۹۱۲۶۶۸
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

محقق ایرانی ربات‌های تغییر شکل دهنده ساخت

یکی از دانشمندان ایرانی ناسا ربات کوچکی به نام «ربات تغییرشکل دهنده» تولید کرده که می‌تواند تنهایی کار کند یا در کنار نمونه‌های دیگر یک ربات بزرگتر بسازد.

خبرگزاری مهر: به نقل از نیواطلس، «علی اکبر آقا محمدی» دانشمند ایرانی و یکی از محققان ناسا همراه گروهی از همکارانش مشغول توسعه گجت هایی هستند که در آینده بتوانند در میحط های خشن فضایی مانند تایتان( قمر مشتری) فعالیت های اکتشافی انجام دهند. درهمین راستا آقا محمدی از طرح اولیه ربات های تغییر شکل دهنده (Shapeshifter) رونمایی کرده است.

محقق ایرانی ربات‌های تغییر شکل دهنده ساخت

ربات های مذکور طوری طراحی شده اند تا با توجه به سطحی که با آن برخورد می کنند، تغییر شکل دهند. آقا محمدی و همکارانش در آزمایشگاه JPL ناسا به وسیله یک پرینتر سه بعدی نمونه اولیه از رباتی ساخته اند که قادر به انجام مانورهای جالب توجهی است.

ناسا در نظر دارد ربات تغییر شکل دهنده را از چند ربات کوچکتر بسازد که به طور خودکار سرهم می شوند و یک ماشین بزرگتر به وجود می آورند. سپس در پایان ماموریت ربات های تشکیل دهنده از یکدیگر جدا می شوند.

محقق ایرانی ربات‌های تغییر شکل دهنده ساخت

در نمونه اولیه ای که ناسا ساخته ربات های کوچکتر که «کوبات»( cobot )نام گرفته اند مجهز به یک سیستم پیشرانه هستند. به این ترتیب می توان آنها را کوادکوپترهایی کوچک به حساب آورد که قادر هستند به تنهایی پرواز کنند. اما هنگامیکه دو کوبات در کنار یکدیگر قرار می گیرند یک ماشین شبیه چرخ را به وجود می آورند که در آینده می تواند روی سطح تایتان حرکت کند.

آقا محمدی در این باره می گوید: ما اطلاعات اندکی درباره ترکیبات سطح تایتان، صخره ها و دریاچه های متان آن داریم. بنابراین تصمیم گرفتیم سیستمی ابداع کنیم که ماهر باشد و بتواند روی سطوح مختلف حرکت کند. همزمان این سیستم باید به اندازه ای کوچک باشد که بتوان آن را همراه موشک به قمر ارسال کرد.

آقا محمدی و همکارانش معتقدند با کمک ۱۲«کوبات» کوچک می توان یک ربات بزرگتر ساخت که تحقیقاتی در محیط تایتان انجام می دهد.

این «کوبات» ها را می توان همراه یک فضاپیمای مادر به تایتان یا قمرهای دیگر فرستاد. فضاپیمای مادر منبع انرژی کوبات ها و ابزارهای لازم برای نمونه برداری را همراه خود می برد.

البته مدت زمان زیادی طول می کشد تا چنین ربات هایی به سیارات ارسال شوند. طرح ربات های تغییر شکل دهنده در ۲۰۲۰ میلادی در برنامه تحقیقاتی NIAC بررسی می شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج