طرز تهیه آش انار یزدی، یک غذای سنتی با طعمی فراموشنشدنی
این آش سنتی با طعم ملس و منحصربهفردش، جایگاه ویژهای در سفرههای یلدایی دارد و نمادی از اصالت سفرههای یزدی است.
مجله اکالا: آش انار یزدی فراتر از یک غذای خوشمزه، یک «داروی غذایی» کامل برای فصلهای سرد سال است.
آش انار یزدی، از لذیذترین گزینههای شب یلداست که با دانههای انار یا رب انار، به دو روش گیاهی یا با گوشت طبخ میشود.

این آش سنتی با طعم ملس و منحصربهفردش، جایگاه ویژهای در سفرههای یلدایی دارد و نمادی از اصالت سفرههای یزدی است.
نگاهی سریع به روش پخت
برای طبخ این آش خوشمزه، باید ابتدا لپه و برنج را بپزید، سپس سبزی خرد شده را همراه با کوفتهقلقلیهای سرخشده به قابلمه اضافه کنید تا آش کاملاً جا بیفتد.
در پایان، دانههای انار و گلپر را بیفزایید و پس از چند دقیقه، آش را با پیازداغ، نعناداغ و سیرداغ تزیین و سرو کنید. رسپی این آش جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش انار یزدی با گوشت برای نفر
مواد لازم مقدار مورد نیاز
- برنج نیم دانه ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و نعنا) ۱ کیلوگرم
- پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
- گلپر ۲ قاشق مرباخوری
- پیاز ۲ عدد
- لپه ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- روغن سرخ کردنی ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
مرحله اول: لپه و برنج را بپزید
ابتدا باید لپه خیسانده شده را با پیاز داغ، نمک، فلفل و 5 لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.
مرحله دوم: قلقلیهای آش انار را آماده کنید
در این مرحله باید 2 عدد پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل ترکیب کنید.
مواد را با دست ورز دهید. سپس به اندازه یک گردو از مواد را بردارد و آن را به صورت کوفتههای کوچک درست کنید.
همه گوشت را به صورت کوفته درست کنید و سپس در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله سوم: سبزی و کوفته قلقلی را به آش اضافه کنید
حال باید سبزی آش را خرد کنید و همراه با کوفته قلقلیها به آش اضافه کنید.
چند دقیقه صبر کنید و بعد درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا آش بپزد و حسابی جا بیفتد.
مرحله چهارم: آش را سرو کنید
در آخرین مرحله باید دانههای انار و گلپر را اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید و بعد آش را از روی حرارت بردارید. در ادامه میتوانید آش را در ظرف مورد نظر بریزید و آن را با دانههای انار، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.
مواد لازم برای آش انار یزدی با گوشت دنده گوسفند
مواد لازم مقدار مورد نیاز
- نخود ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- عدس ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- برنج ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- دنده گوسفندی چرب ۷۰۰ گرم
- لبو ۴ عدد
- آب انار ترش ۶ لیوان فرانسوی دستهدار
- نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش انار یزدی با گوشت دنده گوسفند
برای درست کردن آش انار یزدی با گوشت دنده گوسفندی ابتدا باید عدس و نخود را در آب بخیسانید و بعد آنها را در قابلمه بریزید. در ادامه برنج، گوشت دنده و لبوی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
قابلمه را به مدت 3 ساعت روی حرارت قرار دهید و بعد دندهها را از قابلمه خارج کنید و استخوانها را جدا کنید و دوباره گوشت را در آش بریزید.
مقداری آب انار و نمک به آش بزنید و کمی صبر کنید تا آش شما بجوشد و جا بیفتد. در آخرین مرحله باید مقداری نعنا خشک به آش اضافه کنید و سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و میل کنید.
مواد لازم برای آش انار یزدی بدون گوشت
مواد لازم مقدار مورد نیاز
- برنج ۲۵۰ گرم
- لپه ۱۵۰ گرم
- پیاز ۳ عدد
- لبو نیم کیلوگرم
- نعنا تازه ۵۰۰ گرم
- رب انار ۱۰۰ گرم
- روغن سرخ کردنی ۱۰۰ گرم
- زردچوبه ۲ قاشق مرباخوری
- نمک، فلفل سیاه و نعنا خشک به مقدار لازم
طرز تهیه آش انار یزدی بدون گوشت با لبو
برای طبخ این آش انار خوشمزه باید لپهها را برای چند ساعت در آب بخیسانید. سپس آنها را با مقداری آب بپزید. سپس لبوی خرد شده را اضافه کنید. پیازها را خرد و در روغن سرخ کنید و با رب انار، زردچوبه و نمک تفت دهید.
برنج، نعنا تازه و فلفل سیاه را همراه با پیازها تفت دهید و سپس به قابلمه آش اضافه کنید. اجازه دهید مواد آش برای چند ساعت بپزند و آماده شوند. در ادامه این آش را با دانههای انار تزیین کنید و از طعم آن لذت ببرید.
در این بخش به چند نکته طلایی برای طبخ آش انار یزدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در طرز تهیه آش انار یزدی حتما لپه را برای چند ساعت در آب بخیسانید. این کار موجب پخت سریعتر لپه و از بین رفتن نفخ آن میشود.
برای طبخ آش انار یزدی حتما از سبزیجات تازه استفاده کنید تا مزه آش شما لذیذتر شود.
اگر برای پخت آش انار مخصوص یزد به سبزی تازه دسترسی ندارید، میتوانید سبزیجات خشک را جایگزین کنید، اما مزه این آش با سبزیجات تازه لذیذتر خواهد بود.
در طرز تهیه آش انار یزدی خانگی باید شعله گاز را کم کنید تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. زیاد کردن شعله گاز موجب ته گرفتن و سوختن آش میشود.
برای نگهداری آش انار یزدی حتما آن را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.
یکی از فوتوفنهای کوزهگری طبخ آش انار یزدی این است که باید سبزی آش را به صورت درشت و بدون ساقه خرد کنید.
برای تزیین آش انار یزدی میتوانید از مقداری پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ استفاده کنید.
طرز تهیه آش انار با رب انار بسیار ساده است. در این روش باید به جای اضافه کردن دانه انار به آش از مقداری رب انار استفاده کنید.
برای طبخ آش انار یزدی بهتر است از انار ترش استفاده کنید، هر چقدر انار شما ترشتر باشد، مزه آش لذیذتری خواهد شد.

در طرز تهیه آش انار یزدی بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید تا آش شما سریعتر آماده شود. اگر به برنج نیم دانه دسترسی ندارید، میتوانید مقداری برنج کامل به این آش اضافه کنید.
برای این که آش انار یزدی شما لذیذتر شود میتوانید از مقداری آب گوشت یا آب قلم در این آش استفاده کنید.
میتوانید به جای لپه به آش انار یزدی مقداری نخود و عدس اضافه کنید.
برای پخت آش انار یزدی با گوشت میتوانید به جای کوفته قلقلی از مقداری گوشت دنده گوسفندی چرب استفاده کنید.
مقدار ترشی و شیرینی آش انار به ذائقه شما بستگی دارد.
در صورت تمایل میتوانید مقداری آب انار تازه به این آش اضافه کنید تا مزه آن لذیذتر شود.
در طرز تهیه آش انار یزدی میتوانید از مقداری آلو بخارا برای ترشتر شدن آش استفاده کنید.
برای این که طعم آش انار یزدی شما ترشتر شود، میتوانید مقداری سرکه به آن اضافه کنید.
اگر طعم آش انار یزدی شما ترش شد، میتوانید مقداری شکر به آش اضافه کنید تا طعم آن متعادل شود.

ارسال نظر