۷۹۷۰۸۷
۵ نظر
۵۰۰۶
۵ نظر
۵۰۰۶
پ

گزینه جدید برای میزبانی کانال مالی ایران و اروپا

رویترز گزارش داد که پس از رد درخواست پذیرش میزبانی کانال مالی ایران و اروپا توسط اتریش، کشور‌های اتحادیه اروپا سراغ لوکزامبورگ رفته‌اند.

خبرگزاری فارس: طرح جدید اتحادیه اروپا برای ادامه تجارت با ایران که برخلاف تحریم‌های آمریکا انجام می‌شود، با توجه به اینکه هیچ کشور اتحادیه اروپا میزبانی اجرای این طرح را به دلیل ترس از اقدام‌های تنبیهی آمریکا نپذیرفت، تقریبا ناکام ماند.

دیپلمات‌های اتحادیه اروپا اعلام کردند که قدرت‌های اصلی اروپا نظیر آلمان، فرانسه و انگلیس پس از آنکه اتریش این طرح را نپذیرفت و آن را تا آستانه فروپاشی برد، فشار‌های خود را روی کشور لوگزامبورگ برای میزبانی اجرای این طرح به کار گرفته‌اند.

در حال حاضر چشم‌انداز این طرح روشن نیست چرا که به ایران در زمینه توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ و تعدیل برنامه‌های هسته‌ای هشدار داده شده است.

شش دیپلمات اعلام کردند؛ طرح مکانیزم مالی اروپا موسوم به SPV سازوکار تسویه مالی است که می‌تواند به طرف‌های ایرانی برای صادرات نفت و گاز در مقابل دریافت کالا از اتحادیه اروپا کمک کند که این نوعی تهاتر کالایی خواهد بود و می‌تواند در مقابل تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا جواب بدهد، این مکانیزم مالی موسوم به SVP قرار بود به صورت قانونی از این ماه اجرایی شود، اما هیچ کشوری هنوز میزبانی این اجرای این طرح را نپذیرفته است.

براساس این گزارش، اتریش میزبانی اجرای SPV را نپذیرفته و بلژیک و لوگزامبورگ جزو احتمالات هستند، اما هر دوی آن‌ها به عنوان ذخیره اعلام آمادگی کرده‌اند.

دلیل عدم اجرای این طرح توسط آن‌ها نگرانی‌شان از وابستگی این طرح به بانک‌های محلی است که احتمال می‌دهند تحت اقدامات تنبیهی آمریکا قرار گیرد و دسترسی این بانک‌ها به بازار‌های آمریکا بسیار سخت شود.

یک دیپلمات اروپایی هم امروز اعلام کرد اتریش واقعا نپذیرفت، اما این پایان کار نیست، ما می‌خواهیم این کار را روی لوگزامبورگ امتحان کنیم.

به نظر می‌رسد لوگزامبورگ یک گزینه مناسبی برای اجرای این مکانیسم مالی باشد، چرا که تجربه مشابهی را در فاصله سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ زمان بحران مالی منطقه یورو انجام داده است.

سخنگوی وزارت خارجه اتریش در این باره گفته است: از ما پرسیده شده که آیا اتریش آمادگی دارد این سامانه را میزبانی کند. این درخواست کاملا مورد بررسی قرار گرفته است و با دیگر وزارتخانه‌ها و موسسات مالی مانند بانک ملی هم مطرح شده است. نتیجه بررسی این است که همچنان پرسش‌هایی وجود دارد که هم‌اکنون برای آن پاسخی وجود ندارد و به همین دلیل ما به این نتیجه رسیدیم که الان در شرایطی نیستیم که میزبان سامانه SPV باشیم.

گوشل‌باوئر همچنین گفت: پرسش‌ها شامل مسایل فنی زیادی در ارتباط با کارایی این سامانه است. اتریش اصولا از این سامانه حمایت می‌کند، اما طبیعتا باید به منظور دستیابی به هدف خود طراحی شود.

در سوی دیگر آمریکا هم موضع بی‌تفاوتی نسبت به اجرای سازوکار مالی اروپا گرفته به طوری که سیگال مندلکر، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا، گفته است با توجه به اینکه شرکت‌های اروپایی در حال خروج از ایران هستند خیلی نگران راه اندازی کریدور مالی بین ایران و اروپا نیستیم.

این مقام آمریکایی با ذکر اقدام اروپا برای دور زدن تحریم‌های مالی آمریکا با ایجاد یک سامانه موازی سوئیفت به نام SPV ادامه داد: خبر مهم‌تر در این‌باره این است که شرکت‌های اروپایی در حال خروج از ایران هستند.

وی گفت: من اصلا نگران راه‌اندازی SPV نیستم. فکر نمی‌کنم شاهد مکانیزم‌های دیگری برای تعامل مالی با یکدیگر باشیم.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ماه می‌سال جاری آمریکا را از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ۵+۱ با ایران خارج کرد و با هدف فشار بر ایران برای تحمیل محدودیت‌های بیشتر هسته‌ای و توقف فعالیت‌های موشکی تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور را دوباره بازگردانده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • مردم

      نفت در برابر کالا و غذا با گدایی از اروپا دقیقاً مثل صدام شدیم.

    • بدون نام

      اعتماد به اروپا اشتباه بزرگتر از برجام هست امیدواریم هرچه زودتر مسئولان به توصیه های رهبر انقلاب به صورت ۱۰۰درصد عمل کنند و جلو خسارات بیشتر به کشور به علت تعلل و وقت کشی اروپائیان گرفته شود؟ایران تنها زمانی به خواسته خود میرسد که با آغاز فعالیتهای تعلیق شده هسته ای اروپا را مجبور به این کار کند ..چقدر شرم آور است که ایرا ن به صورت یکطرفه به تعهاتش در برجام عمل میکند ولی اروپا با اینهمه وعده و وعید حتبی حاضر به میزبانی این کانال نیست و به ایران هم با تمام وقاحت هشدار میدهد که به تعهداتش پایبند باشد وافعا باعث تاسف است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟،،،،،،،،،،

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ساده اندیشی است اینکه فکر میکنید اگر ایران برجام را نقض کند، اروپا آنچنان میکند! خیر!! اروپا خدا را شکر میکند که کارش را راحت و مجوز همدستی مجدد با آمریکا را به او داده ایم!

    • بدون نام

      چقدر مسئولان بدون اقتدار عمل کرده اند که آمریکا از عدم شروع برنامه هسته ای با توجه به خروج آمریکا و از بین رفتن منافع ایران که موجب و مشوق اصلی برای تعلیق برنامه هسته ای بود مطمئن هستند و اروپا هم که فقط وعده میدهد و وقت کشی میکند و قاطع ترین اقدامش ابراز تاسف بود و اکنون هم که در اینجا با کمال پرروئی هشدار داده !!°واقعا علت اجرای یک طرفه تعهدات ایران چیست !!؟؟با وجود خروج آمریکا و اعمال تحریمها حتی بیشتر و با شدت زیادتر نسبت به قبل از برجام

    • بدون نام

      این هم از دلخوشی به اروپا

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج