۹۸۰۸۱۶
۲۱ نظر
۵۰۱۸
۲۱ نظر
۵۰۱۸
پ

پای صداوسیما روی سیم اینترنت

وزیر ارتباطات اخیرا در واکنش به علت کندی اینترنت، صداو سیما را مقصر خوانده و گفته سالهاست انحصار فرکانس‌هایی در اختیار این سازمان است که با ضمیمه شدن آن به وزارت ارتباطات می‌تواند مشکل مردم را به کلی حل کند. اما جریان این دعوا چیست؟

رویداد۲۴: محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات اخیرا به شکایات مکرر مردم به کندی اینترنت‌های خانگی و شبکه موبایل واکنش نشان داده و با بیان اینکه شبکه موبایل در تهران به حداکثر میزان ظرفیت نامی خود رسیده است، تاکید کرده تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند، اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست.

آذری جهرمی گفته فرکانس‌های حال حاضر شبکه موبایل در باند‌های بالاست و فرکانس‌های در اختیار صداوسیما باند پایینند. در فرکانس‌های پایین تعداد دکل کمتری لازم است احداث شود. یعنی اگر فرکانسی که خالی است و صداوسیما هم استفاده نمی‌کند، در اختیار موبایل قرار گیرد، هم ارز کمتری از کشور برای خرید تجهیزات صرف می‌شود و هم مردم کمتر نگران سلامتی خود از بابت آلودگی فرکانسی خواهند بود.

آذری جهرمی همچنین افشا کرده که ٣ سال است وزارت ارتباطات تلاش می‌کند فرکانس‌ها را پس بگیرد. او گفته هم در دولت و هم در مجلس گفته‌ایم در باندی دیگر نیاز‌های آینده صداوسیما را تامین می‌کنیم، نصف درآمد حاصل از واگذاری فرکانس‌ها به اپراتور‌ها هم برای توسعه شبکه دیجیتال به صداوسیما می‌دهیم، اما آن‌ها همراهی نکرده‌اند.

آنگونه وزیر ارتباطات می‌گوید ارتقای شبکه بدون فرکانس امکان‌پذیر نیست و امیدوار است برای تامین نیاز مردم در این شرایط، مدیران صداوسیما همراهی کنند.

موضوع فرکانس‌های تحت انحصار صدا و سیما چیست؟

برای فهم این دعوا لازم است درباره آنچه فرکانس بالا و پایین گفته می‌شود دانش عمومی داشته باشیم. زمانی که حرف از کندی اینترنت می‌زنیم، یعنی ظرفیت فرکانسی برای توسعه بهبود کیفیت یا تمام شده یا کم است یا عده‌ای انحصار بخشی از آن را در دست دارند.

فرکانس نقش اکسیژن را برای اپراتور موبایل دارد. دکل‌هایی که در سطح شهر دیده می‌شوند تامین کننده یا تقویت کننده فرکانس تلفن‌های همراه هستند بنابراین برای بهبود و ارتقای کیفیت اینترنت باید تعداد این دکل‌ها بیشتر شود تا جبران کمبود فرکانس را بکند.

وقتی ترافیک افزایش پیدا کند، حتی احداث دکل‌ها و سایت‌های جدید نیز جوابگو نیست. زدن سایت زیاد باعث تداخل فرکانسی می‌شود. اگر بتوان یک یا دو باند فرکانسی جدید روی همان سایت‌های موجود ایجاد کرد، هم تداخل فرکانسی ایجاد نمی‌شود هم ظرفیت سایت بالا می‌رود. از سوی دیگر با توجه به اینکه تجهیزات احداث سایت جدید در ایران وارداتی است، احداث این سایت‌ها در شرایط تحریمی و وضعیت اقتصادی فعلی ارزبری بالایی خواهد داشت اما ایران مشکل فرکانس ندارد. در ایران نیازی به نصب دکل‌های بیشتر تقویت کننده یا تامین کننده فرکانس نیست. در ایران فرکانس‌های با طول موج پایین میتواند کیفیت اینترتا را جتد برابر کند

از سال ۲۰۱۵ همه جهان برای موبایل به سمت فرکانس‌های با طول موج پایین روی آورد و بر این اساس شبکه‌های تلویزیونی پخش‌های آنالوگشان را کنسل کرده و به این پخش‌های دیجیتال که پهنای باند خیلی کمتری نیاز دارند روی آوردند. هرچه لایه فرکانس پایین‌تر بیاید، پوشش وسیع‌تری خواهیم داشت.

صدا و سیما چه می‌گوید؟

علی عسگری رییس سازمان صدا و سیما اگرچه در ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا به عنوان یکی از اعضای اصلی همواره حضور دارد و شنوای مشکلات عنوان شده از سوی وزیر ارتباطات درباره کندی اینترنت است، هنوز به اظهارات او واکنشی نشان نداده است. با این حال پاسخ محمدحسین رنجبران مدیر روابط عمومی سازمان صداوسیما را می‌توان واکنش او قلمداد کرد. رنجبران در توییتر خود خطاب به آدری جهرمی نوشت: «برادرمان سه سال نتوانست مجلس طرفدار خودش را اقناع کند که نظراتش کارشناسی است و نمایندگان زیر بار کار خلاف قانونی که می‌گوید نرفتند؛ آن وقت دوباره می‌گوید تقصیر صداوسیماست که اینترنت کند است! آقا یا یک دلیل دیگر پیدا کن یا بر اساس آنچه که خودتان گفتید زمانی که برنامه‌های پرمخاطب صداوسیما پخش می‌شود و ترافیک اینترنت پایین می‌آید را به مشترکان پیشنهاد بدید. در ضمن بیخ گوشمان در ترکیه ۸۸ درصد پوشش اینترنت خانگی است، اما در کشور ما به مدد هنر شما زیر ۴۰ درصد است؛ اینکه دیگه ربطی به صداوسیما ندارد!»

معاون وزیر ارتباطات البته به ادعای مدیر روابط عمومی تلویزیون اینگونه پاسخ داد: «خیلی ممنون برای گزارش سه سال تلاش ما برای پس گرفتن فرکانسی که خالی است و آزاد نمی‌کنید! برادرم! ⁧نرخ نجومی⁩ تبلیغات رو بیارید پایین ببینید چطور ضریب نفوذ اینترنت خانگی رو دو برابر خواهد شد. راستی فرکانس رو چه کسی ⁧سو⁩ می‌کند که به مردم برنمی‌گردانید؟»

حسین فلاح جوشقانی رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره باند‌های فرکانسی که در این مدت در اختیار اپراتور‌ها گذاشته‌اند، گفته: ما هر آنچه فرکانس در باند ۲۶۰۰مگاهرتز، ۱۸۰۰ مگاهرتز و ۹۰۰ مگاهرتز بوده، واگذار کردیم و فرکانسی باقی نمانده که بخواهیم به اپراتور‌ها اختصاص بدهیم. مصرف اینترنت این روز‌ها به قدری بالا رفته که نیاز به تزریق ظرفیت جدید است و این باند در حالی که کمتر از ۱۵درصد آن مورد استفاده صدا و سیما قرار گرفته، بلوکه شده است.

معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که در موقعیت بحران به فکر آزادسازی این باند‌ها نیفتاده‌اند و ۱۳سال است که در دولت‌های مختلف برای آزادسازی باند فرکانسی صدا و سیما تلاش شده است.

معاون وزیر ارتباطات در خصوص این مواد قانونی می‌گوید: ماده ۵ قانون وظایف و اختیارات به سازمان تنظیم مقررات سیاست‌گذاری درباره صدور مجوز اختصاص فرکانس را به این سازمان محول کرده است. قانون صراحتا و شفاف متولی مدیریت فرکانس را معرفی کرده است.

اختلاف صدا و سیما و وزارت ارتباطات همچنان ادامه دارد؛ اقتصاد ایران آنقدر لایه‌های نهفته دارد که دقیقا مشخص نیست کدام گروه در حال منفعت بردن از این شرایط است. نکته مهم اینکه دو نهاد بزرگ در ایران یکدیگر را متهم کردند که حق بیت المال خورده شده است و عجیب اینکه معلوم نیست چرا در چنین مواقعی قوه قضاییه ورود نمی‌کند! همچنانکه در ماجرای مناظره‌های انتخاباتی دو رقیب (قالیباف و روحانی) یکدیگر به دست درازی در بیت المال متهم می‌کردند و قوه قضاییه سکوت کرده بود. یکی می‌گفت تو ملک ولنجک را غیرقانونی گرفتی، دیگری پاسخ می‌داد خودت زمین‌های طرقبه را چطور خریدی!

در ماجرای اختلاف وزارت ارتباطات و صداوسیما، یک طرف ماجرا از رانت عظیمی می‌گوید که به شرکت‌های خاص داده شده یا آن نهاد را متهم کرده که فرکانس‌های متعلق به بیت المال را تحویل نمی‌دهد. اگر در هر کجای دنیا چنین مسائلی در یک روزنامه محلی طرح شده بود، تا کنون نهادهای بازرسی تمام بازرسان خود را برای پیگیری مستقر کرده بودند اما در ایران خبری نیست!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      نظر سنجی برا رید وببینید مردم چقدر از مسولین ایی صدا وسیما بدشون میاد در حددتنفر

      پاسخ ها

      • A حسن @ حسنA

        خخخخخخخخخخ
        باز این‌جهرمی چیزی برای گفتن پیدا نکرد مقصر را صدا و سیما هدف گرفت
        جهرمی همه مردم خوب میتوانند از خود حراست کنند حداقل چیزی بگو تا با عقل جور در بیاد.

    • شادمهر

      صدا و سیما آتیش گرفته که چرا بیننده نداره

    • بدون نام

      شماها لطف کنین اون فر‌کانس بالا که پارازیت میدین را در اختیار اپراتورها قرار بدین.صدا و سیما هم همکاری نکرد عیبی نداره

    • محمد رضایی

      صداوسیمای میلی

    • بدون نام

      ناظران و بازرسان قانونی مملکت چنان خفته اند که گویی مرده اند ، ولی ما مردم بیدار ولی افسوس بی جان

      پاسخ ها

      • بدون نام

        صدا سیما به فکر جیب خودشان هستند ونه مردم فقط در صدا سیما تنها چیزی که است در هربرنامه پول از جیب مردم جمع میکنند

      • لنگی

        ترس

    • بدون نام

      کی بود کی بود من نبودم فعلاً اینترنت توی ایران از کشور آفریقایی آنگولا هم بدتره فعلاً که خوب پولی هم بابت اینترنت بدون سرعت گرفته ميشه مردم که راضی نیستند

    • بدون نام

      فعلاً که صدا و سیمای میلی و تعدادی از اقلیت ها همه کاره مملکت هستند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقا گل گفتی

    • بدون نام

      صدا سیما خیلی بهتر از منوتو و اینترنشنال میلی هست

      پاسخ ها

      • بینام

        چرت نگو

    • hc

      صدا سیما حیا کن.
      فرکانسا رو رها کن.

    • @@@

      خخخخخ

    • TNT2

      اخه تو چه وزیری هستی که توان پس گرفتن یک باند و از یک سازمان نداری ؟صدا و سیمای خراب شده که معلومه پس نمیده باید با چوب و زور ازش پس گرفت

    • بدون نام

      صدا و سیما برا پخش پارازیت از دکل ها استفاده میکنه.

    • بدون نام

      گند زدین به نت همراه...شماها چه جوری توقع دارین برین بهشت...

    • فرشید

      سرعت اینترنت ایران و ترکیه رو یکی میکنید ؟ شما فرکانس های خالی و بدید اگه نشد بیایید بگید شده قصاص قبا از جنایت .. بعدشم تو مجلس حرف شما برو داره یا وزیر ؟

    • بدون نام

      علی عسگری گندزدبه صداسیمای میلی شده

    • لاکپشت سبز

      تو که قول دادی سرعت اینترنت رو زیاد کنی چطور شد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج