اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۱۳۳۵۰۶۷
۲۳۸۲
۲۳۸۲
پ

چرا یک زمانی نوشیدن قهوه در عربستان حرام بود؟

قهوه بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره بسیاری در جهان است، اما همیشه این طور نبوده است. مایه شگفتی است اما به‌نظر می‌رسد در اوایل قرن شانزدهم که نوشیدن قهوه در شهر مکه در عربستان ممنوع شد، یکی از موضوعات بحث‌برانگیز بوده است.

راهنماتو: قهوه بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره بسیاری در جهان است، اما همیشه این طور نبوده است. مایه شگفتی است اما به‌نظر می‌رسد در اوایل قرن شانزدهم که نوشیدن قهوه در شهر مکه در عربستان ممنوع شد، یکی از موضوعات بحث‌برانگیز بوده است.

چرا یک زمانی نوشیدن قهوه در عربستان حرام بود؟
 
اما هنوز تعجب‌برانگیز است که چرا قهوه، به عنوان یک نوشیدنی بی‌ضرر، در آن دوران در رده گناهانی مثل قتل و زنا یا مصرف مواد مسمومیت‌زا مانند الکل قرار گرفت. قهوه بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره بسیاری در جهان است، اما همیشه این طور نبوده است.
مایه شگفتی است اما به‌نظر می‌رسد در اوایل قرن شانزدهم که نوشیدن قهوه در شهر مکه در عربستان ممنوع شد، یکی از موضوعات بحث‌برانگیز بوده است.

مردی به نام خیر بگ این ممنوعیت بدنام را وضع کرد. بر طبق نوشته‌های قدیمی، خیر بگ، که حاکم افراطی مکه بود در کنار چندین قاضی و اندیشمند دیگر در آن زمان، حکم بر حرام بودن قهوه داد و نوشیدن آن را گناه اعلام کرد.

چرا یک زمانی نوشیدن قهوه در عربستان حرام بود؟

 

اما هنوز تعجب‌برانگیز است که چرا قهوه، به عنوان یک نوشیدنی بی‌ضرر، در آن دوران در رده گناهانی مثل قتل و زنا یا مصرف مواد مسمومیت‌زا مانند الکل قرار گرفت.

پاسخ به تاریخ و فرهنگی که پیرامون این نوشیدنی تاریخی شکل گرفته بود، مرتبط است. عقیده بر آن است که قهوه را عرفای صوفی یمنی در خاورمیانه مصرف می‌کردند. آن‌ها برای افزایش هشیاری و تمرکز شروع به نوشیدن قهوه در مراسم آیینی‌شان کرده بودند.  آن‌ها باور داشتند مواد محرک داخل قهوه به شب‌زنده‌داری و عمق بخشیدن به تجربه‌های معنوی‌شان خدمت می‌کند و کمک‌شان می‌کند تا به حس ویژه شادکامی برسند.

قهوه خیلی زود در سراسر جهان اسلام منتشر شد و همراه خودش بحث‌وجدل‌هایی را آورد. کتلین سیدل، در مقاله‌ای توضیح می‌دهد که برخی از اندیشمندان مسلمان درباره مصرف قهوه در آن دوران نظراتی داده‌اند:  «بسیاری نسبت به اثرات کافئین و جمع‌هایی که قهوه در آن مصرف می‌شد، مشکوک بودند ـ این جمع‌ها از نظر برخی فاسد و از نظر برخی دیگر براندازانه بود.»

در اوایل دهه 1700 مکه شهری پر رونق بود، و در همین دوران بود که قهوه‌خانه‌ها به عنوان قطب‌های اجتماعی در خاورمیانه و شرق آفریقا شکل گرفتند و به امکانی برای تبادلات فرهنگی و گفتمان‌های روشنفکری تبدیل شدند.

در این اماکن مردان برای شنیدن موسیقی و نوشیدن قهوه دور هم جمع می‌شدند و در همین حال اطلاعات و نظرات سیاسی‌شان را با هم مبادله می‌کردند.

ریشه تردید خیر بگ به قهوه از همین‌جا نشأت گرفت. قهوه‌خانه‌ها مردم را به بهانه نوشیدن نوشیدنی موردعلاقه‌شان دور هم جمع می‌کردند که منجر به ترس دستگاه حکومت از تبدیل شدن این اماکن به قطب‌های مبارزه علیه سیستم و تبدیل شدن این اماکن به رقبایی برای مساجد می‌شد.

درنتیجه در سال 1511 ممنوعیت مصرف قهو وضع شد و 13سال تداوم یافت. تازه در سال 1542 بود که تحت فتوای اسلامی سلیمان اعظم، سلطان عثمانی، ممنوعیت قهوه لغو شد. داستان معروفی می‌گوید خیر بگ برای فتوای ممنوعیت علیه قهوه اعدام شد.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج