۷۰۷۶۸۳
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

استعفای مردی که می‌خواست در همه فصول باشد

ارمنستان کشور کوچک و تقریبا فقیر در قفقاز جنوبی در دو هفته گذشته شاهد موجی از اعتراضات خیابانی علیه "سرژ سرکیسیان" نخست وزیر ارمنستان بود که در نهایت به استعفای او از قدرت انجامید و مخالفانش به پیروزی رسیدند.

عصر ایران: ارمنستان کشور کوچک و تقریبا فقیر در قفقاز جنوبی در دو هفته گذشته شاهد موجی از اعتراضات خیابانی علیه "سرژ سرکیسیان" نخست وزیر ارمنستان بود که در نهایت به استعفای او از قدرت انجامید و مخالفانش به پیروزی رسیدند.

اما ماجرای اعتراضات علیه سرکیسیان از کجا آغاز شد؟

سرکیسیان ۶۳ ساله که یکی دیگر از سیاستمداران نزدیک به روسیه و دارای پست و مقام در حزب کمونیست شوروی سابق بود، از سال ۲۰۰۸ به مدت دو دوره ۵ ساله تا ۹ آوریل سال جاری میلادی- دو هفته پیش- رییس جمهوری ارمنستان بود.

او سه شنبه هفته گذشته نیز با وجود اعتراضات خیابانی احزاب مخالف و مردم معترض در ایروان و برخی دیگر از شهرهای بزرگ ارمنستان از سوی فراکسیون اکثریت پارلمان ارمنستان به عنوان نخست وزیر انتخاب شد. نخست وزیر هم اکنون و بر اساس قانون اساسی اصلاح شده ارمنستان مهم‌ترین و قدرتمندترین مقام ارمنستان محسوب می‌شود و سمت رییس‌جمهوری با اصلاح صورت گرفته در سال ۲۰۱۵ به مقامی تشریفاتی تبدیل شده است.

نظام حاکم بر ارمنستان تا زمان همه‌پرسی سال ۲۰۱۵ یک نظام ریاستی بود اما حزب حاکم " جمهوریخواه" - به رهبری سرکیسیان- در جریان همه‌پرسی اصلاح قانون اساسی در سال ۲۰۱۵، نظام حاکم بر ارمنستان را به نظام پارلمانی تبدیل کرد و با وعده اینکه در دولت آتی پس از پایان دوران ریاست جمهوری دیگر برای کسب قدرت تلاش نخواهد کرد، برای اصلاح قانون اساسی و تغییر نظام ریاستی به پارلمانی از مردم ارمنستان رای مثبت گرفت.

اما خلف وعده او پس از پایان دوران ریاست جمهوری و کسب عنوان نخست وزیری - با توجه به اکثریت داشتن حزب حاکم جمهوریخواه تحت رهبری سرکیسیان در پارلمان- نارضایتی بخش عمده ای از مردم و احزاب مخالف را در پی داشت.

ریشه اعتراضات اخیر در ارمنستان در واقع در اصرار سرکیسیان به ماندن در اریکه قدرت نخست کشور و خلف وعده او به مردم و احزاب مخالف مبنی بر عدم تلاش برای کسب کرسی نخست وزیری پس از پایان دوران ریاست جمهوری در ۹ آوریل ۲۰۱۸ بوده است.

پس از اینکه سرکیسیان با خلف وعده بار دیگر با کسب مقام نخست وزیری به مقام نخست کشور تبدیل شد، مردم معترض و احزاب مخالف بیش از ۱۰ روز در خیابان‌های ایروان - پایتخت ارمنستان - و " گیومری" و "وانادزور " - دو شهر بزرگ دیگر ارمنستان- به تظاهرات پرداختند و شرط پایان اعتراضات را کناره‌گیری سرکیسیان از قدرت اعلام کردند.

دولت حزب جمهوریخواه سرکیسیان نخست در برابر اعتراضات مقاومت کرد و حتی در واپسین روز پیش از مجبور شدن به استعفا، " نیکول پاشینیان" رهبر معترضان را دستگیر کرد، اما در نهایت دیروز سرکیسیان مجبور به استعفا شد و مخالفان و مردم معترض به یک پیروزی سیاسی رسیدند.

با این حال، سرکیسیان هنوز تاریخ دقیقی برای کناره‌گیری از قدرت اعلام نکرده و فقط با صدور بیانیه‌ای به پذیرش خواست مردم معترض تن داده است و از سوی دیگر پارلمان ارمنستان همچنان تحت نفوذ حزب حاکم جمهوریخواه ارمنستان قرار دارد و بیشتر کرسی های این پارلمان در اختیار نمایندگان این حزب است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      سرکیسه چیان!!!!خخخخخخخ!!!!!! این لقب رو میشه رو اکثر مسؤلان محترم کشورمون گذاشت!!!!!!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج