۸۵۶۹۷۲
۴ نظر
۵۰۰۳
۴ نظر
۵۰۰۳
پ

تخریب سالانه ۱۲هزار هکتار جنگل در کشور

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور تخریب می‌شود، گفت: مساحت جنگل‌های شمال از سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ بیش از دو میلیون هکتار بود در حال حاضر نیز با در نظر گرفتن وسعت اراضی جنگل‌کاری شده وسعت این جنگل‌ها به حدود حدود دو میلیون و ۷۳ هزار هکتار می‌رسد.

خبرگزاری ایسنا: مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور تخریب می‌شود، گفت: مساحت جنگل‌های شمال از سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ بیش از دو میلیون هکتار بود در حال حاضر نیز با در نظر گرفتن وسعت اراضی جنگل‌کاری شده وسعت این جنگل‌ها به حدود حدود دو میلیون و ۷۳ هزار هکتار می‌رسد.

رضا بیانی در پاسخ به این سوال که وسعت اراضی جنگلی کشور طی چند دهه اخیر چه تغییراتی داشته و آیا ادعای برخی کارشناسان منابع طبیعی مبنی بر از بین رفتن جنگل‌های کشور طی دهه‌های آینده صحت دارد یا خیر، گفت: بر اساس آمار سازمان خواروبار و کشاورزی -فائو- سالانه حدود ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور تخریب می‌شود. در مقابل نیز سالانه به‌طور متوسط حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار جنگل‌کاری در کشور انجام می‌شود.

بیانی با بیان اینکه کیفیت پوشش گیاهی جنگل‌کاری شده با جنگل‌های طبیعی تفاوت دارد، تصریح کرد: برخی پوشش‌های گیاهی جنگلی در کشور به‌ویژه جنگل‌های زاگرس حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال سن دارند بنابراین کیفیت این جنگل‌ها را نمی‌توان با پوشش گیاهی جنگل‌کاری شده مقایسه کرد. سازمان جنگل‌ها پیگیر حفاظت بیشتر از جنگل‌های کشور و قرار است که تا پایان برنامه ششم توسعه ضریب حفاظتی جنگل را به بیش از ۹۰ درصد برساند.

وی سدسازی‌ در جنگل، عملیات عمرانی و قاچاق چوب را از جمله مهمترین عوامل تخریب جنگل برشمرد و گفت: ادعای از بین رفتن جنگل‌های کشور در سال‌های آینده مستند و علمی نیست و درخواست ما این است که اگر کارشناسی در این زمینه مطالعه تحقیقی انجام داده است، نتایج خود را به سازمان جنگل‌ها ارائه دهد ولی تا امروز این موضوع برای ما اثبات نشده است.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به طرح «بوم‌سازگان زاگرس» که برای احیا و غنی‌سازی جنگل‌های زاگرس اجرا می‌شود، اظهار کرد: مساحت جنگل‌های زاگرس در حال حاضر بین ۵ تا ۶ میلیون هکتار است و نقشه‌ای از دهه‌های گذشته این جنگل برای بررسی مساحت آن با گذشته وجود ندارد.

بیانی ادامه داد: در حال حاضر سازمان جنگل‌ها قصد دارد تا بر اساس عکس‌های هوایی سال ۴۶ مساحت‌ جنگل‌های زاگرس طی آن دهه را محاسبه کند همچنین به غیر از عکس‌های هوایی این سال آمار مستندی وجود ندارد.

افت و خیز مساحت جنگل‌های شمال کشور از سال ۱۳۳۶ تا سال ۱۳۹۵

وی در ادامه درباره مساحت جنگل‌های شمال کشور توضیح داد: از سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ مساحت جنگل‌های شمال بیش از ۲ میلیون هکتار بود اما در سال ۱۳۴۶ به یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار کاهش پیدا کرد. در سال ۱۳۷۳ نیز مساحت جنگل‌های شمال کشور بر اساس نقشه‌های موجود یک میلیون و ۸۴۷ هزار هکتار بود.

به گفته بیانی در سال ۱۳۸۳ مساحت جنگل‌های شمال کشور به دلیل جنگل‌کاری‌های انجام شده به یک میلیون و ۹۳۶ هزار هکتار و در اواخر سال ۹۵ به حدود ۲ میلیون و ۷۳ هزار هکتار رسید.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در پایان اظهار کرد: قطعا زمانی طولانی باید سپری شود تا عرصه‌های جنگل‌کاری شده کارکرد جنگل‌های طبیعی از جمله ترسیب کربن، نفوذ آب، تثبیت خاک، جلوگیری از فرسایش و تولید آب را پیدا کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      رو زمیت های کشاورزی ویلا می سازن متاسفانه دهیارها هم همراه هستند جریمه نقدی پول میگیرن میگن بساز

    • بدون نام

      واقعا در مملکت مسئولی نیست جلوی این تخریب را بگیرد ...

      پاسخ ها

      • مینا اصغری

        مسوول فکر چیه!!!!!؟؟؟؟

    • بدون نام

      هرزمان حکومت توانست جلو اینکار ها را بگیرد یعنی مبارره با فساد شروع شده عجیبه که خیلی راحت جنگل سیسنگان را به مفت اجاره نودونه ساله میدهند وپول اجاره رو هم بهش وام میدن اونهم ادمی که. در امریکا زندگی میکته این نوع معاملات که خیلی هم زیاده چه چیزی را غیر از فساد فراگیر نشون میده چرا حکومت بجای مبارزه با این مفاسد از مطرح شدن این مسایل خوشش نمیاد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج