۱۳۶۰۴۸۱
۱ نظر
۹۵۳
۱ نظر
۹۵۳
پ

برنده‌ی نوبل اقتصاد را بشناسید

کمیته نوبل یک اقتصاددان زن آمریکایی را برنده نوبل ۲۰۲۳ اعلام کرد.

خبرآنلاین: کمیته نوبل یک اقتصاددان زن آمریکایی را برنده نوبل ۲۰۲۳ اعلام کرد. زهرا علی اکبری- کمیته نوبل کلودیا گلدن اقتصاددان زن آمریکایی را برنده نوبل 2023 اعلام کرد. سال گذشته نیز سه اقتصاددان آمریکایی برنده نوبل اقتصاد شده بودند.

کلودیا گلدن کیست؟

کلودیا گلدن اقتصاددان آمریکایی و استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد و مدیر برنامه توسعه اقتصاد آمریکا در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی است. او که متولد سال ۱۹۴۶ میلادی است در طول سالها تحقیقات و مطالعات اقتصادی خود تلاش بسیاری در خصوص نیروی کار زنان، نابرابری درآمد و همچنین شکاف جنسیتی اقتصادی انجام داده است. او همچنین یکی از اعضای آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا است.

اعطا کنندگان این جایزه در صحبت‌های خود تاکید ویژه‌ای روی تحقیقات و مطالعات خانم گلدن در خصوص مسائلی چون شکاف جنسیتی در تحصیلات و درآمد و همچنین نابرابری فرصت‌های شغلی و دستمزد میان زنان و مردان داشتند.

بر اساس گزارش یورونیوز، برگزار کنندگان مراسم پس از اعلام رسمی نام خانم گلدن به عنوان برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۳ تلاش کردند با او تماس بگیرند که اتفاق محقق نشد. مجری مراسم البته توضیح داد که یک ساعت پیش از آغاز برنامه با او تلفنی صحبت کرده و خبر اعطای جایزه نوبل اقتصاد را به این استاد دانشگاه هاروارد داده است. او همچنین اضافه کرد که کلودیا گلدن از شنیدن این خبر شگفت‌زده و بسیار مفتخر شده است.

در سال ۱۹۹۰ او اولین زنی بود که مدیریت بخش اقتصاد دانشگاه هاروارد را به عهده گرفت و در دوره ۲۰۱۴-۲۰۱۳ ریاست انجمن اقتصاد را بر عهده داشت. او بیشتر به خاطر کارهایش در حوزه اقتصاد زنان در ایالات متحده مشهور است و علایق تحقیقاتی‌اش شامل تاریخ اقتصاد، اقتصاد کار، جنسیت و اقتصاد و خانواده و تحصیلات است و به خاطر تحقیقات علمی خود در این حوزه‌ها بارها جوایز مختلف حوزه اقتصاد را دریافت کرده است.

برنده‌ی نوبل اقتصاد را بشناسید

گلدن بیشتر به خاطر فعالیتش در زمینه زنان در اقتصاد ایالات متحده شناخته شده‌است. علایق تحقیق وی شامل تاریخ اقتصادی، اقتصاد کار، جنسیت و اقتصاد و اقتصاد کار، خانواده و آموزش است. برخی از مقالات اخیر وی شامل "انقلاب آرام است که اشتغال زنان، تحصیلات و خانواده را دگرگون کرده‌است" که تغییرات و مشارکت زنان در نیروی کار در طی یک قرن گذشته را توصیف و تحلیل می‌کند.

وی مقاله دیگری دارد با عنوان "بازگشت به کالج آمریکایی زنان: بازگشت معکوس شکاف جنسیت در دانشکده" وی این مقاله را با لارنس اف. کاتز و ایلیانا کوزمیکو نوشته است. این مقاله که علل بروز این صعود را در حضور در دانشکده زنان بررسی می‌کند. از دیگر مقاله‌های وی می‌توان به مقاله‌ای با عنوان " یک نظریه آلودگی برای تبعیض: مشاغل و درآمد زنان و مردان "، اشاره کرد که این مقاله به تفاوت‌های دستمزد بین مردان و زنان می‌پردازد.

گلدن در سال ۱۹۹۰، گلدن به عنوان اولین زن مستقل در بخش اقتصادی دانشگاه هاروارد استخدام دائم شد. او غالباً با لارنس اف.کاتز، استاد اقتصاد در دانشگاه هاروارد و به عنوان یک شریک تحقیق، همکاری می‌کند.

او سومین زنی است که توانسته به جایزه نوبل دست پیدا کند. این در حالی است که تا کنون 90 مرد برنده این جایزه شده‌اند.

مردانه بودن نیز یکی دیگر از ویژگی های نوبل اقتصاد است به طوری که از سال 1968 تاکنون تنها 3 زن توانسته اند نوبل اقتصاد را دریافت کنند این در حالی است که تعداد برندگان مرد 90 نفر بوده است.

این پنجاه و پنجمین جایزه نوبل اقتصاد است که به یک اقتصاددان تعلق می‌گیرد. نخستین بار در سال ۱۹۶۹ اعطای این جایزه راه‌اندازی شد و از آن زمان، هر سال به یک یا چند اقتصاددانی که در آن سال تئوری‌ها و تحقیقاتشان کارآمد و قابل توجه بوده، اهدا شده است.

این جایزه که به یاد آلفرد نوبل از سوی بانک مرکزی سوئد در حوزه علوم اقتصادی اعطا می‌شود معادل ۱۰ میلیون کرون سوئدی (۹۱۲.۴ هزار یورو) است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • ناشناس

      حقشونه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج