۱۰۶۸۶۲
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

انتقاد ۳ نماینده «شناسنامه‌ دار» از دولت

دیگر تنها احضار وزرا به مجلس در دستور کار نیست، به نظر می‌رسد یک جریان خاص قصد دارد با همه توان علیه دولت اقدام کند.

خبرگزاری ایسنا: دیگر تنها احضار وزرا به مجلس در دستور کار نیست، به نظر می‌رسد یک جریان خاص قصد دارد با همه توان علیه دولت اقدام کند.

صبح امروز در اولین جلسه بعد از تعطیلات یک هفته‌ای مجلس، سه ناطق میان دستور، در اظهارات تندی بخش‌های مختلف دولت و شخص رییس جمهور را مورد انتقاد قرار دادند.

مهدی کوچک زاده، علی‌رضا زاکانی و الیاس نادران، سه ناطق از میان پنج ناطق میان دستور جلسه امروز، هر سه از اصول گرایان مجلس، مواضع تندی علیه دولت گرفتند.

کوچک‌زاده، نماینده مردم تهران و از اصول گرایان تندروی مجلس در اظهارات خود با زیر سوال بردن مشروعیت رای رییس‌جمهور گفت: ولیِ اسلام، که به رای ۵۰.۷ درصدی خدشه وارد نکرد، یعنی به جمهوریت قائل است، اما ما ۳۰۰ هزار شهید نداده‌ایم که سلیقه کسی چه با ۸۰ درصد و چه با ۵۰.۷ درصد حاکم شود، ما شهید داده‌ایم که سلیقه اسلام حاکم شود.

کوچک زاده با بیان این که «نمی‌دانم چگونه باید سخن بگویم که به بی‌سوادی و بی‌شناسنامگی متهم نشوم» بخش عمده‌ای از اظهاراتش در صحن علنی مجلس را به نقد سیاست‌های کلی دولت اختصاص داد و با گوشه و کنایه‌های آشکاری به وزیر امور خارجه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص رییس جمهور، در مورد آنچه که «در معرض تحریف بودن اصل انقلاب» دانست ابراز نگرانی و اعلام خطر کرد و گفت که معیار تشخیص انحراف تلاش برای ترساندن مردم است؛ «امروز هر کس در جامعه مردم را با هر غلطی، می‌ترساند، یکی می‌گوید آمریکا با یک بمب می‌تواند ما را از کار بیندازد، یکی می‌گوید جیب مردم خالی است، یکی می گوید اگر بنا بر تعامل است ما خوشبین هستیم. در جمله بعد می‌گوید خوشبینی و بدبینی در عالم سیاست اصلا معنا ندارد؛ مردم بدانید هر کس شما را می‌ترساند معیار تشخیص انحراف است.»

اشاره اخیر کوچک‌زاده به اظهارات رییس جمهور در جریان حضور اخیرش در تلویزیون است که خوش بینی و بدبینی در دنیای دیپلماسی و به خصوص در مورد پرونده اخیر ایران را وارد ندانسته و گفته بود که در مورد موضوعات امروز باید واقع‌بین بود.

کوچک‌زاده در ادامه نطق امروزش با انتقاد به وضعیت روزنامه‌ها گفت:« در روزی نامه‌های فاسدشان که با اسم قانون همه قانون را لکه دار می‌کند حکم قرآن شهادت زن را زیر سوال می‌برند و از وزیر اطلاعات دستخوش می‌گیرند، در روزنامه‌هایشان ولایت علی ابن ابیطالب را زیر سوال می‌برند و از بزرگترهایشان دستخوش می‌گیرند و بعد می‌گویند ممیزی باید به افکار عمومی سپرده شود.»

اعتراض کوچک‌زاده به روزنامه قانون البته با سابقه اظهارات او در مورد مطبوعات هم خوانی دارد، اما با گزارش صفحه اول امروز این روزنامه از آنچه که «تجمع ضعیف منتقدان ژنو در لانه‌ی جاسوسی» خوانده است و قرار دادن عکس نیمه تار کوچک زاده در صفحه یک چندان هم دور از انتظار نبوده است.

اما تنها اظهارات کوچک‌زاده متوجه موضوع فرهنگ نبود، علی رضا زاکانی هم در نطق میان دستورش که به اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب آغاز شد، اظهارات تندی علیه دولت کرد و با اشاره به اظهارات رییس جمهور در جمع ناشران در مورد ممیزی کتاب گفت:« آقای روحانی! کشور را به کدام جهت هدایت می‌کنید؟ ... برخی تلاش کردند با ارائه آدرس‌های غلط موضوعات فرعی مانند ممیزی را به عنوان مسئله اصلی فرهنگ کشور اعلام کنند؛ در حالی که نظارت بر آثار از سوی وزارت ارشاد لازم‌الاجرا است.»

زاکانی که تنها پنج دقیقه برای نطق «اظطراری» زمان داشت، در ادامه با متهم کردن مسوولان به «سخن گفتن با قسم دروغ» اظهار کرد: چرا نباید از فساد قراردادهای نفتی که عمدتا محصول حضور نورچشمی‌ها است سخنی گفت؟ چرا نمایندگان از اظهارنظر در مورد پرونده هسته‌ای منع می‌شوند؟ و خیانت‌های آشکار و پنهان پیگیری نمی‌شود؟»

قرعه انتقاد اقتصادی از دولت هم به نام الیاس نادران افتاد، این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با نقل این موضوع که قرار بود دولت بخشی از درآمدهای ناشی از ثبت نام نکردن مردم برای دریافت یارانه ها را به صدا و سینما اختصاص دهد گفت که مسوولان صدا و سینما می‌گویند تنها عایدی صدا و سیما از تبلیغات برای کاهش تعداد ثبت نام کنندگان این بود است که دولت فحش‌هایی را که در این رابطه از مردم شنیده است با رسانه شریک شده است.

«غیرمنصفانه است که به مردم گفته می‌شود اگر دولت به مصوبه مجلس عمل می‌کرد، قیمت حامل‌های انرژی باید ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کرد.»

«سواره از پیاده چه خبر دارد؟ صاحبان ثروت‌های چند صد میلیاردی و میلیاردرهای دولتی و غیر دولتی به شکل مشمئز کننده‌ای با شیوه‌ ضد تبلیغ هر روز از مردم می‌خواهند از دریافت یارانه انصراف دهند، مردم هم پاسخ دادند؛ آقای روحانی به جای متهم کردن این و آن و آدرس غلط کردن آسیب‌شناسی را از خود و دوستانشان آغاز کند و صادقانه و خاضعانه از اشتباهی که شده عذرخواهی کنند، تخریب مجلس در افکار عمومی چه سودی دارد؟»

نادران همچنین از رییس جمهور دعوت کرد تا آن دسته از مشاورانی را که «تندرو و کج فهم» خواند از خود دور کند واز سرنوشت روسای جمهور قبلی عبرت بگیرد و ادامه داد: «در باب مذاکرات اقتصادی و مفاسد اقتصادی خون‌ دل بسیار زیاد است و فقط عرض می‌کنم که اگر دولت اراده دارد حقوق ملت را استیفا کند، کافی است به جای مطالبه ۴ میلیارد دلاری، ۸۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی را از گردن کلفت‌ها پس بگیرد، مگر نه این است که این اسامی نباید در جیب رئیس‌ جمهور باشد و باید بر مناره گفته شود و دولت لااقل اسامی بدهکاران بالای ۵۰ میلیارد تومان را به مردم بگوید.»

این نماینده اصول‌گرای مجلس البته انتقادهای دیگری هم به دولت وارد کرد و در مورد موضوع مذاکرات هسته‌ای با تکرار این که نقل مشهور که «اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان در جریان جزئیات مذاکرات نیستند» از «دلواپسی به حق» خبر داد و تاکید کرد که مجلس در این مورد به وظیفه‌اش عمل خواهد کرد.

می‌شود تصور کرد که پشت سر هم قرار گرفتن این اظهارات در جلسه امروز صرفا از روی اتفاق بوده است، اما ظاهرا بعد از این که دعوت‌های پی در پی مجلس از وزرای دولت، هنوز منجر به هیچ نتیجه عملی در تغییر ترکیب دولت نشده است، با نزدیک شدن به آغاز تحرک‌های انتخاباتی برای فتح مجلس یازدهم، نگرانی از دست دادن سنگری به نام پارلمان، در پی ناکام ماندن اصولگرایان در فرستادن نماینده مورد نظرشان به سعدآباد، روی دوش برخی نمایندگان چنان سنگینی می کند که شعارهای همراهی به دولت تدبیر و امید را به حاشیه می‌راند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج