۱۰۰۹۷۳۱
۳۳ نظر
۵۰۱۱
۳۳ نظر
۵۰۱۱
پ

چراغ سبز عراق به آمریکا درباره حمله به حشدالشعبی؟

هر چند وقت یکبار شاهد انتشار خبر یا مجموعه‌ای از اخبار در مورد عراق هستیم که تعجب بسیاری از تحلیلگران و همچنین مقامات در سطح دنیا را به دنبال دارد. این اخبار در مقطعی، درون‌مایه امنیتی داشت و عموماً مسائلی مانند انفجارها، حملات داعش یا مسائل اینچنینی را دربرمی‌گرفت که البته اکنون هم هر چند وقت یکبار شاهد این اخبار هستیم.

روزنامه توسعه ایرانی: هر چند وقت یکبار شاهد انتشار خبر یا مجموعه‌ای از اخبار در مورد عراق هستیم که تعجب بسیاری از تحلیلگران و همچنین مقامات در سطح دنیا را به دنبال دارد. این اخبار در مقطعی، درون‌مایه امنیتی داشت و عموماً مسائلی مانند انفجارها، حملات داعش یا مسائل اینچنینی را دربرمی‌گرفت که البته اکنون هم هر چند وقت یکبار شاهد این اخبار هستیم.

بخش دیگری از این اخبار به مسائل سیاسی عراق، اعم از درگیری‌های داخلی، نزاع میان سه ضلع جمعیتی (سنی، شیعه و کُرد)، سیاست خارجی بغداد و فسادهای اقتصادی و اداری برمی‌گردد که اتفاقاً در یکسال اخیر این موضوعات بیش از محورهای اول موردنظر بوده است. هم‌اکنون هم این روند به قوت خود باقیست و تحولات عراق به سمت و سویی می‌رود که بسیاری معتقدند نشان از آن دارد که دولت فعلی عراق به ریاست «مصطفی الکاظمی» در حال حل و فصل عاقلانه و موشکافانه مشکلات و مصائبی است که مردم عراق از آن رنج می‌برند.

چراغ سبز عراق به آمریکا درباره حمله به حشدالشعبی؟

اگرچه این تحلیل تا حد و حدود زیادی درست به نظر می‌آید، اما مساله اینجاست که نخست‌وزیر فعلی عراق که سومین نامزدِ معرفی شده برای تصدی این پست به حساب می‌آمد، از زمان تصدی‌ این سمت، همواره با موانع و مشکلاتی روبرو شده است که بر دو محور سیاست داخلی و سیاست خارجی استوار است. الکاظمی یک چهره امنیتی است که اتفاقاً عمری را در رسانه‌ها و مطبوعات گذرانده تا حدی که در مقطعی ریاست سرویس اطلاعاتی عراق را به عهده گرفت.

خاستگاه او طیف شیعیان عراق است و به همین دلیل است که عده‌ای معتقدند او از دیرباز تاکنون روابط خوبی با ایران داشته و دارد. برخی دیگر معتقدند که او بیش از آنچه به سمت تهران متمایل باشد، دوست دارد تا با آمریکایی‌ها وارد مناسبات شود و به همین دلیل، شاهد انتشار و تهیة تحلیل‌های دوگانه در فضای رسانه‌ای عراق و منطقه در این راستا هستیم. واقعیت این است که الکاظمی همانگونه که در زمان سوگند خوردنش در پارلمان گفته بود، به دنبال آن است تا بتواند موانع و مشکلات را در داخل و خارج از عراق به گونه‌ای مرتفع کند که در ابتدا منافع ملی کشورش تامین شود و در وهله دوم شرکایی که طی سال‌های اخیر با بغداد همراه و همسو بوده‌اند را، کنار خود حفظ کند.

در این مسیر شاهد آن بودیم که او اخیراً به دیدار مسئولات حشد‌الشعبی رفت و صریحا اعلام کرد که اگر این جریان در عراق وجود نداشت، بدون تردید داعش مناطق بسیاری از عراق را به اشغال خود درمی‌آورد و سرنوشت کشور نامعلوم بود.

اینکه آمریکایی‌ها، ضد تروریسمِ عراق را به سمت مقر تیپ 45 کتائب حزب‌الله هدایت کردند به این معناست که آنها حشدالشعبی را در مقام تروریسم می‌شناسند و از سوی دیگر نشان می‌دهد آمریکایی‌ها اساساً چنین مسائلی را با الکاظمی هماهنگ نمی‌کنند!

بسیاری در داخل عراق و کشورمان، از اینکه الکاظمی بر حشدالشعبی مُهر تایید زد، استقبال کردند؛ اما کمی بعد که خبر مذاکرات استراتژیک میان بغداد و واشنگتن منتشر شد، بسیاری از افرادِ منتسب به همین طیف سکوت اختیار کردند! زمانی که قرار بود مذاکرات میان بغداد و واشنگتن شروع شود، نخست‌وزیر عراق اعلام کرد که بر خروجِ نیروهای آمریکایی از این کشور تاکید خواهد شد و پس از آن، در بیانیه‌ مشترکی که از سوی دو طرف (پس از مذاکره) منتشر شد.

کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در عراق مورد اشاره قرار گرفت و هیچگونه اشاره‌ای به عقب‌نشینی کامل یا خروج نیروهای آمریکایی از عراق نشد. درست است که مسائلی از قبیل همکاری‌های بهداشتی برای مبارزه با شیوع کرونا یا تقویت مناسبات اقتصادی از جمله محورهای گفت‌وگوهای مذکور بوده است، اما واقعیت این است که آمریکایی‌ها این مذاکرات را به این بهانه ترتیب دادند که به دولت عراق و حتی به دنیا بگویند که قرار نیست از این کشور خارج شوند.

چراغ سبز عراق به آمریکا درباره حمله به حشدالشعبی؟

هجمه به حشدالشعبی؛ تزریقِ تنش، مخابره پیام

در این راستا، شیعیان و به خصوص ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری و دولت القانون به ریاست نوری المالکی پس از پایان مذاکرات مذکور مجدداً بر خروج آمریکا از عراق تاکید کردند اما طیف کُردها و اهل تسنن عراق مخالف خروج آمریکایی‌ها هستند. تنش در داخل پارلمان عراق به خوبی نشان می‌دهد که الکاظمی در داخل هم با مشکلات عدیده‌ای روبرو بوده و به همین دلیل است که می‌بینیم او می‌خواهد طی هفته‌های آینده به آمریکا سفر ‌کند و در مورد محتوای مذاکرات استراتژیک، با مقامات واشنگتن به بحث و تبادل نظر بپردازد. در این میان آمریکایی‌ها همچنان نگران دو موضوع هستند. نخست اینکه ایران به دلیل نفوذش در عراق، مانع از انعقاد این قرارداد امنیتی شود و دوم اینکه بازوهای تهران در این مدت منافع ایالات متحده را به خطر بیندازند.

به همین دلیل ما شاهد آن بودیم که روز گذشته یگان‌هایی از نیروهای مبارزه با تروریسم عراق با کمک نیروهای آمریکایی به مقر تیپ ۴۵ گردان‌های حزب‌الله در منطقه البوعثیه در جنوب شرق بغداد یورش بردند و سه تن از فرماندهان آن را بازداشت کردند. البته برخی منابع، شمار بازداشت‌شدگان را ۱۳ تن اعلام کردند اما مساله تعداد یا ارقامِ مطرح شده در این جریان نیست؛ بلکه مساله، اقدامی است که به صورت مشترک توسط نیروهای آمریکا و ضدتروریسم عراق علیه حشدالشعبی صورت گرفته است.

اینکه آمریکایی‌ها نیروهای ضد تروریسمِ عراق را به سمت مقر تیپ ۴۵ کتائب حزب‌الله هدایت کرده‌اند به این معناست که آنها حشدالشعبی را در مقام تروریسم می‌شناسند اما اینکه چرا ضد تروریسم عراق آنها را در این ماموریت همراهی کرده، بحث دیگری است. همراهی ضد تروریسمِ عراق با آمریکایی‌ها علیه کتائب حزب‌الله به خوبی نشان می‌دهد که واشنگتن در حال قدرت‌نمایی است و می‌خواهد به تهران و بغداد نشان دهد که نه تنها از عراق خارج نخواهد شد، بلکه منافع دیگران را هم به خطر می‌اندازد.

آمریکایی‌ها مذاکرات استراتژیک را به این بهانه ترتیب دادند که به دولت عراق و حتی به دنیا بگویند که قرار نیست از این کشور خارج شوند؛ چراکه فقط در مورد کاهش تعداد نظامیان صحبت شده است نه خروج آنها!

این اقدامِ‌ آمریکایی‌ها آن هم در آستانه سفر الکاظمی به واشنگتن و سپس ایران و عربستان، گویای این است که او همچنان تحت فشار است و از سوی دیگر آمریکایی‌ها اساساً چنین مسائلی را با او هماهنگ نمی‌کنند. طبیعتاً علاوه بر عراق و آمریکا، کشورهایی مانند عربستان، امارات، بریتانیا، ایران و حتی اسرائیل و مصر هم منتظر آن هستند تا ببینند چه اتفاقی در خصوص مذاکرات استراتژیک می‌افتد تا بتوانند بر اساس آن راهبردهای خود را تنظیم کنند. واکنش جریان‌های سیاسی به بازداشت فرماندهان حشدالشعبی به جایی رسید که طیف‌های مختلف عراق بر سر تشکیل یک کمیته امنیتی برای تحقیق در خصوص این واقعه با یکدیگر توافق کردند و به نظر می‌رسد فشارهای زیادی طی چند روز آینده بر نخست‌وزیر عراق بار شود.

اینکه یکباره خبرگزاری رویترز از وجود یک فرد ایرانی در میان بازداشت‌شدگان خبر می‌دهد و کمی بعد آن را تکذیب می‌کند، یا اینکه خبرگزاری العربیه عربستان برای حمله به مقر کتائب حزب‌الله عراق، ویژه برنامه تدارک می‌بیند، نشان می‌دهد که یک سناریوی جدید برای بایکوت حشدالشعبی و زیرمجموعه آن در عراق تدارک دیده شده که ادامه آن می‌تواند الکاظمی را به فهرست نخست‌وزیرهایی اضافه کند که هم‌اکنون در خانه خود مشغول مطالعه روزنامه هستند و عملاً از عرصه سیاسی کنار گذاشته شده‌اند. این مساله دقیقاً الکاظمی را بر سر یک دوراهی قرار می‌دهد که یک سر آن به تهران و سوی دیگرش به واشنگتن ختم می‌شود؛ هرچند که او به دنبال ایجاد توازن در سیاست خارجی عراق است!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • راجوخان هندی

      خخخخخخخ،عراق و آمریکا دوستان بسیار قدیمی هستند،مگه میشه ازهم دل بکنن؟؟؟؟؟!!!!!!!

    • بدون نام

      عراق کار خوبی می کند به حرف امریکا گوش می کند امریکا بزن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آمریکا قدرت اقتصادی است اینا هم قدرتی ندارن برابر آمریکا

      • بدون نام

        مرگ بر آمریکا جنایتکار

    • بدون نام

      آخر ش هم با آمریکا همکاری میکند.و کل هزینه‌های ملت ایران بر باد می رود.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        معلومه که همکاری خواهند کرد الان هم که با ایران همکاری میکردن برای پولهای ایران بوده همشون ثروتمند شدن

      • بدون نام

        حرف چرت نزن بابا

    • ع،ر

      دم‌مسئولین‌عراقی‌گرم‌که‌بفکر‌ابادانی‌کشورشان
      هستند.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اگه آمریکا بیرون کنند عراق سالهاست درگیری جنگه بدبخت میشن هزینه ها ازشون میگیره آمریکا وتحریم

      • بدون نام

        واقعا دمشگرم معلومه که این نخست وزیربفکررفاه وآسایش ملتشه

    • حسین

      نبود حاج قاسم خیلی احساس میشه ۰۰خدایا نزار خون این مرد بزرگ پایمال بشه

      پاسخ ها

      • هوشنگ خان

        درود بر شرفت ، اون کی بود که اگه الان بود جلوی آمریکا و بقیه می ایستاد و روی اونهارو کم میکرد ؟؟؟

        جواب : مه لقا خانم

    • بدون نام

      ایوالله عراق بهترین کار را کرد

      پاسخ ها

      • بدون نام

        پول برق

    • ناخدا

      این همه زحمات و تلفاتی که ایران داد هیچ .اگر مطمئن هستند باید کاری کنند .

    • بدون نام

      کار عراقی ها درست ایوووووول
      هم از توبره میخوره هم از آخوره

    • بدون نام

      الان کجا امنیت داریم امنیت اقتصادی فرهنگی و... هیچی نداریم

    • بی نام

      ایران .عراق.امریکا.باهمند.ای بیچاره ها.یا نمیدونید یا خودتونو زدین ب کوچه علی چپ. مثل تمام سیاستشون تا الان.همه نفع میبرند جنگ باشه

    • بدون نام

      بلاخره در آخر هم دیدید که نخست وزیر عراق دستش با امریکایی ها توی یه کاسست عراقیها ازاولش هم با امریکایها هستند فقط این وسط ما ملت ودولتمان را بسخره گرفتند ودولت ما هم اموال مردم خودش رو به عراقیها خیریه میدهد

    • بدون نام

      بابا دولت ما وقتی نمیفهمه ما چه کنیم آخه دولت خوش باور عراقیها همان نامردانی هستند که به امام علی وحسین خیانت کردند تازه هم اقوام بودند دولت ما از اونا بدتره که اموال ما مردم خودشان رو به اونا خیریه میدهند مگر زمان جنگ این نامردا رو ندیم حالا بگو برادرانمان هستند

    • Hamid Dell

      آمریکا اگه عرضه داشت که بعد از سرنگونی صدام
      کشور عراق رو آباد میکرد وضعیت کشور عراق الان این نبود که.
      آمریکا دنبال کشورهایی که نفت دارند و آن را به چاپه و نم پس نده.

      پاسخ ها

      • بی نام

        احسنت همینه

    • بدون نام

      آمریکا هیچ کمکی و پیشرفتی به عراق نخواهد کرد فقط وعده هست.....مثل برجام خودمون که همش آمریکا وعده داد و عمل نکرد

    • بدون نام

      انشاالله دنیا از دست تند روزها خلاص شود

    • یه ایرانی

      اوضاع آمریکا رو به اُفول است اِنشاءالله.

      پاسخ ها

      • بی نام

        به امید خدا

    • بدون نام

      حالا دیدین تا عراق هم به فکر منافع ومنابع وملت خودشه.

    • merikh

      واقعن خبر بدی بزای ایران با این همه هزینه هنگفت اینجوری باش برخود کنن

    • بدون نام

      الکاظمی کار درستی میکنه
      فقط به فکر مردم خودشه...کاریم به بدبختی شرقی و غربی نداره...

    • بدون نام

      دم نخست وزیر عراق گرم فکر مردمشه . دیگه وقتشه عراق یه سروسامانی بگیره حشد شعبی داشت عراقو نابود میکرد هر هفته موشک میزدن به فلان منطقه عراق

    • Alireza..4

      ساده لوح نباشین....همونقدر که آمریکا کاری به الکا‌ظمی نداره....ایران هم نداره ... بسی صبر کنید 50 ساله که این قضایا داره پشت سر هم اتفاق میوفته نه آمریکا ازینجا رفته نه ایران از کشورهای اطراف دست کشیده....چه بهانه ای بهتر ازین برای دو کشور که بودجه رو به خارج راهنمایی کنن....

    • بدون نام

      با این حساب الکاظمی هم رفتنی شد ...

    • افشین

      قیافه ی دلواپس ها الان خیلی دیدنیِ

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج