جاباما
۸۴۵۳۴۹
۱۹ نظر
۵۰۹۴
۱۹ نظر
۵۰۹۴
پ

خورشت باقلا قاتق؛ از خوشمزه‌های رشت هستند

اهالی منطقه گیلان برای شب سال تحویل غذا‌هایی مثل خورشت باقلا قاتق، خورشت فسنجان با مرغ یا اردک و سبزی پلو با ماهی سفید را می‌پزند و دور هم میل می‌کنند. طرز تهیه خورشت باقلا قاتق خوشمزه رشتی را در ادامه بخوانید.

مجله کورورش: اهالی منطقه گیلان برای شب سال تحویل غذا‌هایی مثل خورشت باقلا قاتق، خورشت فسنجان با مرغ یا اردک و سبزی پلو با ماهی سفید را می‌پزند و دور هم میل می‌کنند. طرز تهیه خورشت باقلا قاتق خوشمزه رشتی را در ادامه بخوانید.

مواد لازم:

  • لوبیا کشاورزی: ۵۰۰ گرم
  • سیر خرده شده یا له شده: ۴ حبه
  • شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • آب: ۲ یا ۳ لیوان
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • روغن: به مقدار لازم

خورشت باقلا قاتق؛ از خوشمزه‌های رشت هستند

طرز تهیه:

۱. برای درست کردن خورشت باقلا قاتق رشتی برخلاف اسمش نیازی به باقلا ندارید. در حقیقت برای درست کردن این خورش خوشمزه باید از لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی که به زبان محلی به آن «پاچ باقلا» می‌گویند استفاده کنید.

۲. ابتدا باید لوبیا‌ها را خیس کنید. ۴ الی ۵ ساعت کافی است و در این فاصله دو بار آب آن‌ها را عوض کنید. بعد از این مدت و قبل از پختن باقلا قاتق لوبیا‌ها را آبکش کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. برای پخت خورشت باقلا قاتق رشتی در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و ۴ عدد سیر رنده شده یا له شده را در روغن تفت دهید در حدی که زیاد بوی سیر بلند نشود و سیر‌ها نسوزند. به جای روغن مایع می‌توانید از روغن حیوانی استفاده کنید این بستگی به ذائقه شما دارد. مقدار سیر هم به ذائقه شما بستگی دارد. می‌توانید از سیر بیشتری اضافه کنید.

۳. سیر‌ها که تفت خورد و کمی بوی سیر بلند شد، لوبیا‌های آبکش شده را اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه و شوید را هم اضافه کنید و تمام مواد داخل قابلمه را تفت دهید. ده دقیقه زمان برای تفت کافی است. در مرحله بعد آب را اضافه کنید و وقتی که آب به جوش آمد شعله گاز را کم کنید تا روی حرارت ملایم گاز لوبیا‌ها خوب بپزند.

۴. پخت لوبیا کشاورزی زمان زیادی نیاز ندارید حدود ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت زمان کافی است. در اواسط پخت خورش نمک و فلفل آن را اندازه کنید. وقتی که لوبیا‌ها پخت و آب خورشت به اندازه دلخواهتان رسید تخم مرغ‌ها را داخل باقلا قاتق بشکنید. بهتر است تخم‌مرغ‌ها را هم نزنید تا درسته بمانند و خورشت شکل زیباتر و رسمی‌تری داشته باشد. خورش باقلا قاتق را با برنج سرو کنید.

نکته مهم پخت خورشت باقلا قاتق رشتی

به جای آب می‌توانید از آب مرغ برای پخت خورشت باقلا قاتق رسمی استفاده کنید. البته استفاده از آب مرغ برای پخت این خورش مرسوم نیست، اما طعم خوشمزه آن را دوچندان می‌کند. اگر آب مرغ ندارید یک عدد عصاره مرغ به آب اضافه کنید و سپس نمک خورش را اندازه کنید.

اگر شما هم برای شب سال تحویل عید نوروز طبق رسم و رسوم شهر محل زندگی‌تان غذا، شیرینی یا پیش غذای خاصی درست می‌کنید در بخش نظرات این مطلب حتما با ما در میان بگذارید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اصلا هم خوشمزه نیست

      پاسخ ها

      • مهدی

        خیلی هم خوشمزه هست

      • مهسا

        کل دنیا میگن خوشمزست شما چی میگی آخه
        حتما اونیکه درست کرده و خوردی خوب بلد نبوده

      • شمالی

        تو چه میفهمی از غذا که نظر میدی. اصلا کی از تو نظر خواست

      • A 21

        نگو اصلا خوشمزه نیست، بگو من دوست ندارم
        نظر شخصیتو تحمیل نکن

      • بدون نام

        این غذا واسه ترکها نیست شما همون کوفته تبریزیتون و بخورید گیلانم لطفا آذرباییجان جنوبی ندونید بخاطر چند درصد جمعیت مهاجر ترکی که از زمان صفویان تشریف آوردن گیلان

      • بدون نام

        من ترک زبانم ولی ارادت خاصی به شمالیها دارم

    • بدون نام

      اصلا هم خوشمزه نیست

    • بدون نام

      پوست لوبیا باید گرفته بشه

    • ahmadhoshmand

      چرا؟به نظرم یکی ازغذاهای خوشمزه این روزاست که همه چی گرونه

      پاسخ ها

      • م

        باور کن لوبیاش موقع ارزونی کیلویی 10 تومن بود
        که یک کیلو‌ش پاک بشه چیزی نمیمونه

    • hena

      پس شوید چی

    • بدون نام

      شمالیا چقدر نفاخه غذاهاشون حتما همش باد دارن

      پاسخ ها

      • م

        شما نمیخواد نگران باد شمالیا باشی
        میان محل شما خالیش میکنن

    • بدون نام

      خیلی هم خوبه خوشمزس عالللللیه

    • سارا

      چقد همه بی اعصابن توی قسمت نظرات

    • رها

      چرا انقدر به هم میپرین!!غذای هرجایی برای اهالیش خوشمزست و قابل احترام.هم ترکا خوبن هم شمالیا

      پاسخ ها

      • بدون نام

        این برنامه فقط جهت آموزش و معرفی غذاهاست.....چرا بحث؟؟؟

      • ناشناس

        درسته احترام به همدیگه احترام به خودمونه خصوصا که محبت در این اوضاع جز خشنودی برای خودمون ودیگران بهترینها رابه ارمغان میاره بدون شعار همدیگر رادوست بداریم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج