۷۸۱۲۸۸
۲۰ نظر
۵۰۱۰
۲۰ نظر
۵۰۱۰
پ

عباس عبدی: FATF جلوی پولشویی را می‌گیرد

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: فرض کنیم که یک نفر کشته شده باشد و یک فرد دیگری با کارد خونی که در دست دارد در محل دیده شود. به لحاظ منطقی هیچ دلیلی برای اینکه او را متهم به قتل کنند وجود ندارد، ولی عرفا می‌توان او را متهم دانست و بازجویی کرد که مثلا این چاقوی خون‌آلود چرا در دست توست؟ یا چرا در محل قتل بوده‌ای؟ و...

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: فرض کنیم که یک نفر کشته شده باشد و یک فرد دیگری با کارد خونی که در دست دارد در محل دیده شود. به لحاظ منطقی هیچ دلیلی برای اینکه او را متهم به قتل کنند وجود ندارد، ولی عرفا می‌توان او را متهم دانست و بازجویی کرد که مثلا این چاقوی خون‌آلود چرا در دست توست؟ یا چرا در محل قتل بوده‌ای؟ و...

طبيعي است كه اگر آن فرد بي‌گناه باشد، پاسخ‌هاي مستدلي ارايه خواهد كرد. ولي هيچ‌كس اصل مورد سوال قرار گرفتن او را انكار نخواهد كرد. به عبارت ديگر حتي اگر متهم نباشد، به نسبت مظنون تلقي مي‌شود و مي‌توان از اول سوال كرد و او بايد پاسخ روشني به سوالات بدهد.

عباس عبدی: FATF جلوی پولشویی را می‌گیرد

اگرچه اين رفتار درباره قتل ظاهرا پذيرفته شده است، ولي در عمل نسبت به ثروت و گردش مالي افراد انجام نمي‌شود. براي مثال هيچ‌كس از فلان مسوول نمي‌پرسد كه تو يا خانواده‌ات كه فلان قدر حقوق مي‌گيري و حداكثر مي‌توانسته‌اي فلان رقم پس‌انداز كني، چگونه صدها برابر ثروت مورد انتظار داري؟ اينجا كه مظنون بودن احتمال قوي‌تري دارد.

يا از كسي نمي‌توان پرسيد كه گردش مالي تو چرا چنين ارقام سرسام‌آوري است؟ مثلا چرا يك كارگر ساختماني 110 ميليارد تومان گردش مالي سالانه داشته است؟! يا چرا فلان پيرزن روستايي كه در عمرش يك ميليون تومان را نشمرده ده‌ها و صدها ميليارد پول در حسابش گردش مي‌كند؟

چرا اينها را مظنون تلقي نمي‌كنند؟ به ظاهر گفته مي‌شود كه به دليل اصل برائت كسي حق ندارد از آنان سوال كند. همان طور كه اگر كسي كشته شود، پليس نمي‌تواند به اشخاص ديگر مظنون شود، در مورد ثروت و حساب بانكي نيز همين گفته مي‌شود. ولي واقعيت ماجرا اين نيست.

در ايران كسي از صاحبان قدرت زير بار قاعده از كجا آورده‌اي، نمي‌رود. منظور از اين قاعده اين نيست كه از هر كسي بپرسيم كه ثروت خود را از كجا آورده‌اي؟ بلكه اين است كه اگر عرفا ثروت فرد غيرمتعارف است، مثل همان كسي كه چاقوي خون‌آلود به دست دارد و در محل قتل ديده شده است، بنابراين با داشتن ثروت غيرمتعارف بايد از او بپرسند كه اين ثروت يا گردش مالي را از كجا آورده‌اي؟

اگر اين قاعده در نظام بانكي كشور و نيز ثروت افراد اجرا شود، آنگاه خواهيم ديد كه بسياري از افراد به پاي ميز بازجويي فراخوانده مي‌شوند. بنابراين معلوم است كه چرا در مورد پول و ثروت تا اين حد گل و گشاد به اصل برائت استناد مي‌شود كه تقريبا هيچ‌كس مورد سوال واقع نمي‌شود كه اين پول‌هاي كلان را از كجا آورده‌اي؟

بازتاب همين نگاه در مجازات پولشويي نيز وجود دارد. بر اساس قانون پولشويي، ميزان مجازاتي كه براي پولشويي در نظر گرفته‌اند، حداكثر جريمه‌اي معادل 25 درصد مبلغ پول كثيفي است كه قصد شست‌وشوي آن را داشته‌اند. اين مجازات به معناي واقعي هيچ است. در واقع پولشويي حتي مجازات زندان نيز ندارد.

FATF چنين برخوردي را با مجازات پولشويي نپذيرفته است. به ويژه در جامعه‌اي كه ده‌ها جرم با مجازات اعدام همراه است و برخي اتهامات به سرعت با زندان مواجه مي‌شود، چگونه مجازات پولشويي فقط يك جريمه مالي و عادي است؟! اين نيز ناشي از حسن‌ظني است كه در مقام قانونگذار نسبت به مجرمان پول‌شو وجود داشته است.

واقعيت اين است كه كليه تبليغات عليه FATF حول اجرايي نشدن رسيدگي جدي به جرم پولشويي و نيز جلوگيري از قانون از كجا آورده‌اي در مبادلات بانكي است. اگر حكومت بخواهد مفسدان اقتصادي را پيدا كند از طريق حساب‌هاي بانكي به راحتي بخش مهمي از آنان شناسايي خواهند شد. در جوامع پيشرفته كه FATF اجرايي مي‌شود، دزدي و اختلاس كار سختي نيست، بلكه آنچه سخت است، جابه‌جايي منابع پولي ناشي از اين دزدي و اختلاس است. كاري كه در ايران به راحتي آب خوردن انجام مي‌شود.

يكي از علل كم بودن فرار مالياتي در آنجا وجود همين مقررات بانكي سفت و سخت است. بنابراين مساله FATF نه كمك به گروه‌هاي انقلابي و مبارز است و نه ساير موارد ديگري كه هيچ‌ يك از آنها هيچ‌گاه از طريق مبادلات بانكي بين‌المللي انجام نمي‌شود، چون كشورهاي ديگر جزو FATF هستند و به سهولت متوجه مي‌شوند.

بنابراين مساله بيشتر مربوط به پولشويي در داخل كشور است. كساني كه پول‌هاي بادآورده و سياه را از طريق قاچاق، رشوه، اختلاس و... جمع‌آوري مي‌كنند بايد آنها را در بانك‌هاي داخلي شست‌وشو دهند و با پذيرش FATF اين كار شدني نيست يا سخت است.

اگر اين مقررات در سطح جهان هم نبود، بايد خودمان آن را برقرار مي‌كرديم ولي اكنون كه مثل يك نعمت جلوي‌مان است، حتما ريگي در كفش هست كه نمي‌پذيرند. از همه اينها گذشته، مي‌توان وارد شد، اگر بد بود، خارج شويد، كسي جلوي خارج شدن ما را نگرفته است. راستي الان چرا از برجام و NPT خارج نمي‌شويم؟ سوال جالبي است، لطفا پاسخ داده شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • سربندی

      اصلاح طلبان راست می گویند اول به شفافیت آرا در مجلس رای بدهند، بعد شفاف از اف ای تی اف دفاع کنند.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        همين اصلاح طلب ها خائنيني هستند كه دلار رو از 2/750 كردن 19 هزار تومن
        همين اصلاح طلب ها برجام سند ذلت ايران رو امضا كردن سكه شد 5 ميليون
        همين اصلاح طلب ها ميخوان اين لايحه جديد رو كه آمار كل اقتصاد كشورمون واسه همه عيان ميشه رو تصويب كنن

    • saeed

      شتر در خواب بیند پنبه دانه گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه
      آدم باید خیلی ساده باشد که فکر کند جلوی پول شویی گرفته میشه
      اینهم مثل برجام جزئ خودتحریمیهایی است که ما با دستان خودمون امضائ میکنیم

    • کاوشگر فضایی

      اگر می خواست جلوب پول شویی رو بگیره پس چرا مانع بوجود امدن گنداب پاناما در قالب اسناد پاناما نشد ؟

    • بدون نام

      دقیقا جلوی پولشوئی و کمک دلار چمدانی به تروریستها را میگیرد

      پاسخ ها

      • ناشناس

        اشتباهی منفی دادم ++++++++++ دقیقاً بخاطر جلوگیری از کمکهای چمدانی دلارهای بی زبان به تروریستها را فاش می نماید

    • اسماعیل

      آفرین باید قوانین اصلاح شود و مجازات مفسدان اقتصادی افزایش پیدا کند حتی اگر قانون گذار صلاح بداند مجازات اعدام را برای موارد خاص پیش بینی کند اما با همه این توضیحات مثلا اگر یک فرد چاقو در دستش است ایشان را در کشور و توسط مراجع قضایی داخل کشور و با قوانین کشور خودمان مجازات می کنند نه اینکه اطلاعات و مدارک و فرد خطا کار را تحویل کشور دیگری بدهند بگویند حالا اگر دوست داشتی ایشان مجازات کن

    • بدون نام

      بله

    • بدون نام

      اگر راست میگید اول شفاف سازی امور مالی نمایندگان و وزرا را تصویب کنید بعد برید دنبال تصویب fatf.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        احسنت

    • @

      آخه خر خدا آخه وابسته به غرب! آدم معلوم الحال! لابد فکر میکنی غربیا و عربستانو اسرائیل دلسوز کشور ما هستن و میان روشنگری میکنن و جلوی پولشویی رو میگیرن ؟ مثال زدی شما؟ شما اصلاح طلبای بیسواد همیشه خدا دستتون جلوی کدخداتون دراز بوده همیشه خاستین مملکتو وابسته به غرب کنین

    • بدون نام

      من ک تا الان نمیدونستم یعنی چی؟؟ ولی اگراین جوری ک میگن باشه عالیه،،هم دزدی واختاس کم میشه،،هم فاصله طبقاتی دیگه ازاین بیشترنمیشه،،اونایی ک مخالف هستن ازاین میترسن ک دستشون روبشه

    • سهیل

      آقای عبدی از این تحلیل کیلوی تان حال آدم به هم می خورد چرا آسمان وریسمان را به هم می دوزی تا نظر علط خود را تحمیل کنی برداشت تان کاملا غلط است ما برای مبارزه با پولشویی قوانین داخلی را تقویت کنیم چرا قوانینی که از خارج برای ما تکلیف می شود ومنشا آمریکایی وصهیونیستی دارد وهدف فشار آوردن بیشتر برماست تصویب شود فکر می کنید با تصویب آن دیگر دشمنی ها کاهش وپایان خواهد ؟ زهی خیال باطل

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اين 24 ميليون ساده لوح باز دارن ساده لوحيشون رو تكرار ميكنن خدا رحم كند

    • سعید

      حرف مفت

    • جرج سروس

      ببند ...وطن فروش

    • بدون نام

      پس به هیچ عنوان عملی نمیشه تو کشوری که فساد همه جاشو برداشته

    • بدون نام

      به مسولین بگین ۱۰۰۰میلیاردازکجامیارن وزیربهداشت باپزشکی مگه‌میتونه اینقدردرامدداشته باش عجیب غریبه این یه نمونه کوچیکش

    • بدون نام

      اصلاح طلبا بدووید تو بازار دلارشدهزارتومن

    • ققنوس

      کسانی که انقدر برای تصویب واجرایی شدن اف ای تی اف تلاش می‌کنند برای اینکه بتواند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج