۸۵۵۲۴۸
۱۱ نظر
۵۰۰۹
۱۱ نظر
۵۰۰۹
پ

هراس اسرائیل از تعهد روزافزون دموکرات‌ها به برجام

مقامات اسرائیلی در مورد تعداد روزافزون کاندیداهای ریاست جمهوری دموکراتیک که قول داده اند خروج رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ از توافق هسته ای ایران را لغو کنند، نگران هستند.

مقامات اسرائیلی در مورد تعداد روزافزون کاندیداهای ریاست جمهوری دموکراتیک که قول داده اند خروج رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ از توافق هسته ای ایران را لغو کنند، نگران هستند.

نگرانی آنها در رابطه با امکان بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای است که اسرائیل در هنگام امضای آن در سال ۲۰۱۵ به شدت مخالفت آن بود و چشم انداز اسرائیل را درگیر سیاست های داخلی آمریکا در طول یک کمپین انتخاباتی شدید و رقابتی کرد.

مقاماتي که در هفته هاي اخير با نشریه اسرائیلی هاآرتص صحبت کرده اند، سناريوي کابوس سياسي را توصيف کرده اند؛ که در آن پای اسرائيل به انتخابات رياست جمهوري آمریکا کشیده مي شود؛ فقط به این خاطر که در همان حالی که ترامپ و نامزد نهایی دموکرات ها بر سر سرنوشت معاهده هسته ای ایران جدال میکنند، نخست وزير اسرائیل بنیامین نتانياهو و ديگر مقامات بلندپايه اسرائيل در مورد آن سخن بگویند.

در کنفرانس سیاست AIPAC ماه گذشته، سفیر اسرائیل در واشنگتن رون درمر، پیش بینی از آنچه این بحث در مورد این موضوع می تواند در طی سال انتخابات باشد، به دست داد. درمر گفت که درخواست تجدید تعهد امریکا به توافق هسته ای ایران از نگاه اسرائیل "غیر قابل قبول است".

درمر گفت: "رهبرانی هستند که خواهان بازگشت به این توافق اند. و این چیزی است که باید کاملا غیرقابل قبول دیده شود. شما می دانید، در سال ۲۰۱۵ زمانی که ما بر سر این موضوع بحث داشتیم، علامت سوال های زیادی وجود داشت. چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا این کار رفتار ایران را معتدل میکند؟ این کار خوبی است؟ آیا این کار احتمال جنگ را بیشتر میکند؟ "

درمر اضافه کرد که "در حال حاضر و در سال ۲۰۱۹ جای علامت سوال را علامت تعجب گرفته است. این کار باعث خطرناکتر شدن ایران شد. این کار احتمال جنگ را خیلی بیشتر کرد. بنابراین هر کس که می گوید که قصد دارد به این توافق بازگردد، اساسا انگار گفته است که صدها میلیارد دلار را برای افرادی در نظر گرفته است که متعهد به نابودی اسرائیل و نابودی همسایگان عرب ما هستند و به ایران مسیر مستقیمی برای رسیدن به سلاح هسته ای نشان میدهند."

در ماه های اخیر، شش تن از اعضای کاندیدای ریاست جمهوری دموکرات با شانس واقعی برای ورود به مبارزه برای نامزدی، اعلام کرده اند که حمایت خود را از ورود دوباره به معاهده ای که ترامپ از ماه مه سال گذشته از آن خارج شده است، اعلام میکنند. این نامزدها عبارتند از سناتوربرنی سندرز (ورمونت)، الیزابت وارن (ماساچوست)، کملا هریس (کالیفرنیا) و امی کلوبوچار (مینه سوتا)، و همچنین نماینده جمهوری خواه تولسی گابارد (هاوایی) و جولیان کاسترو، وزیر پیشین در کابینه اوباما.

انتظار می رود که دیگر نامزدهای دموکرات نیز در ماه های آینده چنین اظهاراتی را بیان کنند، از جمله جو بایدن، معاون پیشین، که عضوی از دولت اوباما بود که مذاکره در مورد این توافق را در اولویت قرار داد، و همچنین بتو اورورک، نماینده سابق کنگره، که در سال ۲۰۱۵ از حامیان این توافق بود.

وب سایت المانیتور در ماه گذشته گزارش داد که "ورود مجدد به توافق هسته ای با ایران سریعا تبدیل به یک آزمایش ترنسلی برای دموکرات ها شده است که امیدوارند تا دسامبر سال ۲۰۱۰ دونالد ترامپ را به چالش بکشند". همزمان با اعلام این موضع از سوی بسیاری از نامزدها، در ماه فوریه کمیته ملی دموکراتیک تصمیم به تصویب طرحی کرد که در حمایت ازبازگشت مجدد به توافق هسته ایران بود.

اکثریت قاطع دموکراتها در کنگره - از جمله بسیاری از کسانی که بر ضد توافق هسته ای در سپتامبر ۲۰۱۵ رای دادند - مخالف تصمیم ترامپ برای خروج از توافق بین ایران و شش قدرت جهانی در سال گذشته بودند. خورج او تا به حال به فروپاشی این توافق منجر نشده است، زیرا قدرت های جهانی دیگر و ایران همچنان از آن حمایت می کنند.

در ایالات متحده، مبارزه برای حفظ توافق هسته ای به واسطه گروه های چپ متمرکز بر سیاست خارجی، از جمله سازمان یهودی J Street که حامی کمپین های کاندیداهای دموکرات برای متعهد شدن مجدد به توافق هسته ای است، هدایت میشود. این سازمان پیگیری می کند که کدام نامزدها از قبل چنین تعهدی را اعلام کرده چه کسانی هنوز چنین تعهدی را قبول نکرده اند.

حمایت رو به افزایش از سوی حزب دموکرات برای ورود دوباره به این توافق، دو نگرانی عمده در طرف اسرائیل ایجاد کرده است. در دراز مدت، ترس از آن وجود دارد که یک رئیس جمهور دموکرات در آینده سیاست ترامپ در رابطه با ایران را معکوس کند.

نگرانی کوتاه مدت که عمدتا در میان رده های حرفه ای در اسرائیل وجود دارد، شامل سناریویی است که در آن اسرائیل در انتخابات آینده ایالات متحده به عنوان "حامی یک طرف" دیده شود. منابع که با هاآرتص صحبت کرده اند، گفتند اگر نامزد احتمالی دموکراتیک متعهد شود که مجددا وارد توافق هسته ای ایران شود، هر گونه اظهار نظر در مورد این موضوع از سوی مقامات اسرائیل می تواند بخشی از مباحث سیاسی ایالات متحده باشد.

در طی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ میان ترامپ و هیلاری کلینتون، اسرائیل به ندرت در کانون توجه سیاسی قرار گرفت و بحث جدی در مورد تمایل نتانیاهو بین دو نامزد وجود نداشت - گرچه بسیاری از دموکرات ها هنوز نسبت به سخنرانی نتانیاهو در سال ۲۰۱۵ در کنگره، که در آن دو هفته قبل از انتخابات آن سال اسرائیل، به سیاست های خاورمیانه ای اوباما حمله کرد، خشمگین هستند.

در سال ۲۰۱۲، اما جریان فرق داشت و نتانیاهو از سوی بعضی از دموکرات ها به کمک به مبارزات انتخاباتی میت رامنی علیه باراک اوباما متهم شد - نخست وزیر اسرائیل این اتهام را به شدت انکار کرده است.

یک نامزد ریاست جمهوری دموکراتیک متعهد به بازگشت دوباره به توافق ایران می تواند یک سردرد جدی برای AIPAC ایجاد کند که در تلاش برای حفظ حمایت دو حزب از اسرائیل است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اخ اخ اخ خدا بداد اسراییل برسه

    • بدون نام

      به به دموكرات ها چقدر ايران را دوست دارن
      بس كنيد

    • ضد امریکا

      زمانی که برجام تصویب شد آقای اوباما تقریبا یک و نیم سال برای ریاست جمهوری وقت داشت و ما شاهد افزایش تحریم بودیم.
      چه جمهوری خواه باشه چه دموکرات فرقی واسه ایران نداره.هردو حزب به رژیم صهیونیستی وفادارند و از مردم ایران بیزار.
      پس دولت نکنه کاری که مردم بشن دوباره الاف

    • جعفری

      یعنی به جنازه برجام هم رحم نمی کنند

    • saeed

      چه خبر مضحک و خنده داری

    • بدون نام

      اگرامریکا درمنطقه وکارمادخالت نکند کاری بااونداریم
      ولی ولی ولی اسراییل راازصفحه روزگارمحوخواهیم کرد
      دیروزوددرهرکاری هست ولی سوخت وسوزدراین کارنیست

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مواظب باش خودت سرویس نشی

      • بدون نام

        ما هیچ کاری نمی توانیم بکنیم.اگه میخواستیم محو کنیم تا حالا کرده بودیم الان 40سال داریم میگیم....فقط حرف میزنیم وباعث بدبختی ملت میشیم...

    • بدون نام

      یه روزی دهن این اسراییل رو سروبس میکینم

    • بدون نام

      مرگ بر دمکرات

    • بدون نام

      این چه بلایب بودروحانی ظریف اوردن به خاطرمنافع شخصی به تروپاامررکاباج دادن ومعامله کردن تارای بیارن تمام

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج