۹۴۰۹۱
۲۷ نظر
۵۰۱۴
۲۷ نظر
۵۰۱۴
پ

مروری بر فعالیت های و خط فکری پنج گزینه احتمالی

همه گزینه های ریاست صدا و سیما

«عبدالرضا رحمانی فضلی رییس صداوسیما می شود». این خبر عجیب روز گذشته رویخروجی بعضی خبرگزاری ها قرار گرفت. اینطور که در متن خبر آمده او حتی برنامه کلان خود برای راهبری صداوسیما را هم تهیه کرده است.

همه گزینه های ریاست صدا و سیما





برترین ها: «عبدالرضا رحمانی فضلی رییس صداوسیما می شود». این خبر عجیب روز گذشته رویخروجی بعضی خبرگزاری ها قرار گرفت. اینطور که در متن خبر آمده او حتی برنامه کلان خود برای راهبری صداوسیما را هم تهیه کرده است. در حالت عادی شاید سپردن سکان هدایت صداوسیما به وزیر کشور دولت حسن روحانی خیلی بعید به نظر برسد، هر چند او در دوران مدیریت علی لاریجانی در صداوسیما یکی از معاونان او بود، ضمن اینکه قبلا نام گزینه هایی مثل صفار هرندی، محسن رضایی، دارابی و ... مطرح شده بود و هیچ وقت اسمی از رحمانی فضلی در گمانه زنی های رسانه ای دیده نمی شد.

به گزارش برترین ها به نقل از هفت صبح ، همانطور که قبلا سید رمضان شجاع کیاسری عضو شورای نظارت بر صداوسیما به هفت صبح گفته بود دوران مدیریت ضرغامی در اردیبهشت ماه سال آینده به اتماممی رسد و چونرهبری هیچگاه مدت مدیریت هیچ کس بر این سازمان را بیش از دو دوره تمدیدنکرده، خداحافظ ضرغامی قطعی به نظر می رسد. در پرونده امروزهفت صبح نگاهی خواهیم داشت به همه گزینه های مطرح برای ریاست صداوسیما و اینکه در صورت ورود هر کدام، عملکرد رسانه ملی چگونه خواهد بود.

محمدحسین صفار هرندی

هفته گذشته خبری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر اینکه محمدحسین صفار هرندی به عنوان گزینه قطعی ریاست صداوسیما انتخاب شده و حتی او در اتاقی نزدیک ضرغامی مستقر شده تا کم کم مدیریت امور را به دست بگیرد. انتشار این خبر با واکنش تند وزیر ارشاد دولت نهم مواجه شد و به خبرگزاری فارس با تکذیب آن گفت: «شایعه مستقر شدن بنده در یکی از اتاق های سازمان صداوسیما دروغی است که مدت هاست از تاریخ ساخته و پرداخته شدن آن گذشته و بارها رسمات تکذیب شده است.»

همه گزینه های ریاست صدا و سیما

صفار هرندی متولد ۱۳۳۲ هر چند سابقه عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در کارنامه خوددارداما به عنوان یک چهره رسانه ای هم شناخته می شود. او در دهه هفتاد در روزنامه کیهان به عنوان سردبیر و معاون مدیر مسئول مشغول بود تا اینکه در سال ۱۳۸۴ با روی کار آمدندولت اول محمود احمدی نژاد به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد. با اینحال بعد از مدتی اختلافاتی بین او و رئیس دورت به وجود آمد که در نهایت زمینه برکناری او را فراهم کرد. او با جدایی از دولت احمدی نژاد به عنوان مشاور فرهنگی فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی شد.

- جهت گیری احتمالی: با نگاهی به کارنامه مدیریت صفار هرندی بر وزارت ارشاد به وضوح مشخص است او با هنر روزشنفکرانه به شدت مشکل دارد و میانه ای هم با موسیقی پاپ وعامه پسند ندارد. با اینحال او بین اطرافیان خود چهره ای محبوب است و قطعا بخشی از اصولگرایان و جبهه پایداری از کوچ او به صداوسیما استقبال خواهند کرد.

محمد سرافراز

یکی از سناریوهای احتمالی؛ انتخاب یکی از مدیران از داخل خود صداوسیما و یاران ضرغامی است. محمد سرافراز مهمترین گزینه داخلی سازمان صداوسیما است که می تواند جانشین ضرغامی باشد. او در کارنامه خود معاونت برون مرزی صداوسیما و ریاست شبکه پرس تی وی را برعهده داشته است. علاوه بر پرس تی وی، وی در مدیریت شبکه هیسپان تی وی هم نقش داشته وتلاش می کند تا این شبکه را هم قدرتمند سازد.

همه گزینه های ریاست صدا و سیما

او هم اکنون با حکم مقام معظم رهبری عضو شورای عالی فضای مجازی هست و تسلط بالایی بر عرصه رسانه و طرح ها و برنامه های سازمان صداوسیما دارد. نکته جالب در مورد او حضور بیش از دو دهه ای او در معاونت برون مرزی صداوسیماست که از سال ۱۳۷۱ شروع شده و همچنان ادامه دارد. او تنها مدیری در صداوسیماست که بیست سال در این پست مانده.

- جهت گیری احتمالی: در صورت ورود محمد سرافراز باید منتظر ادامه راه عزت الله ضرغامی بود. سیاست های خبری و جهت گیری ها دست نخورده باقی می ماند و احتمالا طیف طرفداران او همپوشانی چشمگیری با دوستداران محمدحسین صفار هرندی خواهد داشت.

عبدالرض رحمانی فضلی

عبدالرضا رحمانی فضلی متولد ۱۳۳۸ در شیروان است. او در کنار وزارت کشور به عنوان جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی، رئیس شورای امنیت کشور، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، عضویت در شورای عالی جمعیت هلال احمر و نماینده رئیس جمهور در شورای نظارتت بر صداوسیما هم مشغول فعالیت است. در دورانی که او به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی شد، رسانه ها از او به عنوان یکی از نزدیکان علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی یاد می کردند.

همه گزینه های ریاست صدا و سیما

- جهت گیری احتمالی: با وجود فعالیت های فرهنگی فضلی در زمان ریاست لاریجانی بر صداوسیما اما در مجامع عمومی از او بیشتر به عنوان فردی سیاسی با دیسیپلین های مدیریتی نام برده می شود تا فردی فرهنگی؛ با ایو وجود با توجه به تیم رسانه ای قوی و حرفه ای که در چند سال اخیر اطراف لاریجانی حضور داشته اند، احتمال می رود رحمانی فضلی نیز با استفاده از همان الگو به مدیریت صداوسیما بپردازد. با این تفاسیر نگاه معتدل تر به حوزه های فرهنهگی و همچنین رابطه مناسب با دولت روحانی او را نسبت به سایر گزینه های احتمالی متمایز می سازد.

محسن رضایی

پای ثابت انتخابات ادوار مختلف ریاست جمهوری ایران در روزهای اخیر به یکی از گزینه های احتمالی صداوسیما تبدیل شده است. البته با توجه به سوابق مختلف مدیریتی او و دور بودنش از مناصب فرهنگی این گزینه کمی دور از ذهن به نظر می رسد. عموم مردم او را فردی اقتصادی با اعتماد به نفس بالا می شناسند که اصرار دارد با استفاده از الگوهای علمی و مدیریتی اش می توان همه مشکلات موجود را حل کرد. او فردی اصولگرا است که البته در بسیاری از موارد به طیف معتدل و همچنین کارگزاران نزدیک تر است و از اصولگرایان سنتی فاصله می گیرد.

همه گزینه های ریاست صدا و سیما

- جهت گیری احتمالی: نگاهی به رسانه های همسو با محسن رضایی نشان می دهد که او در رسانه های مطبوعش نیز تلاش می کند همان خط کشی های معتدل خود را ادامه دهد و با حفظ ارزش های اصولگرایانه مواضع فراجناحی خود را حفظ کند و از طرف دیگر تیم رسانه ای او ضعیف تر از تیم های رسانه افرادی مانند لاریجانی است و از تیم اطرافیان او افراد صاحب نفوذ در بدنه دولت و حاکمیت کمتر یافت می شود.

علی دارابی

او از جمله گزینه های احتمالی است که در کارنامه اش سوابق سیاسی به چشم می خورد تا سوابق فرهنگی و هنری. او نزدیکی فکری زیادی با جمعیت ایثارگران دارد و در سال های گذشته از او به عنوان یکی از منتقدان احمدی نژاد نام برده می شد. از آن زمانی که دارابی به عنوان معاون سیما انتخاب شد، همواره انتقادهای زیادی از طیف نزدیک به احمدی نژاد نسبت به عملکرد مطرح و تولیدات سیاسی چند سال اخیر سیما را تحت نظارت و هدایت مستقیم دارابی می دانستند. برنامه های مناظره، برخی مستندها از جمله مستند بنی صدر، برخی آیتم های اخبار بیست و سی و ... از جمله برنامه هایی بودند که نزدیکان احمدی نژاد به شدت به آن انتقاد داشتند و همه را منصوب به دارابی می دانستند.

همه گزینه های ریاست صدا و سیما

از دارابی به عنوان یکی از حامیان قالیباف در سال ۸۴ نام برده می شود که رابطه چندان حسنه ای با جبهه پایداری نیز ندارد که یک سال پس از انتخاباتس ال ۸۸ به سمت معاون سیما انتخاب شد. هنرمندان نیز رابطه چندان مناسبی با او ندارند و آخرین صحبت های او مبنی بر آنکه در تلویزیون هنرمند ممنوع الکار وجود ندارد، موجی از انتقادها را برانگیخت.

- جهت گیری احتمالی: ادامه سیاست های فعلی ضرغامی یکی از محتمل ترین حالت های ممکن است و حتی در زمانی که به عنوان معاون سیما انتخاب شد، از او به عنوان رئیس بعدی سازمان صداوسیما نهام برده شد. برخی کارشناسان همچنین معتقد هستند که او تمرکز بیشتری بر تولیدات سیاسی با چارچوب ها و خط فکری اصولگرایانه خودش خواهد داشت و همچنین رابطه چندان مناسبی با دولت هم برقرار نخواهد کرد.

میراث ضرغامی

به نظر می رسد عزت الله ضرغامی که از سال ۱۳۸۳ مدیریت صداوسیما را برعهده گرفته آخرین روزهای خود را در این سازمان می گذارند. ورود ضرغامی به صداوسیما در ابتدا با تغییر و تحولات زیادی خصوصا در حوزه سیاسی صداوسیما همراه بود. تا پیش از آن در برنامه ها و اخبار صداوسیما کمتر ردیابی از جناح های سیاسی دیده می شد اما در ابتدای دوران ریاست او فضا اندکی تغییر کرد.

اخبار بیست و سی هم اوج این اتفاقات بود که در ابتدای کار خود سعی کرد با بی طرفی همه قشرهای مردم را به سمت این بخش خبری سوق دهد. این بخش خبری اما در سال های بعدت روند دیگری به خود گرفت؛ اتفاقی که برای بسیاری از برنامه های تحت مدیریت ضرغامی در صداوسیما رخ داد و برخی برنامه های پرطرفدار پس از مدتی از رویه ابتدایی خود زاویه گرفتند.

«هفت»، «دیروز، امروز، فردا»، طنزهایی مانند «شب های برره» و ... از جمله آنها بودند. به زعم بسیاری از کارشناسان، عقب نشینی و تغییر روند برنامه ها تحت انتقادها و فشارهای رسانه ای، یکی از ویژگی های بارز ریاست ضرغامی بود؛ البته نباید نقش او در تعوسعه گسترده شبکه های دیجیتال و همچنین در گرم شدن فضای انتخاباتی ۹۲ را نادیده گرفت. نحوه پخش مسابقات زنده ورزشی و تبلیغات کالاهایی مثل کرم حلزون آخرین چالش های دوران مدیریت عزت الله ضرغامی بر صداوسیما بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • abbas

      تورو بخدا فقط محسن رضائی را نگزارید.تورو به ابوالفضل قسم.محسن رضائی را نگذارید.آه آه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        محسن رضایی حداقل مثه اون اقایونی که زمزمه هاش به گوش میرسه بالای 80 درصد رئیس اینده اند (سید محمد حسینی وزیر فرهنگ احمدی نژاد) به اینو اون اویزون نیس

      • مه لقا

        بهترین گزینه اقای محسن رضایی است با نظر کاربر عزیز موافقم

    • MAHBOOB

      دارابی بهتره هر چی باشه قبلا تو سیما بوده

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نه که صداسیما خیلی خوب بوده! ضمنا وقاحت است درباره موضوعی که فقط مربوط به تشخیص رهبری است، گمانه زنی کنیم

      • بدون نام

        کاربر تو جدا یه فکری به حال خودت بکن. تو وقتی نفس میکشی احساس شرم و خجالت و وقاحت نمیکنی؟ شاید نفس کشیدن جنابعالی هم مربوط به تشخیص دیگری باشه. میخوای همه بشینیم هیچ کاری و هیچ فکری نکنیم و فقط سرمون رو به طرف آسمون بالا بگیریم؟ بالاخره همه چیز در این دنیا بستگی به تشخیص خدا داره. اگر خدا بخواد زنده میمونیم اگر هم مردیم که معلوم میشه تشخیص خدا بوده...

      • کارشناس رسانه

        ای کاش می توانستم بی نهایت منفی به این نظر بدهم.در درون صدا وسیما آقاین دارابی-سرافراز و حتی آقای خجسته (که انسان معتدلی است) از محبوبیت و کاریزمای لازم برای ریاست بهره مند نیستند.ای کاش گزینه هایی چون دکتر طه هاشمی-دکتر عارف و یا حتی قالیباف جایگزین ضرغامی بشوند که سال ها پیش باید این میز را به دیگری می سپرد

    • بدون نام

      امیدواریم هر چه سریع تر این آقای ضرغامی عوض بشه تا یک فرد جدید که واقعا لایق ریاست صداوسیمای ملی تاکید میکنم ملی ایران باشه روی کار بیاد...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        تجربه ثابت کرده که همیشه بعد از بد، بدتر میاد. مگر اینکه... بگذریم!!

    • یک ایرانی

      امیدوارم هر کی که انتخاب میشه وضع صداو سیمارو بهتر کنه چون واقعا غیرقابل تحمل شده با اون تبلیغات واخبار مسخره اش که به شعور مردم توهین میکنه.

      پاسخ ها

      • شهروند

        ببخشید اگه تبلیغات نباشه بااین وضع بد مالی صداسیما کی می خواد حقوق کارمنداشو بده آخه بابا شما که خبر از اوضاع مالی صدا سیما ندارید می دونید هر سریالی که ساخته می شه چه هزینه ایی برای این سازمان داره ....

      • اسما

        همه این کاندیداها ضرغامین که اسمشون عوض شده متاسفانه

      • بدون نام

        به شهروند: اگر صدا و سیما پول نداره، تقصیر هیچ کس به جز خودش نیست که توانایی نداشت مخاطب خودش رو نگه داره. مگر کسی از صدا و سیما خواست این همه سریال بی نمک و خنک ( و گاه توهین آمیز) بسازه؟

        به اسما: آفرین. بالاخره یک نفر یک نظر درست داد.

      • کارشناس رسانه

        شهروند عزیز این تبلیغات وسیع و بی ضابطه هیچ سودی برای کارمندان ندارد!!..این سودی است برای....

    • بدون نام

      اقای دارابی خسته نباشن اون وقتی که دیگه همه احمدی نژادو پس میزدن ایشون و صدا سیمای میلی شاخ قولو شکوندن و انتقاد کردن!

    • ali

      هیچ کدام از اشخاص مذکور گزینه های مناسبی نیستند.کسی باید باشه که در این راه زحمت کشیده و می داند صدا وسیما یعنی چه؟

    • بدون نام

      امیدوارم هر کسی که میاد بتونه کارنامه سیاه و و حشتناک آقای ضرغامی رو درست کنه

    • همساده

      علی صادقی رو بذارین رییس صدا سیما دور همی صفا کنیم عشق کنیم.......احمد پورمخبرم بد نی........باور کن بهتر ضرغامه

      پاسخ ها

      • رضا

        تو از همشون دلقک تری انگار.

      • بدون نام

        رضا خجالت بکش. الان به سه نفر توهین کردی که هیچ توهینی به شما نکرده بودند.

    • بختیاری

      فقط محسن بختیاری

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ایشان بختیاری نیست که!!

    • نيما

      حدود 50شبكه تلويزيوني و 100 شبكه راديويي كه در مجموع به نام صداوسيما مي شناسيم مديري بسيار لايق و توانمند مي خواهد...

    • بدون نام

      احمدی نژاد از روحانی خیلی بهتر بود و هست. چی چیه روحانی با دولت فرسوده ی سفارش بالاسریاش؟ سبد تدبیرش جز افتضاح و ساختمان تحریم هاش جز حقارت و وزیر خارجش جز فیسبوک و وزیر ارشادش جز خوش رقصی کار دیگه ای بلدند؟ خودش هم که فقط آمار دیگرون رو بی سند میبره زیر سوال و به دانشمندان منتقدش میگه بی سواد و به مردم لبوفروش و راننده تاکسی و ... اهانت میکنن.

      پاسخ ها

      • محسن

        معلومه هنوز داره میسوزه ها ؟!

    • رامتین

      بنظر بنده محسن رضایی حداقل دروغگو و چاپلوس نیستند.

    • مسعود

      با سلام و ادب و احترام خدمت تمامی ایرانی های عزیز
      بنظر بنده کسی باید ریاست سازمان را برعهده بگیرید که دارای شرایط ذیل باشد:
      1- اعتقاد قلبی به فرامین و رهنمودهای مقام عظمای ولایت ( حضرت آیت الله امام سید علی خامنه ایی )
      2- عدم ورود رسانه ملی به جناحین ( اصلاح طلب ، اصولگرا و...)
      3- تنها یک خط و یک جناح داشته باشد آن خط و آن جناج جز ولایت فقیه نباشد .
      4- یار مدد خانواده شهدا ، جانبازان ، ایثارگران و جوانان باشد .
      5- به فکر پرسنل سازمان و اصحاب سینما باشد.
      بااین اوصاف بنده بنظرم می رسد جناب آقای مهندس مصطفی محمد نجار وزیر اسبق دفاع ، وزیر پیشین کشور بااین خصوصیاتی که از ایشون می دانم و مطمئن هستم بهترین گزینه هستند .ضمن اینکه ایشان بااستفاده از رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدظله العالی ) توانستند انتخاباتی را در سراسر کشور برگزار نمایند که مورد وثوق همه ی مسئولین و دست اندکاران و تمامی ملت شریف ایران بوده که خود کاری بسیار والا و سنگین است .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج