دستور پخت قلیه سیب و به؛ آشپزی به سبک دوره صفوی
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
دیاکو_موبایل F دومی
ایرانیان - F داخلی موبایل111
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
ایرانیان - f تبلت1111
فرش مرتضوی_1
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
دکتر نداف کرمانی 1
دکتر نداف کرمانی 3
فرش مرتضوی_3
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
فرش مرتضوی_ 4
دکتر نداف کرمانی 4
دکتر نداف کرمانی 2
فرش مرتضوی_2
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
دیاکو_F داخلی دومی
ایرانیان - F داخلی1111
۸۰۱۲۱۴
۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰
۷۵۸۷
در این مطلب به معرفی این خورش لذیذ از کتاب آشپزی دوره صفوی که یکی از قدیمی‌ترین متون مکتوب آشپزی در ایران است می‌پردازیم.

روزنامه ایران - ستایش فرجی: خورش بِه یا همان خورش معروف به آلو یکی از خورش‌های پاییزی و معروف ایرانی است که در گذشته با نام قلیه به یا قرومه‌ی به شناخته می‌شده است.

اما در این مطلب به معرفی این خورش لذیذ از کتاب آشپزی دوره صفوی که یکی از قدیمی‌ترین متون مکتوب آشپزی در ایران است می‌پردازیم.

مواد لازم:

  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • محلول زعفران دم شده کمی
  • پیاز دو عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • آلو خیس شده به میزان دلخواه
  • گوشت خورشی به میزان دلخواه
  • سیب و به به میزان دلخواه

قلیه سیب و بِه صفویه

طرز تهیه:

1. ابتدا گوشت خورش را پخته و کنار بگذارید. سپس درون تابه مناسب کمی روغن بریزید و به ترتیب سیب و به را که به قطعات دلخواه برش زده‌اید، به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید هر دو طرف آن کمی طلایی شود، سپس به آن دارچین و محلول زعفران دم شده را بیفزایید.

2. سپس به ترتیب سیب، به و پیاز را که از قبل سرخ شده و کنار گذاشته اید به قابلمه حاوی گوشت پخته شده و نمک و فلفل اضافه کنید.

3. در انتها آلو خیس شده را به خورش اضافه کنید و طعم و بالانس کردن ترشی و شیرینی‌اش را شما می‌توانید با افزودن کمی آب لیمو ترش یا کمی عسل به جای شکر به خورش تنظیم کنید.

4. زعفران دم شده را مجدداً در مراحل پایانی به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.

نکته:

  • این قلیه در گذشته با کوفته ریزه و لپه هم درست می‌شده است و برای چاشنی آن آبغوره مورد مصرف قرار می‌گرفته است.
  • ترکیب دو نوع آلو برقانی و آلو بخارا خشک شده برای این خورش مناسب است که توصیه می‌شود قبل از افزودن به خورش آن را مختصر تفت بدهید تا هنگام پخت درون قابلمه بافت آن له نشود.
  • حال که در فصل پاییز قرار داریم و کدو حلوایی به وفور در دسترس است می‌توانید در صورت تمایل به ترکیبات فوق کمی کدو حلوایی خرد شده نیز بیفزایید که در این صورت با سایر مواد خورش از قبل تفت داده می‌شود.
  • گل خوراکی که در عکس ملاحظه می‌کنید گل ختمی است.
مطالب مرتبط
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
فرش تارنگ_1
شیرآلات زمانی_1
اپیلاسیون نانا 1
فرش ریحان 1
اپیلاسیون نانا 3
فرش ریحان 3
فرش تارنگ_3
شیرآلات زمانی_3
شیرآلات زمانی_4
فرش تارنگ_4
اپیلاسیون نانا 4
فرش ریحان 4
فرش ریحان 2
شیرآلات زمانی_2
اپیلاسیون نانا 2
فرش تارنگ_2
فرش تارنگ_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
ایرانیان- فوتر موبایل222
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
کالابرد_فوترموبایل
بانک کتاب پایتخت_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
دیاکو_فوتر موبایل داخلی
شفا_فوترموبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
استیل رگال_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
دکتر قدیمی_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت _فوتر
فرش تارنگ_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
کالابرد_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
دکتر عارفی - فوتر
بانک کتاب پایتخت_فوتر
شفا_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
دیاکو_فوتر داخلی
فنی آتل_فوتر
ایرانیان-فوتراصلی222
قالیشویی بانو_فوتر2
دکتر قدیمی_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
استیل رگال_فوتر