کتلت - شامی، با دستور قدیمی‌ و مامان بزرگی‌
۸۰۷۹۲
۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۴
۸۲۶۳۸ 
معمولأ "شامی‌ها" سیب زمینی‌ ندارند و "کتلت‌ها" هم آردِ نخودچی ندارند، اما این دستور هر دوی اینها رو داره، سبزیِ معطر هم داره، حتا سماق که تصور میشد جدیدا به مایه‌های گوشتی اضافه میکنند، همراه با این دستور هست. چیزِ عجیب و خوشمزه ایه.
وبلاگ کفائی: هم شامیه، هم کتلت. با یک دستورِ خیلی‌ قدیمی‌ که شاید قدمتش بزمان ناصر الدین شاه برسه. معمولأ "شامی‌ها" سیب زمینی‌ ندارند و "کتلت‌ها" هم آردِ نخودچی ندارند، اما این دستور هر دوی اینها رو داره، سبزیِ معطر هم داره، حتا سماق که تصور میشد جدیدا به مایه‌های گوشتی اضافه میکنند، همراه با این دستور هست. چیزِ عجیب و خوشمزه ایه.

کتلت - شامی، با دستور قدیمی‌ و مامان بزرگی‌

مواد لازم:

- چهار صد گرم گوشت چرخ کرده ی گوساله کم چربی‌
- پنج عدد سیب زمینی‌ متوسط پوست کنده
- یکعدد پیاز درشت
- دو عدد زرده تخم مرغ
- دو قاشق غذا خوری سبزی معطر ساطوری شده به انتخاب خودتون. من از سبزی کوکو که شویدِ بیشتری داشت استفاده کردم
- دو قاشق غذا خوری آرد نخودچی
- یک قاشق غذاخوری سماقِ کوبیده شده
نمک، فلفل و زرد چوبه به دلخواه

کتلت - شامی، با دستور قدیمی‌ و مامان بزرگی‌
اگر صبح روز بعد چیزی از کتلت - شامی‌ها باقی‌ مانده بود، با نون و چای شیرین میلشان کنید

طرز تهیه:

سیب زمینی‌‌ها را پوست بگیرید و رنده کنید. اگر خیلی‌ سیب زمینی‌‌های آبداری بودند، آب آنرا با چلاندن جدا کنید و دور بریزید. همچنین پیاز را رنده کنید. بعد از آن تمامی‌ مواد را در یک کاسه مخلوط کنید و بخوبی ورز بدین. از اینطریق مایه ی لطیفی بدست میاد که به پوست دست نمی‌چسبه و کار کردن با آن خیلی‌ راحته. نحوه‌ای که من بکار بردم این بود که این مایه را با استفاده از دستگاه غذا ساز و با تیغه ی چاقوییِ آن، درست کردم. یعنی‌ اول سیب زمینی‌ ها، بعد پیاز را با استفاده از این دستگاه رنده کردم و بعد سایر مواد را به آن اضافه کردم و حدود دو دقیقه دستگاه را روشن کردم و مایه خوبی‌ بدست آوردم.

کتلت - شامی، با دستور قدیمی‌ و مامان بزرگی‌

کتلت - شامی‌ها را با دست فرم بدین، برای اینکه مغز پخت بشوند و همچنین وسط آنها متورم نشه، سوراخی در وسط آنها ایجاد کنید و در روغن مایع که بخوبی داغ شده، سرخ کنید. بیشتر از دو سوم سطح ماهیتابه را پر نکنید و کتلت‌ها را بیشتر از یکبار، برنگردانید.

ضمناً اون روغن مایع را که می‌گفتم خواصِ روغن زیتون را دارد و در اروپا به "زیتون شمال" معروف است را من در ایران پیدا کردم. اسمش Canola oil بود و کمی‌ گرون‌تر از روغن گّل آفتابگردان بود، اما ارزش دارد.
برچسب ها:
مطالب مرتبط
انتشار یافته: 8
در انتظار بررسی:1
Iran, Islamic Republic of
17:58 - 1392/09/17
گوشت و چایی شیرین....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
چایی شیرین
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
خاک تو گورم چه چیزا‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
امتحان کنید حرف نداره
س
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
خوشمزه می شه من خوردم
saye
United States
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
دقیقااااااا همین نکته تو مطلب کافی بود که ادامه ندم O:
خردادي
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
كتلت رو با برنج و پياز و خيار حلقه شده و گوجه سرخ شده بخوريد انقد حال ميده . آخرش هم يه ليوان دوغ خنك يادتون نره
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۰
واااای خردادی ما سرکاریمااااا همیشه هم که گشنه اینا چیه میگی اخه
Iran, Islamic Republic of
10:09 - 1392/09/23
با تشکر از مطالب آموزنده شما خواهش می کنم بخشی هم در رابطه با اموزش بافتنی در سایتتان اضافه کنید
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج