۸۷۰۲۷۹
۱۷ نظر
۵۰۰۹
۱۷ نظر
۵۰۰۹
پ

دود بی‌تدبیری بنزینیِ دولت در چشم مردم

داستان پرماجرای بنزین، حالا دیگر با نزدیک شدن به روزهای گرم تابستان توجه بسیاری از رسانه‌ها و مردم را به خود جلب کرده است؛ حاشیه‌های بازگشت مجدد کارت سوخت را نه تنها در روزنامه‌ها و سایت‌های خبری که در شبکه‌های مجازی هم می‌توان دید.

روزنامه همدلی نوشت: دوباره آمارهای نگران کننده‌ای درباره میزان مصرف قاچاق بنزین به کشورهای همسایه به گوش رسید. این موضوع با بالا رفتن نرخ ارز زمینه را برای قاچاق بنزین در شهرهای مرزی فراهم کرد تا جایی که وزارت اطلاعات در بهمن ماه سال گذشته از کشف ۱۷ میلیون لیتر سوخت قاچاق در استان فارس خبر داد.

این در حالی بود که بر اساس گزارش‌های مختلف، روزانه تا ۲۰ میلیون لیتر سوخت به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود و مسئولان بر این باور هستند که اگر این روند ادامه یابد، ایران باید در سال ۹۹ بنزین وارد کشور کند. حالا چند سالی می‌شود که بنزین تنها با یک نرخ وارد باک خودروهای پرمصرف داخلی می‌شود، اما نکته قابل توجه این است که اگر سهمیه‌بندی طرح خوبی بوده است، چرا دولت روحانی در سال‌های گذشته این طرح را ادامه نداد تا سرنوشت بنزین به این جاها ختم نشود؟

برخی از آگاهان اقتصادی بر این باور هستند که در سال‌های گذشته به دلیل نیاز به واردات بنزین و مدیریت مصرف سوخت دولت تصمیم گرفت تا بنزین را سهمیه‌بندی کند و با گذشت سال‌ها به دلیل تولید بیشتر بنزین در کشور و عدم نیاز به واردات، محدودیت مصرف سوخت نیز از میان رفت و حالا به دلیل افزایش قاچاق باید دوباره دولت بنزین را دو نرخی کند.

حواشی بازگشت کارت‌های سوخت

داستان پرماجرای بنزین، حالا دیگر با نزدیک شدن به روزهای گرم تابستان توجه بسیاری از رسانه‌ها و مردم را به خود جلب کرده است؛ حاشیه‌های بازگشت مجدد کارت سوخت را نه تنها در روزنامه‌ها و سایت‌های خبری که در شبکه‌های مجازی هم می‌توان دید. هر یک از کاربران در این‌باره نظر ویژه‌ای دارند، اما آنچه که ذهن بسیاری از مردم و حتی دست‌اندرکاران اقتصادی را مشغول کرده است، انتقاد از سیاست‌ دولت‌های مختلف درباره بنزین است.

در یک طرف داستان، ماجرای اختلاف قابل‌توجه بنزین در ایران با سایر کشورهای همسایه قرار دارد که زمینه را برای قاچاق سوخت در مرزها فراهم کرده است. در طرف دیگر داستان هم، ماجرای افزایش قیمت سوخت متناسب با نرخ تورم است که در همه سال‌های گذشته به دلیل سیاسی بودن سوخت و جلوگیری از نارضایتی مردم، رها شده است. همه این‌ها به کنار، به‌نظر می‌رسد دود هر سیاستی درباره بنزین بیشتر از همه چشم مردم را می‌سوزاند.

چرا که واردات خودروهای خارجی به ایران نیازمند پرداخت تعرفه‌های بسیار بالایی است که این موضوع قیمت خودروهای خارجی را بسیار بیشتر از کشورهای همسایه کرده است. این در حالی است که میزان مصرف سوخت در این خودروها بسیار کمتر از مصرف بنزین توسط خودروهای داخلی است. از سوی دیگر پالایشگاه‌های تولید بنزین در ایران سال‌هاست که فعالیت می‌کنند و هزینه تولید بنزین در ایران بالا است.

در چنین شرایطی دولت تصمیم می‌گیرد تا برای مصرف بهینه بنزین، به جای واردات خودروهای خارجی با تعرفه‌های پایین، مصرف بنزین را با سهمیه‌بندی محدودتر کند. به‌نظر می‌رسد دود این بی‌تدبیری‌ها بیشتر از همه چشم مردم را می‌سوزاند و دولت‌های مختلف برای تعیین تکلیف سرنوشت بنزین، ماجرا را با همه ابعاد بررسی نکرده‌اند تا اگر لزومی بر انجام هر سیاستی باشد، مردم را تنبیه نکند. چرا که مردم برای استفاده از خودروهای ایرانی پرمصرف یکبار هزینه می‌دهند و بار دیگر به دلیل جلوگیری از قاچاق سوخت باید قربانی افزایش قیمت بنزین یا دو نرخی شدن، شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • سعید

      خدا ازتون نگذره..الهی امین

    • m

      همه تقصیرات از مردمه

    • بدون نام

      چند نفر رو که اعدام کنن درست می شه،

    • بدون نام

      بنزین رو خود دولتی ها و فامیل هاشون قاچاق میکنن و گر نه قاچاق مردم مرز نشین این اعداد و ارقام نیست.

    • بدون نام

      چقدر بی شرمید

      جلوی قاچاق رو بگیرید

      یعنی مردم کم بدبختن که میخواین بنزین رو هم گرون کنین

    • بدون نام

      از نمایندکان احمقی که در حال مشاهده قاچاق این حد از بنزین که با سهمیه بندی میشود مانعش شد را نظاره گرن وبی تفاوت وبی مسئولیت وبی خاصیت ، تبری تبری

    • بدون نام

      دولت کاردان == ملت در رفاه

    • بدون نام

      خجالت بکشین مردم و نقره داغ کردین
      قیمت ماشینم تو کشورهای دیگه محاسبه کنید شما که که میگین بنزین ارزونه تو ایران

    • بدون نام

      حالا که آمریکا و شکست دادین نمیتونین جلو قاچاق و بگیرین

    • بدون نام

      زارت ...امسال گران نشده ...پس جای این مقاله اینجا نیست تا سال دیگر ...بای

    • کامران

      این دولت تیخیر امید تا کشور را ویران نکنه ول کن نیست!؟

    • ناشناس

      بهرحال کسی که زندگی تو این کشور محشور با کفار رو پذیرفته، اینهارو هم داره. تو این کشور بگو ببینم دود چی تو چشم مردم نمیره؟ تاحالا هرچی دود بود مال چشم مردم بوده.

    • بدون نام

      دزدی که شاخ و دم نداره
      چرا میدزدید بعد مردم جوابگو بشن
      بابا مرزها رو کنترل کن
      اخه چقدر ظلم و زور بسه بخدا به تنگ اومدیم

    • حقگو

      تاریخ از این دوران بسیار بد خواه گفت .

    • احسان علیزاده

      آخه بیست میلیون لیتر بنرین که با دبه بیست لیتری که جمع نمیشه، باید از پالایشگاه یا مراکز توزیع قاچاق بشه یا نه، حالا مردم مقصرن که داره قاچاق میشه یا خود دولتی ها و دست دردن کارها، خدا لعنتتون کنه

    • ر ک

      اول فکری برای عدم صدور کارت سوخت کنند

    • بدون نام

      مردم که فهمیدن... بنزین رو گران نکردید ولی نمیدونم چرا لاستیک قیمتش بیشتر شد... سی ان جی... روغن موتور... از اون ور قیمت پیاز شکر و ... بسه ... . برید بنزین رو هم بکنید ۲ تمن... دیگه تا ملت نابود بشن... والا خیلی ها شرمنده خودشون و خانوادشون شدن... خیلی ها راضی هستن راحت شن... قشر جوون که داغون شده... .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج