۸۹۰۷۶۱
۴ نظر
۵۳۵۶
۴ نظر
۵۳۵۶
پ

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

در این مطلب سعی می‌شود با مرور خصوصیات انواع قابلمه‌ها، به شما بگوییم چه غذایی را در چه قابلمه‌ای بپزید تا هم سالم بمانید و هم غذایتان به بهترین نحو پخته شود.

روزنامه خراسان: تعویض سرویس قابلمه یکی از انتخاب‌های اجتناب ناپذیر برای هر خانه‌ای است. تنوع در طرح و رنگ این ظرف‌ها از یک سو و ویژگی‌های مرتبط با سلامت هر یک از سویی دیگر، تصمیم گیری نهایی را سخت می‌کنند. در این مطلب سعی می‌شود با مرور خصوصیات انواع قابلمه ها، به شما بگوییم چه غذایی را در چه قابلمه‌ای بپزید تا هم سالم بمانید و هم غذایتان به بهترین نحو پخته شود.

چدن

چدن‌ها مناسب پخت طولانی مدت با دمای متوسط هستند و اگر فاقد آلومینیوم باشند، برای پخت و پز مناسب محسوب می‌شوند. ظرف‌های چدنی برای تفت دادن، برشته، تنوری و سرخ کردن، مناسب هستند. این ظرف‌ها از آلیاژی ساخته شده اند که شامل آهن و کربن است. اگر به مدت طولانی از این قابلمه‌ها استفاده شود شاید خطر‌هایی به همراه داشته باشد. به هر حال، در مقایسه با قابلمه‌های تفلون انتخاب مناسب‌تری است، اما در مقایسه با قابلمه‌های استیل، آلومینیومی و پیرکس از سلامت پایین تری برخوردار است.

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

استیل

این قابلمه‌ها بیشتر برای پخت انواع خورش و غذا‌های آب دار مناسب اند. برای تفت دادن با حرارت بالا، سرخ کردن در روغن، تفت‌آب‌پزی و درست کردن سس می‌توانید روی آن‌ها
حساب کنید. مصرف کنندگان با خیال راحت و بدون نگرانی از بابت ورود املاح و ترکیبات شیمیایی به درون غذا، از این قابلمه‌ها استفاده کنند.

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

تفلون

این ظرف‌ها برای پختن موادی مانند ماهی، تخم‌مرغ و کرپ‌ها مناسب هستند. اگر قرار است آرام‌پزی انجام شود، تفلون بهترین گزینه به شمار می‌آید. بعد از ایجاد خراش‌هایی هر چند کوچک، از پختن غذا در قابلمه‌های تفلون خودداری کنید، چون از راه این خراشیدگی املاح شیمیایی به غذا وارد می‌شود و مشکلاتی ایجاد می‌کند و حتی می‌توانند سرطان زا باشد.

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

آلومینیوم

بهتر است از ظرف‌های آلومینیومی برای سرخ کردن غذا و نگهداری روغن استفاده نشود. زیرا نمک به کار رفته در غذا باعث تخریب این ظرف‌ها و نفوذ آلومینیوم به درون روغن می‌شود که مسمومیت‌زاست.

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

شیشه (پیرکس)

از ظرف‌های شیشه‌ای می‌توان برای یخ زدایی، پخت و پز در فر، ماکروفر، طبخ گوشت، کیک، پودینگ و کلوچه استفاده کرد. آن‌ها در دسته ظرف‌های سالم قرارمی گیرند و استفاده از آن‌ها برای سلامتی ما خطری ندارد و هیچ گونه ماده شیمیایی از راه پیرکس‌های مقاوم وارد بدن نمی‌شود.

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

سرامیک

به طور کلی این قابلمه‌ها برای پخت و پز مواد غذایی با شعله کم مناسب هستند. اگر قصد آرام‌پز کردن گوشت‌ها و پختن کلوچه‌ها و گراتن را دارید، پیشنهاد ما ظرف‌های سرامیکی است. سرامیک، پوششی است که در برابر سایش و حرارت، بسیار مقاوم است؛ در نتیجه از بهداشت و سلامتی خوبی برخوردار است، اما این موضوع را نباید نادیده گرفت که پوشش سرامیکی پس از مدتی استفاده، نچسب بودن اش به مرور کم و کمتر می‌شود. به عقیده کارشناسان، این ظرف‌ها نسبت به دیگر جنس‌ها برتری دارند.

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

مس

تابه و قابلمه‌های مسی برای بیشتر کار‌ها مناسب هستند و از آن‌ها می‌توان برای آب‌پز و بخارپز کردن، تفت دادن و تفت‌آب دادن استفاده کرد. هر چند به دلیل مشکل ورود املاح مس بهتر است به طور مداوم و طولانی مدتی از آن‌ها استفاده نشود.

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • دکتر علی چلویی از مشهد

      بنظر بنده فقط قابلمه های مسی خوب هستند.خانم بنده در جهیزیه ۱۰ دست قابلمه ماهیتابه داشتن که همیشه از اونا استفاده میکنن.

    • بدون نام

      مشکل ورود مسسسس؟ اتفاقا این مس خیلی هم مفید هست برای بدن و لازم هست از وقتی قابلمه های مسی جمع شد کم خونی آمد ار وقتی ظرفهای روحی (الومینیومی)امد الزایمر و پارکینسون امد تفلون و ... امد سرطان امد بهترنینشون مسی و سنگی و پیرکس و اگر نبود در نهایت استیل بقیه اش خوب نیست

      پاسخ ها

      • بدون نام

        روی، آلومینیوم نیست. روی را به خاطر فواید آن به صورت قرص مصرف میکنیم
        تبلیغاتی که ناگهان برای ظروف مسی شد و قیمت آنها را ده برابر کرد سیاست عده ای سود جو برای فروش جنس های در انبار مانده بود.

    • بدون نام

      تفلون سمه که

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج