۷۵۴۰۱۰
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

پرندگان، رنگ‌ها را طبقه‌بندی می‌کنند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید دریافتند که گونه خاصی از پرندگان، توانایی طبقه‌بندی رنگ‌ها را دارند.

خبررگزاری ایسنا: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید دریافتند که گونه خاصی از پرندگان، توانایی طبقه‌بندی رنگ‌ها را دارند.

فنچ راه‌راه می‌تواند مانند انسان رنگ ها را طبقه‌بندی کند. گونه نر این پرنده، رنگ‌ها را از طیف نارنجی روشن تا قرمز تیره دسته‌بندی می‌کند اما گونه ماده، جذابیت را اساس طبقه‌بندی رنگ قرار می‌دهد.

این پرندگان با کمک پدیده‌ای موسوم به "ادراک قطعی"، طیف رنگ‌های را از قرمز به نارنجی در دو مقوله جداگانه دسته‌بندی می‌کنند.

پژوهشگران "دانشگاه دوک" آمریکا، در آزمایشی، توانایی این پرندگان را در تشخیص شباهت و تفاوت رنگ‌ها بررسی کردند. آنها با ارائه ترکیب رنگ هایی که نشان‌دهنده طیف رنگ‌های فنچ‌های راه‌راه نر بود، به گونه ماده این پرنده، صفحه‌های کاغذی نشان دادند که برخی دو رنگ و برخی یک رنگ بودند.

در این بررسی، پرندگان یاد گرفتند هر زمان نوک خود را روی صفحه دو رنگ قرار دهند، یک بذر ارزن دریافت می‌کنند و در صورت نوک زدن به صفحه‌های یک رنگ، به آنها دانه‌ای داده نمی‌شود.

پرندگان، رنگ‌ها را طبقه‌بندی می‌کنند

برداشتن یک صفحه پیش از صفحات دیگر، نشان داد که پرنده، دو رنگ را درک می‌کند. پرندگان در تشخیص دو رنگ از طیف‌های متفاوت، عملکرد بهتری نسبت به دو رنگ از یک طیف داشتند.

پژوهش‌های پیشین نشان داده بود که گونه ماده فنچ راه راه، به گونه‌های نری که رنگ نوک آنها در طیف قرمز تا نارنجی است، تمایل دارند زیرا رنگ قرمز با سلامتی در ارتباط است.

"پاتریک گرین" (Patrick Green)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: نتایج این بررسی مشخص نمی‌کند که آیا پرندگان رنگ برخی صفحات را به رنگ‌های دیگر ترجیح می‌دهند یا خیر اما ترجیح نوع ماده را براساس طیف رنگ گونه نر مشخص می‌کند.

"النور کاوز" (Eleanor Caves)، استادیار دانشگاه دوک گفت: همیشه، رنگ‌های قابل دیدن، بر شبکیه چشم اثر نمی‌گذارند، بلکه سیگنال‌ها برای کدگذاری رنگ‌ها، به مغز منتقل می‌شوند. مغز ما با دریافت این اطلاعات، حقیقتی را به وجود می‌آورد که در واقع حقیقت نیست.

"استفن نویکی" (Stephen Nowicki)، استاد زیست‌شناسی دانشگاه دوک گفت: شاید ادراک قطعی مانند یک میانبر شناختی، هنگام روبه‌رو شدن حیوانات با اطلاعات محدود یا مبهم، به تصمیم‌گیری آنها کمک می‌کند.

کاوز افزود: شاید ادراک قطعی، راهبرد مغز برای کاهش ابهام باشد.

این پژوهش، در مجله " Nature" به چاپ رسید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج