طرز تهیه ساده خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ و برگ سیر تازه
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
مجتمع فنی تهران_Fموبایل
کلینیک فرشته_موبایلf
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
لاله زار مال_1
ریزخور_1
سفیر بار ساقدوش_1
کلاسینو_1
دکتر نداف کرمانی 1
زمردی_داخلی1
اپیلاسیون نانا 1
دکتر نداف کرمانی 3
سفیر بار ساقدوش_3
کلاسینو_3
زمردی_داخلی3
اپیلاسیون نانا 3
لاله زار مال_3
ریزخور_3
کلاسینو_4
زمردی_داخلی4
اپیلاسیون نانا 4
سفیر بار ساقدوش_4
لاله زار مال_4
ریزخور_4
دکتر نداف کرمانی 4
ریزخور_2
اپیلاسیون نانا 2
زمردی_داخلی2
دکتر نداف کرمانی 2
کلاسینو_2
سفیر بار ساقدوش_2
لاله زار مال_2
مجتمع فنی تهران_F
کلینیک فرشته_f
۸۱۱۷۱۶
۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶
۴۱۵۰۸
اگر به خواص درمانی سیر علاقه دارید، اما به خاطر بویی که ممکن است اطرافیان را آزار دهد از خوردن آن امتناع می‌کنید یک پیشنهاد ویژه برای شما داریم.

مجله کوروش: اگر به خواص درمانی سیر علاقه دارید اما به خاطر بویی که ممکن است اطرافیان را آزار دهد از خوردن آن امتناع می‌کنید یک پیشنهاد ویژه برای شما داریم. پاییز و زمستان فصل سیر تازه است و می‌توان با برگ سیر تازه غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ و البته بدون بوی سیر تهیه کرد. «سیر قلیه» یک خورش خوشمزه گیلکی است که در فصل زمستان حداقل هفته‌ای یک بار سر سفره گیلانی‌ها حاضر است. طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را در مجله کوروش بخوانید.

مواد لازم خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ (۶ نفر)

  • لپه: ۱و ½ پیمانه
  • برگ سیر: ۶ پیمانه (برگ سیر بعد از سرخ شدن نصف می‌شود پس در استفاده از آن دست و دلباز باشید)
  • پیاز: ۲ عدد
  • تخم‌مرغ: ۵ عدد
  • مرغ: ۶۰۰ گرم سینه یا ران (می‌توانید با جای گوشت مرغ از گوشت اردک و غاز هم استفاده کنید)
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه

طرز تهیه ساده خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ و برگ سیر تازه

طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ

1. طبق روال درست کردن تمام خورش‌هایی که حبوبات هم دارند بهتر است از شب قبل لپه‌ها را بخیسانید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. آب لپه‌ها را چند بار عوض کنید. قبل از پخت خورش سیر قلیه با مرغ ابتدا لپه‌ها، را به صورت جداگانه بپزید اما مراقب باشید له نشوند. سپس برگ‌های سیر را که از قبل شسته‌اید و آب‌شان گرفته شده را ریز خرد کنید. در واقع اندازه برگ سیرهای خرد شده باید مثل سبزی خورشتی باشد.

2. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود. حالا برگ سیرهای خرد شده را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و هر دو را با هم سرخ کنید تا حسابی سبک و طلایی شوند. مراقب باشید برگ‌های سیر نسوزد و سیاه نشود. بعد از سرخ شدن سیر و پیاز، تخم‌مرغ‌ها را با سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و همراه با آن‌ها سرخ کنید. قبل از هم زدن تخم‌مرغ‌ها اجازه دهید کمی خودشان را بگیرند و سپس هم بزنید. حالا لپه‌هایی را که به صورت جداگانه پخته بودید به ترکیب سیر، پیاز و تخم‌مرغ اضافه کنید.

3. مرغ را به صورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز بپزید. اگر از مرغ کوچک یا اردک استفاده می‌کنید می‌توانید بعد از شستن و تمیز کردن به صورت درسته آن را بپزید و در خورش استفاده کنید. بهتر است ابتدا مرغ را با آب خالی بپزید، وقتی آب به جوش آمد کف روی آب مرغ را بگیرید و بگذارید دوباره مرغ همراه با پیاز، فلفل، زردچوبه و نمک بپزد.

4. وقتی که مرغ‌ها کاملا پخت آن‌ها را در یک ظرف جداگانه سرخ کنید. حالا مرغ‌های سرخ شده را به مواد سیر و تخم‌مرغ و پیاز اضافه کنید.

5. برای آب خورش از آب مرغی که دارید استفاده کنید. آب مرغ را هم به مواد فوق اضافه کنید و اجازه دهید خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ خوب جا بیفتد و به روغن بیفتد.

6. برای چاشنی این خورش می‌توانید از دو قاشق غذاخوری آبغوره استفاده کنید. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ یک خورش کم آب است پس هم در ریختن آب مرغ روی خورش دقت کنید و هم اجازه دهید آب آن کم شود.

7. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را با برنج و ترب سفید و انواع ترشی و سالاد و زیتون سرو کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.

نکات مهم

  • خورش سیر قلیه گیلکی را به یک روش دیگر هم می‌توانید بپزید. گوشت را پس از تفت دادن با آبغوره طعم‌دار کنید و همراه با لپه‌هایی که از شب قبل خیسانده‌اید بپزید. سپس برگ سیر خرده شده را سرخ کرده و با تخم‌غ هم زده کمی دیگر تفت دهید. ترکیب برگ سیر به گوشت اضافه می‌شود و خورش تا زمانی که جا بیفتد و به روغن بیفتد روی شعله ملایم گاز می‌پزد.
مطالب مرتبط
انتشار یافته: 4
در انتظار بررسی:0
United Arab Emirates
00:15 - 1397/10/05
متن هاتون خیلی غلط نگارشی داره .
Iran, Islamic Republic of
18:22 - 1397/11/16
برگ سیر !چه جالب تا حالا ندیده بودم باور می کنید ؟!!!
Iran, Islamic Republic of
01:11 - 1399/07/30
البته اکثر گیلانی ها این خورشت رو با لپه درست نمیکنن فقط با برگ سیر و تخم مرغ
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
سوییچ ایران_1
عارفی_1
شیرآلات زمانی_1
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_1
دکتر نائبی_1
خرید باکس 1
شیرآلات زمانی_3
دکتر نائبی_3
سوییچ ایران_3
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_3
خرید باکس 3
عارفی_3
سوییچ ایران_4
شیرآلات زمانی_4
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_4
دکتر نائبی_4
عارفی_4
خرید باکس 4
خرید باکس 2
شیرآلات زمانی_2
عارفی_2
دکتر نائبی_2
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_2
سوییچ ایران_2
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
زمردی_فوتر موبایل اصلی
قالیشویی بانو_فوترموبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
شاخه نبات_ فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
شاخه نبات_ فوتر
کلینیک النا_فوتر
آیلین_تزریق چربی
شفا_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
فنی آتل_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
زمردی_فوتر اصلی
قالیشویی بانو_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
قالیشویی نوین_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر