یخ ریاض و تهران آب خواهد شد؟
کارشناس مسائل بین الملل در گفتگویی احتمال موفقیت مذاکرات بین ایران و عربستان را مورد بررسی قرار داد.
خبرآنلاین: نصرت الله تاجیک در پاسخ به این سوال که با توجه به سابقه ای که دو کشور در روابط با یکدیگر دارند و بد قلقی هایی که ریاض از خود نشان داده، چقدر مسیری که بتواند تهران و ریاض را به سمت اب شدن یخ ها ببرد، دشوار خواهد بود، گفت: با توجه به قدرت متمرکز در عربستان، خیلی این قضیه در آن کشور سخت نیست. یک سیستم متمرکز دارند و اگر اراده و تصمیم سیاسی وجود داشته باشد، امکان پذیر است. اگر یک فلش بک به عقب بزنیم، زمینه های متنوعی با توجه به مسائل داخلی عربستان و گسل هایی که سعودی ها دارند و... وجود دارد که آنها دم به تله بدهند.
وی افزود: مطالبات اقشاری، بخش حقوق شیعیان،درگیریهای درون خاندانی، بحران جانشینی و کهولت ملک سلمان و درگیری در راس قدرت که هر از گاهی خودش را به صورت دستگیری ها و... نشان می دهد از یک طرف و از طرف دیگر گیر کردن عربستان و مشخصا بن سلمان در جنگ یمن و هزینه مادی و معنوی که متحمل شده اند و سلسله یار گیری ها و بلوک بندی هایی که صورت می گیرد و از آن طرف بحث او در دوران ترامپ و مشکلاتی که سعودی ها با تیم بایدن دارند،را در نظر بگیرید. از این سمت هم مشکلات ما با ترامپ و عبور از آن و کاری که الان داریم با دولت بایدن انجام می دهیم و امکان بازگشت آنها به برجام و ... شرایطی را در منطقه ایجاد می کند که سعودی ها مایل هستند که یکی یکی وزنه هایی که به پای سیاست خارجی خود بسته اند را باز کنند تا غرق نشوند.
حالا در این دریای مواج، و شرایط موجود، سعودی ها اگر این اراده را پیدا کنند که دوران گذار از شرایط قبلی با ایران را آغاز کنند، به دلیل همان قدرت متمرکز، همه دستگاه ها تمکین می کنند. در ایران کمی برعکس است و به انجام رساندن یک اجماع داخلی در یک گام مشکل تر است. اگر چه الان بستر سیاسی و اجتماعی ایران این است که بیشتر به مسائل داخلی توجه کنیم، ایجاد اجماع کمی سخت تر از سعودی ها است. اما به این معنا نیست که نشدنی است. ایران علاقه مند به حل مشکلات منطقه ای خود است و از قدرت تخریبی عربستان در سیاست خارجی کم کند،علاقه مند به تنش صفر شدن با عربستان است.
وی در پایان در خصوص مشکلات داخلی عربستان و روی کار آمدن بایدن و همچنین تاثیر این مسائل بر مذاکرات تهران و ریاض نیز گفت: این وضعیت نیاز به یک سری تضمین هایی دارد که دو طرف به هم بدهند. هم ایران نمی تواند به همه خواسته های عربستان پاسخ مثبت بدهد و هم آنها نمی توانند به همه درخواست های ما جواب مثبتی بدهند. ما نیاز به این داریم که سعودی ها مقداری قدرت تسامح خارجی خود را در رابطه با ایران بالا ببرند و اهداف ما را سیاسی تلقی کنند. از لابی گری شان علیه ما استفاده نکنند و حساسیت هایی که ما در سیاست خارجی خود داریم، از جمله دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران و نفوذ آن در کشورهای منطقه که خط قرمز های ما هستند، نیاز به توجه دارد. ممکن است دغدغه سعودی ها هم مباحث یمن و لبنان و سوریه باشد که حوزه منافع ملی ما هستند و این نیست که ما به حرف آنها بخواهیم وارد شویم یا نه.
تبلیغات متنی
-
احتمال موافقت ایران با انتقال اورانیومها به روسیه
-
توضیح قوه قضاییه درباره قرار بازداشت ساعدینیا
-
پاداش فرهنگیان بعد از ۳۰ سال یکجا پرداخت شد
-
چگونه از طلا در برابر طلایاب محافظت کنیم؟
-
خلاصه فوتسال ایران ۷ - ازبکستان ۴
-
دود غلیط آسمان غرب تهران را پوشاند
-
عکس بازار جنتآباد قبل از حادثه آتشسوزی
-
جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا در ترکیه
-
پیشنهاد یک روزنامه به قوه قضائیه: بازداشتشدگان حوادث اخیر را آزاد کنید
-
ادعای یک خبرگزاری درباره ناوگروه «آبراهام لینکلن»
-
نرخ پایه طرح ترافیک سال ۱۴۰۵ اعلام شد
-
جشنواره گل ایران برابر ازبکستان در جام ملتهای آسیا
-
بازار جنت چند غرفه داشت؟
-
نمایی از آتشسوزی هولناک بازار جنتآباد از آسمان
-
طلا وارد کانال ۱۸ میلیون شد
-
احتمال موافقت ایران با انتقال اورانیومها به روسیه
-
توضیح قوه قضاییه درباره قرار بازداشت ساعدینیا
-
عکس بازار جنتآباد قبل از حادثه آتشسوزی
-
جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا در ترکیه
-
ادعای یک خبرگزاری درباره ناوگروه «آبراهام لینکلن»
-
نمایی از آتشسوزی هولناک بازار جنتآباد از آسمان
-
طلا وارد کانال ۱۸ میلیون شد
-
مستند جنجالی ملانیا ترامپ سلاخی شد
-
این ۵ کشور به مذاکرات ایران و آمریکا دعوت شدند
-
تصاویری از آتشسوزی گسترده در غرب تهران
-
هشدار نارنجی هواشناسی برای این ۱۹ استان
-
امیرمحمد: نمیدونم چی بگم، دارم دِق میکنم
-
آغاز حکمرانی اینترنت در ایران با لهجه روس و چینی
-
تحریمهای استرالیا علیه اعضای سپاه پاسداران
-
صحبتهای یک خبرنگار خطاب به سخنگوی دولت جلب توجه کرد
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
یک افغانستانی صاحب جایزه بدترین خانه سال جهان شد!
-
اعزام پهپادهای سپاه برای تعقیب آبراهام لینکلن
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
استعفای وکیل شاکی پرونده «پژمان جمشیدی»
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
ادامه اعزام نیرو و تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه
-
پدیده دنیای مداحان در شبکه سه رونمایی شد
-
زمان دیدار ویتکاف و عراقچی در استانبول مشخص شد
-
نیروهای ویژه آمریکا در دیگو گارسیا مستقر شدند
-
طراحی پوستر سفر کاریِ سعید جلیلی جلبتوجه کرد
-
تک چرخ با موتور سیکلت ۱۲ سیلندر هوندا
-
توسلی: از اخراج آقازادهها توسط کشورهای خارجی تشکر میکنیم
-
سارا منجزیپور: باید از فولاد باشیم تا دوام بیاوریم
-
جدول لیگ برتر بعد از شکست استقلال
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
خدا کنه
پاسخ ها
خدا عربستانو لعنت کنه