصد قبضه ظاهر و باطن قدرت را دارد.»

او در توييت ديگري نوشته بود: «مبارزه با اشرافيت فقط بهانه‌اي بود براي حذف هاشمي. هدف دولت پنهان جمهوري‌ستيزي و دشمن‌تراشي و تك‌صدا كردن نظام است». ابراهيم فياض اما از خودآگاهي اجتماعي و مخالفت با اشرافي‌گري آغاز كرده و به اين نتيجه مي‌رسد كه كشور به يك نگاه اقتداري نياز دارد. او با اين توضيح كه جامعه فعلي به چهار طبقه اشرافي، مافيا، متوسط و فقير تقسيم شده است، اين سوال را طرح مي‌كند كه چه كسي و چه ساختار تئوريكي قادر به اجراي عدالت است و خود پاسخ مي‌دهد: «مشابه تاريخي‌اش دقيقا بعد از مشروطه و زمان دولت قاجار است كه ايران اشغال مي‌شود، خارجي‌هايي مي‌خواهند ايران را بين خود تقسيم كنند، بُعد داخلي هم به‌شدت دچار بحران و ناامني به‌شدت در حال افزايش است... خب اين دو با هم متحد شود، كسي عين رضاخان را مي‌خواهند... آن چيزي كه الان است، يك فرمولي دارد؛ ما موقعي كه در بُعد سياسي شكست مي‌خوريم، ديگر اقتدار از بين مي‌رود و تبديل به قدرت مي‌شود، يعني شاخص قدرت، نظامي‌گري است.

حاتمي كيا در اختتاميه فيلم فجر چه گفت؟ اينها همه نشان مي‌دهد كه آن نظامي‌گري دارد مي‌آيد. يعني گفت كه من يك فيلمساز وابسته‌ام. اينها همه‌اش همين است، يعني ديگر اقتدار از بين رفته، ما اقتدار نداريم، سياست با تمام تعبيرهايش از بين رفته، سياسيون همه محافظه‌كار شده‌اند و دنبال يك نوكري مي‌گردند... جامعه پذيراي رييس‌جمهور شدن يك فرد نظامي است. يعني با اين بي‌نظمي داخلي و تحميل‌ها و تحقير خارجي، حتما اين كار مي‌شود.»

محمد صادق جوادي حصار، فعال سياسي اصلاح‌طلب اما پيش از آنكه جامعه شناس اصولگرا تجربه روي كار آمدن رضاخان را ملاك قرار داده و بخواهد ثابت كند كه وقت بازگشت به دوران اقتدار نظاميون است، در گفت‌وگو با آفتاب يزد گفته بود: «در دوران تاريخ معاصر ما يك تجربه كاملا متفاوت نظامي داشتيم. در دوره‌اي كشور در هرج و مرج و ملوك‌الطوايفي و ناامني حضور داشت وهر كسي براي خودش حكومتي تشكيل مي‌داد در آن زمان يك شخص در سال ١٣٠٠ با اتكا بر قدرت نظامي روي كار آمد و كشور را يكپارچه كرد. ولي هم‌اكنون نه وضعيت كشور، ملوك‌الطوايفي است و نه در يكصد سال پيش زندگي مي‌كنيم. اينكه شخصي به عنوان نظامي بخواهد سركار بيايد بيشتر معناي ديكتاتوري مي‌دهد. رييس‌جمهور بايد از مسائل نظامي سر دربياورد نه اينكه خودش نظامي باشد. كسي مثل حسن روحاني كه دوره جنگ را تجربه كرده، نيروهاي امنيتي و نظامي را ديده و عضو شوراي عالي امنيت ملي بوده، به مسائل نظامي آگاه است. از سويي كشور كه با فرد اداره نمي‌شود كه بخواهيم بگوييم بايد يك نظامي آن را اداره كند. از نظر من سخن اخير، سخن ناپخته‌اي است.»

جوادي حصار در پاسخ به اينكه آيا گفته پورمختار به معناي زمينه‌سازي افرادي با سابقه نظامي به عنوان كانديداي رياست‌جمهوري است، گفته بود: «حقيقت اين است كه اگر كسي از سوي اصولگرايان با پيش‌فرض نظامي بودن و تبليغ روي آن ويژگي كانديدا شود، مي‌سوزد و راي نمي‌آورد. پس بهتر است اصولگرايان با اين شيوه پيش نروند.

نظاميون ناكام

چالش جدي اصولگرايان در سناريوي معرفي كانديداي رياست‌جمهوري نظامي اين است كه قبلا هم گزينه‌هايي همچون محسن رضايي و محمدباقر قاليباف را به ميدان فرستاده و شكست خورده‌اند. اگرچه هر دو گزينه مورد اشاره زماني كانديداي رياست‌جمهوري شدند كه لباس نظامي به تن نداشتند اما هنوز هم با همان پيشينه نظامي شناخته مي‌شوند. هواداران رييس‌جمهور نظامي خوب مي‌دانند كه عدم اقبال مردم از قاليباف و رضايي چشم اسفنديار اين سناريو است و به همين خاطر از همين ابتداي كار به شيوه‌هاي مختلف قصد توجيه و عبور از اين ضعف را دارند. پورمختار در مصاحبه خود گفته بود: «من به لحاظ شناختي كه از محسن رضايي داشتم ايشان را يك آدم استراتژيست و داراي تفكر مي‌دانم و بر همان مبنا اعتقاد دارم كه اگر ايشان رييس‌جمهور مي‌شد نه به لحاظ تعصب نظامي‌گري و پاسداري، بلكه به خاطر شخصيت خودش با همين نگاه به ايشان راي دادم و روي همين اساس ولي خب ديدگاهي وجود دارد و بعضا هم رسانه‌ها اين را تشديد مي‌كنند و گسترش مي‌دهند كه نظامي‌ها نبايد رييس‌جمهور شوند، من اعتقاد دارم كه اگر يك نظامي، رييس‌جمهور شود حتما مي‌تواند كشور را از مشكلات نجات بدهد.»

روزنامه آفتاب يزد نيز بر مبناي شكست‌هاي انتخاباتي رضايي و قاليباف، اظهارنظر اخير پورمختار را بسترسازي براي ورود سردار سليماني به عرصه انتخابات تلقي كرده و با اشاره به شايعات مبني بر كانديداتوري او در سال ٩٢ نوشت: «اسطوره‌سازي از وي به قدري موفق بوده كه جناح چپ يا راست از او تعريف مي‌كنند و احساسات خوبي در دل مردم نيز ايجاد كرده است. سليماني ظرفيتي به مراتب قوي‌تر از قاليباف و محسن رضايي براي جلب آراي مردم و پيروزي در انتخابات رياست‌جمهوري است. هر چند بسياري معتقدند كه امروز نياز كشور حضور او در فرماندهي سپاه قدس است نه رياست‌جمهوري.»

ابراهيم فياض اما در توجيه علت عدم استقبال مردم از رضايي و قاليباف گفته است: «آنها از اول نظامي نبودند، وقتي هم دوباره سياسي شدند، آنها را ادا و قر روشنفكري گرفته بود. چه قاليباف و چه محسن رضايي را. شما نگاه كنيد، اداي روشنفكري در آنها بود... اگر كسي الان بيايد، مثلا فرض كنيد سعيد جليلي را مي‌خواهم بگويم كه هنوز روحيه بسيجي و نظامي‌گري دارد و قدرت و نظامي‌گري را مطرح كند، پيروز مي‌شود... اشتباه ما اين است كه دنبال شخص مي‌گرديم. من مي‌گويم كه اتفاقا مثل ناپلئون يك‌باره پيدايش مي‌شود، مثل هيتلر يك‌باره پيدايش مي‌شود و انتخابات را مي‌برد. چون الان مردم ديگر خسته‌اند از اين نظم اجتماعي كه گفتم كه هيچ اقتدار سياسي در اين مملكت وجود ندارد و همه از بين رفته است.»

او در پاسخ به سوالي در مورد احتمال راي‌آوري سردار سليماني نيز گفته است: «معلوم نيست، اصلا شايد راي نياورد... مردم در ١٤٠٠ دنبال يك شخصيتي مي‌گردند كه ادبيات قدرتي، نه اقتداري و ادبيات نظامي‌گري، نه سياسي داشته باشد.»

تفكر نظامي به جاي رييس‌جمهور نظامي

راهكار جامعه‌شناس اصولگرا براي به فراموشي سپردن شكست‌هاي قبلي و موفقيت در اقناع جامعه به ضرورت حكمراني نظاميان آن است كه به جاي رييس‌جمهور نظامي از رييس‌جمهوري با تفكر نظامي استقبال شود. او به روي كار آمدن بوش بعد از كلينتون اشاره كرده و تاكيد كرده كه «جريان جهاني دارد به طرف اين مي‌رود، چين ديگر همه جنگش با امپراتوري‌اي بود كه مادام‌العمر نباشد و رهبرش عوض شود، بعد معلوم شد كه خود حكومت كمونيستي مي‌خواهد بشود امپراتوري؛ مثل پوتين. پوتين هم گفته ٢٠٢٤ قانون اساسي را عوض مي‌كنم. الان كره جنوبي با همه دموكراسي‌اش كه يك نفر فقط پنج سال مي‌توانست رييس‌جمهور باشد، قانونش را عوض كرد و رياست جمهور دو دوره چهارساله شد. ترامپ هم همينطور، يعني ادبيات حكومت‌ها دارد به‌شدت متمركز و قدرت‌محور مي‌شود.»

در حقيقت فياض از پورمختار هم فراتر رفته به جاي آنكه بگويد نظامي‌گري كشور را نجات مي‌دهد، مدعي است كه قدرت‌محوري و حكومت‌هاي متمركز در جهان قدرت گرفته و راه ديگري وجود ندارد. او از پورمختار يك گام جلوتر گذاشته زيرا تاكيد مي‌كند كه رييس‌جمهور بعدي مي‌توان نظامي نباشد اما بايد تفكر نظامي‌گري داشته باشد. مشخصا از جليلي نام مي‌برد و گريزي هم به صحبت‌هاي رهبري در مورد آتش به اختياري مي‌زند. فياض گفته است: «آتش به اختيار همان است، يعني اتفاقا بايد يك كساني بيايند سر كار كه حزبي نيستند». پيش‌بيني اين جامعه‌شناس اصولگرا اين است كه مردم در ١٤٠٠ يك ديكتاتوري نوساز را انتخاب مي‌كنند تا كشور اداره شود، فقر نباشد، شغل ايجاد شود و... او با اشاره به اينكه قاليباف هم گفته بود من رضاخان حزب‌اللهي هستم، تاكيد مي‌كند كه بعيد است جامعه فعلي ايران به سمت محافظه‌كاري برود و نوسازي آمرانه را ترجيج خواهد داد.

بدون شك اين مردم هستند كه در انتخابات ١٤٠٠ حرف آخر را زده و نشان مي‌دهند كه به رييس‌جمهور نظامي يا رييس‌جمهوري با تفكر نظامي مايل هستند يا نه؟ اما آنچه مسلم است اصولگرايان از همين حالا تلاش خود را شروع كرده و سعي دارند كه نظامي‌گري و اقتدارگرايي را بر جامعه حاكم كنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • عارف مرزبان

      من سربازکوچک حاج قاسم هستم جانم فدای رهبری

      پاسخ ها

      • بدون نام

        من خودم به روحانی رای دادم و همیشه از فضای باز دفاع کردم ولی با این تحرکاتی که از امریکایی ها و اسرائیلیها و عربستانیها می بینم به شدت احساس خطر می کنم و به نظرم همین الان باید یک نظامی فرمان رو به دست بگیره و یک نظم محکم در داخل کشور ایجاد کنه .البته اگر همچین کسی وجود داره ...

      • هانیه

        چطوری کوچولو؟

      • بدون نام

        ما همه سردار را دوس داریم. ولی لطفا محبوبیت این اقا را خراب نکنید. من ترجیح میدم همون فرمانده نظامی باشه تا دهن تروریستا را به خاک بماله. علاوه بر این چون حاج قاسم در لیست سیاه امریکا و تحریم ها قرار داره این طوره هم از نظر سیاسی مشکل افرین میشه و هم جان ایشان در خطر میفته و ممکن است باعث تحریک اسراعیل و دیگر کشور های فرصت طلب جهت اعمال تحریم های بیشتر بشود.

    • بدون نام

      نظامی , هیچ شانسی ندارد حتی با کت و شلوار...

      پاسخ ها

      • منوچهر

        شما حقتون همان روحانی حتی با کت و شلوار...

      • منوچهر

        شما حقتون همان روحانی حتی با کت و شلوار...

      • بدون نام

        وقتی وضعیت جنگی بشه اصلا مهم نیست عوام چی میگن! یا ساکت میشینن یا سرکوب میشن!

    • بدون نام

      به خاطر آشی که روحانی در این پنج سال برای مردم پخته، تاریخ انقضا اصلاح طلبان در 1400 تموم میشه.اینقدر خودتون رو به در و دیوار نکوبید.مردم هم سردار سلیمانی رو دوست دارند و هم رئیسی را.ولی سردارسلیمانی گفته که دوست ندارد کاندید شود.بنابراین فقط رئیسی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        به همین خیال باش

      • جمشید

        داداش همه به روحانی رأی دادن که رئیسی بالا نیاد وگرنه فکر میکنی کسی به روحانی رأی میداد.اکثریت هیچ کدوم اینا رو قبول ندارن.از روی اجباره که رأی میدن

      • بدون نام

        خخخخخخخخ

    • ایمان

      کی به کیه ؟ بتازین به این مردم ...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آفرین گل گفتی

      • بدون نام

        اخ این حرف مثل تیر به قلبم نشست منی که وطن پرستم خیلی غمگینم خودم رو به بیخیالی زدم ولی توی دلم گریه میکنم

    • بصیر

      تاسف بخاطر این تحلیلهای فضایی آقایان
      اصلا ارزش خواندن هم نداشت

    • بدون نام

      آخه چطور هنوز یکسال از انتخاب رئیس جمهور سپری نشده شما به فکر ۱۴۰۰ هستید

    • بدون نام

      اگر حاج قاسم سلیمانی کاندید بشه من بش رای میدم اون ثابت کرده که یک عملگرا واقعیه، کشور امروز نیاز به رئیس جمهوری داره که فراتر از حرف عمل کنه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آقای سردار سلیمانی در عرصه ی جنگ یعنی شغل اصلیشون عالی هستند
        اما در کشور داری ؟!

    • بدون نام

      درود بر سردار سلیمانی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نظامی باید نظامی باقی مانده و در سیاست هم دخالت نکند مطابق با وصیت امام خمینی

      • بدون نام

        نظامی وقتی نظامیه که کفتارها ایران رو دوره نکرده باشند و مترصد نابود کردن موجودیت ایران نباشند و در داخل کشور پیاده نظام هم نداشته باشند! اتفاقا الان وضعیت به سمت جنگی شدن میره و یک نظامی کاردرست لازم داریم برای هدایت کشور

    • مختارزاده

      خدا شاید می گیرم یک نظامی بهتر کار می تواند انجام دهد مردم هم دیدن

    • بدون نام

      کفش مردی پاره شده بود عزرائیل هم بغل دستش بود مرد به کفاش می گفت این کفشو طوری بدوز من اونو تا یکسال استفاده کنم ولی مهلتش تموم شده بود و عزرائیل هم بهش می خندید 1400 هم میاد میره 2400 هم میاد ولی در محضر خداوند عالمیان اونایی که حاکمند بیشتر مسئولند...

      پاسخ ها

      • جعفر

        اول اینکه رضا شاه بی پدرو مادر و دست نشاده انگلیس را با سرداران شجاع سپاهی و ارتشی مقاسیه نکنید رضا شاه در مکتب انگلیس وصهیونیست درس خواند ولی سرداران ما در مکتب امام حسین دوم اینکه این سرداران ما لیاقت صدرصد ریاست جمهوری را هم دارند ولی انها مردان امنیت کشور هستنند خدا مقرر کرده .سوم اینکه ۱۱۱فرمانده بزرگ جنگ تحمیلی سرلشکر رضای نبایست از چند سال پیش وارد سیاست می امد او مرد جوانگرا است وبیشتر فرماندهای جوان در زمان جنگ را او کشف کرد همچون شهید باقری وغیره یعنی به جوانان اعتماد دارد و می توانند بهترین رییس جمهور برای جوانان ومردم بشود.

    • بدون نام

      تا ۱۴۰۰خیلی مونده انسان از فردای خود خبر ندارد

    • تازیانه

      نظرات دوستان خنده بر لبان آدم میاره
      اینا همونایین که میگفتن اصلاح طلب اصولگرا دیگه تموم ماجرا

    • بدون نام

      دلیل نمیشه یک نظامیه خوب رعیس جمهور خوبیم باشه

    • بدون نام

      فقط سردار سلیمانی

    • بدون نام

      باز هم ریسی قالیباف رضای خوب است اینها همیشه پایه باشند چون هرگز رای نمی آورند کسانی که به اقای روحانی رای دادهاند پشیمان نیستند باز هم به کسی رای می دهند که اصول گرا نباشد ... خدا رحمت کن اقای هاشمی را خدا نگهدارد ... پس هرگز رای نمی آرید...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        من پشیمانم.من به روحانی رای دادم تا برجام پابرجا بمونه و جنگ نشه .الان نه تنها ترامپ گاوچران داره برجام رو لغو میکنه و تحریم ها رو بر می گردونه که احتمال جنگ هم زیاده .یعنی قلدری.پس یک نظامی لازم داریم تا سکان هدایت کشور رو از این طوفان در دست بگیره.وگرنه به عوام باشه که دسته دسته در بلبشویی که برپا می کنند کشته میشن و کشور هم تیکه پاره میشه

    • بدون نام

      این خراب شده رو مگر نظامیان بتونن سامان بدن.

    • بدون نام

      انتخابات را برگزار میکنن لطفا رای دهنده قبلش وارد کنن چون در داخل وجود نداره.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فقط از طرف خودت حرف بزن؟ خب؟!

    • محمد

      بنده سردار سلیمانی را دوست دارم نظر شخصی ام این است مردم فرد دیگری را انتخاب می کنند احترام این سردار باید محفوظ بماند در شرایط کنونی کشور ما نیاز به نظامی نداریم ولی باید رییس جمهور از قاطعیت و تیم عملگرا و هماهنگ و با برنامه برخوردار باشد و رقیبان دیگر دولت در سایه تشکیل ندهند و مرتب چوب لای چرخ امور نگذارند و مردم و نهادها نیز هماهنگ باشند با سیاست های رهبر عزیز و رییس جهمور منتخب مردم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فقط با این جملتون که ما در شرایط کنونی نیاز به نظامی نداریم و رییس جمهور قاطع میخوام موافق بودم. بنابرین منفی دادم دوست عزیز

    • علی

      این دیگر اوج بدبختی خواهد بود

    • بدون نام

      اینشااله که این لباس برتن هیچ ادم دغل دروغگو ازمردم نبودن وازاین دغلهایی که فقط نان انقلاب رامیخورندوباندانم کاری مردم رابدبخت کرده اندنباشه وخداانچنان بصیرتی رابه این مردم بدهد تابتوانند خارج ازهرهیاهو وتبلیغ پوچ فردیاصیل ازبین خودشان فقط بایاری وکمک خداانتخاب نمایند

    • بدون نام

      چطور آقای روحانی که امنیتی تشریف داره امنیتی نموند و یک کابینه کاملا امنیتی تشکیل داده

    • بدون نام

      صد سال ژنرالمونو نمیدیم بیاد ایشششش

      پاسخ ها

      • مهرداد

        آبجي جون . هيشكي نفهميد چي گفتي !! برا همين هم بود كه هيشكي بهت راي نداد ، من فقط بخاطر اون " ايشششش " كه گفتي يه + بهت دادم

    • مهدی

      مقایسه 1400با 1300...عزیز برادر آن نظامی را آوردند ..آن نظامی را سید ضیا و انگلیس آوردند...رای مردم در کار نبود ...از قیاست خنده آمد خلق را ...آن نظامی ساختار را بهم زد و اسمش را گذاشت ایران نوین..الان کدامیک از آقایان نظامی پشتش آنگلوفیلها ایستاده اند که ساختار را عوض کند؟؟..یعنی تحلیلگرهای ما از من بیسواد هم عقبترند و بجای تحلیل نوشابه قرقره میکنند ...نظامی اقتدار ..

    • دانشجوی علوم اجتماعی R,s

      هیچکدام،، دیگه شرکت نمیکنیم

    • ایمان م

      ما همه سردار را دوس داریم. ولی لطفا محبوبیت این اقا را خراب نکنید. من ترجیح میدم همون فرمانده نظامی باشه تا دهن تروریستا را به خاک بماله. علاوه بر این چون حاج قاسم در لیست سیاه امریکا و تحریم ها قرار داره این طوره هم از نظر سیاسی مشکل افرین میشه و هم جان ایشان در خطر میفته و ممکن است باعث تحریک اسراعیل و دیگر کشور های فرصت طلب جهت اعمال تحریم های بیشتر بشود. من که مخالفم.

    • بدون نام

      نترسین شان سردار بالاتر از این حرفاست نمیاد نگران نباشین

    • بدون نام

      من که دیگه شرت نمیکنم هر کس میخواد بره رای بده

    • بدون نام

      به قول دوستمون هیچکدام.. دیگه شرکت نمیکنیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج