۱۵۸۱۷۴۲
۵ نظر
۱۱۸۲
۵ نظر
۱۱۸۲
پ

هزینه سفره‌ افطار در رمضان ۱۴۰۴ هم باورنکردنی شد

هزینه سفره افطار برای یک خانوار چهار نفره حداقل دو میلیون تومان خواهد بود.

اقتصاد ۲۴ نوشت: هزینه سفره افطار برای یک خانوار چهار نفره حداقل دو میلیون تومان خواهد بود.

photo_2026-02-17_19-01-16

در دی ماه ۱۴۰۴ تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ۷.۹ درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، ۱۳.۷ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۴.۴ درصد بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت یک قالب پنیر ۴۰۰ گرمی که در ماه رمضان سال گذشته ۶۰ هزار تومان بوده، با افزایش ۱۷۵ درصدی به ۱۶۵ هزار تومان رسیده است. همچنین برای خرید هر کیلو سبزی خوردن نیز ۱۵ الی ۲۰ هزار تومان باید هزینه کرد.

قیمت نان بربری ساده به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان رسیده است. براساس رصد بازار، یک بسته ۴۰۰ گرمی چای حدود ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارد. همچنین قیمت یک کیلو قند شکسته شده که سال گذشته ۵۰ هزار تومان بوده به ۱۱۰ هزار تومان رسیده و این به معنای افزایش قیمت ۱۲۰ درصدی است.

خرمای مضافتی بم، یکی از پرفروش‌ترین انواع خرما در ماه رمضان، در حال حاضر با قیمت ۴۱۰ هزار تومان به ازای هر ۷۰۰ گرم در بازار عرضه می‌شود. این در حالی است که سال گذشته این محصول، ۱۶۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده بود.

تاکنون قیمت رسمی زولبیا و بامیه از سوی اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی‌های تهران اعلام نشده، اما سال گذشته در آستانه ماه رمضان قیمت هر کیلوگرم زولبیا و بامیه برای واحدهای درجه یک ۲۵۵ هزار تومان و برای واحدهای درجه دو ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده بود. جست‌وجو در پلتفرم‌های خرید آنلاین نشان می‌دهد که در حال حاضر خرید هر کیلو زولبیا و بامیه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان هزینه برمی‌دارد.

برای یک خانواده ۴ نفره در کمترین حالت یک کیلو حلیم حدود ۴۰۰ هزار تومان و یک کیلو آش رشته ۳۵۰ هزار تومان قیمت دارد. درصورتی که در سال گذشته هزینه هر کدام به ترتیب ۳۰۰ و ۲۰۰ هزار تومان بوده است.

با این تفاصیل یک خانواده ۴ نفره برای پهن کردن سفره افطار بسیار ساده باید نزدیک به ۲ میلیون تومان هزینه کند. اگر این خانواده یک کیلو آش و حلیم نیز به سفره خود اضافه کنند، رقم آن به ۳ میلیون تومان هم افزایش پیدا خواهد کرد که برابر با یک سوم حداقل حقوق کارگر است. این در حالی است که سال گذشته خرید اقلام افطاری به همراه آش و حلیم، یک میلیون تومان خرج بر جای می‌گذاشت. از این رو سفره‌های افطار امسال نسبت به سال گذشته با جهش ۲۰۰ درصدی همراه بوده است.

ضمن اینکه اگر هزینه وعده سحر را هم در نظر بگیریم، نصف دستمزد یک کارگر حداقل‌بگیر نیز صرف وعده‌های غذایی ماه رمضان سال ۱۴۰۴ خواهد شد.

 

Native Ad

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

کماکل، فراتر از الکل

تولید کننده انواع ضدعفونی کننده‌های اسانس دار

مشاهده اطلاعات بیشتر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

Bartarinha Native Ads

نظر کاربران

  • ناشناس

    قربون هر بار اینقدر بخورید خدای نکرده میترکید. منظور از روزه گرفتن یعنی امساک

  • ندا

    پس چرا سمت ما قیمتا فرق داره همون سبزی خوردنش پاک نکردش کیلو ۸۰الی ۹۰ تومنه؟باز سمت شما خوبه ما اینی ک زدی باید ضبدر ۲ بشه!

  • ناشناس

    غصه شو نخور . سفره جلوی پزشکیان ملوکانه ست همون کافیه

  • ناشناس

    سبزی خوردن سمت ما آخرین بار که خریدیم ۷۰ تومن بود شب یلدا که شده بود ۱۰۰ تومن ، ما شهرستان هستیم ، مسکن و خوراک و بهداشت و آموزش بتبد کم هزینه باشه

  • Binam

    قبول باشه .غیر افطار رو هم حساب کن بی زحمت...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج