دستور پخت قلیه سیب و به؛ آشپزی به سبک دوره صفوی
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
دیاکو_موبایل F دومی
ایرانیان - F داخلی موبایل111
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
ایرانیان - f تبلت1111
فرش مرتضوی_1
دکتر نداف کرمانی 1
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
فرش مرتضوی_3
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
دکتر نداف کرمانی 3
فرش مرتضوی_ 4
دکتر نداف کرمانی 4
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
دکتر نداف کرمانی 2
فرش مرتضوی_2
دیاکو_F داخلی دومی
ایرانیان - F داخلی1111
۸۰۱۲۱۴
۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰
۷۵۸۰
در این مطلب به معرفی این خورش لذیذ از کتاب آشپزی دوره صفوی که یکی از قدیمی‌ترین متون مکتوب آشپزی در ایران است می‌پردازیم.

روزنامه ایران - ستایش فرجی: خورش بِه یا همان خورش معروف به آلو یکی از خورش‌های پاییزی و معروف ایرانی است که در گذشته با نام قلیه به یا قرومه‌ی به شناخته می‌شده است.

اما در این مطلب به معرفی این خورش لذیذ از کتاب آشپزی دوره صفوی که یکی از قدیمی‌ترین متون مکتوب آشپزی در ایران است می‌پردازیم.

مواد لازم:

  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • محلول زعفران دم شده کمی
  • پیاز دو عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • آلو خیس شده به میزان دلخواه
  • گوشت خورشی به میزان دلخواه
  • سیب و به به میزان دلخواه

قلیه سیب و بِه صفویه

طرز تهیه:

1. ابتدا گوشت خورش را پخته و کنار بگذارید. سپس درون تابه مناسب کمی روغن بریزید و به ترتیب سیب و به را که به قطعات دلخواه برش زده‌اید، به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید هر دو طرف آن کمی طلایی شود، سپس به آن دارچین و محلول زعفران دم شده را بیفزایید.

2. سپس به ترتیب سیب، به و پیاز را که از قبل سرخ شده و کنار گذاشته اید به قابلمه حاوی گوشت پخته شده و نمک و فلفل اضافه کنید.

3. در انتها آلو خیس شده را به خورش اضافه کنید و طعم و بالانس کردن ترشی و شیرینی‌اش را شما می‌توانید با افزودن کمی آب لیمو ترش یا کمی عسل به جای شکر به خورش تنظیم کنید.

4. زعفران دم شده را مجدداً در مراحل پایانی به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.

نکته:

  • این قلیه در گذشته با کوفته ریزه و لپه هم درست می‌شده است و برای چاشنی آن آبغوره مورد مصرف قرار می‌گرفته است.
  • ترکیب دو نوع آلو برقانی و آلو بخارا خشک شده برای این خورش مناسب است که توصیه می‌شود قبل از افزودن به خورش آن را مختصر تفت بدهید تا هنگام پخت درون قابلمه بافت آن له نشود.
  • حال که در فصل پاییز قرار داریم و کدو حلوایی به وفور در دسترس است می‌توانید در صورت تمایل به ترکیبات فوق کمی کدو حلوایی خرد شده نیز بیفزایید که در این صورت با سایر مواد خورش از قبل تفت داده می‌شود.
  • گل خوراکی که در عکس ملاحظه می‌کنید گل ختمی است.
مطالب مرتبط
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
شیرآلات زمانی_1
فرش ریحان 1
اپیلاسیون نانا 1
فرش تارنگ_1
شیرآلات زمانی_3
فرش تارنگ_3
فرش ریحان 3
اپیلاسیون نانا 3
شیرآلات زمانی_4
فرش تارنگ_4
فرش ریحان 4
اپیلاسیون نانا 4
شیرآلات زمانی_2
فرش ریحان 2
اپیلاسیون نانا 2
فرش تارنگ_2
دکتر عارفی - موبایل فوتر
فرش تارنگ_فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
سفیر بار ساقدوش_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
دیاکو_فوتر موبایل داخلی
شفا_فوترموبایل
دکتر قدیمی_فوتر موبایل
بانک کتاب پایتخت_فوتر موبایل
کالابرد_فوترموبایل
استیل رگال_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت _فوتر
شفا_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
فرش تارنگ_فوتر
دکتر قدیمی_فوتر
سفیر بار ساقدوش_فوتر
دکتر عارفی - فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
فنی آتل_فوتر
استیل رگال_فوتر
کالابرد_فوتر
بانک کتاب پایتخت_فوتر
دیاکو_فوتر داخلی
تدبیرکالا_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر2