۶۹۷۶۶۰
۹ نظر
۵۰۰۵
۹ نظر
۵۰۰۵
پ

آمریکا برای خروج از برجام آماده می‌شود

مقامات آمریکایی در حال برنامه‌ریزی برای روز پس از لغو برجام هستند.

فرارو: مقامات آمریکایی در حال برنامه‌ریزی برای روز پس از لغو برجام هستند.

مقامات آمریکایی به طور فعالانه در حال برنامه‌ریزی برای این احتمال هستند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه آینده از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌شود. با این حال، هیچکس نمی‌داند که چه اتفاقی پس از لغو برجام خواهد افتاد یا اینکه ایران چگونه واکنش نشان خواهد داد.

ترامپ برای "اصلاح" توافق هسته‌ای برای اروپا ضرب الاجلی تا ۱۲ ماه می‌ تعیین کرد. کمتر از پنج هفته دیگر این ضرب الاجل به پایان می‌رسد. حال، خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گزارش داده که با توجه به نزدیکی پایان ضرب الاجل برجامی ترامپ، مقامات امنیت ملی آمریکا در حال بررسی سناریو‌های متعدد پس از خروج آمریکا از این توافق هستند. به گفته مقامات، دیپلمات‌ها و مشاوران بیرونی دولت آمریکا، این سناریو‌ها شامل مواردی همچون چگونگی توجیه خروج آمریکا از برجام به عنوان یک راهبرد صحیح، چگونگی اعمال مجدد و تهاجمی تحریم‌ها علیه ایران و چگونگی تعامل با نزاع با ایران و اروپا پس از لغو برجام می‌شود.

این برنامه‌ریزی در مراحل اولیه قرار دارد، اما با نزدیک شدن ضرب الاجل ۱۲ می، فوریت یافته است. ترامپ قول داده اگر تا این تاریخ، نگرانی‌هایش درباره برجام رفع نشود، این توافق را لغو خواهد کرد.

عامل دیگر افزایش نگرانی‌ها درباره استمرار توافق هسته‌ای، ارتقای دو مقام مخالف برجام، یعنی مایک پومپئو و جان بولتون است. مقامات آمریکایی گفته‌اند هفته گذشته دستیاران ارشد وزارت خارجه آمریکا همچون برایان هوک، رئیس برنامه‌ریزی وزارت خارجه و آندرو پیک، معاون دستیار وزیر خارجه در امور ایران، به پومپئو درباره برجام گزارش داده‌اند.

تحریم‌هایی که ذیل برجام رفع شد چند دسته‌اند. برخی از این تحریم‌ها با فرمان اجرایی ترامپ امکان بازگشت آن‌ها وجود دارد و برخی دیگر مستلزم اقدام کنگره یا مکانیزم بازگشت سریع (snap back) هستند. برخی تحریم‎‎‌ها فقط نهاد‌های ایرانی را هدف قرار می‌دهند و برخی دیگر، کشور‌های ثالث که با ایران تجارت می‌کنند را مجازات می‌کنند.

آسوشیتدپرس به نقل از "افراد آگاه با موضوع" مدعی شد یکی از گزینه‌هایی که وزارت خزانه‌داری آمریکا آن را بررسی می‌کند، اعمال سریع تحریم‌هایی است که نیازمند اقدام کنگره نباشند. با این حال، اعمال این تحریم‌ها چهار یا شش ماه به تاخیر انداخته خواهد شد. این امر به شرکت‌ها و کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، وقت کافی برای سازگاری با تغییرات فراهم می‌کند.

گزینه دیگر، اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ایجاد معافیت‌های مشخص است تا اروپا و ایران بتوانند بدون مشارکت آمریکا در برجام، در این توافق باقی بمانند.

به گفته این خبرگزاری، یکی از دلایلی که آمریکا برای روز پس از لغو برجام برنامه‌ریزی می‌کند این است که علایم فزاینده‌ای درباره به بن بست رسیدن مذاکرات برجامی اروپا و آمریکا وجود دارد.

یک دیپلمات اروپایی گفته، اروپایی‌ها برای متقاعد کردن سایر اعضای اتحادیه اروپا به اعمال تحریم‌های جدید غیرسته‌ای علیه ایران تلاش کرده‌اند. هدف اروپایی‌ها این بود که "بسته‌ای" از اقدامات را به ترامپ ارائه دهند و به او نشان دهند که آنها، نگرانی‌های او درباره ایران را جدی گرفته‌اند. البته هنوز معلوم نیست که سایر اعضای اتحادیه اروپا با اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران موافقت کنند. چندین کشور اروپایی با تحریم ایران مخالفت کردند. این کشور‌ها استدلال می‌کنند که این غیرمنطقی است که به ترامپ امتیازاتی داده شود در حالی که اصلا معلوم نیست این امتیازات برای باقی نگهداشتن او در برجام کافی باشند.

این دیپلمات اروپایی به آسوشیتدپرس گفته اروپا از این سناریو نگران است که تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کند، ولی ترامپ در نهایت از برجام خارج شود.

دیپلمات اروپایی دیگری گفت: "ما نیاز داریم تا راه حلی پیدا کنیم که برای ترامپ کارآمد باشد. ما به سختی در حال کا بر آن (راه حل) هستیم."

ترامپ می‌گوید درباره سه مسئله، نگرانی‌هایی دارد: آزمایش موشک‌های بالستیک ایران، رفتار آن در منطقه و تاریخ انقضای برجام. به گفته این خبرگزاری، درباره دو مسئله اول، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به اجماعی برای به گفته آنها "مجازات" ایران رسیده‌اند. اما در خصوص مسئله تاریخ انقضای توافق هسته‌ای، هیچ توافقی بین دو طرف وجود ندارد. ترامپ می‌خواهد محدودیت‌های هسته‌ای برجام تمدید یا دائمی شوند. اما ایرانی‌ها و اروپایی‌ها می‌گویند تحقق این خواسته ترامپ غیرممکن است. زیرا تحقق این خواسته ترامپ، به مثابه مذاکره مجدد بر سر برجام است. این درحالی است که آن‌ها قول داده بودند که چنین کاری انجام ندهند. دیپلمات‌ها گفته‌اند که هر دو طرف مصالحه‌های محتملی درباره تاریخ انقضای برجام پیشنهاد کرده‌اند، اما بر سر هیچکدام هنوز اجماعی صورت نگرفته است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • مجيد

      آمربکا از اول تو برجام نبوده بابا!

    • بدون نام

      حمله حمله حمله ای ترامپ کوبنده!!!

    • esmaili

      بی شک افسار سیاست از دست هم ایران و هم آمریکا در رفته ...سنگش هم به سر مردم صبور ایران میخوره مثل همیشه

    • بدون نام

      به جهنم تاحالاچه خیری ازش دیدیم شایدهم برای بعضیها داشته امابرای مامردم که نه

    • بدون نام

      خروج آمریکا از برجام مایه خوشحالی سردبیر روزنامه گیهان حسین شریعتمداری وسعید جلیلی وزاکانی می باشد واز موقعی که امریکا مخالفت خودرا با برجام اعلام کرده این حضرات نامبرده سکوت کرده اند ولال شده اند نه پیامی نه حرفی مگر شماها همین را نمی خواستید

    • بی خیال

      بود و نبود برجام واسه آمریکایی ها فرق نمیکند فقط هدف انها بازی دادن و خوار کردن ایران بود این دولت ساده لو ایران بود که چند هزار سانتریفوژ را در عرض چند روز جمع آوری و رآکتور اراک را با بتنِ پر کرد و میلیارد ها دلار خسارت به کشور مان وارد کرد

    • بدون نام

      کاربر بیخیال 15:30،میشه بفرمایین حالا بود و نبود چندین هزار سانتریفیوژ و رآکتور هسته ای چه فرقی به حال ما ملت بدبخت و درمانده میکرد؟؟؟؟؟!!!!!!!!!

      پاسخ ها

      • بی خیال

        فرقش اینه که اگر برفرض مثال کشوری مثل ایران به بمب اتم دسترسی پیدا کند امثال امریکا و انگلیس و ابرقرتها از از بمب اتم دار شدن ایران و پاکستان و چند کشور دیگر میترسند جواب خیلی خوب روشن است خیر چون ابرقدرتها حداقل هفتاد سال جلو هستند آلان بطور مثال پاکستان بمب اتم دار چندین سال است دارد هنوز در ابتدای راه است آمریکا و قدرتهای بزرگ و استکباری از دسترسی ما به دانش هسته ای بیمناکند چون دانش هسته ای دار شدن کشور ما برابر است با تولید انواع و اقسام داروهایی که به آن ارتباط دارد دانش هسته ای دار شدن کشور ما برابر است با اصلاح و تولید انواع و اقسام بذر های کشاورزی و قطع وابستگی دارویی و صنایع غذایی و کشور مان .بطور مثال پاکستان و هندوستان با آنهمه جمعیتی که دارند صادر کننده برنج و غلات به سایر کشورها هستند .آمریکا و سایر قدرتهای بزرگ و استکباری از استقلال در صنایع غذایی و کشاورزی و پزشکی هسته ای و دست آوردهای علمی که هسته ای شدن بدنبال دارد در هراسند .

    • بدون نام

      کاربر بی نام ۱۴.۴۰ ما هشت سال جنگیدم باز هم میجنگیم ولی خایین بدانند اجنیی اجنبی زاده در ایران جایی ندارد ما ملت ایران با خون دادن ابدیت میشیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج