۱۵۲۳۵۱۵
۳۳۰۱
۳۳۰۱
پ

پاسخ تخت روانچی به احتمال درخواست ایران از روسیه برای حمایت نظامی

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با یک شبکه آلمانی تاکید کرد: به غنی‌سازی ادامه می‌دهیم، هیچ‌کس نمی‌تواند به ما بگوید چه باید بکنیم یا نکنیم، تا زمانی که در چارچوب تعهدات خود در پیمان حرکت می‌کنیم.

تسنیم: معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با یک شبکه آلمانی تاکید کرد: به غنی‌سازی ادامه می‌دهیم، هیچ‌کس نمی‌تواند به ما بگوید چه باید بکنیم یا نکنیم، تا زمانی که در چارچوب تعهدات خود در پیمان حرکت می‌کنیم.

مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با برنامه "Bericht aus Berlin" تلویزیون ARD تاکید کرد: به غنی سازی ادامه می‌دهیم.

1995506_747

متن این مصاحبه به شرح زیر است:

 مجری: آقای معاون وزیر، آقای روانچی، آمریکا و کشورهایی مانند آلمان از ایران می‌خواهند برنامه هسته‌ای خود را متوقف کند. پس از حمله شب گذشته آمریکا، آیا چنین کاری خواهید کرد؟

 تخت روانچی: ما عضو متعهد پیمان منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) هستیم و در همین چارچوب، با اهداف صلح‌آمیز و برای نیازهای کشورمان، به غنی‌سازی ادامه می‌دهیم. هیچ‌کس نمی‌تواند به ما بگوید چه باید بکنیم یا نکنیم، تا زمانی که در چارچوب تعهدات خود در پیمان حرکت می‌کنیم.

مجری:شما می‌گویید سیاست خود را تغییر نخواهید داد، اما رئیس‌جمهور آمریکا دیشب گفت «برنامه هسته‌ای ایران کاملاً محو شده است». درست است؟

تخت روانچی: این ارزیابی اوست. من در مورد تجاوز شب گذشته و وضعیت برنامه‌مان (برنامه هسته‌ای) اظهارنظر نمی‌کنم. آنچه مهم است، این است که این اقدامی آشکار از تجاوز بود علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ما، که تحت حفاظت قوانین بین‌المللی قرار دارد. حمله به چنین تأسیسات حفاظت‌شده‌ای، جنایت است؛ جنایتی که متأسفانه از سوی برخی کشورها نادیده گرفته می‌شود.

مجری: آقای تخت روانچی، یک سؤال دیگر. واکنش ایران چه خواهد بود؟ آیا پایگاه‌های آمریکایی در منطقه را هدف قرار خواهید داد؟ در تنگه هرمز چه اتفاقی می‌افتد؟

تخت روانچی: به‌عنوان قربانی یک تجاوز، این حق ماست که طبق ماده 51 منشور سازمان ملل، از خود دفاع کنیم. این حق در حقوق بین‌الملل به رسمیت شناخته شده و همین کاری است که انجام خواهیم داد.

مجری: ما قوانین بین‌المللی را می‌دانیم – اکنون چه اقدام مشخصی انجام خواهید داد؟

تخت روانچی: من نظامی نیستم. اما ارتش ما می‌داند چه کاری باید انجام دهد، و دقیقاً همان کار را انجام خواهد داد.

مجری: آیا می‌توان گفت حمله به پایگاه‌های آمریکایی منتفی است؟

تخت روانچی: همان‌طور که گفتم، جزئیاتی از اینکه چه خواهیم کرد، ارائه نمی‌دهم.

مجری: آمریکا و صدراعظم آلمان از شما می‌خواهند فوراً وارد گفت‌وگو شوید. آیا وارد تعامل با آمریکا یا شاید اسرائیل خواهید شد؟

تخت روانچی: ما در 13 ژوئن در حال گفت‌وگو بودیم، وقتی به ما حمله شد.

مجری: می‌دانم، اما اکنون چه خواهید کرد؟

تخت روانچی: وقتی اسرائیل با کمک آمریکا به ما حمله می‌کند، ادامه گفت‌وگو معنا ندارد. ما برای صرف گفت‌وگو کردن، گفت‌وگو نمی‌کنیم.

مجری: وزیر خارجه ایران اکنون به روسیه سفر می‌کند. روسیه چگونه می‌تواند کمک کند؟ قصد شما از این سفر چیست؟

تخت روانچی: روسیه همسایه ماست. ما در حوزه‌های مختلفی از جمله اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و فرهنگی با روسیه همکاری داریم.

مجری: این را می‌دانم. اما در حال حاضر چه کاری با روسیه انجام می‌دهید؟

تخت روانچی: ما باید با روسیه در گفت‌وگو و هماهنگی باشیم. این کشور عضو دائم شورای امنیت است. به‌عنوان همسایه باید مشورت و تبادل‌نظر داشته باشیم. این دقیقاً همان کاری است که وزیر خارجه در مسکو انجام می‌دهد.

مجری: آیا به دنبال حمایت نظامی از مسکو هم هستید؟

تخت روانچی: انتظار نداشته باشید درباره این موضوع جلوی دوربین صحبت کنم. اما ما همکاری نظامی با روسیه داریم. این موضوعی پنهان نیست. این همکاری سال‌هاست در جریان است؛ همکاری نظامی ما با روسیه دهه‌ها قدمت دارد.

مجری: چند روز پیش صدراعظم آلمان گفت «اسرائیل کار کثیف را برای ما انجام می‌دهد». آیا آلمان برای شما شریک مذاکره است؟

تخت روانچی: بسیار تأسف‌برانگیز است که چنین واژگانی از سوی صدراعظم آلمان به کار گرفته می‌شود. نمی‌دانیم آیا از این سخن خود پشیمان است یا نه. این روش مناسبی برای پرداختن به چنین موضوعات مهمی نیست. ما انتظار داریم آلمان در کنار قربانی باشد، نه متجاوز.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج