۹۹۰۵۴۶
۳ نظر
۵۰۰۸
۳ نظر
۵۰۰۸
پ

پر‌خوری روانی از اثرات خطرناک کووید ۱۹

شرایط بحران کنونی و محدودیت‌هایی که ایجاد کرده است، می‌تواند عامل رفتار‌های غیر طبیعیِ روانی در افراد باشد که در صورت کنترل نشدن، بعد از پایان دوران بحران هم در فرد تثبیت بشود.

نور نیوز: قرنطینه و جداسازی در پی تداوم شیوع کرونا و به دنبال آن، در خانه ماندن و محدودیت‌های مختلفی که این روز‌ها برای افراد مختلف ایجاد شده است می‌تواند پیامد‌های مضری داشته باشد که در صورت مدیریت نکردن و کنترل دیر‌هنگام، در طولانی مدت آسیب‌های جدی برای افراد خواهد داشت.

یکی از این پیامد‌های آسیب‌زا، پرخوری روانی است که می‌تواند به عنوان سریع‌ترین و در دسترس‌ترین روش برای رسیدن به آرامش و آزاد‌سازی دوپامین در مغز و کسب فوری لذت عمل کند و جایگزین دم‌دستی خوبی باشد برای کسانی که در شرایط کنونی از انجام فعالیت‌های اجتماعی و ورزشی خود باز مانده‌اند.

این مسئله به راحتی می‌تواند تبدیل به چرخه‌ای تکراری شده و افراد مختلف را در رفتاری پیچیده و خودکار گرفتار کند.

به عقیده روانشناسان، در شرایط فشار روانی و بحران نیاز فرد به دوپامین او را وادار می‌کند تا به دنبال محرک لذت بخش و سهل الوصولی مانند خوردن غذا برود. در زمان حاضر کرونا و تبعات آن می‌تواند عامل بسیاری از فشار‌های روانی باشد که شخص برای به دست آوردن سرخوشی موقت به مواردی مانند بازی‌های رایانه‌ای و پر‌خوری‌های اعتیادآور روی می‌آورد.

پر‌خوری روانی می‌تواند ساده‌ترین راه برای سرکوب هیجانات منفی در دوران قرنطینه و بحران باشد. برای افرادی که تا پیش از این به فعالیت‌ها و ورزش‌های گروهی مشغول بوده‌اند، در خانه ماندن و دوری از گروه‌های مورد علاقه‌شان می‌تواند ضربه منفی و سختی قلمداد شود.

در این میان روی آوردن به خوردن متداول‌ترین رفتار اعتیادی است که در مقابله با استرس‌های ناشی از بحران در افراد بوجود می‌آید.

همچنین پرخوری عصبی می‌تواند به دلیل افسردگی‌های نهفته ‌و جزئی نیز باشد که اکنون به دلیل وجود شرایط خاص شدت یافته است. حال آن که با توجه به شرایط موجود این رفتار خوردن به راحتی قابل کنترل و مدیریت است، جایگزینی رفتار‌های مناسب برای گریز از هیجانات منفی، بهترین شیوه دوری از این نوع پرخوری است.

تماشای فیلم، برقراری مکالمه‌های تلفنی، ورزش کردن در خانه به همراه موسیقی و مطالعه و یا حتی استفاده از خدمات مشاوره‌های تلفنی، اقداماتی‌ است که به راحتی می‌تواند جلوی آسیب‌های روانی و جسمی رفتارهای اعتیادآور را بگیرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      قرطیه کجابودهمه جابازه

    • دلسوز

      به من گفتن کرونا ازنوع ضعیف گرفتم
      حالت تهوع واحساس خفگی یکی از علائمش بود البته بدون تب وتنگی نفس وسرفه خشک
      الان هرچی میخورم سیر نمیشم وهمش درحال ضعف وگرسنگی هستم البته جلوی شکممو میگیرم
      حتما اینم از عوارض کرونا هست بعدا مشخص میشه

    • بدون نام

      احتمالا روانی بخاطر همین قضیه از بابت قرنطینه مردم ناراحت بود و همه چی رو آزاد باش زد بنده خدا، اونوقت از این مردک ناراضی هستیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج