گشنیز پلو با طعم لیمو؛ بهترین ترکیب کنار غذای دریایی
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
مجتمع فنی تهران_Fموبایل
کلینیک فرشته_موبایلf
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
ریزخور_1
کلاسینو_1
اپیلاسیون نانا 1
لاله زار مال_1
سفیر بار ساقدوش_1
لاله زار مال_3
کلاسینو_3
سفیر بار ساقدوش_3
ریزخور_3
اپیلاسیون نانا 3
لاله زار مال_4
کلاسینو_4
اپیلاسیون نانا 4
سفیر بار ساقدوش_4
ریزخور_4
سفیر بار ساقدوش_2
اپیلاسیون نانا 2
ریزخور_2
کلاسینو_2
لاله زار مال_2
مجتمع فنی تهران_F
کلینیک فرشته_f
۸۵۹۲۹۳
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۶
۱۰۶۸۷
گشنیز پلو به واسطه داشتن گشنیز جزو یکی از برنج‌های معطر محسوب می‌شود. سبزی گشنیز یک سبزی خوش عطر است که یک پای ثابت سبزی‌های ماهی است. مثلا در قلیه ماهی و میگو پلو سبزی مورد استفاده گشنیز است، چون این سبزی به واسطه عطر عالی که دارد بوی ماهی و میگو را می‌پوشاند.

مجله قرمز: گشنیز پلو به واسطه داشتن گشنیز جزو یکی از برنج‌های معطر محسوب می‌شود. سبزی گشنیز یک سبزی خوش عطر است که یک پای ثابت سبزی‌های ماهی است. مثلا در قلیه ماهی و میگو پلو سبزی مورد استفاده گشنیز است، چون این سبزی به واسطه عطر عالی که دارد بوی ماهی و میگو را می‌پوشاند.

گشنیز پلو در اصل یک پلوی مکزیکی ساده است که می‌توان آن را با هر چیزی همراه کرد از گوشت سرخ کرده تا کباب مرغ و یا کوفته قلقلی، اما بهترین راه سرو کردن آن همراه با غذا‌های دریایی است.

اکثر ما ایرانی‌ها عاشق برنج هستیم و این ماده مغذی باید بخشی از سفره‌های ما را تشکیل دهد. انگار حذف برنج از غذا‌های روزانه گاهی غیر ممکن به نظر می‌رسد و ما هم منکر این قضیه نیستیم. برنج ساده باید همراه با یک غذای رنگی دیگر مثل انواع خورش باشد در غیر اینصورت باید به برنج عطر و بو اضافه کرد. گشنیز پلو به تنهایی خوش طعم و عطر است و می‌توان آن را تنها با یک سالاد همراه کرد تا بتواند رضایت خاطر شما را فراهم کند. شما می‌توانید مرغ برشته، ماهی کبابی، کوفته قلقلی یا خورش گوشت ساده را در کنار آن سرو کنید.

گشنیز پلو با طعم لیمو؛ بهترین ترکیب کنار غذای دریایی

مواد تشکیل دهنده گشنیز پلو چه هستند؟

  • برنج سفید دانه بلند. اگر برنج را آبکش کنید بهتر است البته من خودم اغلب از برنج عنبربو و بدون آبکش کردن استفاده می‌کنم.
  • روغن زیتون: برای سرخ کردن سیر و پیاز روغن زیتون از همه بهتر است. این روغن گیاهی بافت سبکی دارد و برنج شما را هم سبک می‌کند.
  • پیازچه: من پیازچه را ترجیح می‌دهم، چون نسبت به پیاز قرمز ملایمتر است و عطر خوبی دارد.
  • سیر: سیر طعم برنج را بهتر می‌کند همانند چلوگوشت هویج که به واسطه سیر طعم خوبی دارد. اما اگر سیر دوست ندارید می‌توانید آن را حذف کنید.
  • لیموی تازه: برای اینکه طعم عالی داشته باشید از لیموی تازه استفاده کنید.
  • گشنیز: برای درست کردن پلوی گشنیز باید فقط از گشنیز تازه استفاده کنید، گشنیز خشک طعم آن را کاملا متفاوت می‌کند.

می‌توان از برنج قهوه‌ای استفاده کرد؟

برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید ارزش غذایی بیشتری دارد. پخت این نوع برنج زمان بیشتری طول می‌کشد؛ بنابراین زمان پخت را به ۴۵ تا ۵۰ دقیقه برسانید، میزان آب را به ۳ پیمانه افزایش دهید و مرحله آبکشی را حذف کنید.

چه مقدار گشنیز کافی است؟

من از ۱/۳ پیمانه گشنیز استفاده کردم و فکر می‌کنم کافی باشد، اما اگر شما می‌خواهید برنجتان معطرتر شود و بخش سبز آن بیشتر مشخص شود می‌توانید از ۱/۲ پیمانه گشنیز خرد شده استفاده کنید.

مواد لازم برای گشنیز پلو

  • برنج سفید دانه بلند: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیازچه خرد شده: ۱/۳ پیمانه
  • سیر رنده شده: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری (۱ حبه بزرگ)
  • آب داغ: ۲ و ۳/۴ پیمانه
  • آب لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • گشنیز خرد شده: ۱/۳ پیمانه (زیاد ریز نکنید)

گشنیز پلو با طعم لیمو؛ بهترین ترکیب کنار غذای دریایی

طرز تهیه

۱. برنج را در یک کاسه ریخته و چند بار در آن آب ریخته بشویید. می‌توانید آن را در یک آبکش خیلی ریز بریزید و زیر آب بگیرید تا خوب شسته و تمیز شود.

۲. روغن را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازچه و سیر را اضافه کرده و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید.

گشنیز پلو با طعم لیمو؛ بهترین ترکیب کنار غذای دریایی

۳. آب را در قابلمه ریخته، ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو به اضافه نمک بریزید. آن را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید تا آب به جوش آید.

گشنیز پلو با طعم لیمو؛ بهترین ترکیب کنار غذای دریایی

۴. برنج را اضافه کرده و به طور یکدست در قابلمه پهن کنید. حرارت را به حالت ملایم کاهش دهید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج به آرامی بجوشد تا زمانی که آب آن جذب شود یعنی حدود ۱۸ تا ۲۰ دقیقه. برنج را زیر و رو کنید و بگذارید دم بکشد.

۵. گاز را خاموش کرده و مدت ۱۰ دقیقه یا حداکثر ۳۰ دقیقه بگذارید بماند.

گشنیز پلو با طعم لیمو؛ بهترین ترکیب کنار غذای دریایی

۶. گشنیز و باقیمانده آب لیمو را اضافه کنید. گرم سرو کنید.

نکته:

می‌توانید این پلو را با انواع غذا‌های دریایی، مرغ سرخ شده، کوفته قلقلی و سایر غذا‌های گوشتی مصرف کنید. همچنین برای طعم دار کردن برنج می‌توان موقع سرخ کردن پیاز، مقداری فلفل سبز به آن اضافه کنید.

نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
عارفی_1
خرید باکس 1
ادیب_1
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_1
شیرآلات زمانی_1
دکتر نائبی_1
سوییچ ایران_1
سوییچ ایران_3
دکتر نائبی_3
خرید باکس 3
ادیب_3
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_3
عارفی_3
شیرآلات زمانی_3
عارفی_4
ادیب_4
شیرآلات زمانی_4
سوییچ ایران_4
دکتر نائبی_4
خرید باکس 4
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_4
عارفی_2
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_2
خرید باکس 2
ادیب_2
سوییچ ایران_2
دکتر نائبی_2
شیرآلات زمانی_2
قالیشویی بانو_فوترموبایل
شاخه نبات_ فوتر موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
شفا_فوترموبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
تدبیرکالا_فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
تنورستان_فوتر موبایل
انجمن پرستاری ایران_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر موبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
کالازم_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
کلینیک النا_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر
شاخه نبات_ فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
رستوران باغ بهشت _فوتر
تدبیرکالا_فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
قالیشویی ادیب_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
تنورستان_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
موسسه خیریه زهرا_فوتر
کلینیک النا_فوتر
آیلین_تزریق چربی
کالازم_فوتر
انجمن پرستاری ایران_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
شفا_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر