۸۲۳۴۳۵
۱۹ نظر
۵۰۰۱
۱۹ نظر
۵۰۰۱
پ

پیشنهاد بانک‌ها برای جلوگیری از خروج سپرده‌

با تغییر نحوه محاسبه سود سپرده‌های کوتاه مدت از روزشمار به ماه‌شمار، این نگرانی ایجاد می‌شود که شاید برخی منابع از بانک‌ها خارج و حتی وارد بازار ارز شود، اما دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی معتقد است که این‌گونه پول‌ها قابلیت ورود به بازار ارز را ندارد، اما در عین حال پیشنهاد بازگشت سپرده‌های سه‌ماهه، شش ماهه و ۹ ماهه را داده‌ایم که بانک‌های دولتی هم آن را پذیرفته‌اند و قرار است در بانک مرکزی مطرح شود.

خبرگزاری ایسنا: با تغییر نحوه محاسبه سود سپرده‌های کوتاه مدت از روزشمار به ماه‌شمار، این نگرانی ایجاد می‌شود که شاید برخی منابع از بانک‌ها خارج و حتی وارد بازار ارز شود، اما دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی معتقد است که این‌گونه پول‌ها قابلیت ورود به بازار ارز را ندارد، اما در عین حال پیشنهاد بازگشت سپرده‌های سه‌ماهه، شش ماهه و ۹ ماهه را داده‌ایم که بانک‌های دولتی هم آن را پذیرفته‌اند و قرار است در بانک مرکزی مطرح شود.

شورای پول و اعتبار از حدود یک ماه پیش تصویب کرد که سود سپرده‌های کوتاه‌مدت از روزشمار به ماه‌شمار تغییر یابد و در همین راستا بانک مرکزی نیز اعلام کرد که از ابتدای بهمن‌ماه سال جاری تمامی بانک‌ها موظف به تغییر نحوه پرداخت سود سپرده‌های کوتاه‌مدت از روزشمار به ماه‌شمار هستند.

بر اساس تغییرات جدیدی که در این زمینه روی داده، پیش از این حداقل مانده در هر روز به عنوان مبنای محاسبه سود قرار می‌گرفت، اما با شیوه جدید، حداقل مانده حساب در ماه به عنوان مبنای محاسبه سود خواهد بود؛ به طوریکه اگر موجودی فردی در طول ماه ۱۰ میلیون تومان و تنها در یک روز از ماه، دو میلیون تومان باشد، در پایان ماه، رقم دو میلیون تومان مبنای محاسبه سود خواهد بود.

تا زمانی که نحوه محاسبه سود به صورت روزشمار بود، افراد سودجو و دلال، در ابتدای روز پول خود را از بانک برداشت کرده و در انتهای روز یا روز بعد آن را به بانک برمی‌گرداندند و در نهایت سود یک روز را دریافت نمی‌کردند، اما با محاسبه ماه‌شمار سود، این امکان وجود ندارد و در صورتی که یک روز مانده موجودی کمتر باشد، سود ماه بر اساس آن محاسبه خواهد شد.

در عین حال بیم آن‌ می‌رود که با تغییر در نحوه محاسبه سود علی‌الحساب، برخی از این منابع از بانک خارج شده و شاید در شرایط حساس به بازار ارز بیاید و باعث ایجاد اختلال در بازار شود.

در این باره محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی درخصوص تغییر محاسبه سود علی‌الحساب سپرده‌های کوتاه‌مدت از روزشمار به ماه‌شمار، اظهار کرد: با این تغییر از این پس، کم‌ترین مانده حساب در ماه به عنوان ملاک محاسبه سود سپرده قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه رقم‌هایی که در این سپرده‌های کوتاه‌مدت است، رقم‌های پایینی است، گفت: مردم درآمدی دارند که از آن هزینه روزانه را خرج می‌کنیم و یک مبلغی به عنوان پس‌انداز در حساب ما می‌ماند، اگر این پس‌انداز رقم قابل توجهی از نظر هر شخص باشد، شخص می‌خواهد از آن‌ها درآمد ایجاد کند که راه حل آن سپرده‌گذاری بلندمدت است.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی افزود: پول‌هایی که در حساب مردم است و از آن هزینه زندگی خود را تامین می‌کنند، قابلیت این را ندارند که وارد بازار ارز شوند، بنابراین این مانده‌ها چندان قابلیت جابجایی و انتقال ندارند.

جمشیدی با بیان اینکه در جلسه پیشین شورای کانون بانک‌های خصوصی احتمال خروج منابع بانکی ناشی از این تصمیم مطرح شد، تصریح کرد: قرار بر این شد که ما از بانک مرکزی بخواهیم که سپرده‌های سه ماهه، شش ماهه و ۹ ماهه نیز همانطور که در گذشته وجود داشت، ایجاد شود.

به گفته وی، این موضوع از سوی بانک‌های خصوصی با بانک‌های دولتی نیز مطرح شده و آن‌ها نیز نظر مساعدی در این خصوص دارند و قرار شده که در جلسه‌ای با رئیس‌کل بانک مرکزی این موضوع عنوان شود.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با بیان اینکه این سپرده‌ها، سیاستی برای جذب سپرده‌های خرد مردم است، اظهار کرد: ممکن است فردی پولی را در اختیار داشته باشد و بخواهد چهار ماه بعد آن را در موردی مصرف کند و در این مدت نیز از آن درآمد کسب کند، در این صورت اگر فرد سپرده یک ساله بگذارد و زودتر بردارد، سود آن شکسته شده و عمل چیز زیادی نصب فرد نمی‌شود.

جمشیدی با بیان اینکه سپرده‌گذاران با تغییر نحوه محاسبه سود سپرده‌ها، سود کمتری می‌گیرند، گفت: این در حالی است که اگر همه بانک‌ها این موضوع را رعایت کنند، در نهایت سود این موضوع به خود سپرده‌گذاران برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: در نگاه نخست، این قانون هزینه پرداخت سود را کم می‌کند، اما هرچقدر از این بابت سود انباشته شود، در پایان سال مالی باید دوباره بین سپرده‌گذاران تقسیم شود که تاکنون عملا این اتفاق انجام نشده، چراکه بانک‌ها عملا سودی از محل تفاوت نرخ سود سپرده و تسهیلات نمی‌بردند.

به گفته دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی تمامی سودی که از محل این سپرده‌ها ایجاد می‌شود باید در میان سپرده‌گذاران تقسیم شود، به جز سه درصد از آن که به عنوان حق‌الوکاله از سوی بانک برداشته می‌شود، بنابراین هرچقدر سود از این محل بیشتر باشد، در پایان سال به خود سپرده‌گذار برمی‌گردد.

جمشیدی یادآور شد که این موضوع هم برای سپرده‌های کوتاه‌مدت و هم برای بلندمدت انجام خواهد شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بینام

      مگه سودجوتر و دلال تر از مسئولین بانکی کس دیگری هست؟

      پاسخ ها

      • ب

        آررررره. بانکا میان سود, پایان سال رو تقسیم میکنن. تو راست میگی. , واقعا با این نحوه بانکداری و این نرخ تورم. ده درصد, سود بانکی پوله؟ یعنی میلیونی 6000 تومان

      • بدون نام

        پیشنهاد : من تو عمرم مجبور شدم ۳۰ حساب قرض السنه اجباری باز کنم ( ازدواج ، خرید ، وام ،...)که اصلا دنبالشون نرفتم که اینگونه حسابها طبق امار هزاران میلیارد میشه خلاصه اینکه به بی ارزش کردن پول ملی همین طور ادامه بدید. کسی دنبال سپرده ها نمی اید .

    • سعیدا

      بی این میگن دزدی سر گردنه اونم از مردم فقیر و تنگدست که مجبورن هر روز برای تامین مایحتاج روزانه از حسابشون برداشت کنن که اخر ماه دیگه چیزی تو حسابشون نمیمونه که بخوان سودی دریافت کنن اما اگر همین فرد چند روز قسطش عقب بیوفته روز شمار ازش جریمه دیر کرد میگیرین افتخار کنید ...

    • بدون نام

      دولت آنقدر پول چاپ روانه بازار کرده که حالا نمیتواند جواب گو باشد حالا به فکر افزایش سود بانکی هست تا پول ها به طور موقت جمع کند وبعد هم باعث تورم وگرانی شود

    • بدون نام

      خدا ازتون نگذره ،رس مردمو کشیدند ،فقط یه سود بانکی میدادند اونو هم تو این گرونی از مردم گرفتند،،اخه دیگه واسه مردم چی مونده،چیزی جز مرگ وبدبختی مونده،از تمام امکانات دنیا محروم شدیم،،

    • شانتاژگر

      خاک بر سر مسولین دزد و بی عرضه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        برای آنهای که وام بانکی بدهکارند و شامل جریمه اند هم ماه شمار حساب کنید

    • بدون نام

      استدلالشون مثل اینه که بگی برای اینکه سر گردنه راهزنی نشه راهو تخریب کنی

      خودت میگی بعضی سودجوها ، پولشون رو در طی روز برمیداشتند و میگذاشتند، قانونی میگذاشتید که مانده روزانه حداقل 24 ساعت توی حساب باشه، خودتون میگید مانده روزانه پس طرف حق داره بعد یکروز برداشت کنه
      این راهکار مسخره حساب 3ماهه و 6ماهتون هم در مملکت با ثبات جواب میده نه در کشوری که پیرزن 90 ساله می تونه از نوسان قیمت رب گوجه سود 5 برابر بانکی بگیره
      من الله طلب العقل و الهدایه:))

    • کامران

      خودشان پول را پارو می کنند برای ملت مته به خشخاش می گذارند!؟
      وقتی میگه تدبیر وامید تدبیرش برای فریب ملت است وامید برای خودشان؟

    • بدون نام

      ای بابا امان ازدست بانکها من سه کارت زمان سرکاربودم ازبانک ملی دارم هرکدام ده هزاردوازده هزارتومنی توسنه بان میگه نمیسه برداشت کنید پس باید چکارکرد بخورید

    • بدون نام

      ای بابا امان ازدست بانکها من سه کارت زمان سرکاربودم ازبانک ملی دارم هرکدام ده هزاردوازده هزارتومنی توسنه بان میگه نمیسه برداشت کنید پس باید چکارکرد

    • بدون نام

      اگه به این درک برسیم که افزایش حقوق سالیانه و سود بانکی زیاد مارو بدبختر میکنه یعنی فهم اقتصادی بالا!! سود بانکی زیاد و اصافه حقوق بالاتر گرونی و تورم به دنبال خواهد داشت

    • بدون نام

      تاخیر وامها هم باید ماه شمار بشه

    • بدون نام

      این بیست درصد در سال یعنی دو درصد ولی تورم صد در صده

    • علی۲۲۰

      مسئولین دزد از هر فرصتی استفاده میکنند.

    • بدون نام

      حتما اینم دزدی حساب میشه وهمان اظهار نظر این آقا که سپرده های این افراد قابل توجه نیست حتما فکر کرده همه مثل خودش وخاوری وزنجانی باپولهای مردم حسابها میلیارد دلاری دارند که این پولها براش قابل توجه نیست خدابخیرکنه بااینگونه مسئولین

    • بدون نام

      سود خالص تو خرید ارزه

    • esmaeil mohammadzadeh

      اینجوری که تر و خشک باهم میسوزه راست میگی لا اقل ی اندیشه ای برای افراد دلال کن مردم عادی چرا بسوزن با چنقار سود بانکی و گرونی خدا لعنت کنه مسولین بی عرضه بانک مرکزیو

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج