خورشت ترشه واش؛ غذای خوش طعم گیلانی
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
مجتمع فنی تهران_Fموبایل
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
ریزخور_1
کلاسینو_1
زمردی_داخلی1
دکتر نداف کرمانی 1
اپیلاسیون نانا 1
لاله زار مال_1
اپیلاسیون نانا 3
زمردی_داخلی3
ریزخور_3
کلاسینو_3
لاله زار مال_3
دکتر نداف کرمانی 3
ریزخور_4
زمردی_داخلی4
اپیلاسیون نانا 4
کلاسینو_4
دکتر نداف کرمانی 4
لاله زار مال_4
اپیلاسیون نانا 2
ریزخور_2
لاله زار مال_2
کلاسینو_2
زمردی_داخلی2
دکتر نداف کرمانی 2
مجتمع فنی تهران_F
۸۱۵۱۳۷
۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
۱۱۵۳۴
خورش ترشه واش که از گیاه خودروی ترشه واش در آن استفاده می‌شود یک غذای بسیار خوشمزه‌ی محلی مازندران می‌باشد.

برترین ها: خورش ترشه واش یکی از غذاهای محلی خطه سر‌سبز شمال، به ویژه استان گیلان است. نام این خورش از گیاهی به اسم شبدر‌ترشک یا همان ترشه واش گرفته شده. ترشه واش گیاهی خودرو است که معمولا در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری به صورت طبیعی رشد می‌کند. در ایران این گیاه در استان‌های گیلان (رشت، بندرگز و لاهیجان) و در استان لرستان نیز یافت می‌شود.

همانطور که از اسم آن مشخص است، ترشه واش طعمی ترش مزه دارد. خورش ترشه واش از ترکیب این گیاه با مرغ، بادمجان، سبزیجات، رب آلوچه و رب انار تهیه می‌شود. اگر به غذاهای ترش علاقه مندید، حتما از این وعده غذایی لذت می‌برید. در ادامه طرز تهیه این خورش خوشمزه برای ۴ نفر توضیح داده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورش ترشه واش

  • بادمجان: ۴ عدد متوسط
  • گوجه فرنگی: ۳ عدد
  • گوشت مرغ بدون استخوان (ترجیحا سینه مرغ): ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب آلوچه: ۳ قاشق غذاخوری
  • سبزی مخصوص (ترشه واش، گشنیز، نعنا، سیر، ترشک و چوچاق): به میزان دلخواه
  • نمک و فلفل: به میزان دلخواه
  • زردچوبه: به میزان دلخواه

خورشت ترشه واش؛ غذای خوش طعم گیلانی

طرز تهیه

1. برای تهیه خورش ترشه واش ابتدا از آماده کردن بادمجان‌ها شروع می‌کنیم. بادمجان‌ها را شسته و آنها را پوست کنید. یک ظرف مناسب بردارید و درون آن آب و نمک بریزید. آن را هم بزنید تا نمک درون آب حل شود، سپس بادمجان‌ها را حدود نیم ساعت داخل آب قرار دهید. اینکار برای گرفته شدن تلخی بادمجان لازم است. سبزی‌ها را نیز شسته و ساطوری کنید.

2. بادمجان‌ها را با روغن سرخ کنید. سبزی‌ها را نیز با اندکی روغن در یک ظرف جدا سرخ کنید. سپس پیاز را رنده کنید و به ظرف سبزی در حال سرخ شدن اضافه کنید. سبزی‌ها را دائم هم بزنید تا ته نگیرد. پس از اینکه سبزی ها تقریبا سرخ شد، بادمجان‌ها را هم به ظرف اضافه کنید.

3. مرغ را داخل تابه‌ای جدا قرار داده و با نمک، فلفل و زردچوبه آن را تفت دهید. پس از انجام اینکار، مرغ را نیز به ظرف سبزی اضافه کنید. رب انار و رب آلوچه را با کمی آب گرم داخل یک لیوان رقیق کنید و به غذا اضافه کنید. در حین اضافه کردن، مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. در این مرحله دو لیوان آب داخل ظرف غذا بریزید. پس از مدتی که آب خورش جوشید، زیر گاز را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه زمان می‌برد.

4. بعد از اینکه حس کردید بادمجان‌ها پخته شده اند، خورش را هم بزنید تا بادمجان ها کاملا با مواد دیگر مخلوط شوند. بعد از چیزی حدود یک ربع خورش ترشه واش آماده است. با آماده شدن خورش، گوجه فرنگی‌ها را به صورت حلقه‌ای برش دهید و آنها را در تابه ای جدا سرخ کنید. خورش را درون ظرفی که می‌خواهید سر سفره قرار دهید بکشید، و آن را با گوجه فرنگی‌های سرخ شده تزیین کنید. همچنین می‌توانید از سیب‌زمینی سرخ کرده نیز در تزیین غذا استفاده کنید. امیدواریم از صرف این غذای محلی شمالی لذت ببرید.

نکات

۱. دقت کنید در انتها بادمجان ها باید له شده و کاملا مخلوط شده باشد.

۲. اگر سبزی مخصوص این خورش در دسترس شما نیست، می‌توانید از هر سبزی دیگری در این غذا استفاده کنید.

۳. به جای گوشت مرغ می‌توانید از گوشت بوقلمون استفاده کنید.

۴. این غذا به صورت محلی در ظرف گمش طبخ می‌شود.

۵. خورش ترش واشه به همراه برنج سرو می‌شود.

مطالب مرتبط
انتشار یافته: 9
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
12:46 - 1397/10/12
به جرات میگم بینظیر ترین غذای زندگیم همینه....نام اصلیش بَلبِه خورشته که بیشتر توی شرق گیلان مرسومه سبزی های اسلیش هم ترش واش و ترشکه یعنی چه که بدون اینا هم میشه؟!
اصلا اصلش همیناس حتی اگه ترشک توش نباشه طعم و مزه درست حسابی نداره
ترکیب سیر و بادمجان و گوجه محشره
Iran, Islamic Republic of
12:48 - 1397/10/12
البته این رو هم اضافه کنم این غذا رو با پیاز و ماهی شور یا اشپل شور که روی برنج دم کشیده مصرف کنید مطمئنا تا تهشو در نیارید سیر نخواهید شد
Iran, Islamic Republic of
13:12 - 1397/10/12
خوشمزه ترین غذای محلی هست. باور کنید. من خودم اصالتم لنگرودی هست. عاشق این غذا هستم . حتما امتحان کنید. همسرم که اصفهانی هست عاشق این غذا شده.
Iran, Islamic Republic of
09:04 - 1397/10/15
سبزی ترش واش برگ چغندر یا اگه دسترس نبود اسفناج،کمی تره، نعنا. سیر هم که حتماً باید باشه. چه برگ سیر نبود حبه سیر رو با سبزی ها چرخ کنید. البته ترش واش باید از سبزی های دیگه خیلی بیشتر باشه
Iran, Islamic Republic of
12:28 - 1397/10/15
حتما ترش واش بایدازبقیه بیشتر باشه. وای خیلی خوشمزه است
پاسخ ها
مهسا
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
خیلی خوبه
Iran, Islamic Republic of
17:56 - 1397/11/16
بالاخره بادمجون باید تو غذا له بشه و از خ مون اول اضافه بشه یا آخر سر ؟
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
سوییچ ایران_1
عارفی_1
دکتر نائبی_1
خرید باکس 1
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_1
شیرآلات زمانی_1
خرید باکس 3
شیرآلات زمانی_3
سوییچ ایران_3
دکتر نائبی_3
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_3
عارفی_3
خرید باکس 4
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_4
سوییچ ایران_4
شیرآلات زمانی_4
عارفی_4
دکتر نائبی_4
سوییچ ایران_2
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_2
عارفی_2
دکتر نائبی_2
شیرآلات زمانی_2
خرید باکس 2
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
زمردی_فوتر موبایل اصلی
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
دکتر عارفی - موبایل فوتر
تدبیرکالا_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
شفا_فوترموبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
دارو سازی عبیدی - فوتر موبایل
شاخه نبات_ فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
آیلین_فوتر کاشت ابرو
موسسه خیریه زهرا_فوتر
شاخه نبات_ فوتر
شفا_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
فنی آتل_فوتر
دارو سازی عبیدی - فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
زمردی_فوتر اصلی
آیلین_فوتر بلفارو
پارسیس_فوتر ساختمان
رستوران پارسیان_فوتر
کلینیک النا_فوتر
آیلین_تزریق چربی