۹۹۲۸۵۹
۱۲ نظر
۵۰۱۷
۱۲ نظر
۵۰۱۷
پ

افطاری روز؛ باقلاقاتق

باقلا قاتق اصلتا خورشتی شمالی است و به شهر‌های گیلان و رشت تعلق دارد. باقلا قاتق به نام‌های باقالی خورشت و خورشت گل در چمن نیز معروف است. پس اگر جایی نام مستعار این غذا به گوشتان خورد، تعجب نکنید!

وب‌سایت کاغذرنگی - بهنام جعفری: باقلا قاتق اصلتا خورشتی شمالی است و به شهر‌های گیلان و رشت تعلق دارد. باقلا قاتق به نام‌های باقالی خورشت و خورشت گل در چمن نیز معروف است. پس اگر جایی نام مستعار این غذا به گوشتان خورد، تعجب نکنید!

افطاری روز؛ باقلاقاتق

جالب است بدانید در ترکیب این غذا برخلاف نامش از باقلا استفاده نمی‌شود، بلکه از نوعی لوبیا استفاده می‌شود که در گویش شمالی پاچ باقلا نام دارد و در زبان عامه نیز همان لوبیای کشاورزی است. همان‌قدر که خورشت قورمه سبزی و طرز تهیه آن بین همه ایرانی‌ها محبوب است، این خورشت هم میان شمالی‌ها طرفداران زیادی دارد. با ما و طرز تهیه خورشت باقلا قاتق همراه باشید.

خورشتی که با مواد زیر درست می‌شود حدودا برای دو نفر کافیست. پس اگر قصد درست کردن باقلا قاتق برای افراد بیشتری دارید، به همین نسبت مواد را زیاد کنید.

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم لوبیا کشاورزی (پاچ باقلا)
  • ۴ حبه سیر
  • ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری شوید
  • یک کره ۲۰ گرمی
  • یک قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • ۲ الی ۳ لیوان آب
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • روغن به مقدار لازم

افطاری روز؛ باقلاقاتق

افطاری روز؛ باقلاقاتق

طرز تهیه باقلا قاتق

۱. اگر برای تهیه باقلا قاتق زمان زیادی دارید، می‌توانید لوبیا‌ها را خودتان آماده کنید. برای این کار باید لوبیا‌ها را داخل یک ظرف نسبتا بزرگ ریخته و ظرف را پر از آب کنید. سپس ظرف را حداقل به مدت ۴ الی ۵ ساعت کنار بگذارید تا لوبیا‌ها خوب خیس بخورند. طی این مدت نیز دو تا سه بار آب لوبیا‌ها را عوض کنید. بعد از گذشت این زمان، لوبیا‌ها را آبکش کرده، پوست لوبیا‌ها را جدا کنید و در آخر نیز همه آن‌ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. درصورتی‌که زمان کافی یا حوصله انجام این مراحل را ندارید، می‌توانید لوبیا‌ها را آماده تهیه کنید.

۲. سیر‌ها را رنده یا له کنید. سپس ماهیتابه را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار داده و مقداری روغن داخل آن بریزید. چند ثانیه‌ای صبر کنید تا روغن به‌خوبی گرم شود. وقتی روغن گرم شد، سیر‌ها را داخل ماهیتابه ریخته و آن‌ها را تفت دهید؛ تفت دادن سیر‌ها را باید تاجایی ادامه دهید که رنگ سیر‌ها نزدیک به رنگ طلایی شود. فقط یادتان باشد سیر‌ها نباید کاملا طلایی شوند، چون لازم است سیر‌ها با سایر مواد نیز تفت بخورند، بنابراین اگر آن‌ها را تا زمانی که به‌طور کامل طلایی شوند تفت دهید در ادامه خواهند سوخت.

افطاری روز؛ باقلاقاتق

۳. وقتی سیر‌ها آماده شدند، لوبیا‌ها را به ماهیتابه اضافه کرده و دو الی سه دقیقه آن‌ها را همراه سیر‌ها تفت دهید. سپس زردچوبه را اضافه کرده و بعد دو یا سه دقیقه تفت دادن مواد با رزدچوبه‌ها، شوید‌ها را نیز اضافه کنید.

۴. آب و کره به را ماهیتابه اضافه کرده و درب ماهیتابه را ببندید. تقریبا ۲۰ دقیقه باید درب ماهیتابه بسته باشد تا باقلا قاتق جا بیفتد.

۵. بعد از ۲۰ دقیقه تخم‌مرغ‌ها را شکسته و بدون اینکه زرده و سفیده‌ها آن‌ها را با هم ترکیب کنید، داخل ماهیتابه بریزید. مجددا درب ماهیتابه را بسته و چند دقیقه‌ای صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها خودشان را گرفته و کمی سفت شوند. بعد از گذشت این زمان باقلا قاتق آماده است.

به‌عنوان حرف آخر گفتنی‌ست در برخی دستور پخت‌های باقلا قاتق استفاده از آب مرغ به جای آب استفاده می‌شود، اما از نظر شمالی‌ها استفاده از آب مرغ باعث از دست رفتن طعم اصیل این غذا خواهد شد. یادتان نرود بعد از پختن این غذا نظرات خود را در مورد عطر و طعم آن با سایر کاربران ما نیز درمیان بگذارید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      تخم مرغ عسلی بخورید تا همتون کرونا بگیرید

      پاسخ ها

      • علی رفیعی

        آره واقا

    • بدون نام

      برای یک نفر یک استکان باقلی کافی. ۵۰۰گرم خیلی زیاده. از. رشت

    • بی نام

      عکسها به املت شبیه میباشد تا به باقلا قاتق

    • بی نام

      ببخشید ولی این غذایی که گفتید و آموزش دادید اصلا باقلا خورشت نیست،یه چیز من درآوردی هستش،من همسرم شمالیه ولی چنین چیزی ندارن.بعد اینکه لوبیا رو با پوست نمیندازن تو خورشت.از خودتون یه چیزی درآوردید دیگه.

    • بدون نام

      نوش جان

    • بدون نام

      عالی

    • بدون نام

      ما که جنوب هستیم پاچ باقلا رو از کجا گیر بیاریم

    • حدیث

      اینا که عکسهای باقلاقاتق نیست

    • دونالد ترامپ

      اين که باقلا قاتق نيست پس ما چرا اينجوري درست نميکنيم

    • بدون نام

      ۵۰۰ گرم باقلا برای ۸تا ۱۰نفر هست ضمن اینکه عکس هم باقلا قاتق نیست

    • علی رفیعی

      این باقالا قاتوق نیست نمیدونم چیچیه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج