منتظر تورم کمتر باشید
در صورتی که ترمز نقدینگی کشیده شود، تورم نیز کاهش می یابد.
به گفته مسعود نیلی دولت قصد دارد با کنترل نقدینگی مانعی در برابر افزایش تورم ایجاد کند. براساس تحلیل های مسعود نیلی رشد تورم پایه پولی داشته و دولت هم از طریق کنترل روند افزایش میزان نقدینگی در مقابل رشد تورم می ایستد.
نقدینگی کشور در سال ۹۱، ۴۶۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است. البته نقدینگی در سال ۸۳، ۶۸ هزار میلیارد تومان بوده و سال ۸۴، اولین سال ریاست محمود احمدی نژاد بر دولت نهم، به ۹۲ هزار میلیارد تومان می رسد. به این ترتیب بعد از آن هم نقدینگی هر سال با رشد ۶.۷ رو به رو می شود تا اینکه پس از هشت سال، در سال ۹۱ به ۴۶۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان میرسد.
این افزایش میزان نقدینگی در کشور باعث شد که سال ۲۰۱۲، بانک جهانی در گزارشی ایران را در رتبه هشتم رشد بالای نقدینگی در جهان بعد از کشور های گینه استوایی، ونزوئلا، میانمار، بلاروس، سودان، کلمبیا، آرژانتین قرار دهد. بانک جهانی در این گزارش اعلام کرد که میزان رشد نقدینگی ایران در سال ۲۰۱۲ ۳۳.۶ درصد بوده. به عبارتی، فقط ۷ کشور در این سال رشد نقدینگی بیشتری از ایران را تجربه کرده اند. از سوی دیگر هم ۱۵۳ کشور، رشد نقدینگی کمتری داشته اند.
این در حالی است که «نقدینگی» یکی از مهم ترین شاخص هایی است که در خصوص وضعیت تغییرات پول در اقتصاد کشور و سیاست های پولی، مورد توجه قرار گرفته و به آن استناد می شود.
ارسال نظر