مجوز واردات خودرو صادر شد، خودرو گرانتر شد!
از زمانی که مجوز واردات خودرو صادر شده است، نه تنها قیمت خودروهای بازار داخلی ارزان نشده بلکه گران تر نیز شده است. علت چیست؟
گجت نیوز: از زمانی که مجوز واردات خودرو صادر شده است، نه تنها قیمت خودروهای بازار داخلی ارزان نشده بلکه گران تر نیز شده است. علت چیست؟
خوشبختانه پس از کشمکشهای فراوان و دردسرهای زیادی که ممنوعیت واردات خودرو به همراه داشت، چند روز پیش مجمع تشخیص مصلحت نظام با این طرح موافقت کرد و قرار است که جزئیات آن در پایان هفته جاری نهایی و روشهای واردات از طریق وزارت صمت اعلام شود.
مجوز واردات خودرو و گرانی بیشتر خودروها!
بسیاری از کارشناسان بازار خودرو بر این باور هستند که آزادسازی واردات پس از ۴ سال میتواند تأثیرات مثبتی روی قیمتها بگذارد و بازار را از انحصار در خواهد آورد اما این موضوع همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و باید دید موج اول واردات چه تأثیری روی قیمتها میگذارد.
از طرف دیگر هنوز مشخص نیست که دولت قصد دارد دقیقاً چه تعداد خودرو و چه خودروهایی را وارد کشور کند. با همه اینها دیروز شاهد موج جدیدی از گرانیها در بازار خودرو بودیم و این نشان میدهد که بازار داخلی تا به امروز نسبت به این خبر واکنشی نشان نداده است و طرح واردات خودرو همچنان اثرات خود را نگذاشته.
روز گذشته در بازار داخلی شاهد افزایش قیمت پژو ۲۰۶ بودیم و این خودروی داخلی با ۲ میلیون تومان رشد قیمت به ۳۱۸ میلیون تومان رسید. از طرف دیگر پژو ۲۰۶ تیپ ۵ فول مدل ۱۳۹۹ طی روزهای آخر هفته گذشته بازار آرامی را سپری کرده بود اما با شروع هفته جاری نزدیک به ۴ میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و قله ۳۶۰ میلیون تومان را فتح کرد.
از دیگر خودروهایی که موج جدید گرانی روی آنها نیز اثر خود را گذاشته، پژو ۲۰۷ پانوراما مدل ۱۴۰۱ است که معاملات روز گذشته را با ۲ میلیون افزایش قیمت آغاز کرده و در بازار ۴۲۰ میلیون تومان معامله شده است. از سوی دیگر نسخه اتوماتیک این خودرو که طی روزهای پایانی هفتههای گذشته در حال افزایش قیمت شدید بود و جهشهای ۵ میلیونی را تجربه میکرد، دیروز بدون تغییر روی سطح قیمتی ۵۹۰ میلیون تومان ایستاد. همچنین نسخه دندهای این خودرو با سقف فلزی و مدل ۱۴۰۱ تنها ۳ میلیون گران شد و به ۴۰۵ میلیون تومان رسید.
پژو ۴۰۵ جی ال ایکس و نسخه بنزینی آن روز گذشته حدود ۲ میلیون تومان گران تر از قبل معامله شد و قیمت کنونی آن حوالی ۲۷۸ میلیون تومان است. نسخه دوگانه سوز این خودرو نیز ۲ میلیون دیگر افزایش قیمت یافت و به ۳۱۷ میلیون رسید. در آن سوی بازار شاهد افزایش قیمت برخی خودروهای دیگر نظیر پژو ۲۰۰۸ هستیم. این خودرو با ۱۰ میلیون افزایش قیمت، هم اکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.
از دیگر محصولات ایران خودرو که با افزایش قیمت مواجه شدهاند میتوان به سمند ال ایکس اشاره کرد که با جهش ۵ میلیون تومانی به سطح قیمتی ۳۰۰ میلیون رسیده و پایش به لیست خودروهای ۳۰۰ میلیون به بالا باز شده است. خودروی بعدی که جهش قیمتی بالایی داشته، سورن پلاس است. این خودرو ۱۵ میلیون گران شده و هم اکنون در بازار حوالی ۳۷۵ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
و اما به سراغ محصولات شرکت سایپا میرویم. اولین خودرویی که دچار افزایش قیمت شده، دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ است که تنها ۲ میلیون گران شده و اکنون ۳۹۴ میلیون تومان معامله میشود. این خودرو چیزی نمانده به کانال ۴۰۰ میلیون تومانی برسد. نسخه توربوی دنا نیز ۸ میلیون تومان گران شده و ۵۰۸ میلیون تومان شده است.
تارا اتوماتیک خوشبختانه دون تغییر مانده و همان ۵۷۵ میلیون تومان خرید و فروش میشود و باید دید در بازار امروز چه قیمتی خواهد داشت. نسخه دندهای این خودرو نیز همچنان بدون تغییر مانده و ۴۶۵ میلیون تومانقیمت گذاری شده است. دیگر خودروی این لیست، رانا پلاس است که به مرز ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است. این خودرو روز گذشته بدون تغییر روی همان ۲۹۹ میلیون تومان توقف کرده و در نسخه سقف شیشهای نیز بدون تغییر همان ۳۳۵ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
از آن طرف خودرویی همچون پراید ۱۱۱ ترمزی برای کشیده شدن ندارد و با یک میلیون تومان افزایش قیمت به ۲۰۷ میلیون تومان رسیده است. البته نسخه ۱۳۱ پراید قیمت ثابتی را تجربه کرده است. کوییک اتوماتیک پلاس مدل سال ۵ میلیون تومان گران تر شده و هم اکنون ۳۵۰ میلیون تومان قیمت دارد. این افزایش قیمت منحصر به نسخه اتوماتیک پلاس کوییک بوده و نسخه ساده و دندهای آن بدون تغییر مانده است.
تیبای هاچ بک نیز همچنان قیمت ثابتی دارد و به ۲۱۳ میلیون تومان رسیده و نسخه صندوقدار آن هم تغییر خاصی نداشته و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری شده است. و اما آخرین خودروی این لیست، شاهین سایپا است که در مدل ۱۴۰۰ خود بدون تغییر و با قیمت ۳۷۲ میلیون تومان معامله شده و قیمت مدل ۱۴۰۱ آن در بازار حوالی ۳۹۵ میلیون تومان است.
ارسال نظر