۷۱۸۹۵۴
۱۳ نظر
۵۰۴۱
۱۳ نظر
۵۰۴۱
پ

تجربه زنی که با لباس بندری به محل کارش رفت

بعد از موافقت استاندار هرمزگان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استفاده از لباس سنتی توسط زنان کارمند در اداره‌های این استان، سرپرست میراث فرهنگی شهرستان میناب به همراه جمعی از همکارانش، همزمان با هفته میراث فرهنگی با لباس بندری به محل کارشان رفتند؛ اقدامی که با تردید انجام شد.

خبرگزاری ایسنا: بعد از موافقت استاندار هرمزگان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استفاده از لباس سنتی توسط زنان کارمند در اداره‌های این استان، سرپرست میراث فرهنگی شهرستان میناب به همراه جمعی از همکارانش، همزمان با هفته میراث فرهنگی با لباس بندری به محل کارشان رفتند؛ اقدامی که با تردید انجام شد.

فاطمه باستانی، سرپرست میراث فرهنگی میناب، درباره تجربه خود در گفت‌وگو با ایسنا گفت: زمانی که وارد دانشگاه شدم و کتابِ خود را با عنوان «بادله پوشان» نوشتم، دغدغه‌های بسیاری برای پوشش سنتی زنان و مردان هرمزگان داشتم. چراکه حجم زیادی از پوشاک سنتی این استان، به دلایل مختلف، از بین رفته است.

او با اشاره به اینکه هنوز هم حد و مرزهایی برای رنگ و مدل لباس اداری برای زنان وجود دارد، افزود: برای عزیزانی که بیشترِ زمانِ خود را در محیط اداری می‌گذرانند، وجود این حد و مرزها سبب می‌شود که نتوانیم در حالت عادی از پوشاک سنتی خود استفاده کنیم. بسیاری فکر می‌کنند پوشاک سنتی فقط برای مهمانی‌هاست! به یقین اینگونه نیست! مگر چقدر به مهمانی یا عروسی می‌رویم که از این پوشاک فقط در آن مراسم استفاده کنیم؟!

تجربه زنی که با لباس بندری به محل کارش رفت

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان میناب اضافه کرد: زمانی که نگهبان اداره، من را با لباس سنتی دید، با تفکر اینکه من یک شهروند عادی بوده و سِمَتی ندارم، خطاب به من گفت: "خانم! شما که کارمند این اداره نیستید؟ کجا می‌روید؟!" این طور به نظر می‌رسد کسانی که لباس سنتی می‌پوشند، جزو مردم عادی محسوب می‌شوند!

باستانی با بیان اینکه استفاده از پوشش محلی در محل کار یک تابو محسوب شده و شکستن این تابو از سوی همکارانش برای بسیاری غیر منتظره بوده است، گفت: متاسفانه مصوبه‌های ما همیشه در حد کاغذ هستند! آنقدر برای زنان کارمند و فرهنگیان حد و مرز و خطوط قرمز تعیین شده که در زمان تصمیم گیری برای استفاده از پوشش محلی و با موافقت استاندار، از حراست اداره و بخش‌های دیگر پرس و جو کردیم.

او افزود: این کار به پیشنهاد یکی از همکاران اداره کل میراث فرهنگی بندرعباس انجام شد، تا حداقل برای دو ساعت از پوشاک سنتی در محل کار بهره مند باشیم. ما برای آنکه خودمان را مطرح کنیم این کار را انجام ندادیم، بلکه به عبارتی تصمیم گرفتم شروع کننده این حرکت زیبا و ماندگار باشیم. معمولا سازمان میراث فرهنگی ایده پردازی های زیادی دارد، اما زمانی که به مرحله عمل می‌رسد، تردید هم به همراه آن می‌آید.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان میناب اضافه کرد: با همان لباس سنتی برای جلسه‌ای که داشتم به فرمانداری میناب رفتم، و وقتی نگهبان فرمانداری من را با آن لباس دید، پرسید: "خانم کجا می‌روید؟!" حتی همکارانم که در اولین برخورد من را با لباس سنتی در فرمانداری دیدند، نشناختند و فکر کردند من یک شهروند عادی هستم که به اشتباه وارد ساختمان فرمانداری شدم!

او درباره اینکه تصمیم دارد همچنان با لباس بندری در محل کار خود حاضر شود، اظهار ‌کرد: فکر می‌کنم برای ادامه انجام این کار هنوز تردید دارم و همچنان باید منتظر بازخوردهای مثبت و منفی باشم. اما دوست دارم در جلسه‌های رسمی این کار را انجام دهم. به همین دلیل تصمیم داریم با همکاری اداره ارشاد، حد و مرزی برای لباس سنتی که می‌توان در اماکن اداری پوشید، تعیین کنیم تا در عین سنتی بودن، یک لباس موقر و بدون زرق و برق در اداره‌ها بپوشیم. زیرا بسیاری از مردم عادی برای بازار لباس ساده‌تر و برای مراسم عروسی لباس پر زرق و برق‌تری می‌پوشند. به همین دلیل امیدواریم تا ۱۰ روز آینده طرحی را به بنیاد مد و لباس ارائه دهیم تا هر کسی که می‌خواهد در این طرح مشارکت کند لباسی بپوشد که با عرف همخوانی داشته باشد.

باستانی همچین درباره واکنش‌ها به پوشیدن لباس سنتی در محل کار گفت: پوشیدن لباس بومی اولین خوشحالی و شادی همکاران بود، همگی حس خوبی داشتیم، خوشحال بودیم و می‌خندیدم. اما ارباب‌رجوع‌ها متعجب نگاه می‌کردند و برخی از آن‌ها ابراز خوشحالی هم می‌کردند. برخی از همکاران مرد ابراز خوشحالی می‌کردند و احسنت می‌گفتند و برخی دیگر هم به شوخی‌ و کنایه به ما یادآوری می‌کردند که محیط اداری، پارک یا بازار نیست.

به گزارش ایسنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان همزمان با روز ملی خلیج فارس در هشتمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی - هنری خلیج ‌فارس از موافقت وزیر و استاندار هرمزگان برای استفاده از لباس سنتی بندری توسط زنان کارمند و فرهنگیان در ادارات و مدارس سراسر استان خبر داد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      من هم لباس عربی به محل کارم می روم به خوزستان مجوز بدهدید

    • ع

      لباس محلی چیزخوبیه ولی نبایددرمحل کار پوشیدبعدا یه جا بود گفتن که وزیر کارت زرد گرفته

    • بدون نام

      کار خوبیه

    • بدون نام

      بسیار زیبا وارزشمند است.پیامی رسا درارزشگذاری به فرهنگ زیبای ایرانی وارج گذاری به دین وفرهنگ وآیین ملی وسنتی است .باید قدربدانیم واز این تفکر درجهت مقابله با تهاجم فرهنگی بیگانه حفاظت وحراست کنیم.حقیقتا درعصر حاضر درکوچه وخیابان نوامیس مان باآن ظاهر وحشتناک وزشت ظاهر میشوند نگرانی شدیدی درازدست رفتن فرهنگ زبیای ایرانی اشکار میشود.

    • بدون نام

      شما تو یه تقسیمات کوچیک تو کازرون موندید می خواهید با لباس محلی , غول طایفه گری وایلی گری رو بیدار کنید ؟ بابا شما دیگه کی هستید ؟

    • حسن

      کاش تنوع فرهنگی با اعتقاد به یقین مردم هر منطقه به فرهنگ آن منطقه حفظ می شد
      کار سخت ولی پر برکت و محبوب من دامداری داشت
      و لباسهای محلی
      وزبان شیرین ومادری ترکی

    • بدون نام

      با سلام. مگر لباس بندری که نشان از فرهنگ غنی جنوب دارد مختص بانوان هرمزگانی است؟چرا مردان هرمزگانی از این تصمیم استقبال نکردند؟

    • بدون نام

      الان بیکاری فقرکم ابی جرم جنایت وفسادوناامیدی ...‌توبدترین وضعیت تاریخ ایران درست شد

    • بدون نام

      همین مونده که لباسهای محلی رو به گند بکشید
      زیبایی لباس محلی به رنگهای شادوزرق وبرقشه؛بعد این خانم میگه میخوام جوری لباس محلی رو طراحی کنیم که زرق وبرق نداشته باشه تا تومحیط اداری بشه پوشید؛دولت به هر مقوله ای ورود کرد فاتحه اون قضیه خونده شد؛توروخدا بی خیال لباس محلی بشید

    • بدون نام

      خیلی خیلی طرح جالبیه
      هم رنگ و تنوع به محیط کار میاره
      هم بخشی از فرهنگ و سنت حفظ میشه
      و هم نوعی کارآفرینی محسوب میشه

    • هدی

      من که به عنوان زن که کارمند هم هستم به نظرم اصلا جالب نیست هم به نظرم دست وپاگیر هی باید جمع وجورشون کنی هم تنوع در پوشش ایجاد میشه که معنی یونیفرم و یکدستی در محیط کار از بین میره حالا چن وقته دیگه کردها هم با لباس کردی و مردها با شلوار کردی برن سرکار..... اصصصصصصلا جالب نیست

    • باران

      خیلی عالیه کاش همه جا اینطور بشه

    • بدون نام

      فقط در صورتی که همه یک دست و یونیک لباس بپوشند خوب است در غیر این صورت کارمندان گرفتار چشم و هم چشمی می شوند.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج